Η Μπάντα που παίζει τα Πάντα...

Υπάρχει ηχείο που μπορεί να παίξει όλα τα είδη της μουσικής?


  • Total voters
    18

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Σιγά να μην παίζει τα πάντα.... λέω εγώ τώρα. Και επειδή μπάντες στα σπίτια μας δεν έχουμε, περί ηχείων ο λόγος.

Ιδού η απορία:
- Υπάρχει ηχείο που μπορεί να παίξει όλα τα είδη της μουσικής?

Μα κύριε πωλητή μου, 10.000 ευρώ δίνω για το ζευγάρι, τι εννοείτε ότι δεν παίζει όπερα.......?
 

Μηνύματα
183
Reaction score
0
κι όμως υπάρχουν αρκετά αλλά κοστίζουν εκτός κι αν είσαι ο Bob ο μάστορας και τα φτιάξεις μόνος σου μαζί και με άλλα πράγματα.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες στην παρέα μας (ωραίο user name)! :wink:

Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω. Στις περισσότερες των περιπτώσεων βέβαια, ότι μπορείς να ακούσεις πχ με ένα πάνελ δεν μπορείς να το ακούσεις με ένα κουτί και πάει λέγοντας...

Ας δούμε και άλλες απόψεις.
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Όλα τα καλά ηχεία μπορούν να παίξουν όλα τα είδη μουσικής και όχι μόνο.

Το ερώτημα είναι μπορούν να παίξουν όλα τα καλά ηχεία με τον ίδιο βαθμό φυσικότητας όλα τα μουσικά όργανα?
Για μένα όχι, κανένα ηχείο δεν αναπαράγει όλα τα μουσικά όργανα με την ίδια φυσικότητα. Άλλο ηχείο πιθανόν να προσεγγίσει καλύτερα τον ήχο του βιολιού και άλλο τον κρουστών οργάνων όταν τα αναπαράγουν μεμονωμένα. Αλλά, όλα τα ηχεία χάνουν αυτό το βαθμό φυσικότητας όταν αναπαράγουν πολλά μουσικά όργανα μαζί.

Και το άλλο ερώτημα έκτος από τα ηχεία είναι, μπορεί, ένα μέσο οικιακό δωμάτιο να δεχτεί μια ορχήστρα και να παίζει με απόλυτο βαθμό φυσικότητας? Δεν νομίζω!!
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Ειναι απο τις ερωτησεις που αντιμετωπιζω πιο συχνα.

Εαν υπαρχει , γιατι δεν λετε και σε εμας ποιο ειναι.... :wink:
 


Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Λέω ναί και είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη.
Αν υπάρχει εργαστηριακή εκτίμηση ή μέτρηση καποιου ηχείου που μεταφέρει τον φυσικό ήχο ακριβώς όπως αναπαράγεται από οποιοδήποτε μουσικό όργανο, τότε ας αναφερθεί.

Τώρα ποιό ηχείο είναι αυτό που παίζει τα πάντα?
Αυτό που μου αρέσει εμένα! και πιστεύω ότι ναι παίζει τα πάντα!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Όποιος βρεί ένα ηχεί που μπορεί να αναπαράγει χωρίς περιορισμούς τα πάντα ας μου το πει κι εμένα...
 

Μηνύματα
116
Reaction score
1
KAI ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!!! ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ? ΕΣΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΑ?????
 


Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Υπάρχουν αυτιά που ακούνε τα μηχανήματα που αναπαράγουν με φυσικότητα την φυσικότητα των οργάνων???
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Γιατί το πάτε εκεί που δεν πάει? :wink:

Το ερώτημα ήταν σαφές. Επαναδιατυπώνω λοιπόν.
- Όταν ο χριστιανός αποφασίσω να αλλάξω ηχεία πρέπει ή δεν πρέπει να λάβω υπόψη μου τι μουσική θα ακούω?
- Ένα ηχείο που παίζει καλά rock μπορεί να παίζει καλά και Μαρία Κάλλας ή κάποιο άλλο θα παίζει καλύτερα Μαρία Κάλλας αλλά χειρότερα το rock?

Και αναφέρομαι σε γήινα πράγματα και γήινα σπίτια γιατί υποψιάζομαι που το πάει ο Someone Else :wink:

Λοιπόν?
 

Μηνύματα
15.072
Reaction score
20.887
α δεν ξερω για σας , τα δικα μου παιζουν τα παντα μια χαρα...
 

Μηνύματα
277
Reaction score
0
Σαφέστατα, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, υπάρχουν ηχεία που "παίζουν τα πάντα", ή τουλάχιστον όλα τα είδη που εγώ τους βάζω να παίξουν, αλλά στοιχίζουν και δεν στοιχίζει μόνο η αγορά τους αλλά και η οδήγησή τους και ... και ... και.............

Το οτι ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει κάποιο ηχείο που μπορεί να παίζει καλύτερα από το δικό μου κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν σημαίνει οτι το δικό μου ηχείο δεν έχει παραπάνω από αποδεκτή απόδοση στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Αλλά πέρα από το είδος μουσικής και την ενδεχόμενη διαφοροποίηση της απόδοσης ενός ηχείου, βασικός παράγοντας στην εν λόγω απόδοση, του δικού μου τουλάχιτον ηχείου, παίζει η ποιότητα της ηχογράφησης.
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Το ηχείο που θα παίξει καλά ροκ το φαντάζομαι κάπως έτσι..

Ψηλές συχνότητες από 3kHz – 10khz πρέπει να έχει μια ομαλή αύξηση τις τάξης των 3db μια αύξηση 1-2 db στις μεσοχαμηλές 300-100Hz και μια ελαφριά μείωση 1db στης χαμηλές συχνότητες!

Και φυσικά σε αυτήν την περίπτωση το καλά είναι καθαρά θέμα γούστου και όχι ενός ηχείου που προσπαθεί να κρατήσει της ισορροπίες της ηχογράφησης.

’ρα μιλούμε για ένα μη ουδέτερο ηχείο που θα εντυπωσιάσει σε ένα ειδώς μουσικής και θα απογοητεύσει σε αλλά.

Και φυσικά δεν λαμβάνουμε υπόψη τον παράγοντα ενισχυτή και πηγής που θα δώσουν τους δικούς τους χρωματισμούς που πιθανόν να χαλάσουν το γλυκό. :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
TANNOY TD12. :lol:

Ασχετα με την πλάκα,η εταιρεία φτιάχνει ηχεία που είναι η ίδια η μουσική,μεγάλα μόνιτορ,όπου ότι ενισχυτικό ή ακόμη και πηγή τους βάλεις,αλλάζει το αποτέλεσμα.

Ομως ακόμη και αυτά έχουν κάποιες προτιμήσεις,ιδιαιτέρως σε ρόκ και τζάζ,χωρίς φυσικά να αποκλείουν τα υπόλοιπα είδη μουσικής.
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
- Όταν ο χριστιανός αποφασίσω να αλλάξω ηχεία πρέπει ή δεν πρέπει να λάβω υπόψη μου τι μουσική θα ακούω?
Τα πράγματα τα θεωρώ απλά…
Παίρνεις δύο τρία αγαπημένα cd που θεωρείς αντιπροσωπευτικά, κάνεις τις ακροάσεις σου και παίρνεις αυτό που μπορείς (κόστος-μέγεθος) και σου δίνει την πιο ολοκληρωμένη ικανοποίηση από όσα άκουσες.


- Ένα ηχείο που παίζει καλά rock μπορεί να παίζει καλά και Μαρία Κάλλας ή κάποιο άλλο θα παίζει καλύτερα Μαρία Κάλλας αλλά χειρότερα το rock?
Ναι μπορεί αλλά έχει μάλλον να κάνει περισσότερο με την ευαισθησία του καθενός μας στο τύπο της μουσικής που ακούμε και εξαρτάτε με το πώς ο καθένας μας μετράει αυτό το «καλά» και με το γεγονός ότι σε όλα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί όταν μιλάμε γήινα πράγματα.
Αλλιώς μετράω εγώ το καλά του Ροκ και το καλά της Μαρίας Κάλλας, που μεγάλωσα με Deep Purple και παίρνω σβάρνα τις συναυλίες και αλλιώς κάποιος που μεγάλωσε μέσα στη λυρική και δεν αφήνει εκδήλωση για εκδήλωση στο μέγαρο μουσικής.
Έτσι λοιπόν ένα ηχείο με δυνατότητα για μεγάλες δυναμικές αντιθέσεις, αρκετό χαμηλό και με «μπροστάρικη» εικόνα μπορεί να μου προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση και να το επιλέξω έναντι κάποιου άλλου το οποίο θα κάνει στο φίλο μας που ακούει Κάλλας γιατί θα τον φέρνει στις μεσαίες σειρές που έχει συνηθίσει να ακούει, ενώ το μπάσο που σε εμένα μετράει σε εκείνο μπορεί να μην λέει και πολλά αλλά και να του θολώνει τις μεσαίες
Για να χρησιμοποιήσω λίγο βαθμολογίες, το σιχαίνομαι και το κάνω μόνο για να παρουσιάσω λίγο περιγραφικά την άποψή μου, αν έχουμε τα ηχεία Α, Β, Γ, το Α παίρνει στο ροκ 9 και στην όπερα 8, το Β παίρνει στο ροκ 8 και στη όπερα 9, και το Γ παίρνει παντού 8,5 εγώ θα επιλέξω το Α, ο φίλος το Β αλλά πιο ισορροπημένο είναι το Γ που παίζει καλά και ροκ και Κάλλας. Δεδομένο βέβαια είναι ότι στο «γήινο» το 10 δεν χωράει και άρα ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του…


Γιατί το πάτε εκεί που δεν πάει? :wink:
Μα εκεί πάει!!!!!
Και να κάνω και εγώ μία ερώτηση;
Πιο μικρόφωνο (και γενικά εξοπλισμός στούντιο και ηχολήπτης) κάνει φυσική εγγραφή του φυσικού ήχου;
Και πόσο φυσικός μπορεί να είναι ο ήχος μίας ηλεκτρικής κιθάρας;;;
 




ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.369
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top