Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Περί Reel-to-Reel

- Ή πρέπει να κουβαλάει το θηρίο μαζί του με όλα τα παραφερνάλια και να ηχογραφεί ζωντανές μουσικές παραστάσεις (ποιός το κάνει αυτό άραγε;)

- Ή πρέπει να αντιγράφει από άλλες ήδη εγεγραμμένες εκτελέσεις, οπότε πέφτουμε ξανά στα προηγούμενα.
Είχα γνωρίσει κάποιον που έκανε και τα δύο. Ήταν συλλέκτης δίσκων LP και είχε μία αχανή δισκοθήκη με Jazz και κλασσική μουσική ανυπολόγιστης αξίας. Ο κάθε δίσκος του παιζόταν μόνο μία φορά. Την μέρα της αγοράς τον έγραφε σε μπομπίνα και μετά τον σφράγιζε σε νάιλον για να μην αλλοιώνεται. Όταν πέθανε (πρίν μία εικοσαετία) πρέπει να είχε πάνω από 1000 μπομπίνες και 5000 δίσκους.

Ταυτόχρονα ηχογραφούσε ζωντανή μουσική όποτε μπορούσε!

Δυστυχώς τα παιδιά του δεν ήταν και τόσο φιλόμουσοι, και δεν ξέρω τι έγιναν τελικά όλα αυτά...

Reaction score
80
Απάντηση: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!

.....αν θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή υπήρξε και ένα τεστ από βρεταννικό περιοδικό...
Θυμάσαι καλά.

Το πρώτο τέστ του ELP έγινε από το Αγγλικό περιοδικό Hi-Fi News & Record Review αλλά με την αρχική του ονομασία, Finial.

Η ονομασία του Finial άλλαξε μετά την πώληση της εταιρείας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.685
Απάντηση: Περί Reel-to-Reel

Είχα γνωρίσει κάποιον που έκανε και τα δύο. Ήταν συλλέκτης δίσκων LP και είχε μία αχανή δισκοθήκη με Jazz και κλασσική μουσική ανυπολόγιστης αξίας. Ο κάθε δίσκος του παιζόταν μόνο μία φορά. Την μέρα της αγοράς τον έγραφε σε μπομπίνα και μετά τον σφράγιζε σε νάιλον για να μην αλλοιώνεται. Όταν πέθανε (πρίν μία εικοσαετία) πρέπει να είχε πάνω από 1000 μπομπίνες και 5000 δίσκους.

Ταυτόχρονα ηχογραφούσε ζωντανή μουσική όποτε μπορούσε!

Δυστυχώς τα παιδιά του δεν ήταν και τόσο φιλόμουσοι, και δεν ξέρω τι έγιναν τελικά όλα αυτά...
Άι καλά! Αυτός ήταν χειρότερος κι από τον άνθρωπο που ετοίμαζε το αυτοκίνητό του

Reaction score
3.085
Βινύλια που έχουν παίξει μόνο μια φορά

Είχα γνωρίσει κάποιον που έκανε και τα δύο. Ήταν συλλέκτης δίσκων LP και είχε μία αχανή δισκοθήκη με Jazz και κλασσική μουσική ανυπολόγιστης αξίας. Ο κάθε δίσκος του παιζόταν μόνο μία φορά. Την μέρα της αγοράς τον έγραφε σε μπομπίνα και μετά τον σφράγιζε σε νάιλον για να μην αλλοιώνεται. Όταν πέθανε (πρίν μία εικοσαετία) πρέπει να είχε πάνω από 1000 μπομπίνες και 5000 δίσκους.........
...
Κάποτε έτσι σκεφτόμουν κι εγώ. Και δεν σας κρύβω ότι κάμποσα βινύλια στη συλλογή μου (δεν είναι δα και 5000 κομμάτια) έχουν παίξει μόνο μια φορά. Αλλά από τότε που θυμάμαι, ψάχνω πάντα να βρω την "τέλεια" διαδικασία εγγραφής και το "τέλειο" μέσον. Πράγμα που ποτέ δεν έχει γίνει πραγματικότητα, βέβαια. Και αμφιβάλλω αν πρόκειται.

Άσε που με τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, έχω "μοιραστεί" ανάμεσα στους δύο κόσμους, τον αναλογικό και τον ψηφιακό (hi-res, πάντα). Κι έτσι αναρωτιέμαι:

"Να πάρω κανένα μηχανάκι εγγραφής DSD ή να προσπαθήσω να αναστήσω το Akai M-8, που είχε την ευγενή καλοσύνη να μου παραχωρήσει ο φίλος μου ο Νίκος;":431:

Αναπάντητο ερώτημα, βέβαια.:422:

GF

Reaction score
27

Εγω λεω οτι η ζωη ειναι μικρη, πολυ μικρη για να περιμενεις το τελειο και το ιδανικο. Φροντισε να χαρεις οτι εχεις τωρα. Αυτο κανω πλεον και εγω!
Αυτα που λενε ο εχθρος του καλου ειναι το καλιτερο τα ακουω βερεσε πια και λεω οτι ο εχθρος του τωρα ειναι το μετα!
Ευχαριστιεμαι μουσικη ΤΩΡΑ οπως αρεσει σε ΕΜΕΝΑ και (σημαντικοτατο) χωρις αγχος και "ενοχες"!
Δεν περιμενω πια το αυριο!

Reaction score
778
Απο αυτά τα υπερπικαπ, υπάρχει ζωντανή ακουστική εμπειρία; ή μόνο θεωρία; (εντάξει το clearaudio το είδαμε, το αγγίξαμε κλπ). Πως μεταφράζονται όλα αυτά τα υπερ σε ήχο; πως παίζουν εν συγκρίσει μα πιο προσγειωμένα πικαπ;

Reaction score
8
ακουστικη αποψη θα μπορουσε να εχει καποιος, αν σε ενα συστημα αξιωσεων και σωστα στημενο ειχε ενα απο αυτα σε συγκριση με ενα απο τα κοινα πλατω, ρεγκα, ξκιαρ αουντιο, ροκσαν, μισελ κ.λπ. με την ιδια κεφαλη και το ιδιο φονο σε απευθειας συγκριση Α-Β, πραγμα δυσκολο. Παντως προσωπικη αποψη, νεταξυ δυο καλοστημενων πλατω με ιδιους βραχιονες -κεφαλες και φονο οι διαφορες ειναι ελαχιστες μεν αλλα υοαρκτες σε πολυ μικρο βαθμο και δυσκολα αντιλειπτες.

Reaction score
0

ωραια τα λετε. αλλα μημπως ξεχνατε λιγο την ποιοτητα της ηχογραφησης? Τα μεταξωτα βρακια θελουν και μεταξωτους κ....ς. Και το πικαπ ειναι μονο το βρακι. Και δυστηχως ειναι λιγες οι ποιοτικες ηχογραφησεις.

Απο την αλλη μια ποιοτικη ηχογραφηση θα ακουστει καλα και σε ενα ΜΚΙΙ της Technics...

Reaction score
0
Μην το λες.

Πόσους δίσκους που θεωρούσα καλές ηχογραφήσεις, όταν πέρασαν από το Rotelάκι στο Rega P5 αναθεώρησα.

Για να μη μιλήσω για το τι άκουσα όταν έβαλα το Gyrodec...

Reaction score
0

Μια ερώτηση και από εμένα που είμαι λιγότερο σχετικός. Πόσο κοστίζει αυτό το πικ απ που ζυγίζει 100 κιλά και μήπως υπάρχει και κανένα link για το επίσημο site?

Reaction score
8
Ως γνησιος θορυβοποιος θα ηθελα να κανω την εξης επισημανση.

Τα μηχανακια για τα οποια μιλατε, δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με πηγες. Ειναι απλοι αναπαραγωγεις.

Αν θελετε να δειτε πηγες παραθετω μερικες φωτογραφιες απο αλλο post μου.

Η απολυτη αναλογικη πηγη : Amek 9098Ι

Η δευτερη με διαφορα στηθους: Solid State Logic.

Και φυσικα η Θεά: Neve 88RS

Ακομα ποιο καλη αναλογικη πηγη ειναι τουτα τα Schoepsακια.

Τι να κανουμε τωρα. Αυτα μαλιστα..................ειναι πηγες.:138:

Και για να ειμαι πιο συγκεκριμενος, απολυτα μηχανακια ληψης πηγων. Διοτι στην ουσια, ουτε αυτα ειναι πηγες.

Πηγη ειναι μονο το πρωτογεννες σημα.:138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.685

Ρε παιδιά, συγγνώμη τώρα! (Βασίλη, δεν το λέω σε σένα). Δηλαδή, θέλετε να με πείσετε πως η καλύτερη αναλογική πηγή ever είναι πικάπ; Σοβαρά μιλάτε τώρα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.685

Α οκ... Είπα κι εγώ... :114:

Reaction score
0

Από ότι κατάλαβα το πικαπ είναι από τη MICRO SEIKI. Και εδώ έχω κάποιες απορίες. Η εταιρεία υπάρχει ακόμα, ή έχει κλείσει? Αν υπάρχει ακόμα, μπορεί κάποισς να μου πει το site? Ακόμα, ποιο μοντέλο είναι το παρόν? Δώστε καμιά πληροφορία!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.743

Από ότι κατάλαβα το πικαπ είναι από τη MICRO SEIKI. Και εδώ έχω κάποιες απορίες. Η εταιρεία υπάρχει ακόμα, ή έχει κλείσει? Αν υπάρχει ακόμα, μπορεί κάποισς να μου πει το site? Ακόμα, ποιο μοντέλο είναι το παρόν? Δώστε καμιά πληροφορία!
http://www.vinylengine.com/library/Micro-Seiki.shtml
http://audiotools.com/dead_m.html
RIP SX...Πλούσια τα beltdrive Ι-απωνίδα εταίρα ολοκληρώνει με CD...:120:
http://www.thevintageknob.org/THEVAULT1/CDM100/CDM100.html

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds