Ηχητική μόνωση δωματίου

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Ένα σύγχρονο υλικό, με καλή απορρόφηση μέχρι σχετικά χαμηλές συχνότητες (http://www.caruso-ebersdorf.de/index.php?article_id=8) και χωρίς τους κινδύνους και τη βρωμιά του πετροβάμβακα, είναι τα θερμοσυγγολητά στρώματα ινών πολυεστέρα. Παράγεται και από μερικές Ελληνικές εταιρίες, π.χ. http://www.acoustix.gr/ACOU.html, http://www.alphacoustic.com/Product.asp?ID=83. Είναι αρκετά πιο αρκιβό από τον πετροβάμβακα πάντως και δε βγαίνει με επιστρώσεις αλουμινίου κλπ.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Ηχητική μόνωση δωματίου

Το ξέρω αυτό το υλικό και είναι όντως καλό. Ξέρεις που μπορούμε να το βρουμε?
Επικοινωνία

Κεντρικά Γραφεία

Χλόης 83, Μεταμόρφωση

Αθήνα

e-mail [email protected]

Τηλ. 003 0 210 - 2850466-7

Φαξ 003 0 210 - 2850469

http://www.fibralco.gr/contact.html

Reaction score
139

αν τελικα καταληξεις σ'αυτη τη λυση..νομιζω οτι καλο θα ηταν τα πανελ αυτα να τα τοποθετησεις με πλαστικα καρφια και οχι απλα μεταλλικα...τωρα δεν θυμαμαι που τα ειχα παρει.
extra..επισης αν μπορεις οικονομικα μπορεις να προσθεσεις και φυλλα φελλου οσο γινεται πιο μεγαλα σε παχος >2εκ...

Reaction score
1
Λοιπόν μιας και τελείωσα την μόνωση του δωματίου (εκτός ταβάνι...προσεχώς..) και μιας και έχω και internet επιτέλους ,ας πω 5 πραματάκια.
Το υλικό που χρησιμοποίησα λέγεται ARITHERM http://www.lazarakis-constructions.gr/products.php?cid=391 και που προτάθηκε απο την εταιρία μιας και ο πετροβάμβακας που είχα παραγείλει (με επένδυση αλουμινίου) δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτος .
Στο τηλεφώνημα που μου έκαναν να με ενημερώσουν οτι η παραγγελεία μου θα πάει πίσω καμιά εβδομάδα , με ρώτησαν τι ακριβώς ήθελα να κάνω με τον πετροβάμβακα. Αφού τους εξήγησα ,μου πρότειναν αυτό το υλικό.
Εχει σχεδόν ίδια τιμή με τον πετροβάμβακα ,δεν αφήνει ίνες στον αέρα ,ενω μπορεί να μπεί και σαν εμφανές υλικό (αν δεν σε νοιάζει τόσο η εμφάνιση) μιας και δεν διαλύεται όπως ο πετροβάμβακας.
Με αυτό το υλικό επένδυσα όλους τους τοίχους .

Στην πόρτα του δωματίου έκανα τα εξής.Στο κούφωμα λάστιχα απο αλουμινοπαράθυρα και στο πάτωμα ένα ξύλινο πηχάκι κολλημένο στα πλακάκια με λάστιχο επίσης.Ετσι η πόρτα σφραγίζει εντελώς.
Επένδυσα την πόρτα με αυτό το υλικό + μια στρώση απο το γνωστό ρικοφόν αυγοθήκη σαν έξτρα μόνωση.

Μετά την κατασκευή ηχομόνωσης στο δωμάτιο έχω να πώ τα εξής.

1) η πόρτα είναι το 80% της ηχομόνωσης σε ένα τυπικό δωμάτιο που θέλουμε να μειώσουμε τον θόρυβο προς τα έξω δωμάτια του σπιτιού.
2)Το αποτέλσμα με αυτή τη φθηνή λύση που εφάρμοσα είναι εξαιρετικό. Θα πώ μόνο οτι μέσα παίζω μουσική και έξω ακριβώς,στο σαλόνι ακούς απλά οτι απο κάπου έρχεται ένας πολύ χαμηλός ήχος οργάνου. Το ηχομονωτικό αποτέλεσμα που πέτυχα ομολογώ οτι δεν το περίμενα ,σύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει δηλαδή.

Αρνητικά που δεν είχα λάβει υπόψιν μου.
1)η ηχοαπορόφηση είναι τέτοια που πρέπει να παίζω πλέον πολύ δυνατά για να με ακούω μέσα στο δωμάτιο. Ας πούμε δηλαδή ,οτι το πιανίσιμο και το φόρτε έχουν αποκτήσει άλλο νόημα στο δωμάτιο αυτό (είναι κάτι που δεν το είχα σκεφτεί).Ακόμη και με ανοιχτή πόρτα ,δεν μπορώ να ακούσω π.χ το κινητό μου να χτυπάει ,ενώ είμαι ακριβώς στο διπλανό δωμάτιο με τις πόρτες ανοιχτές .Τόσο μεγάλη είναι η απορόφηση του ήχου.Προσπάθησα βέβαια με αφίσες και διάφορα άλλα αντικείμενα που έβαλα πάνω στη μόνωση να κερδίσω λίγο αντανακλαστικότητα και η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο.
2)Μαζί με την ηχομόνωση έρχεται και η θερμομόνωση. Στο δωμάτιο με οποιαδήποτε πηγή θερμότητας (ένας Η/Υ ,μια λάμπα,κ.τ.λ) η θερμοκρασία του ανεβαίνει ραγδαία.Αυτή τη στιγμή και λόγω έλειψης κλιματιστικού η μέση θερμοκρασία του δωματίου είναι 7-8 βαθμούς πάνω απο το υπόλοιπο σπίτι.
Αν κλείσω πόρτες παράθυρα και καθήσω μέσα του μισή ώρα ,μόνο με την θερμοκρασία απο την αναπνοή μου και το σώμα μου γίνεται φούρνος στη κυριολεξία.

Αυτά προς το παρόν. Για λεπτομέριες κατασκευής ,κόστους και φωτογραφίες θα επανέλθω σύντομα.

Reaction score
1.772

δηλαδη το υλικο το εβαλες σκετο χωρις κατι απο πανω του;

καμμια φωτο;

κοστος;

Reaction score
181

καμμια φωτο;

κοστος;
Γιώργη στο λινκ έχει κόστος.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ηχητική μόνωση δωματίου

καμμια φωτο;

κοστος;

το έβαλα σκέτο...βέβαια απο εμφάνιση δεν διεκδικεί και τα εύσημα άλλα το θέμα είναι οτι έκανα τη δουλειά μου με πολύ λίγα χρήμματα.Αυτό ήταν και το ζητούμενο..

Reaction score
1.772

θα μπορουσε αραγε να σοβαντιστη απο πανω η ειναι πολυ μαλακο;

για θερμομονωση φυσικα.

Reaction score
1
Αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως το υλικό είναι πολύ μασίφ,δηλαδή παρόλο που φαίνεται σαν ίνες βαμβακιού σε πράσινο χρώμα ,για να το κόψεις χρειάζεσαι λαμαρινοψάλιδο..

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Με τετοια ζεστη εκει μεσα ,το καλοριφερ μαλλον θα το κλεισεις! Εγω το εβγαλα και χωρις αυτο το υλικο!

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Ηχητική μόνωση δωματίου

Αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως το υλικό είναι πολύ μασίφ,δηλαδή παρόλο που φαίνεται σαν ίνες βαμβακιού σε πράσινο χρώμα ,για να το κόψεις χρειάζεσαι λαμαρινοψάλιδο..
μια χαρα τοτε.

φυσικα δεν θα κανη ηχοαποροφηση αλλα δεν με πειραζη.

Reaction score
29.535

Μα ο νίκος ισχυρίζεται το ακκριβώς αντίθετο ρε γιώργο!!!!

Reaction score
1.772

Μα ο νίκος ισχυρίζεται το ακκριβώς αντίθετο ρε γιώργο!!!!
ο νικος λεει οτι δεν ξερη.

απο εκει και περα εφοσον ειναι σκληρο δεν βλλεπω το λογο να μην γινεται.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Αναρωτιέμαι αν έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτό το υλικό (aritherm) για εσωτερική μόνωση σε ηχεία και πόσο καλύτερο μπορεί να είναι σε αυτόν τον ρόλο από τον πετροβάμβακα.

Reaction score
181

Αναρωτιέμαι αν έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτό το υλικό (aritherm) για εσωτερική μόνωση σε ηχεία και πόσο καλύτερο μπορεί να είναι σε αυτόν τον ρόλο από τον πετροβάμβακα.
@Καλή ιδέα!
Για το πάπλωμα όμως.

@Βack νομίζω πως άμα κολληθούν στον τοίχο, τα χώσεις 5 βίδες ανά πλάκα και καπάκι ένα πλέγμα υαλονήματος θα κάτσει άνετα ο σοβάς.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ηχητική μόνωση δωματίου

ενδιαφέρον το θέμα, μπραβο για τον κόπο σου και το αποτέλεσμά.

το υλικό αυτό το εχω χρησιμοποιήσει σε ηχεία, μια χαρα δουλεύει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef