Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

Reaction score
8
και αυτη η πραξη μια χαρα ειναι
Καποια τετοια ακουστικα με ενα γουολκμαν σονυ, μου προσφεραν παλια πολλες υπεροχες νυχτες μαζι τους με ακροασεις στο σκοταδι.

Με ολοκαινουργιους και χωρις καθολου σκονη ναι, πλησιαζει ενα καλο σιντι. Αλλα αυτος ο ηχος ειναι τελικα το αναλογικο ζητουμενο;

Reaction score
8
και ποσοι τετοιοι δισκοι υπαρχουν σε καθε δισκοθηκη, χωρις καμμια γρατσουνια και χωρις ιχνος σκονης;
στην δικη μου παντως με 2.000 δισκους μαλλον καμμια 100αρια και αυτοι λογω του πληντυριου δισκων της HANNL.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

Δηλαδή εκείνη η συσκευή που διαβάζει τα αυλάκια του δίσκου με laser δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία; Διότι η άποψη μου είναι ότι η ακτίνα laser διαβάζει τέλεια την επιφάνεια του δίσκου, χωρίς να προκαλεί πλαστική παραμόρφωση πάνω της, αλλάζοντάς της σχήμα και επιφέροντας αλλοίωση στο εγγραφθέν σήμα.
..................................
Σαφώς και εντάσσεται!

Είναι μια σοβαρή και πολύπλοκη υλοποίηση που εξ όσων γνωρίζω

1) Έχει πραγματικά καλό ήχο στους απόλυτα καθαρούς και

καλής κατάστασης δίσκους και

2) Δεν ψηφιοποιεί σε κανένα στάδιο της διαχείρισης του

σήματος αναλογικά δεδομένα.

Για λόγους υποθέτω δύσκολης ρύθμισης των ανεξάρτητων

υποσυστημάτων της σύνθετης κεφαλής ανάγνωσης

δεν έτυχε ίσως ευρείας αποδοχής από τους audiophile

κύκλους.

Ίσως επίσης δεν έτυχε αποδοχήςεπειδή αν ακούσει κάποιος

δογματικός χαϊεντάς για κεφαλή laser το μυαλό του συνειρμικά

οδηγείται τελείως λαθεμένα

στο cd.

ELP LT-1XRC

Reaction score
11.734
Re: Απάντηση: Re: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

1) Έχει πραγματικά καλό ήχο στους απόλυτα καθαρούς και
καλής κατάστασης δίσκους(...)

2)Για λόγους υποθέτω δύσκολης ρύθμισης των ανεξάρτητων υποσυστημάτων της σύνθετης κεφαλής ανάγνωσης δεν έτυχε ίσως ευρείας αποδοχής από τους audiophile κύκλους.

3)Ίσως επίσης δεν έτυχε αποδοχής επειδή αν ακούσει κάποιος δογματικός χαϊεντάς για κεφαλή laser το μυαλό του συνειρμικά οδηγείται τελείως λαθεμένα στο cd.

1) Υποθέτω ότι θα κάνει ήχο παρόμοιο με το σκρατσ του κανονικού πικάπ. Κάποιος που έχει ακούσει, ας μας πει πώς ακούγεται.

2) Αν θυμάμαι καλά, η δέσμη laser ευθυγραμμίζεται όπως στα cd players, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα (αυτόματα).

3) Ημιμάθεια ίσως; Νομίζουν ότι το σήμα μετατρέπεται σε ψηφιακό;

Reaction score
0
Σαφώς και δε μετατρέπεται σε ψηφιακό.
Και το Laserdisc φουλ αναλογικό ήταν.

Πάντως το κόστος του είναι απαγορευτικό. Νομίζω πάει πάνω από 10.000...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Reaction score
8
Αν δεν έχετε σεβαστεί τους δίσκους σας και ο "καθαρισμός" είναι μία έννοια που νομίζετε ότι αφορά τον οδοντίατρο, την έχετε άσχημα. Η πολύ μικρή επιφάνεια σάρωσης του laser "σηκώνει" από τον δίσκο πολύ περισσότερες λεπτομέρειες -ανατριχιαστικά πολύ περισσότερες- αν μου επιρέπετε την έκφραση. Στις λεπτομέρειες αυτές περιλαμβάνεται και ο παραμικρός κόκκος σκόνης, με αποτέλεσμα ο θόρυβος, για τον ίδιο δίσκο, να είναι πολύ μεγαλύτερος στην περίπτωση του LT εν συγκρίσει με ένα συμβατικό σύστημα.
Πάντως το κόστος του είναι απαγορευτικό. Νομίζω πάει πάνω από 10.000...
τα δυο ποιο βασικα ελαττωματα του/

η πρωτη αναφορα ειναι απο το τεστ του AVMENTOR

Reaction score
11.734
Re: Απάντηση: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

Κάποια μέλη του Avsite στο παρελθόν, είχαν την τιμή να ακούσουν το ELP (με την βοήθεια του Κου Χατζηκωνσταντή της Stepcom).

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=16604

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=24688

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=25666

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=26057
Πολύ ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ήμουν και εγώ εκεί ή αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο...

Reaction score
3.085
AV Mentor και ELP Laser Turntable. Περί καλύτερης αναλογικής πηγής

τα δυο ποιο βασικα ελαττωματα του/

η πρωτη αναφορα ειναι απο το τεστ του AVMENTOR
Φίλε Θανάση, δεν ξέρω τί εννοείς με το "πρωτη αναφορα", αλλά πριν τον αγαπητό Δημήτρη Σταματάκο, εγώ διάβασα για το ELP σε Αμερικάνικο περιοδικό (The Absolute Sound, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2005, τεύχος 155, review του Jonathan Valin).

Το review μπορεί ακόμα και τώρα κανείς να το διαβάσει. Το link είναι το:

http://www.avguide.com/products/product-3329/

Και το κατεβάζεις σε μορφή PDF.

Παρ' όλα αυτά, εκτός από το κόστος σαν ανασταλτικός παράγοντας, υπάρχει και κάτι άλλο: η αξιοπιστία του κατασκευαστή (σαν εταιρεία). Διαβάστε αυτό:

http://www.smartdev.com/LT/laserturntable.html

Εγώ φυσικά δεν έχω άμεση γνώση και γνώμη για τα παραπάνω, αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας του Stereophile, βρήκα την παραπάνω είδηση/ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα, θεωρώ κι εγώ πως το ELP είναι καλό προϊόν και πολύ πρωτοποριακό σαν ιδέα, με όλα όμως τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν.

Τέλος, για να είμαστε και in topic, εγώ θεωρώ πως η καλύτερη αναλογική πηγή δεν είναι (δεν ήταν) ένα πικάπ (όποιο πικάπ). Το στέμμα ανήκει σε κάποιο από τα στουντιακά μαγνητόφωνα ανοικτής ταινίας (Reel-to-Reel) της Ampex ή της Revox ή της Tandberg, που δεν είχαν αντίπαλο. Μοντέλα μη μου ζητήσετε, δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά ήταν πάντα κάτι που έμεινε για μένα άπιαστο όνειρο. Ακόμα και κάποια της Akai και της Teac θα μπορούσαν ίσως να συμπεριληφθούν σε αυτές τις μηχανές ονείρου.

Η μόνη μου τραυματική εμπειρία από αυτόν τον κόσμο ήταν το Akai M-9. Και λέω "τραυματική" γιατί ενώ το είχα, το έχασα ο μωρός.:623:

Αλλά περί αυτού έχω ξαναγράψει, οπότε ας μην ξύνουμε πληγές.:122:

Reaction score
8
Φίλε Θανάση, δεν ξέρω τί εννοείς με το "πρωτη αναφορα",
Παναγιωτη απλα αναφερομαι στην πρωτη απο τις δυο παραγραφους που ποσταρα :444:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

Η ιστορία του ELP ξεκινά πολύ πιο πίσω. Παρουσιάστηκε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90 αλλά δεν έτυχε αποδοχής για 3 κυρίως λόγους.

α) Ήταν η εποχή που το βινύλιο είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα.

β) Δεν υπήρχε οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων ούτε και χώροι ακρόασης.

γ) Δεν υπήρχε η δυνατότητα μαζικής παραγωγής.

Παρόλα αυτά είχε κινήσει το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών. Παιδικός φίλος και επαγγελματίας μουσικός με πάνω από 6000 Lp την εποχή εκείνη ήταν στο παρά πέντε να το παραγγείλει εκείνη την εποχή, αλλά δυστυχώς υπήρχαν κάτι χρόνοι αναμονής της τάξης του ενός και πλέον χρόνων, οπότε εγκατέλειψε την ιδέα.

Αν θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή υπήρξε και ένα τεστ από βρεταννικό περιοδικό...

Reaction score
3.085
Tests για το ELP. Έχεις δίκιο

Η ιστορία του ELP ξεκινά πολύ πιο πίσω. Παρουσιάστηκε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90 αλλά δεν έτυχε αποδοχής για 3 κυρίως λόγους.........
...........................
.........Αν θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή υπήρξε και ένα τεστ από βρεταννικό περιοδικό...
Έχεις δίκιο, Σπύρο.

Κι εγώ θυμάμαι πως κάπου το είχα ξαναδιαβάσει, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν UK ή USA.

Απλά το τελευταίο μου ήταν σχετικά πρόσφατο, γι αυτό και το θυμόμουν.

Reaction score
3.085
Περί Reel-to-Reel

Δεν βλέπω να σχολιάζετε όμως τα μαγνητόφωνα σαν πηγές.

Το μόνο αρνητικό τους σήμερα είναι ότι δεν υπάρχουν έτοιμες, στουντιακά εγγεγραμμένες (όπως ένα βινύλιο ή ένα CD) ταινίες, οπότε ο χρήστης έχει δύο επιλογές:

- Ή πρέπει να κουβαλάει το θηρίο μαζί του με όλα τα παραφερνάλια και να ηχογραφεί ζωντανές μουσικές παραστάσεις (ποιός το κάνει αυτό άραγε;)

- Ή πρέπει να αντιγράφει από άλλες ήδη εγεγραμμένες εκτελέσεις, οπότε πέφτουμε ξανά στα προηγούμενα.

Όμως, σαν αναλογική πηγή, ακόμα κι αν κληθεί να αναπαράγει αντιγραφέντα μουσικά δρώμενα, συγκρινόμενο με το βινύλιο, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: δεν φθείρει το βασικό μέσο, την ταινία, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα όσο η βελόνα της κεφαλής φθείρει τον δίσκο.

Έχει, βέβαια και ένα μεγάλο μειονέκτημα: μέχρι να βάλεις και να βγάλεις τα καρούλια, να βρεις το ή τα κομμάτια που θέλεις να ακούσεις, περνάνε τρεις και κάτι αιώνες. Ε, τί να κάνουμε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Πάντως εγώ αναπολώ ακόμα το χαμένο μου Akai.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88