Ηχεια vs watts.

Reaction score
6
Έλα ντε;

Εγώ μια φορά παραλίγο να κολλήσω ένα γούφερ. Δεν τα κατάφερα. Με σταμάτησαν οι τεχνικοί... damn it! :143:

Reaction score
150
Βρε Pleo, τι θες να μας πεις δηλαδή ότι αν πάω σε εξουσιοδοτημένο dealer που πουλάει αυτά

http://www.martinlogan.com/products/clx25

Και τον ρωτήσω ποιος ενισχυτής μέχρι 225 Watt προτείνει η Martin Logan και μου πει και τα σκάσω κανονικά και μετά καούν τα ηχεία τι θα γίνει?

θα μου κάνουν τον Κινέζο μετά? Πες το μας για να ξέρω να αποφεύγω σαν τρελός τα προϊόντα της εταιρείας σας.

Η γραφουμε specs και τα εννοούμε ή κοροϊδεύουμε.

Το παράδειγμα που αναφέρεις με τα Wilson είναι άσχετο με τη συζήτηση γιατί μιλάς για μικρότερο ενισχυτή που κλιπάρει.

Εδώ μιλάμε για ενισχυτές που βγάζουν αυτά που υπόσχονται και με το παραπάνω ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ.

Π.Χ. H Titan της Musical Fidelity.

Το να δηλώνει κάποιος κατασκευαστής ότι το ηχείο σηκώνει Χ watt unclipped και να μην τα σηκώνει είναι ασόβαρο και πάει γυρεύωντας για προβλήματα.

Αν πιστεύεις ότι δηλώνουμε ότι θέλουμε στα χαρτιά και άλλα εννοούμε ενώ τη γλιτώνουμε είσαι βαθειά νυχτωμένος.

Ούτε μια ούτε δυο εταιρείες και στην Ελλάδα βρήκαν τον Μπελά τους για παραπλανητική διαφήμηση.

Ο νόμος είναι ο "32006L0114

Οδηγία 2006/114/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2006 , για την παραπλανητική και τη συγκριτική διαφήμιση..

Το να δηλώνεις ψευδή στοιχεία είναι παράνομο - τελεία και παύλα.

Το αν αποδείξω ότι ένα ηχείο δεν σηκώνει 1000 Watt ενώ το δηλώνει ο κατασκευαστής είναι απλά θέμα ερώτησης στο δικαστήριο.

Να μας πουν με ποιον ενισχυτή τα σηκώνει?

Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ τη B&W να μην αλλάζει tweeter και δεν ρωτάει και πολλά πολλά.

Και προσωπική εμπειρία που έχω από KEF μου τα άλλαξαν οι άνθρωποι και δεν έφτεγαν τα ηχεία.

Τέλος το να μην δεχθεί η αντιπροσωπεία να "ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ" τις ίδιες συνθήκες κάτω από τις οποίες δημηργήθηκε το πρόβλημα είναι σαν να μου λέει κοψε το λαιμό σου.

Πως αλλιώς θα βρει το δίκιο του ένας πελάτης λοιπόν? Ανάλογα με τα κέφια του υπαλλήλου ή του αφεντικού της αντιπροσωπίας. Δεν μιλάω στην περίπτωση που φταίει ο πελάτης αλλά στην περίπτωση που το προϊόν ΑΛΛΑ δηλώνει στα χαρτιά και ΑΛΛΑ κάνει.

Η Samsung μου άλλαξε δύο 52" τηλεοράσεις επειδή είχαν CLOUDING στο panel που είναι υποκειμενικό στο κάτω κάτω της γραφής. Εστειλαν τεχνικό στο σπίτι και για να είμαι ευχαριστημένος μου έκαναν αλλάγή!

θες να μου πεις πως η Adamco θα μου πει ότι δεν την ενδιαφέρει το πως έγινε η ζημια και ότι εγώ θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια? Αν φταίω εγώ και βγήκα εκτός spec χαμηλώνω το κεφάλι και πληρώνω!

Αναμενω απάντηση γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο προς τη συγκεκριμένη εταιρεία και δεν πιστεύω ότι θα φερόντουσαν έτσι.

Reaction score
150
Το θέμα εδώ όμως είναι άλλο και άλλα συζητάμε.

Ποια ηχεία ξέρετε λοιπόν που δεν αντέχουν τα watt που γράφουν οι προδιαγραφές τους?

Reaction score
6
Βρε Pleo, τι θες να μας πεις δηλαδή ότι αν πάω σε εξουσιοδοτημένο dealer που πουλάει αυτά

http://www.martinlogan.com/products/clx25

Και τον ρωτήσω ποιος ενισχυτής μέχρι 225 Watt προτείνει η Martin Logan και μου πει και τα σκάσω κανονικά και μετά καούν τα ηχεία τι θα γίνει?

θα μου κάνουν τον Κινέζο μετά? Πες το μας για να ξέρω να αποφεύγω σαν τρελός τα προϊόντα της εταιρείας σας.

Η γραφουμε specs και τα εννοούμε ή κοροϊδεύουμε.

Ο νόμος είναι ο "32006L0114

Οδηγία 2006/114/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2006 , για την παραπλανητική και τη συγκριτική διαφήμιση..

Το να δηλώνεις ψευδή στοιχεία είναι παράνομο - τελεία και παύλα.

Αναμενω απάντηση γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο προς τη συγκεκριμένη εταιρεία και δεν πιστεύω ότι θα φερόντουσαν έτσι.
Μάλιστα, σου απαντώ μόνο σε αυτά που με αφορούν. Ξεκινώ από το νόμο.

Που ακριβώς λέει για τα βατ; Θέλω να είσαι συγκεκριμένος στις απαντήσεις σου όταν αφορούν νομικά θέματα. Όχι ότι νάναι. Συγκεκριμένα, μπορείς να μου αποδείξεις ότι τα 1000 βατ σου βγαίνουν ακλιπάριστα; Πρόσεξε, ακριβώς 1000 βατ. Μην πεις παραπάνω γιατί τότε είσαι πάλι εκτός προδιαγραφών. Ούτε παρακάτω γιατί τότε είσαι σίγουρα εκτός προδιαγραφών.

Από κει και πέρα, όταν θα πάρεις τηλέφωνο θα χαρώ να σου απαντήσω. Αρκεί να μου πεις κατά πόσο είναι ικανός ο ενισχυτής σου να διπλασιάζει την ισχύ του από τα 8 στα 4 ωμ.

Και πρόσεξε. Θα σου προταθεί κάτι. Δεν σου υπογράφει κανείς κανένα συμβόλαιο για τίποτε.

Άλλο ο μπούσουλας άλλο αυτό που λες εσύ.

Αλήθεια γιατί δεν έχεις ταράξει στις μηνύσεις τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου που ανακοινώνει μια ισχύ ενώ αυτή δεν είναι πραγματική. Σου λέει πόσοι ίπποι χάνονται στη μετάδοση;
Τον κατασκευαστή του ενισχυτή σου; Γιατί από κομμάτι σε κομμάτι υπάρχουν διαφορές.
Πόσες φορές έχεις δει ας πούμε 7x200 βατ; Για γέλια δεν είναι;

Reaction score
6
Και θα παραβλέψω το καρφί το εύκολο που βρήκες και καλά να με ρωτήσεις για προϊόν της εταιρίας που δουλεύω. :136:

Αν είσαι καλό παιδί δηλαδή... :138:

Reaction score
29.833
Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Ναι καλά σωτηράκη αγόρι μου μην φας , έχουμε γλαρόσουπα.
Ρε πας καλά η σε πείραξε στο μυαλό η μεγάλη στάθμη που δεν ακούς ούτως η άλλως?
Που θα πας να ακούσεις τα 1000wrms που τρώνε τα 800d ?
Νομικά αγοράκι μου να είσαι σίγουρος οτι καλύπτονται 1000/100.
Σιγά μην περίμεναν τον κάθε ενα να τους την λέει για το τι κάνουν τα ηχεία τους.
Εγω άλλο λέω και όποιος ξέρει απαντάει' μπορούν 2 10ιντσα και ενα 6+1/2 σάρι να φάνε 1000wrms?
Eγω λέω που να βαράς τον κώλο σου κάτω αυτό δε γίνεται.
Και εξηγούμαι , τα 10ιντσα άντε να έχουν με το ζόρι 3 ιντσες πηνίο δλδ κάπου γύρω στα 200wrms κροσαρισμένα , και άντε άλλα 100wrms στο 6+1/2 πάμε στα 300wrms.
To ρημάδι το tweeter πόσα να φάει? άλλα 50 με το ζόρι.
Αρα φτάνουμε το αξιοζήλευτο νούμερο των 350wrmsμε το ζόρι.
Μην μου πει κανείς ε 2χ10ιντσα άρα 200w έκαστο γιατί θα βάλω τις φωνές.
Που και έτσι να είναι φτάνουνε το φοβερό νούμερο των 550wrms.
Eγω θέλω να δω πιο ηχείο τρώει αδιαμαρτύρητα 1000WRMS και δεν την ακούει.
Πείτε μου .

Reaction score
6
Παρ' όλα αυτά, έχω μια συμβουλή γενικώς.

Αφήστε τα ρημάδια τα specs. Καλύτερα παραπάνω βατ παρά λιγότερα ή στο όριο των όποιων specs.

Βασικές αρχές που τις ξέρουν και οι πέτρες.

Α, ναι. 1000 βατ κάνουν για οποιοδήποτε Martin Logan. Προχωρήστε άφοβα. :116:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Πείτε μου .
Να τολμήσω να πω κανά Magnepan; Κάτι θα ξέρουν, αφού στη CES το 1.7 το καινούργιο έπαιζε με τους 28άρηδες BSST2.

Ευκολάκια δηλαδή τα Martin Logan, ευκολάκια... :143:

1000 watt είναι πολύ μεγάλη ισχύς πάντως. Φιλαράκια με τη ΔΕΗ θέλετε να γίνετε;

Reaction score
150
Μάλιστα, σου απαντώ μόνο σε αυτά που με αφορούν. Ξεκινώ από το νόμο.

Που ακριβώς λέει για τα βατ; Θέλω να είσαι συγκεκριμένος στις απαντήσεις σου όταν αφορούν νομικά θέματα. Όχι ότι νάναι. ;

Καλά τώρα σοβαρολογείς? Θέλεις ο νόμος να κάτσει συγκεκριμένα να σου λέει για BAT?

Λέει σαφέστατα ότι δεν μπορούμε να δηλώνουμε ΑΛΛΑ στα χαρτιά και ΑΛΛΑ να εννοούμε. Αν δεν το καταλαβαίνεις το καταλαβαίνει ο δικαστής και ευτύχώς βγήκε ο νόμος να μας προστατεύει από "ΚΙΝΕΖΟΥΣ".

Και κάτσε εσύ στο δικαστήριο και λέγε για ΒΑΤ.

Δεν συζητάω περαιτέρω στο θέμα μιας και είναι ξεκάθαρο. Οι προδιαγραφές δεν αναγράφονται για πλάκα.

Και όταν μιλάμε για καταστροφή του προϊόντος σε περίπτωση λάθους (Π.χ 800D 1000 watt) τότε μόνο χαζός θα τα φουσκωνε και ειδικά χωρίς λόγο.

Σαν να μου γράφει η Siemens 380 Volt ρευμα στις οικιακές συσκευές για μούρη.

Δεν μπορώ να ακούω σαχλαμάρες τρελένομαι και ειδικά με τα νομικά έχω περάσει και από κάτι πολυεθνικές να ούμε...

Συγκεκριμένα, μπορείς να μου αποδείξεις ότι τα 1000 βατ σου βγαίνουν ακλιπάριστα; Πρόσεξε, ακριβώς 1000 βατ. Μην πεις παραπάνω γιατί τότε είσαι πάλι εκτός προδιαγραφών. Ούτε παρακάτω γιατί τότε είσαι σίγουρα εκτός προδιαγραφών.;

50-1000 Watt λέει η προδιαγραφή της B&W τι εκτός προδιαγραφών με λιγότερα και κολοκύθια?

Και με 950 το δοκιμάζεις κι αν έχει πρόβλημα τους σκίζεις.

Από κει και πέρα, όταν θα πάρεις τηλέφωνο θα χαρώ να σου απαντήσω. Αρκεί να μου πεις κατά πόσο είναι ικανός ο ενισχυτής σου να διπλασιάζει την ισχύ του από τα 8 στα 4 ωμ.

Και πρόσεξε. Θα σου προταθεί κάτι. Δεν σου υπογράφει κανείς κανένα συμβόλαιο για τίποτε.

Άλλο ο μπούσουλας άλλο αυτό που λες εσύ.;

Ποιος ενισχυτής μου γιατί έχω διάφορους...Έχω κι έναν Bryston 14BSST που πάει από 600 στα 900 στα 4Ohm αλλά τους ξέρεις καλύτερα.

Με αυτόν οδηγώ το κεντρικό μου (HTM1D)

Δεν μιλάω για μπούσουλα φίλε μου..Η μιλάμε και ξέρουμε η ας μην μιλαμε τότε ειδικά σε πανάκριβα μηχανήματα.

Αλήθεια γιατί δεν έχεις ταράξει στις μηνύσεις τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου που ανακοινώνει μια ισχύ ενώ αυτή δεν είναι πραγματική. Σου λέει πόσοι ίπποι χάνονται στη μετάδοση;
Άντε πάλι με τα αυτοκίνητα και τις άσχετες αναλογίες... Αν διαβάσεις τα ψιλά γράμματα ξέρουν αυτοί τι γράφουν και δεν δηλώνουν όλοι οι κατασκευαστές ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Επίσης το να βγάζει το αμάξι λιγότερα άλογα ούτε θα το κάψει ούτε σε κίνδυνο σε βάζει.

Η σωστή ανάλογία θα ήταν να βάλεις λάστιχα που είναι rated για 210 χλμ τελική και να πηγαίνεις με 280. Τότε δεν φταίει το λάστιχο αλλά εσύ. Αν όμως το λάστιχο έχει πρόβλημα στα 160 τότε φταει η κατασκευάστρια.

Τον κατασκευαστή του ενισχυτή σου; Γιατί από κομμάτι σε κομμάτι υπάρχουν διαφορές.Πόσες φορές έχεις δει ας πούμε 7x200 βατ; Για γέλια δεν είναι;

Αν μιλάς για τους AV λένε 1 ή 2 Channel Driven.

Και να είσαι σίγουρος ότι στην Αμερική στο disclaimer είναι όλα εκεί..

Να σου θυμίσω μια ιστορία με τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων που τις φάγαν τις μυνήσεις τους και άλλαξαν τακτική γιατί δήλωναν τα GB ως 1000ΜΒ ενώ τα Windows τα έβλεπαν ως GB ως 1024ΜΒ και τελικά στο 100GB π.χ στα Windows έβγαιναν λιγότερα.

Θέμα προδιαγραφών ήταν, την έφαγαν και άλλαξαν τακτική και πλήρωσαν τους καταναλωτές!

Δες εδώ αν δεν πιστεύεις

http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20060629225834.html

http://apcmag.com/seagate_settles_class_action_cash_back_over_misleading_hard_drive_capacities.htm

Μην το κουράζεις δούλευα σε πολυεθνική και ήμουν υπεύθυνος για Ελλάδα ενώ άνηκα στα Ιρλανδικα European HQ με βαρβάτο νομικό τμήμα.

Δεν φαντάζεσαι πόσο μπορεί να το τραβήξει κάποιος αν ξέρει.

Reaction score
150
Παρ' όλα αυτά, έχω μια συμβουλή γενικώς.

Αφήστε τα ρημάδια τα specs. Καλύτερα παραπάνω βατ παρά λιγότερα ή στο όριο των όποιων specs.

Βασικές αρχές που τις ξέρουν και οι πέτρες.

Α, ναι. 1000 βατ κάνουν για οποιοδήποτε Martin Logan. Προχωρήστε άφοβα. :116:

Για παραπάνω μιλάμε τόση ώρα όχι για λιγότερα.

Reaction score
150

Ναι καλά σωτηράκη αγόρι μου μην φας , έχουμε γλαρόσουπα.
Ρε πας καλά η σε πείραξε στο μυαλό η μεγάλη στάθμη που δεν ακούς ούτως η άλλως?
Που θα πας να ακούσεις τα 1000wrms που τρώνε τα 800d ?
Νομικά αγοράκι μου να είσαι σίγουρος οτι καλύπτονται 1000/100.
Σιγά μην περίμεναν τον κάθε ενα να τους την λέει για το τι κάνουν τα ηχεία τους.
Εγω άλλο λέω και όποιος ξέρει απαντάει' μπορούν 2 10ιντσα και ενα 6+1/2 σάρι να φάνε 1000wrms?
Eγω λέω που να βαράς τον κώλο σου κάτω αυτό δε γίνεται.
Και εξηγούμαι , τα 10ιντσα άντε να έχουν με το ζόρι 3 ιντσες πηνίο δλδ κάπου γύρω στα 200wrms κροσαρισμένα , και άντε άλλα 100wrms στο 6+1/2 πάμε στα 300wrms.
To ρημάδι το tweeter πόσα να φάει? άλλα 50 με το ζόρι.
Αρα φτάνουμε το αξιοζήλευτο νούμερο των 350wrmsμε το ζόρι.
Μην μου πει κανείς ε 2χ10ιντσα άρα 200w έκαστο γιατί θα βάλω τις φωνές.
Που και έτσι να είναι φτάνουνε το φοβερό νούμερο των 550wrms.
Eγω θέλω να δω πιο ηχείο τρώει αδιαμαρτύρητα 1000WRMS και δεν την ακούει.
Πείτε μου .

Ναι ναι ναι....

Α) Ακόμα και οι δικοί μου οι NEMO βγάζουν 1200 Watt στα 4Ohm (διάβασε όποιο review θες) και τα 800D τους κλιπαρουν αν το παρατραβήξω και σβήνουν.

Β) Από review χρήστη που έχει ρίξει 1000 Watt στα 800D

"
The option to switch to Class A on the fly can really add to your musical enjoyment, but the ability to bridge the two channels of the SA Reference is really the highlight of this review. In bridged mode the 300 wpc monster becomes a 1000-watt force of nature (if your electrical power is up to it). If your speakers are “bi-ampable”, you can now determine whether two SA References sound better as two monoblocks connected to the speakers in biwire configuration, or as two stereo amps in biamped configuration. Moreover, when biamping you can chose vertical or horizontal biamping, and when choosing horizontal you can run one SA Reference in class AB and the other in Class A. I will tell you now that all three configurations produced stunning results with my B&W 800D, and demonstrated that the 800Ds sound better (a) the more power you give them (even going from 600 wpc to 1000 wpc) and (b) when biamped, either horizontally or vertically."

To review

Γ) Υπάρχει χρήστης στο HT Guide που οδηγεί το 801D με τους Titan 1000 Watt (30,000 ενισχυτές) και τα πάνε μια χαρά. Ούτε την ακούνε ούτε χαλάνε.

Θα του στείλω pm να μας πει.

Δ) Θα σου βρω κι άλλα παραδείγματα

Όσο για τις στάθμες σίγουρα δεν ακούω τέρμα και δε θέλω να κουφαθώ.

Reaction score
777
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.1000Watt ηχείου σημαίνει οτι στα 1000w και για εύλογο χρονικό διάστημα το ηχείο καίγεται.

1000w ενισχυτή σημαίνει οτι κάτω απο κάποια συγκεκριμένη μέτρηση π.χ.στο 1khz ο ενισχυτής αποδίδει ισχύ 1000w με συγκεκριμένο όριο παραμόρφωσης.
Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος τα είχα διαβάσει πριν χρόνια....

Άρα λοιπόν.Το 800d μπορεί και να κάεί αν δεχτεί π.χ.100w στο τουίτερ.
Ένας ενισχυτής 400w αν δουλέψει στο peak για σύντομο χρονικό διάστημα επίσης καίει το 800d.

Δέν βλέπω κάτι παράλογο...1000w δέν είναι και τόσο τρομερό νούμερο...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Ηχεια vs watts.

παντως με μια γεννητρια βλεπουμε για αρχη τι ειδους και ποσα βατα μπορει να βγαλει ενας ενισχυτης.Απο εκει και μετα ευκολα ξεβρ@κωνεται ο καθε κατασκευαστης αν το ηχειο του το τινναξει, σε μικρο χρονικο διατημα.Οταν λες οτι αντεχει καποια ισχυη και την αναφερεις σαν long ή short term , καλο θα ειναι να δινεις και τον χρονο.Γιατι αν ερθει καποιος με ενα ενισχυτη και μια γεννητρια και αφου σου αποδειξει τι κανει ο ενισχυτης μετα το θεμα παει στην αξιοπιστια του ηχειου.Παντως το πως μπορει να διαχειριστει την ισχυη καθε ηχειο ειναι κατι το οποιο σηκωνει πολλες δοκιμες...γιατι με λογια .....αστο

Reaction score
6
Καλά τώρα σοβαρολογείς? Θέλεις ο νόμος να κάτσει συγκεκριμένα να σου λέει για BAT?

Λέει σαφέστατα ότι δεν μπορούμε να δηλώνουμε ΑΛΛΑ στα χαρτιά και ΑΛΛΑ να εννοούμε. Αν δεν το καταλαβαίνεις το καταλαβαίνει ο δικαστής και ευτύχώς βγήκε ο νόμος να μας προστατεύει από "ΚΙΝΕΖΟΥΣ".

Και κάτσε εσύ στο δικαστήριο και λέγε για ΒΑΤ.

Δεν συζητάω περαιτέρω στο θέμα μιας και είναι ξεκάθαρο. Οι προδιαγραφές δεν αναγράφονται για πλάκα.

Και όταν μιλάμε για καταστροφή του προϊόντος σε περίπτωση λάθους (Π.χ 800D 1000 watt) τότε μόνο χαζός θα τα φουσκωνε και ειδικά χωρίς λόγο.

Σαν να μου γράφει η Siemens 380 Volt ρευμα στις οικιακές συσκευές για μούρη.

Δεν μπορώ να ακούω σαχλαμάρες τρελένομαι και ειδικά με τα νομικά έχω περάσει και από κάτι πολυεθνικές να ούμε...

50-1000 Watt λέει η προδιαγραφή της B&W τι εκτός προδιαγραφών με λιγότερα και κολοκύθια?

Και με 950 το δοκιμάζεις κι αν έχει πρόβλημα τους σκίζεις.

Ποιος ενισχυτής μου γιατί έχω διάφορους...Έχω κι έναν Bryston 14BSST που πάει από 600 στα 900 στα 4Ohm αλλά τους ξέρεις καλύτερα.

Με αυτόν οδηγώ το κεντρικό μου (HTM1D)

Δεν μιλάω για μπούσουλα φίλε μου..Η μιλάμε και ξέρουμε η ας μην μιλαμε τότε ειδικά σε πανάκριβα μηχανήματα.

Άντε πάλι με τα αυτοκίνητα και τις άσχετες αναλογίες... Αν διαβάσεις τα ψιλά γράμματα ξέρουν αυτοί τι γράφουν και δεν δηλώνουν όλοι οι κατασκευαστές ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Επίσης το να βγάζει το αμάξι λιγότερα άλογα ούτε θα το κάψει ούτε σε κίνδυνο σε βάζει.

Η σωστή ανάλογία θα ήταν να βάλεις λάστιχα που είναι rated για 210 χλμ τελική και να πηγαίνεις με 280. Τότε δεν φταίει το λάστιχο αλλά εσύ. Αν όμως το λάστιχο έχει πρόβλημα στα 160 τότε φταει η κατασκευάστρια.

Αν μιλάς για τους AV λένε 1 ή 2 Channel Driven.

Και να είσαι σίγουρος ότι στην Αμερική στο disclaimer είναι όλα εκεί..

Να σου θυμίσω μια ιστορία με τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων που τις φάγαν τις μυνήσεις τους και άλλαξαν τακτική γιατί δήλωναν τα GB ως 1000ΜΒ ενώ τα Windows τα έβλεπαν ως GB ως 1024ΜΒ και τελικά στο 100GB π.χ στα Windows έβγαιναν λιγότερα.

Θέμα προδιαγραφών ήταν, την έφαγαν και άλλαξαν τακτική και πλήρωσαν τους καταναλωτές!

Δες εδώ αν δεν πιστεύεις

http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20060629225834.html

http://apcmag.com/seagate_settles_class_action_cash_back_over_misleading_hard_drive_capacities.htm

Μην το κουράζεις δούλευα σε πολυεθνική και ήμουν υπεύθυνος για Ελλάδα ενώ άνηκα στα Ιρλανδικα European HQ με βαρβάτο νομικό τμήμα.

Δεν φαντάζεσαι πόσο μπορεί να το τραβήξει κάποιος αν ξέρει.
Για παραπάνω μιλάμε τόση ώρα όχι για λιγότερα.
ό,τι ναναι τα πάντα όλα...

Όταν φέρεις και το χαρτί που τελείωσες νομική, ή τεχνικού τότε τα ξαναλέμε.

Ciao. :605:

Reaction score
6

παντως με μια γεννητρια βλεπουμε για αρχη τι ειδους και ποσα βατα μπορει να βγαλει ενας ενισχυτης.Απο εκει και μετα ευκολα ξεβρ@κωνεται ο καθε κατασκευαστης αν το ηχειο του το τινναξει, σε μικρο χρονικο διατημα.Οταν λες οτι αντεχει καποια ισχυη και την αναφερεις σαν long ή short term , καλο θα ειναι να δινεις και τον χρονο.Γιατι αν ερθει καποιος με ενα ενισχυτη και μια γεννητρια και αφου σου αποδειξει τι κανει ο ενισχυτης μετα το θεμα παει στην αξιοπιστια του ηχειου.Παντως το πως μπορει να διαχειριστει την ισχυη καθε ηχειο ειναι κατι το οποιο σηκωνει πολλες δοκιμες...γιατι με λογια .....αστο
Βασικά είναι θέμα τι εννοούμε όταν αναφέρουμε προδιαγραφές.

Το παράδειγμα του teachertza περίπου εξηγεί τι γίνεται.

Από κει και πέρα γενικά ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει και όταν κληθεί δίνει ακριβώς τις εξηγήσεις που πρέπει.

Φυσικά αυτά είναι τερτίπια όλων των κατασκευαστών, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.
Υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις καλές ή κακές.

Αλλά το να βλέπουμε κάτι που μας φαίνεται μπλε ενώ αυτό είναι γαλάζιο, απέχει από το να το χαρακτηρίσουμε ως απάτη μπλε. :144:

Reaction score
150
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.1000Watt ηχείου σημαίνει οτι στα 1000w και για εύλογο χρονικό διάστημα το ηχείο καίγεται.

1000w ενισχυτή σημαίνει οτι κάτω απο κάποια συγκεκριμένη μέτρηση π.χ.στο 1khz ο ενισχυτής αποδίδει ισχύ 1000w με συγκεκριμένο όριο παραμόρφωσης.
Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος τα είχα διαβάσει πριν χρόνια....

Άρα λοιπόν.Το 800d μπορεί και να κάεί αν δεχτεί π.χ.100w στο τουίτερ.
Ένας ενισχυτής 400w αν δουλέψει στο peak για σύντομο χρονικό διάστημα επίσης καίει το 800d.

Δέν βλέπω κάτι παράλογο...1000w δέν είναι και τόσο τρομερό νούμερο...

Μιλαω πάντα για σοβαρά μηχανήματα και μετρημένα καθώς επίσης και για αναπαραγωγή εντός συγκεκριμένου ευρους και χωρίς παραμορφώσεις. Αυτά μετριούνται και αναπαράγωνται εύκολα.

Pleo φιλικά πάντα και στο θέμα μας επάνω,

Αν δεν έχεις κάτι να πεις μη λες τίποτα καλύτερα γιατί αυτό που έδωσες απάντηση δεν είναι. Ούτε κουτόχορτο μασάμε ούτε από Ελληινκές εξυπνάδες μικροεταιρειών της πλάκας με νοοτροπίες του 60. Το ξέρεις καλά κι εσύ πλέον.

Αν είχα περισσότερο χρόνο δεν θα υπήρχε ημέρα που να μην κάνω αγωγή σε κάποιον.

Σου απάντησα συγκεκριμένα και δεν μιλάμε ούτε για κοκοψημένα σουβλάκια ούτε για τσουρέκια.

Για μηχανήματα που μπορούμε να μετρήσουμε μιλάμε. Από εκεί και πέρα η "Κινεζική" είναι μεγάλη τέχνη.

Reaction score
6
Pleo φιλικά πάντα και στο θέμα μας επάνω,

Αν δεν έχεις κάτι να πεις μη λες τίποτα καλύτερα γιατί αυτό που έδωσες απάντηση δεν είναι. Ούτε κουτόχορτο μασάμε ούτε από Ελληινκές εξυπνάδες μικροεταιρειών της πλάκας με νοοτροπίες του 60. Το ξέρεις καλά κι εσύ πλέον.

Αν είχα περισσότερο χρόνο δεν θα υπήρχε ημέρα που να μην κάνω αγωγή σε κάποιον.

Σου απάντησα συγκεκριμένα και δεν μιλάμε ούτε για κοκοψημένα σουβλάκια ούτε για τσουρέκια.

Για μηχανήματα που μπορούμε να μετρήσουμε μιλάμε. Από εκεί και πέρα η "Κινεζική" είναι μεγάλη τέχνη.
Δε νομίζω ότι μιλάς φιλικά.

Και ούτε νομίζω ότι έχεις δει ποτέ σου τα specs που καταθέτει ένας κατασκευαστής στους κατάληλους οργανισμούς.

Απλά, αυτά που λες τα έχεις σκεφτεί μόνος σου.

Από κει και πέρα, οποιοσδήποτε πληρώσει τα δικόσημα, κάποιο δικαστήριο θα συνεδριάσει.
Αυτό δε λέει τίποτε απολύτως.

Μην λέτε πράγματα όταν δεν γνωρίζετε.

Reaction score
777

Παντως το πως μπορει να διαχειριστει την ισχυη καθε ηχειο ειναι κατι το οποιο σηκωνει πολλες δοκιμες...γιατι με λογια .....αστο
Ναι αυτό ισχύει....Αλλα το 1000w δέν είναι και τόσο τρομερό νούμερο ετσι ώστε να μήν μπορεί να το δεχτεί με επιτυχία ένα ηχείο
pleo και jargon.Ισχύει οτι αυτές οι μετρήσεις βγαίνουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα.Δέν μπορεί κάποιος να φύγει απο αυτή τη γραμμή.Πώς το λένε....Στ αυτοκίνητα λένε 300 άλογα στις 5000 στροφές.Το νούμερο αυτό βγαίνει σύμφωνα με συγκεκριμένες διαδικασίες.Έτσι και στο ηχείο.Τώρα μπορεί εύκολα ένας να αμφισβητήσει τις διαδικασίες δέν διαφωνώ και να πεί δέν το μετράνε σωστά διότι πρέπει να βάλουμε 1000w στα 20hz.λέω γω μία τιμή...
αλλα αποτελεί σίγουρα ένα μέτρο σύγκρισης...

Reaction score
777
τέλος πάντων αν πάτε σε δικαστήριο την b&w δέν θα δικαιωθείτε διότι θα σας παρουσιάσουν το πρωτόκολλο και είναι εύκολο να σας αποδείξουν οτι έχουν δίκιο.Επίσης νομίζω μιλάνε για wrms.Άλλο απο κεί που κρύβει πολύ θεωρία....

Reaction score
6
τέλος πάντων αν πάτε σε δικαστήριο την b&w δέν θα δικαιωθείτε διότι θα σας παρουσιάσουν το πρωτόκολλο και είναι εύκολο να σας αποδείξουν οτι έχουν δίκιο.Επίσης νομίζω μιλάνε για wrms.Άλλο απο κεί που κρύβει πολύ θεωρία....
Exactly.

Τι νομίζετε; Ότι οι κατασκευαστές δεν γνωρίζουν;

Ε, τώρα άμα κανάς κινέζος που λέει και ο Jargon κάνει λάθος κάπου, αυτό δεν είναι ο κανόνας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.302
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007