Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

"με οτι αυτο συνεπαγεται απο θεμα μπουμαρισματος."

Λέω κι εγώ...δε διάβασα καλά?

Μα, το δικο σου post ηταν μια ωρα πριν...

Reaction score
2.566
Ε γράψε λάθος τότε, πάντως από τα γραφόμενα αυτό κατάλαβα και όταν έκανες τη παρέμβασή σου και έψαξα στα γρήγορα, το είδα αυτό γραμένο και λέω από δω θα μου ρθε, δεν πρόσεξα την ώρα, σημασία δεν έχει αυτό, σημασία έχει ότι τελικά σωστά είχα καταλάβει ότι γι΄αυτό ανησυχούσε το παιδί, άρα...

Reaction score
4.676
Απάντηση: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

O χώρος είναι πολύ μεγάλος για ηχεία βιβλιοθήκης. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις έστω και κοντά στο αξιοπρεπές μπάσο . Χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα ηχείο με 8ιντσο και δυνατό ενισχυτή για να πείς ότι κάτι πάει να γίνει . Η αλλιώς ένα sub οπωσδήποτε. Εκτός αν ξεγράψεις τα μπάσα και τις υψηλές εντάσεις.

Reaction score
2
μα νομιζω το ειπα απτην αρχη, οτι φυσικά καλο το μπασο και η ενταση αλλα αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι ενα ζευγαρι ποιοτικα ηχεια για χαλαρη ακροαση, με τις ιδιαιτεροτητες που εχει η συγκεκριμενη θεση εγκαταστασης (εσοχη σε τοιχο). επισης ο καναπες ειναι στα 2-2.5 μετρα αρα και κει νομιζω ειμαι σχετικα οκ, δεν θα καθομαι στα 6-7μετρα πχ.
ασε που εαν θελω ενταση υπαρχει και το HC με τον Ονκυο που γινεται το σωσε.

Reaction score
2
λοιπον πριν λιγο κατι εψαχνα και λεω δεν συνδεω κατι παλιατζουρες SONY monitor που τα χα στην αποθηκη απο ενα παλιο all-in-one συστημα 10ετιες και βάλε?
ε σε πληροφορω αν και τις πλακας σαν ηχεια (ειναι καπου 100W στα 6Ω), παιζουν αξιοπρεπεστατα για τον χωρο, και μπασο εχουν (αρκετο εως πολυ θα ελεγα) και ενταση βγαζουν και απολα. φυσικα ακουγονται σαν SONY τις κακιας ώρας αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο. ε κατι καλυτερο απο αυτο θελω...

Reaction score
2
οποτε τελικά περα απο τα Klipsh που είναι μέσα στα λεφτα αλλά ίσως έχουν θεμα με την τοποθετηση λόγω κόρνας, και τα Kef που δυστυχως ειναι μεγαλα για το ραφι, αναγκαστικα πάμε σε 600-700€ και βαλε για να βρουμε κατι καλο?? πιο κατω τιποτα?

Reaction score
4.676

μα νομιζω το ειπα απτην αρχη, οτι φυσικά καλο το μπασο και η ενταση αλλα αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι ενα ζευγαρι ποιοτικα ηχεια για χαλαρη ακροαση, με τις ιδιαιτεροτητες που εχει η συγκεκριμενη θεση εγκαταστασης (εσοχη σε τοιχο). επισης ο καναπες ειναι στα 2-2.5 μετρα αρα και κει νομιζω ειμαι σχετικα οκ, δεν θα καθομαι στα 6-7μετρα πχ.
ασε που εαν θελω ενταση υπαρχει και το HC με τον Ονκυο που γινεται το σωσε.
Για χαλαρές ακροάσεις και ποιοτικές σκέφτηκες μήπως ακουστικά ??
Γιατί ποιότητα χωρίς καθόλου μπάσο μου ακούγετε κάπως. Με ακουστικά θα ξεφύγεις κατηγορία στην ποιότητα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα Klipsch δεν εχουν προβλημα τοποθετησης λογω της κορνας

βεβαια και υπαρχει πιο κατω.
Focal JMlab 705v, 706v
B&W 685
Quad 12L
.
.
.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

τα Klipsch δεν εχουν προβλημα τοποθετησης λογω της κορνας

βεβαια και υπαρχει πιο κατω.
Focal JMlab 705v, 706v
B&W 685
Quad 12L
.
.
.

κοίτα απο κόρνες δεν έχω ιδεά απλα διαβασα ότι εχουν πολυ μικρό sweet-spot, λίγο παραέξω να είσαι χάνεις πολύ πληροφοριά...τωρα βέβαια μπορει να ελεγε και μπαρουφες, απλα το κραταω στα υπόψιν.

