Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

Reaction score
2
θα ήθελα την βοηθεια σας μιας και ψαχνω για ηχεια που θα μπουν σε ράφι βιβλιοθηκης βαθους 30εκ, μεχρι 500€.
τα ηχεια θα μπουν κολλητα στον τοιχο οποτε μαλλον κοιταμε για κλειστου τύπου ή με bass reflex μπροστα.
επισης ο χωρος είναι σαλονι καμια 50αρια τετραγωνικα οποτε οσο περισσοτερο μπασσο και ευαισθησια θα ηταντο καλυτερο.
ενισχυτης υπαρχει ενας Yamaha rxv-650 για την ωρα αλλα μπορει να αγοραστει κατι καλυτερο αργοτερα, λογικα σε 2καναλο, μιας και το Home Cinema ειναι σε αλλο δωματιο.

λοιπον για πειτε...ειμαι όλος αυτιά :201: :138:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

για να καλυψεις 50 τμ με ηχειο τοσο μικρου μεγεθους καλο ειναι να εχει πολυ μεγαλη ευαισθησια. Για τσεκαρε το Klipsch RB-61 http://www.klipsch.com/na-en/products/rb-61-specifications/

Δεν πειραζει, ας προεξεχει 1 εκατοστο, 31εκ βαθος εχει, αλλα εχει και 95db ευαισθησια

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οπα φιλε μου, ακυρο, δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι εχει το bass reflex πισω και δεν σου κανει λογω τοποθετησης! Περιμενε μια στγμη...

Reaction score
2
thanks για την απαντηση!
τα ειδα και γω τα klipsch, και στανταρ δεν πειραζει το 1εκ., το θεμα ειναι οτι γενικα τα klipsch τα εχω φοβηθει αφου νομιζω οτι ολοι λενε οτι ειναι αρκετα αναλυτικα ψηλα = κουραστικα? παντως βγαινουν σε καλη τιμη, κατω απο 500ευρω με αγορα απεξω. σιγουρα αξιζουν μια ακροαση.

βασικα δεν δεν με πειραζει να γεμισω ΟΛΟ τον χωρο με τοσο μικρα ηχεια ενοειται, απλα να ακουγονται αξιοπρεπως και να μπορεις να δωσεις και λιγη ενταση οταν χρειαστει.

αντιστοιχα κοιταω και ταΒ&W 685 (δυστυχως ειναι 3-4εκ. μεγαλυτερα στο ραφι οποτε εκει ισως εχω θεμα), οπως και τα EB Acoustics EB1 τα οποια εχουν καλες κριτικες αλλα ειναι internet μονο.

Reaction score
2
το RB-61 καλα το ειπες, μπροστα εχει το reflex εκτος και αν ειναι κατι αλλο :203:
αλλα στα specs ετσι λεει: ENCLOSURE TYPE Bass-reflex via front-firing port

πολυ όμορφα τα KEF, βγαινουν και σε πολλα χρωματα= μεγαλο WAF!
στις ψηλές τη λενε?? νομιζω και αυτα ειναι αρκετα αναλυτικα η κανω λαθος?

πωω, τωρα ειδα οτι τα στα KEF προεξεχουν οι μπορνες προς τα πισω μερικα εκατοστα, αρα και κει ισως παιξει προβλημα...
καλα και ο χριστιανος ο ξυλουργος δεν το κανε 5 ποντους μεγαλυτερο το ραφι:203:

Reaction score
0
Το RB-61 έχει το bass reflex μπροστά, φαίνεται και στην φωτό http://www.klipsch.com/na-en/products/rb-61-overview/
Επίσης θα σε βολέψει πολύ και το ότι δεν προεξέχουν οι μπόρνες του http://akamaipix.crutchfield.com/ImageHandler/scale/340/342/products/2008/714/x714RB61B-b.jpeg
Για τα δεδομένα σου, είναι ψιλο-μονόδρομος το RB-61. Και για να καλύψεις τα 50μ2 τους βάζεις και ένα sub αργότερα και είσαι ακόμα καλύτερα.

Reaction score
2.566
Tι να μπουμάρει ρε παιδιά ? Θα μπουμάρει σε 50 τ.μ. ένα ηχείο βάσης μόνο και μόνο επειδή έχει το br πίσω???? Σιγά!! Ίσα ίσα να πάρει κάτι που έχει br πίσω μπας και σωθεί τίποτα από τα μπάσα του, αν και δύσκολο μου φαίνεται...

Reaction score
2
παιδια ευχαριστω πολυ! τα σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα klipsh.
οι κορνες όμως γενικα δεν βαρανε στις ψηλες ή ειναι ιδέα μου?
επισης σε συγκριση με τον yamaha πως θα παει απο ταιριασμα?
αν και δεν ειχα παραπονο μεχρι τώρα οτι ηχεια και να του εβαλα, ειναι αρκετα μουσικος. ετσι κιαλλιως ομως καποια στιγμη θα παρει ποδι.

για να καταλαβετε καλυτερα, τα ηχεια θα μπουνε σε μια εσοχη στον τοιχο, διαστασεων 45x30x30 (YxΠxΒ), ο οποιος τοιχος είναι απο γυψοσανιδα γεμισμενη με πετροβαμβακα εσωτερικα, με οτι αυτο συνεπαγεται απο θεμα μπουμαρισματος.

γενικα μου αρεσει να ακουω σε χαλαρες εντασεις αρα το θεμα μου ειναι κυριως το ηχητικο αποτελεσμα.
φυσικα καλοδεχουμενη και η δυναμη (να κανουμε και το παρτακι μας) αλλα οχι αυτοσκοπος...

Reaction score
2
αυτα εδω τι σας λενε??

B&W CM 1

το ξερω ξεφυγα κανα 200αρι αλλα ολοι λενε οτι ειναι τρομερα και φοβερα....αλλα εχουν το bass reflex πισω και ειναι και 5ιντζα...

επισης και γιαυτα διαβαζω καλα λογια

Chario Premium 1000 στα 480€ και ειναι και φρεσκο μοντελο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

το RB-61 καλα το ειπες, μπροστα εχει το reflex εκτος και αν ειναι κατι αλλο :203:
αλλα στα specs ετσι λεει: ENCLOSURE TYPE Bass-reflex via front-firing port

πολυ όμορφα τα KEF, βγαινουν και σε πολλα χρωματα= μεγαλο WAF!
στις ψηλές τη λενε?? νομιζω και αυτα ειναι αρκετα αναλυτικα η κανω λαθος?

πωω, τωρα ειδα οτι τα στα KEF προεξεχουν οι μπορνες προς τα πισω μερικα εκατοστα, αρα και κει ισως παιξει προβλημα...
καλα και ο χριστιανος ο ξυλουργος δεν το κανε 5 ποντους μεγαλυτερο το ραφι:203:

Το Kef μεσουψηλα ειναι θεικο. Δικιο εχεις για το 61, εκεινη την ωρα που το εψαχνα χτες, μαλλον ημουν στο ενδιαμεσο σταδιο υπνου-ξυπνιου, hibernate ενα πραμα:142:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα CM1 εχουν 84db ευαισθησια, αναισθησια δηλαδη. Με τον Yamaha δεν θα τραγουδανε

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

Τα CM1 εχουν 84db ευαισθησια, αναισθησια δηλαδη. Με τον Yamaha δεν θα τραγουδανε
καλα αυτο διορθωνεται, ο yami θα παει για πουλημα συντομα αν παρω καλα ηχεια που θελουν ρευμα..το θεμα ειναι τι ειναι καλυτερο ποιοτικα.
καπου διαβασα οτι οι κορνες ειναι πολυ απαιτητικες στην τοποθετηση, πολυ κατευθυντικες.
εαν ισχυει αυτο μαλλον δεν με βολευουν τα klipsh γιατι θα εχουν κανα 2-3μετρα αποσταση μεταξυ τους...και οχι απαραιτητα στο ιδιο ύψος :609:

καμια αποψη για τα Chario??
κανα άλλο μοντέλο άξιο προσοχης?

τωρα διαβαζα για τα ATC SCM7 ή τα μεγαλυτερα ATC SCM11 τα οποία είναι λεει ηχειάρες αλλα εκει μιλαμε για 2πλασια λεφτα :135:

το καλο με αυτα ειναι οτι ειναι κλειστου τυπου οποτε δεν θα εχουν προβλημα. να και ενα review με αλλα αντιστοιχα στην κατηγορια, εκει βγαζει τα EPOS καλυτερα: http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/682

αντιστοιχα με τα ATC είναι και τα PROAC STUDIO 110, στα ιδια λεφτα περιπου, αλλα με front-firing reflex και 88db....

μπλέχτηκα!!

Reaction score
2.566
Kαι πού να βάλεις μέσα και τα Leema Xero και τα Spendor 3/5R, θα μπλεχτείς ακόμα περισσότερο....
Από τα καλύτερα μικρά που άκουσα και τα 2, με παρόμοιο ηχητικό χαρακτήρα, τα spendor με ένα μικρό roll off στα πρίμα που τα κάνει ακόμα πιο γλυκά, αλλά και 150€ ακριβότερα...
Στο χώρο σου όμως απαραίτητα με ένα subάκι...
Ξεκίνα άκου και στον χώρο σου αν μπορείς, εσύ θα κρίνεις με τα αυτιά σου, πήρες μια ιδέα για το που θα κινηθείς, ξεκίνα! Για τις δικές μου τουλάχιστον προτάσεις ξέρω ότι οι αντιπρόσωποι είναι εξαιρετικοί και τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα είχαν δυνατότητα να δώσουν για ακρόαση κατόπιν συνεννόησης...
Καλές αγορές!!!

Υ.Γ: Δεν νομίζω τα epos να είναι καλύτερα από τα ATC...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ολα τα ηχεια που αναφερθηκαν ειναι σουπερ. Απλα να ξερεις οτι μετα πρεπει να θεσεις κατωτατο οριο για ενισχυτη τα 700 ευρω.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ηχεία βιβλιοθήκης μεχρι 500€

Tι να μπουμάρει ρε παιδιά ? Θα μπουμάρει σε 50 τ.μ. ένα ηχείο βάσης μόνο και μόνο επειδή έχει το br πίσω???? Σιγά!! Ίσα ίσα να πάρει κάτι που έχει br πίσω μπας και σωθεί τίποτα από τα μπάσα του, αν και δύσκολο μου φαίνεται...

Δεν ειπε κανείς οτι θα μπουμαρει.
Αν ομως ειναι το br πισω και το κολλησει στον τοιχο, ξεχναει τα μπασσα....

Reaction score
2.566
"με οτι αυτο συνεπαγεται απο θεμα μπουμαρισματος."

Λέω κι εγώ...δε διάβασα καλά?

Reaction score
2
τα Leema Xero όντως ειναι ματζοβολα και φαινονται και πολυ ωραία!! παω να διαβασω κανα review.
αλλα ρε γαμωτο εχουν μαλλον πολυ μικρο μεγεθος για τα λεφτα τους (4" woofer) και είναι και rear reflex οποτε μαλλον Χ δυστυχως...

τα spendor δεν είναι που δεν παιζουν "δυνατα" οπως έλεγε ο ήχος??? :143:
παω να διαβασω και γιαυτα!!

παντως οπως παει, σε αγγλια μερια θα παω, δεν το γλυτώνω μου φενεται :138:

Reaction score
2.566
Κοίτα ,εγώ έχω πάρει τα leema για τον μικρό μου χώρο , περίπου 10.τ.μ και φυσικά παίζουν μια χαρά εδώ. Για πλάκα λοιπόν μια μέρα τα έβαλα στο σαλόνι, περίπου 50τ.μ. κι αν εξαιρέσεις τα μπάσα μια χαρά παίξανε (η θέση ακρόασης ήταν περίπου στα 3 μ.) με έναν ενισχυτή 2Χ100, δεν φτάσαν πολύ υψηλές εντάσεις βέβαια. Γι αυτό και πιστεύω πως χρειάζεσαι σίγουρα κι ένα subaki. Τώρα βέβαια εκεί που θα τα χώσεις όπως λες δεν ξέρω πως θα τα επηρεάσει να σου πω την αλήθεια και στο υπόλοιπο φάσμα, στη σκηνική παρουσία κλπ. γι αυτό και πιστεύω πως ότι και να επιλέξεις, οπωσδήποτε πρέπει να ακούσεις στο χώρο σου. Η τοποθέτηση είναι πιο σημαντική παράμετρος από το τι ηχείο θα επιλέξεις τελικά από τα παραπάνω, αφού όλα είναι αξιόλογες επιλογές. Πάντως γενικά είναι καλό τα ηχεία να έχουν λίγο χώρο πίσω τους, εκτός αν κοιτάξεις και κανένα in-wall για τη περίπτωσή σου...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας