Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Reaction score
2
Σόρρυ αν σας χαλάω την πιάτσα χρυσέ μου, (που σας τη χαλάω δηλαδή), αλλά τα 801N θα παίξουν αξιοπρεπέστατα με τον άρτι αγορασθέντα Xindak, δοθείσης της απόστασης ακρόασης.
Ενταξει ΧΡΥΣΕ μου οτι πεις! Μου χαλασες μια πωληση ρε γαμωτο. Παω να βρω κανενα αλλο θυμα να του πουλησω την πραματια μου. Κανενα κοροιδο πουθενα!!!?Αχ βρε φωτεινε παντογνωστη σωτηρα των αθωων απο τους hiendαδες τελικα πρεπει να περνας πολλες μοναξιες στην ζωη σου και να εχεις τρελλα αποθημενα. Get a life (and a good doctor).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Η άποψη ότι η οδήγηση ενός ηχείου είναι κάτι ασύλληπτα περίπλοκο, δύσκολο και τόσο δυσνόητο, ώστε να την καθορίζει και να την ερμηνεύει εκουσίως μόνον η επιστημονική κεφαλή του MIT, και ακουσίως και κατά τύχη μόνον οι έμποροι high end, μετά από επίπονο «στήσιμο» και «προσεκτικό ματσάρισμα», (και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παρακολουθούν το θέμα με το στόμα ανοικτό), είπαμε ότι πλέον δεν περνάει, και όπως και να το κάνουμε, αυτή η επονείδιστη στάση είναι προσβλητική της νοημοσύνης των πελατών σας, τέλος πάντων, κάποιων από αυτούς, εάν όχι όλων. Τους υπόλοιπους σας τους χαρίζω, και το σταματώ εδώ, μιας και ο ενάρξας το παρόν θέμα ανήκει στους πρώτους, (και όχι στους υπόλοιπους).

Reaction score
4
Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Τι μας δίνει αυτό που λέμε 'μεγάλο ήχο' ;
...
...
(Θα τολμήσω να πω) Ο χώρος και η σωστή διαχείριση του.
Νομίζω πως μια σωστή μελέτη για να την επίτευξη του "μεγάλου ήχου', ξεκινά από εκεί.
Ίσως να βοηθήσει αν θυμηθείς τις συνθήκες και το που άκουσες τον 'μεγάλο ήχο' προσπαθώντας να ξεχάσεις τις 'συσκευές'.

Πολλά από τα φαινόμενα που αλλοιώνουν την ποιότητα/εικόνα/ανάλυση (και φτάνουν στα αυτιά μας) βρίσκονται στην συμπεριφορά του κάθε δωματίου (χώρου + το στήσιμο) που εως ένα σημείο υπολογίζονται.

Φυσικά θα το ξέρεις αλλά είπα να βάλω μια ακόμη παράμετρο στην αναζήτηση σου, μέχρι να καταλήξεις στα ηχεία. ;-)

Reaction score
2
Η άποψη ότι η οδήγηση ενός ηχείου είναι κάτι ασύλληπτα περίπλοκο, δύσκολο και τόσο δυσνόητο, ώστε να την καθορίζει και να την ερμηνεύει εκουσίως μόνον η επιστημονική κεφαλή του MIT, και ακουσίως και κατά τύχη μόνον οι έμποροι high end, μετά από επίπονο «στήσιμο» και «προσεκτικό ματσάρισμα», (και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παρακολουθούν το θέμα με το στόμα ανοικτό), είπαμε ότι πλέον δεν περνάει, και όπως και να το κάνουμε, αυτή η επονείδιστη στάση είναι προσβλητική της νοημοσύνης των πελατών σας, τέλος πάντων, κάποιων από αυτούς, εάν όχι όλων. Τους υπόλοιπους σας τους χαρίζω, και το σταματώ εδώ, μιας και ο ενάρξας το παρόν θέμα ανήκει στους πρώτους, (και όχι στους υπόλοιπους).
Ευτυχως που παρα πολλοι εχουν καταλαβει οτι εισαι ο πλεον ακαταληλος για να λες την γνωμη σου περι ματσαρισματος κτλ. Ευτυχως που υπαρχουν εξυπνοι που μας διαβαζουν που ΕΣΥ τους θεωρεις χαζους και αφελεις τοσο ωστε να μην μπορουν να προστατευσουν το συμφερον τους!(και ειναι παααααρα πολλοι) Αν νομιζεις οτι το 801 θα παιξει ευκολα και με ανεπαρκη ενισχυση και δεν μιλαω για τα XINTAK αλλα για ολα τα ενισχυτικα του πλανητη τοσα ξερεις τοσα λες. Εδω καποτε ειπες οτι ολα τα μηχανηματα αν ειναι καλα, παιζουν μεταξυ τους(τα ματσαρισματα ειναι μπουρδες) και ολα τα ηχεια το ιδιο. Απο εκει και επειτα τι αλλο πρεπει να πεις για να εξασφαλισεις την θεση σου στην κορυφη του βαθρου των ασχετων. Σταματα λοιπον να προκαλεις και να το παιζεις εξυπνος και παιξε με τον παλμογραφο και το pc σου και ακου διαγραματα και κυματομορφες. Διαλεξε αλλο τροπο να περνας την μιζερη σου ζωη. Καλα κρασια μεσιε Κογιας.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

(Θα τολμήσω να πω) Ο χώρος και η σωστή διαχείριση του.
Νομίζω πως μια σωστή μελέτη για να την επίτευξη του "μεγάλου ήχου', ξεκινά από εκεί.
Ίσως να βοηθήσει αν θυμηθείς τις συνθήκες και το που άκουσες τον 'μεγάλο ήχο' προσπαθώντας να ξεχάσεις τις 'συσκευές'.

Πολλά από τα φαινόμενα που αλλοιώνουν την ποιότητα/εικόνα/ανάλυση (και φτάνουν στα αυτιά μας) βρίσκονται στην συμπεριφορά του κάθε δωματίου (χώρου + το στήσιμο) που εως ένα σημείο υπολογίζονται.

Φυσικά θα το ξέρεις αλλά είπα να βάλω μια ακόμη παράμετρο στην αναζήτηση σου, μέχρι να καταλήξεις στα ηχεία. ;-)
Πολυ σωστα επισης φιλε.

Reaction score
0
Απ’ ότι καταλαβαίνω, και θα συμφωνήσω με αρκετούς προλαλήσαντες, οι μεγάλες εντάσεις, τα βαθιά χαμηλά κτλ, δεν είναι μοναδικά χαρακτηριστικά του «μεγάλου» ήχου. Ίσως ο κ. Δαμοκήδης αναζητά την ψευδαίσθηση της μεγάλης μουσικής σκηνής.

Σύμφωνα με τις εξαιρετικές πληροφορίες που αναφέρονται στο site της Lenard Audio και συγκεκριμένα εδώ:

http://www.lenardaudio.com/education/17_cinema.html

Μια βασική παράμετρος του «μεγάλου ήχου» είναι ο τρόπος διάδοσης αυτού. Τα μικρά μεγάφωνα/ηχεία είναι πρακτικά σημειακές πηγές στο χώρο. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα ο ήχος τους να είναι «μικρός». Αντίθετα ηχεία με μεγάλα κουτιά, πολλά μεγάφωνα παράλληλα, ή, ακόμα καλύτερα, κόρνες ή panel, διαδίδουν τον ήχο σε κύματα σχεδόν επίπεδα, τα οποία προσομοιάζουν ή μεγάλες πηγές ή πηγές που βρίσκονται πολύ πιο πίσω από τα ηχεία.

Για να «μεγαλώσεις» τον ήχο υπάρχει επίσης η λύση να χρησιμοποιήσεις τις ανακλάσεις των πίσω ή πλάι από τα ηχεία τοίχων, αλλά τότε βέβαια χάνεις άλλα σημαντικά πράγματα. Αυτό «εκμεταλλεύονται» πολλά ευρείας διασποράς μικρά ηχεία. Στον δικό μου χώρο, λόγω αναγκαστικής επιλογής, έχω πολύ μικρά ηχεία κολλητά (κυριολεκτικά… επάνω) στον τοίχο, με αποτέλεσμα η εικόνα να μεγαλώνει σημαντικά, με κόστος όμως σε άλλους ηχητικούς τομείς.
Μια λύση ίσως είναι τα Mirage (π.χ. τα OMD 15 – αν και μάλλον κοστίζει τα διπλά-, αλλά πιθανόν να υπάρχουν και φτηνότερα) που είναι παντοκατευθυντικά και έχουν σχεδιαστεί να εκμεταλλεύονται τις ανακλάσεις, τα οποία, απ’ ότι έχω ακούσει, δημιουργούν μεγάλη εικόνα αλλά όχι ιδιαίτερα ακριβής στη θέση.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Για να «μεγαλώσεις» τον ήχο υπάρχει επίσης η λύση να χρησιμοποιήσεις τις ανακλάσεις των πίσω ή πλάι από τα ηχεία τοίχων...
Αυτό μου θύμησε πως τα Orion φημίζονται για την μεγάλη (και αληθοφανή) εικόνα που στήνουν... Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να τα ακούσω.

Reaction score
263
Σπύρο, αυτά μάλλον θα φτάσουν γύρω στο 3,5άρι. Έχε τα υπ' όψιν.
Κωστα, ακομα κι αν "χτυπησει" τα 801Ν, ο πωλητης δεν ειναι διατεθειμενος να τα στειλει εκτος Γερμανιας. Θα πρεπει να συμπεριλαβει κανεις και το ταξιδι;

Βασιλης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Κωστα, ακομα κι αν "χτυπησει" τα 801Ν, ο πωλητης δεν ειναι διατεθειμενος να τα στειλει εκτος Γερμανιας. Θα πρεπει να συμπεριλαβει κανεις και το ταξιδι;

Βασιλης
Βασίλη, έχεις δίκιο, αλλά από την άλλη, όσες φορές ρώτησα τον πωλητή σε παρόμοιες περιπτώσεις, σχεδόν όλοι μου έδωσαν το ΟΚ να "χτυπήσω". Δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους πολλές δημοπρασίες απευθύνονται μόνον εντός Γερμανίας· θα μπορούσα να πω ότι οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με αυτό το πεδίο, και κατά τη δημιουργία της δημοπρασίας το αφήνουν στην προεπιλεγμένη τιμή του, αν φυσικά είναι αυτή, (versand nach Deutschland).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Να και μια εξαίρεση, όπου ο φίλος βαριέται. Όμως, αν κάποιος έχει "άκρη" στο Bielefeld ή κάπου εκεί κοντά, το πράγμα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον...

Reaction score
250
Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Σπύρο βιάστηκες !

Αν με είχες πάρει τηλέφωνο μέσα στον Δεκέμβριο θα είχες την

ευκαιρία να διαπιστώσεις με τα αυτιά σου τι σημαίνει "μεγάλος"

(με την καλή έννοια) και εξαιρετικός ταυτόχρονα ήχος .

Και μάλιστα με προσιτό κόστος και με συνδυασμό απλά ενός

CD player και ενός ζευγαριού ηχείων !

Περισσότερα και επαρκώς εμπεριστατωμένα θα γράψω σε ειδικό thread

σε λίγες μέρες στην hi end.

Μάλιστα επειδή έχω βρεθεί στον χώρο σου η λύση αυτή κατά

πάσαν πιθανότητα θα ήταν ιδανική !

ΥΓ. Η βιασύνη σου έγκειται στα xintak. Όχι γιατί δεν είναι καλά

(τουναντίον είναι αξιόλογα) αλλά γιατί θα σου ήταν άχρηστα.....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Σπύρο βιάστηκες !

Αν με είχες πάρει τηλέφωνο μέσα στον Δεκέμβριο θα είχες την

ευκαιρία να διαπιστώσεις με τα αυτιά σου τι σημαίνει "μεγάλος"

(με την καλή έννοια) και εξαιρετικός ταυτόχρονα ήχος .

Και μάλιστα με προσιτό κόστος και με συνδυασμό απλά ενός

CD player και ενός ζευγαριού ηχείων !

Περισσότερα και επαρκώς εμπεριστατωμένα θα γράψω σε ειδικό thread

σε λίγες μέρες στην hi end.

Μάλιστα επειδή έχω βρεθεί στον χώρο σου η λύση αυτή κατά

πάσαν πιθανότητα θα ήταν ιδανική !

ΥΓ. Η βιασύνη σου έγκειται στα xintak. Όχι γιατί δεν είναι καλά

(τουναντίον είναι αξιόλογα) αλλά γιατί θα σου ήταν άχρηστα.....
Aγαπητέ Βασίλη,

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να κανονίσουμε ακρόαση τα εν προκειμένω
με το cdplayer μου, που έχει λαμπάτη έξοδο και volume. Ίσως να ενδιαφέρεται και ο κοινός φίλος Δημοκηδής... (δεν του έχω μιλήσει, μόλις τώρα είχα την ιδέα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Νικόλας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos