- Reaction score
- 777
Στο design η εταιρεία είναι σαφής
Modern-looking design with optional grille
:142::142::142:
Modern-looking design with optional grille
:142::142::142:
Στην είχα στημένη ότι θα ξεχνούσες τις ακίδες, αλλά έπεσα έξω... :114: :114:Γιατί όλα τα παραπάνω βγαίνουν και με "ανθρώπινη" εμφάνιση με ξύλα, καπλαμάδες, ακίδες κλπ.
... Εχω δει "hi-end"άδικα πολύ πιο άσχημα. Π.χ. Wilson ο ορισμός της ασχήμιας. Προσπαθώ να σκεφτώ πιο ηχείο της Wilson είναι λιγότερο άσχημο...
Καλά, τον παραλληλισμός ηχείου και μουσικού οργάνου (εδώ κολλάει η διάκριση παραγωγής και αναπαραγωγής μουσικής btw) θα περίμενα να τον ακούσω από άλλους συναδέλφους του χώρου και σίγουρα όχι από κάποιον με τις δικές σου γνώσεις και εμπειρίες.Μέχρι τότε μπορείτε να εμπιστεύεστε τις μετρήσεις και να αγοράσετε ένα πιάνο Yamaha αντί για ένα Steinway.Μετρούν το ίδιο, είναι το ίδιο ωραία και γλυτώνετε και πολλά λεφτά.
Mικρό;! Μάλλον σε ξεγελάνε οι φωτογραφίες... :143:...τετοια μικρα ηχεια μονο αν τ ακουσω μπορουν να με πεισουν.
για το "μικρά" σου είπε ο Κου-Φου. Βασικά, μικρό είναι το μάτι σου!:138::142::135:...τετοια μικρα ηχεια μονο αν τ ακουσω μπορουν να με πεισουν. Δηλαδη δε γινεται ρε γαμωτο, και να τα ακουσω και να μοιαζουν καλλυτερα νομιζω οτι παλι δεν θα το πιστεψω.
Ναι ρε συ, είναι μεγάλο κρίμα. Συμφωνώ απολύτως.Είναι πραγματικά κρίμα να κρίνεται ένα ηχείο οτι ανήκει στο audiophile χώρο λόγω της εμφάνισής του.
Ναι, και γι αυτό έχεις και το σεβασμό μας.Το ξέρετε όλοι καλά οτι προέρχομαι και είμαι στον επαγγελματικό χώρο και οι κρίσεις μου προέρχονται από αυτή μου την ιδιότητα.
Φίλε μου, το καλό ηχείο πρέπει κατ'εμέ να είναι σχεδίαση επιστήμονα, κι όχι καλλιτέχνη. Εκεί διαφωνούμε, και έχει γίνει σαφές. Ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω ηχεία καλλιτεχνών. Είναι πραγματικά κρίμα να κρίνεται ένα ηχείο ως καλό επειδή έχει καλλιτεχνικές προεκτάσεις....Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...Λυπάμαι πολύ οταν ακούω οτι η φυσικότητα και η ομοιογένεια είναι μετρήσιμα μεγέθη. Αγαπητοί μου Κωστάδες θάπρεπε να γνωρίζετε οτι 2 ηχεία με ακριβώς ταυτόσημες μετρήσεις και χαρακτηριστικά μπορούν κάλλιστα να ηχούν δραματικά διαφορετικά. Οπότε παρακαλώ τα "χαριτωμένα" στο στυλ περί τυχαίων ισοσταθμίσεων και συνταγών ωραιοποίησης σε καταξιωμένα μόνιτορ όχι σε μένα (κατά τις δικές σας ρήσεις).
Όταν καταλάβετε οτι το σπουδαίο ηχείο και μόνιτορ είναι σχεδίαση ενός επιστήμονα-καλλιτέχνη με σπουδαίο αυτί και όχι ενός τελειότατου software, τότε μπορούμε να κουβεντιάσουμε ξανά.
Μέχρι τότε μπορείτε να εμπιστεύεστε τις μετρήσεις και να αγοράσετε ένα πιάνο Yamaha αντί για ένα Steinway.Μετρούν το ίδιο, είναι το ίδιο ωραία και γλυτώνετε και πολλά λεφτά.
Βρε Θέμη γιατί εκνευρίζεσαι! Εντάξει, 2 ηχεία με ακριβώς ταυτόσημες μετρήσεις και χαρακτηριστικά μπορούν κάλλιστα να ηχούν δραματικά διαφορετικά. Έχεις δίκιο, αλλά μόνον έως το σημείο που ταυτίζονται οι μετρήσεις τους, οι οποίες, δεν εκτείνονται μέχρις εκείνου του σημείου, όπου στο πλαίσιο του εφικτού βεβαίως, αναπαριστούν πλήρως την απόδοση των συγκρινομένων ηχείων. Δεν φτάνει τα δύο ηχεία να έχουν ευθεία απόκριση, και ίση ευαισθησία και παρόμοια καμπύλη εμπέδησης, ούτε ακόμη κι αν έχουν κάσα ίσου όγκου και μεγάφωνα ίσης επιφάνειας και διαδρομής ανά δρόμο. Οι μετρήσεις δεν επαρκούν ουτε ακόμη κι αν έχουν εντελώς ίσες παραμορφώσεις σε όλα τα σημεία του φάσματος. Πρέπει να έχουν τις ίδιες παραμορφώσεις και στην ίδια κατά περίπτωση ισχύ. Αν το ένα ηχείο αρχίζει να αγριεύει νωρίς και το άλλο εξακολουθεί να έχει χαμηλότερες παραμορφώσεις σε υψηλότερα επίπεδα ισχύος, λίγο πιο δυνατή να είναι η εγγραφή ή λίγο να ανοίξεις τη στάθμη, αμέσως τα ηχεία διαφοροποιούνται. Να μη βάλουμε στο παιχνίδι και τους λοβούς διασποράς.Είναι πραγματικά κρίμα να κρίνεται ένα ηχείο οτι ανήκει στο audiophile χώρο λόγω της εμφάνισής του.
Το ξέρετε όλοι καλά οτι προέρχομαι και είμαι στον επαγγελματικό χώρο και οι κρίσεις μου προέρχονται από αυτή μου την ιδιότητα.
Λυπάμαι πολύ οταν ακούω οτι η φυσικότητα και η ομοιογένεια είναι μετρήσιμα μεγέθη. Αγαπητοί μου Κωστάδες θάπρεπε να γνωρίζετε οτι 2 ηχεία με ακριβώς ταυτόσημες μετρήσεις και χαρακτηριστικά μπορούν κάλλιστα να ηχούν δραματικά διαφορετικά. Οπότε παρακαλώ τα "χαριτωμένα" στο στυλ περί τυχαίων ισοσταθμίσεων και συνταγών ωραιοποίησης σε καταξιωμένα μόνιτορ όχι σε μένα (κατά τις δικές σας ρήσεις).
Όταν καταλάβετε οτι το σπουδαίο ηχείο και μόνιτορ είναι σχεδίαση ενός επιστήμονα-καλλιτέχνη με σπουδαίο αυτί και όχι ενός τελειότατου software, τότε μπορούμε να κουβεντιάσουμε ξανά.
Μέχρι τότε μπορείτε να εμπιστεύεστε τις μετρήσεις και να αγοράσετε ένα πιάνο Yamaha αντί για ένα Steinway.Μετρούν το ίδιο, είναι το ίδιο ωραία και γλυτώνετε και πολλά λεφτά.
Η επιλογή ηχείου είναι θέμα επιστημονικής ορθότητας, αμφότερα στο πλαίσιο του οικονομοτεχνικώς εφικτού.
Ρε παιδια για πεστε μου κατι απλό. Ο ογκος ενος ηχειου παιζει ρολο η οχι? Σ ολα τα γνωστα και μη ηχεια βλεπουμε οι διαφοροι κατασκευαστες να βγαζουν μια σειρα απο ηχεια οπου λενε αυτο το μικρο, μετα καποιο αλλο και οσο μεγαλωνει ο ογκος και το βαρος αυξανονται και οι επιδοσεις του ηχειου. Γενικα βλεπουμε οτι κατι ηχεια που ξεπερνουν κατα κανονα τα 15.000 ειναι επισης κατα κανονα πανω απο 100 κιλα. Μαλιστα σ αρκετες περιπτωσεις και τα 150 κιλα. Βεβαια μ αυτο δεν θελω να μ αρχισεται να μου λετε παλι να το βαλουμε και του μικρου καμμια πετρα για να βαρυνει. Μιλαμε για εταιριες που εχουν επιστημονες στο επιτελειο τους, κανουν κι αυτοι τα πειραματα τους για να επιτυχουν το καλυτερο. Εαν λοιπον αυτο το πραγματακι των 36 κιλων παιξει καλα σαν καποιο μεγαλο ηχειο μιας επωνυμης εταιριας τοτε σιγουρα μιλαμε για κατι επαναστατικο. Και βεβαια σε καμμια περιπτωση δε λεω και να το ξεπερασει. Απο τη στιγμη που μπορει να φτασει σε ιση ποιοτητα ηχου γιατι οχι τοτε και καλλυτερη. Μετα ανοιγουν οι κερκοπορτες.
Οφειλω να ομολογησω ομως, οτι καποτε προσωπικα εξεπλαγην απο τον απιστευτο ηχο που εβγαζε το ηχειο της LINN. Σε καμμια περιπτωση δεν το περιμενα. Η αλυσιδα των συνοδευτικων ηταν στην προκειμενη περιπτωση κορυφαια. Υπηρχε ομως και κατι αλλο. Η πολυενισχυση. Δεν θυμαμαι καλα ποσοι ενισχυτες ηταν πανω στο καθε ηχειο. Και ισως εδω βρισκεται ενα μυστικο της επιτυχιας. Γιατι στην ουσια κατι αναλογο συμβαινει και με το κουτακι της Κ+Η (αν καταλαβα καλα).
Βρε μπας και παιζει οντως καλα? (Δε νομιζω). Για να ρωτησουμε ομως και το Νακκα μπας και το φερει στα κοντα και παμε για καμμια ακροαση.