- Reaction score
- 804
Απάντηση: Η ζωή στην Κύπρο...
Τα σπιτια ειναι τα περισσοτερα μονοκατοικιες και για αυτα που σου δινουν σε σχεση με τα ιδια σπιτια εδω ειναι κατα την γνωμη μου πολυ φθηνα
Οι ΔΕΚΟ ειναι ακριβες σε σχεση με τους ελληνικους μισθους και οχι με τους δικους τους.
Για σχολεια και αθλητισμο οι μετακινησεις γινονται συνηθως με ιχ αυτοκινητο γιατι οι συγκοινωνιες
ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτες.
Η αγορα ειναι καλη αλλα οι τιμες σε ειδη οπως ρουχα και παπουτσια ειναι απλησιαστες .Η εμπορικη δραστηριοτητα ανθει καθως και οι δουλειες ειδικα σε τεχνικες ειδικοτητες .
Η ποιοτητα ζωης ειναι καλυτερη απο την Ελλαδα γενικα
Το μεγαλο μειονεκτημα ειναι το κλιμα με την αφορητη υγρασια που το καλοκαιρι σε συνδιασμο με την ζεστη δημιουργουν μια αφορητη κατασταση .
Επισης θα πρεπει να μαθεις να οδηγας αναποδα .
Οι Κυπριοι να ξερεις οτι εχουν μια εμφυτη αντιπαθεια για τους Ελληνες διοτι απο οτι τουλαχιστον καταλαβα εγω θεωρουν οτι εμεις φταιμε για ολα τα δεινα της χωρας τους .
Η νοσοκομειακη περιθαλψη ειναι καλη ( και αν κανουμε συγκριση με εδω ειναι αριστη )αλλα παρα πολλοι πανε απεναντι στο Ισραηλ για σοβαρες επεμβασεις .
Οτι αλλο θες εδω ειμαστε .
Το κοστος ζωης ειναι αυξημενο σε σχεση με Ελλαδα περιπου 35%Λοιπόοοοοοννν...
Έχει κανείς άποψη για την ζωή στην Κύπρο σε σχέση με την ζωή στην γΕλλάδα;
Και για να είμαι συγκεκριμένος, ενδιαφέρομαι να μάθω κυρίως για τους εξής τομείς:
1. Κόστος ζωής, ενοίκια, ΔΕΚΟ, είδη πρώτης ανάγκης
2. Σχολεία και αθλητισμός για τα παιδιά
3. Αγορά, εμπορική δραστηριότητα, δουλειές
3. Ποιότητα ζωής γενικώς
Άντε θα σας πω και τον λόγο...
Μου έχει γίνει μια σχετικά καλή πρόταση για να δουλέψω εκεί, εκπροσωπώντας εμπορικά μια μεγάλη πολυεθνική. Δυστυχώς δεν έχω κανέναν γνωστό να μου δώσει πέντε πληροφορίες για τα βασικά. Αν υπάρχουν μέλη από εκεί ή μέλη που έχουν ζήσει εκεί ή κάποιοι που τέλος πάντων έχουν μια άποψη, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Thnx
...
Τα σπιτια ειναι τα περισσοτερα μονοκατοικιες και για αυτα που σου δινουν σε σχεση με τα ιδια σπιτια εδω ειναι κατα την γνωμη μου πολυ φθηνα
Οι ΔΕΚΟ ειναι ακριβες σε σχεση με τους ελληνικους μισθους και οχι με τους δικους τους.
Για σχολεια και αθλητισμο οι μετακινησεις γινονται συνηθως με ιχ αυτοκινητο γιατι οι συγκοινωνιες
ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτες.
Η αγορα ειναι καλη αλλα οι τιμες σε ειδη οπως ρουχα και παπουτσια ειναι απλησιαστες .Η εμπορικη δραστηριοτητα ανθει καθως και οι δουλειες ειδικα σε τεχνικες ειδικοτητες .
Η ποιοτητα ζωης ειναι καλυτερη απο την Ελλαδα γενικα
Το μεγαλο μειονεκτημα ειναι το κλιμα με την αφορητη υγρασια που το καλοκαιρι σε συνδιασμο με την ζεστη δημιουργουν μια αφορητη κατασταση .
Επισης θα πρεπει να μαθεις να οδηγας αναποδα .
Οι Κυπριοι να ξερεις οτι εχουν μια εμφυτη αντιπαθεια για τους Ελληνες διοτι απο οτι τουλαχιστον καταλαβα εγω θεωρουν οτι εμεις φταιμε για ολα τα δεινα της χωρας τους .
Η νοσοκομειακη περιθαλψη ειναι καλη ( και αν κανουμε συγκριση με εδω ειναι αριστη )αλλα παρα πολλοι πανε απεναντι στο Ισραηλ για σοβαρες επεμβασεις .
Οτι αλλο θες εδω ειμαστε .