επίσης διαφορα quad ειχα ακουσει και στην αγγλια, τα είχαν αρκετοι. δεν ξερω πιο μοντελο όμως...επεζαν πολλά πάντως αρα μάλλον είναι καλα.

Τα focal τι λενε γενικά σαν ηχεία? δεν έτυχε να τα ακουσω καπου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Κανονισε μια ακροαση στο Λαιο, να δεις οτι δεν υπαρχει αισθητο προβλημα κατευθυντικοτητας κ sweet spot.

το δημοφιλες Quad ειναι το 11L.
Το 12L2 ειναι λιγο πιο μεγαλο σε ογκο..

Tα Focal ειναι γλυκα ηχεια με πολυ καλη αναλυση στις υψηλες συχνοτητες. Φινετσατα

Επισης, Mordaunt Short Aviano 1

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

Για χαλαρές ακροάσεις και ποιοτικές σκέφτηκες μήπως ακουστικά ??
Γιατί ποιότητα χωρίς καθόλου μπάσο μου ακούγετε κάπως. Με ακουστικά θα ξεφύγεις κατηγορία στην ποιότητα.
καλα αμα ειναι για ακουστικα βαζω και το ipod :142:
πλακα κάνω έτσι... μην με παρεξηγείς

καλή λύση τα ακουστικα δε λεω αλλα στο σαλόνι θες να καθεσε με την παρεα σου, να ακους την μουσικούλα σου κλπ κλπ.... :144:

Reaction score
2
θενκς ταιλερ! πολυ καλα αυτα που λες και σορρυ εαν σε κούρασα!!

συνεχίζω το διαβασμα και το googling και επανέρχομαι, που θα παει θα το βρουμε το τέλειο ηχείο, αμ πως! :610:

Reaction score
655

Τα ATC έχουν αξιολογο μπασο, αν και αναισθητα...
Τα epos Μ12 ειναι στα 800 ευρω.

Θα χρειαστείς σίγουρα ενισχυτή δυνατό.

Τα Leema κι αυτά στο 700αρι περιπου, αν δεν εισαι του μπάσου, αλλά και μεγάλος ο χώρος.

Και τα Castle Knight 2 κοντα στα 350 ευρω, γλυτώνεις και για ενισχυτή...

Reaction score
2
τα Spendor S3E τα εχει ακουσει κανεις?

βασικα ψαχνω κατι σε κλειστη καμπινα ή front reflex αφου θα μπουνε κολλητα στον τοιχο

Reaction score
4.676

τα Spendor S3E τα εχει ακουσει κανεις?

βασικα ψαχνω κατι σε κλειστη καμπινα ή front reflex αφου θα μπουνε κολλητα στον τοιχο
Με κλειστή καμπίνα και μικρό ηχείο ούτε σε δωμάτιο 15τμ δεν θα έχεις μπάσο. :121:

Reaction score
4

Πέρσι έψαχνα και εγώ κάτι ανάλογο...
Όταν κατέληξα και ενώ είχα λάβει υπόψιν ότι θα στηθούν κοντά σε τοίχο το αποτέλεσμα ήταν κακό σε σχέση με το να τοποθετηθούν λίγο μακρύτερα...

Ναι..., και εγώ έλεγα ότι μόνο εκεί μπαίνουν (ράφι) αλλά τελικά τα κατέβασα...:137:
Στο λέω γιατί αν διαλέξεις κάποια ηχεία που σου αρέσουν πολύ, όταν τα "στριμώξεις" το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο...

Μπάσο εννοείται ότι το ξεχνάς....δεν εξαρτάται από το ηχείο μόνο.

Reaction score
2
@timber, τελικα που κατεληξες?

ok πες οτι δεν με νοιαζει το μπασο, ή θα τα στήσω σε βασεις αν δεν μου αρεσει στο ράφι, ποια ηχεια να παω να ακούσω απο αυτά που ειπα?? τόσο δύσκολή κατηγορία είναι αυτή των 500€+ τελικά??
κάπως πρέπει να κανω ενα ξεσκαρταρισμα γιατι όλο λεμε καινουργια ηχεια και τελικα δεν καταληγουμε πουθενα... :203:

μεχρι τώρα παντως απο αυτα που διάβασα, ενδιαφερον έχουν τα SPENDOR (3/5 ή SA1), ATC (7 ή 11), και τα LEEMA τα οποία δυστυχώς είναι back reflex.

μάλλον πρέπει να αλλάξω και των τίτλο του thread μου φένεται:105:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας