Featured Δημιουργία πολυχρηστικού media room

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.012
Ναι, αλλά μέχρι τις 55 μοίρες είναι μεγάλη απόσταση. Νιώθεις ότι οι 44 είναι τόσο λίγες και θα πήγαινες τόσο κοντύτερα;

Reaction score
5.865
.
Μάκη, την οθόνη θα την αλλάξω μόνο με... τηλεόρασης. Και θυμίζω: πολυχρηστικό χώρο φτιάχνω, όχι bat-cave! :D
Ισχύει αλλά από ότι βλέπω ο φίλος μας έχει θέσει σχετικά χαμηλό budget για τα ηχεία, οπότε αν του πούμε ένα 5χιλιαρο για οθόνη θα φάμε λάσπη :D
Προφανώς δεν έχετε υπόψιν τις οθόνες xy
Υπάρχουν με frame και χωρίς
Σου συνιστώ woven πανί
Υπάρχει σε 4k και 8k
Νομίζω κόστος γύρω στα 1300 ευρώ
Που είδες το 5000αρο ;;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.451
Σου συνιστώ woven πανί
Υπάρχει σε 4k και 8k
Που είδες το 5000αρο ;;
Τις ξέρουμε τις XY Screens.
Η ποιότητα τους βεβαίως δεν είναι εφάμιλη ας πούμε των Screen Research και Stewart Filmscreen.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.276
Ναι, αλλά μέχρι τις 55 μοίρες είναι μεγάλη απόσταση. Νιώθεις ότι οι 44 είναι τόσο λίγες και θα πήγαινες τόσο κοντύτερα;
Εγώ θα πήγαινα στις 50. Η σύζυγος όχι.

Επιπλέον λάβε υπόψιν σου πως όσο ανεβαίνουν οι μοίρες θέασης τόσο πλησιάζεις και το ισόπλευρο τρίγωνο για ήχο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.012
Επιπλέον λάβε υπόψιν σου πως όσο ανεβαίνουν οι μοίρες θέασης τόσο πλησιάζεις και το ισόπλευρο τρίγωνο για ήχο.
Αυτό είναι επίσης κάτι που δε μου βγαίνει πολύ καλά στο σχέδιο με τις πολύ ευρείες γωνίες θέασης. Το κεντρικό είναι γενικότερο ζήτημα, βέβαια.
Αλλά είπαμε, οθόνη δεν αλλάζω. Και δεν είναι μόνο η οθόνη, γιατί πρέπει κάπως να βολευτούν τα ηχεία πίσω από μια ηχοπερατή και να γίνει ολόκληρη κατασκευή. Πάμε σε κάτι άλλο από αυτό που φτιάχνω.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.276
Αυτό είναι επίσης κάτι που δε μου βγαίνει πολύ καλά στο σχέδιο με τις πολύ ευρείες γωνίες θέασης.
Αντιθέτως. Στις 60 μοίρες είναι ακριβώς ισόπλευρο

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.012
Αντιθέτως. Στις 60 μοίρες είναι ακριβώς ισόπλευρο
Ναι, αλλά τα ηχεία έχουν έναν κάποιο όγκο και οι 30 μοίρες είναι το άκρο της επιτρεπτής περιοχής των 22-30, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα πρέπει να πάνε λίγο παραέξω. Η παρουσία τους έστω και στις παρυφές της εικόνας δημιουργεί οπτική περίσπαση από την κινηματογραφική αίσθηση, ακόμα και λόγω ανακλάσεων φωτός πάνω στα πλευρικά τους τοιχώματα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.276
Ναι, αλλά τα ηχεία έχουν έναν κάποιο όγκο και οι 30 μοίρες είναι το άκρο της επιτρεπτής περιοχής των 22-30, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα πρέπει να πάνε λίγο παραέξω. Η παρουσία τους έστω και στις παρυφές της εικόνας δημιουργεί οπτική περίσπαση από την κινηματογραφική αίσθηση, ακόμα και λόγω ανακλάσεων φωτός πάνω στα πλευρικά τους τοιχώματα.
Αν είναι ηχοπερατή όπως αναφέρουν οι φίλοι, δεν έχεις τέτοια θέματα.
Αλλιώς, στις 45 περίπου είναι όλα ΟΚ.
Υπόψιν πως τα δικά μου ηχεία είχαν επιλεχθεί να είναι με μαύρη κάλτσα και πολύ λεπτά, ειδικά για να ξεπερνούν τα δύο προβλήματα που ανέφερες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.012
Αν είναι ηχοπερατή όπως αναφέρουν οι φίλοι, δεν έχεις τέτοια θέματα.
Αλλιώς, στις 45 περίπου είναι όλα ΟΚ.
Υπόψιν πως τα δικά μου ηχεία είχαν επιλεχθεί να είναι με μαύρη κάλτσα και πολύ λεπτά, ειδικά για να ξεπερνούν τα δύο προβλήματα που ανέφερες.
Ε ναι, στις 45 και με τις προϋποθέσεις που αναφέρεις για τα ηχεία, προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ μιλάω για τις 55+ μοίρες και τυχαία ηχεία.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.531
Σου συνιστώ woven πανί
Υπάρχει σε 4k και 8k
Που είδες το 5000αρο ;;
Ελαφρώς off topic, αλλά 1.170€ μου κόστισε εμένα πριν 1 χρόνο η tab-tensioned 150άρα, με πανί "Max4K" (είχε και φθηνότερες επιλογές και μάλιστα με αρκετή διαφορά), συμπεριλαμβανομένων customizations που ζήτησα (στις μαύρες φάσες, στο χρώμα της κάτω ράβδου κλπ.), ενός HDMI καλωδίου 12 μέτρων και ενός ασύρματου USB trigger (για κατέβασμα/ανέβασμα της οθόνης).

Η οθόνη κατασκευαστικά και εμφανισιακά είναι άψογη, με όλων των ειδών τα κρεμαστικά μέσα, βάσεις, βίδες, αλυσίδες, αυτοκόλλητους οδηγούς, γενικά πολύ προσεγμένη συσκευασία και παρελκόμενα, χωρίς ίχνος ζάρας και επιπλέον σχεδόν αθόρυβο μοτέρ.

Τώρα δεν ξέρω οι Stewart κλπ. τι μαγικά πανιά βάζουνε και ζητάνε τα 5πλάσια χρήματα, ίσως για κάποιον που θα κάτσει να ψειρίσει τη μαϊμού να έχει όντως κάποια διαφορά, αλλά πάντως σίγουρα δεν νομίζω να μετανιώσει κανείς την αγορά μιας ΧΥ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.879
~55° που είναι σε μένα, τα main ηχεία είναι πολύ κοντά στα όρια της οθόνης. Σε μένα δεν μπορεί να γίνει 60° η θέαση, και να μη μπουν τα ηχεία μέσα στα όρια της οθόνης.

Για 4k προβολή, νομίζω πως οι 55° είναι σούπερ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.012
~55° που είναι σε μένα, τα main ηχεία είναι πολύ κοντά στα όρια της οθόνης. Σε μένα δεν μπορεί να γίνει 60° η θέαση, και να μη μπουν τα ηχεία μέσα στα όρια της οθόνης.

Για 4k προβολή, νομίζω πως οι 55° είναι σούπερ.
Ακριβώς, δε βγαίνει γεωμετρικά αφού 2Χ30° που είναι το μέγιστο για τα L,R κάνει 60°.
Παρεμπιπτόντως, τι διάσταση οθόνης έχεις εσύ Κώστα; Όχι ότι αλλάζει κάτι σε σχέση με τα παραπάνω, για το πως κάθονται οι 55° HFOV στο μέγεθός της ρωτάω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75