Η ζωή στην Κύπρο

Reaction score
804
Απάντηση: Η ζωή στην Κύπρο...

Λοιπόοοοοοννν...

Έχει κανείς άποψη για την ζωή στην Κύπρο σε σχέση με την ζωή στην γΕλλάδα;
Και για να είμαι συγκεκριμένος, ενδιαφέρομαι να μάθω κυρίως για τους εξής τομείς:
1. Κόστος ζωής, ενοίκια, ΔΕΚΟ, είδη πρώτης ανάγκης
2. Σχολεία και αθλητισμός για τα παιδιά
3. Αγορά, εμπορική δραστηριότητα, δουλειές
3. Ποιότητα ζωής γενικώς

Άντε θα σας πω και τον λόγο...
Μου έχει γίνει μια σχετικά καλή πρόταση για να δουλέψω εκεί, εκπροσωπώντας εμπορικά μια μεγάλη πολυεθνική. Δυστυχώς δεν έχω κανέναν γνωστό να μου δώσει πέντε πληροφορίες για τα βασικά. Αν υπάρχουν μέλη από εκεί ή μέλη που έχουν ζήσει εκεί ή κάποιοι που τέλος πάντων έχουν μια άποψη, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.

Thnx

...
Το κοστος ζωης ειναι αυξημενο σε σχεση με Ελλαδα περιπου 35%
Τα σπιτια ειναι τα περισσοτερα μονοκατοικιες και για αυτα που σου δινουν σε σχεση με τα ιδια σπιτια εδω ειναι κατα την γνωμη μου πολυ φθηνα
Οι ΔΕΚΟ ειναι ακριβες σε σχεση με τους ελληνικους μισθους και οχι με τους δικους τους.
Για σχολεια και αθλητισμο οι μετακινησεις γινονται συνηθως με ιχ αυτοκινητο γιατι οι συγκοινωνιες
ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτες.
Η αγορα ειναι καλη αλλα οι τιμες σε ειδη οπως ρουχα και παπουτσια ειναι απλησιαστες .Η εμπορικη δραστηριοτητα ανθει καθως και οι δουλειες ειδικα σε τεχνικες ειδικοτητες .
Η ποιοτητα ζωης ειναι καλυτερη απο την Ελλαδα γενικα

Το μεγαλο μειονεκτημα ειναι το κλιμα με την αφορητη υγρασια που το καλοκαιρι σε συνδιασμο με την ζεστη δημιουργουν μια αφορητη κατασταση .
Επισης θα πρεπει να μαθεις να οδηγας αναποδα .
Οι Κυπριοι να ξερεις οτι εχουν μια εμφυτη αντιπαθεια για τους Ελληνες διοτι απο οτι τουλαχιστον καταλαβα εγω θεωρουν οτι εμεις φταιμε για ολα τα δεινα της χωρας τους .

Η νοσοκομειακη περιθαλψη ειναι καλη ( και αν κανουμε συγκριση με εδω ειναι αριστη )αλλα παρα πολλοι πανε απεναντι στο Ισραηλ για σοβαρες επεμβασεις .

Οτι αλλο θες εδω ειμαστε .

Reaction score
0

Ενδιαφέρον ακούγεται να πω την αλήθεια. Λές να το ψάξω προς Κύπρο πλευρά?! :117:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531

Με αφορμή το post του petros37 θα συμπληρώσω ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι (πολύ) διαφορετικές από αυτές της Αθήνας. Το φθινόπωρο είναι "μαλακό" (ειδικά αν σκεφτείς ότι ξεκινάει περί τα μέσα Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου!), ο χειμώνας εξίσου (καμία σχέση με βαρυχειμωνιές, ούτε με τάμα δεν βλέπουμε χιόνι στρωμένο στη Λευκωσία), η άνοιξη είναι θερμή και το καλοκαίρι (ειδικά την περίοδο από μεσα Ιουλίου με μέσα Αυγούστου) η θερμοκρασία ανεβαίνει σε επίπεδα 42-45 βαθμών Κελσίου. Σε συνδυασμό με την υγρασία που τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει πάρτυ, ε, σκέψου ότι θέλει μια περίοδο προσαρμογής.

Το θέμα της οδήγησης με δεξιοτίμονα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο τραγικό. Είναι αφενώς περισσότερο θέμα συνήθειας και αφετέρου θέμα προσοχής (ειδικά τους πρώτους δύο τρεις μήνες) σε διασταυρώσεις, σήματα STOP κτλ.

Τέλος, χωρίς να θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν, θα διαφωνήσω με την άποψη ότι οι Κύπριοι έχουν μια έμφυτη αντιπάθεια για τους Έλληνες. Η αντιπάθεια είναι επίκτητη, για πολλούς και διάφορους λόγους (η ανάλυση των οποίων δεν είναι επί του παρόντος), όχι έμφυτη. Φαντάζομαι ότι για να εκφράσει ο petros37 μια τέτοια άποψη έχει ιδίες εμπειρίες - και όντως υπάρχουν τέτοιοι Κύπριοι - οι οποίες όμως είναι αντίθετες από τις δικές μου. Στα χρόνια που είμαι εδώ δεν βίωσα καμία αντιπάθεια, καμία εμπάθεια, καμία προσπάθεια υπόσκαψης, κανένα "μίσος". Όπως συνηθίζω να λέω, κακοί άνθρωποι υπάρχουν και εδώ και στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.609

Εντάξει κι εμείς από την πλευρά μας δεν είμαστε άγιοι. Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι το κλιπάκι "Κύπριος αδερφός" της Ελληνοφρένειας.

Reaction score
174

Πλακα πλακα, αν εξαιρεσεις την τιμη της βενζινης, η ελλαδα παιζει να ειναι και η πιο φτηνη ευρωπαικη χωρα σε... ολα!!! Απο ΔΕΚΟ και λοιπες υπηρεσιες κοινης ωφελειας εως προιοντα και ιδιωτικες υπηρεσιες... ακομη και τωρα μετα τις αυξησεις σε φπα και το ολο μπαχαλο... αν δε, λαβουμε υπ οψιν και το βασικο μισθο του δημοσιου υπαλληλου, πχ ενος καθηγητη που νομιζω ξεκινα απο τα 1200 ευρω, τοτε δεν πιανεται...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.609

Πλακα πλακα, αν εξαιρεσεις την τιμη της βενζινης, η ελλαδα παιζει να ειναι και η πιο φτηνη ευρωπαικη χωρα σε... ολα!!! Απο ΔΕΚΟ και λοιπες υπηρεσιες κοινης ωφελειας εως προιοντα και ιδιωτικες υπηρεσιες... ακομη και τωρα μετα τις αυξησεις σε φπα και το ολο μπαχαλο... αν δε, λαβουμε υπ οψιν και το βασικο μισθο του δημοσιου υπαλληλου, πχ ενος καθηγητη που νομιζω ξεκινα απο τα 1200 ευρω, τοτε δεν πιανεται...
Τα τελευταία τιμολόγια της ΔΕΗ, αερίου κλπ τα είδες ή όχι; Βασικά διατροφικά είδη (ψωμί και συναφή, γάλα κλπ) είναι πιο ακριβά εδώ, σίγουρα. Αστικές μεταφορές, πλέον, ακριβές, και το επίπεδό τους κακό. Ασφαλιστικές εισφορές, ψηλές, δίχως αντίκρυσμα ούτε σε παροχές ούτε σε συντάξεις. Να πούμε κι άλλα;

Reaction score
174

Δεν απανταει ακριβως σε ολα, αλλα δειχνει καποιες τιμες οσον αφορα ειδη διατροφης

Απο μια ερευνα, ξενου περιοδικου περι οικονομικης και νομισματικης ενωσης και επιπτωσεις στις τιμες σε καποια βασικα ειδη διατροφης (αν καταλαβα καλα το αρθρο).

Χωρες γειτονικες, Σλοβακια, Τσεχια, Πολωνια, Ουγγαρια, Αυστρια.
Σλοβακια και Αυστρια εχουν ευρω.
Η Ουγγαρια ειναι στο ΔΝΤ και η Πολωνια αν δεν ειναι ηδη μαλλον βαδιζει προς τα κει.
Μεσος μισθος ΔΥ σε ολες τις χωρες εκτος της Αυστριας τα 500-700 ευρω καθαρα.
Μεσος μιθος ΙΥ σε ολες τις χωρες εκτος της Αυστριας (πωλητης, σερβιτορος, ταμιας σουπερ μαρκετ κτλ) τα 350-400 ευρω καθαρα.
Μεσος μισθος ΙΥ σε ολες τις χωρες εκτος της Αυστριας (εργατης, λογιστης, υπαλληλος εταιρειας, τραπεζικος) τα 600-1200 ευρω καθαρα (αναλογως αν εισαι σε πολυεθνικη ή ντοπια εταιρεια και αν εισαι εξειδικευμενος σε κατι).

Οι παραπανω μισθοι κυριως στις πρωτευουσες των χωρών. Στις επαρχιακες πολεις, περιπου 30% χαμηλοτεροι.

Με τη σειρα
Ψωμι
Γαλα
Βουτυρο
Ζαχαρη
?????
Πατατες
Αλευρι
Αυγα
Κοτοπουλο
?????
(οι τιμες σε ευρω)

Αν ενδιαφερεται καποιος να συγκρινει πχ σε ποιες χωρες ανεβαινουν οι τιμες και σε ποιες οχι ή εστω και απολυτες τιμες προιοντων (να δει αν η ελλαδα ειναι ακριβοτερη ή φτηνοτερη εστω και σε αυτες) ή που ευημερουν τα νουμερα και οχι οι ανθρωποι ή αν εχει και αλλου πλουσιους κατοικους και φτωχες χωρες κτλ κτλ

Χοντρικα, η αυστρια ειναι η γνωστη ευρωστη αυστρια, τσεχια και σλοβακια ουτε κρυο ουτε ζεστη (πανε οπως πηγαιναν), πολωνια και ουγγαρια ειναι για να τους κλαινε οι ρεγγες...

Ή και για οσους αναρωτιουνται πως και γιατι αυξανουν οι τιμες και οι φοροι ενω φτωχαινουν οι πολιτες και μεγαλωνει η ανεργια...τελικα δεν ειναι και κατι να απορεις...συμβαινει και αλλου...!!!
Το ειχα γραψει σε αλλο φορουμ και το κανω copy paste (αν και μαλλον φευγουμε προς το οφ τοπικ στο θεμα του Νικου)

Attachments

D

Deleted member 23222

Guest

Καλά, το να μας ψιλοαντιπαθούν οι Κύπριοι δεν είναι και ανήκουστο...αλλά σε λίγο καιρό θα μας λυπούνται όλοι οπότε...no problem!!!

Reaction score
152

γειτονας μου ειχε παει μεταθεση πριν απο 4 χρονια περιπου.
φυσικα ακολουθησε και η συζυγος και τα δυο τους παιδια,ηλικιας δημοτικου.
οταν επαναπατριστηκαν,τους ρωτησα πως ηταν και μου ειπαν οτι εφυγαν (αναγκαστικα) με κρυα καρδια,και θα ηθελαν να ξαναγυρισουν εκει..

Νικο,σηκω και φυγε οσο προλαβαινεις...
στο κατω-κατω ανοιγεις ενα μπουγατσαδικο και κονομάς χρημα με σεσουλα...

Reaction score
4.485

Εγώ πήγα το καλοκαίρι σε γάμο φίλου μου που παντρεύτηκε και έμεινε στο νησί.
Ακρίβεια δεν παρατήρησα σαν τουρίστας.Έμεινα Λεμεσό αλλά τη γύρισα όλη.
Σε 20 μέρες χάλασα τα μισά απ'όσα χαλάω στο εξοχικό μου με διαμονή!
Ποιότητα ζωής θα έλεγα καλή , αν εξαιρέσεις τους πολλούς 'Αραβες και Ρώσους μετανάστες , κάτι σαν την ομόνοια σε εμάς!
Μικρές αποστάσεις , μικρές κοινωνίες και γύρω - γύρω θάλασσα.
Είναι να φανταστείς από ντυσίματα και αρχιτεκτονική σαν την Ελλάδα early 90's.
Ο κολλητός παίρνει κάνα 2500 σαν καθηγητής σε Λύκειο και περνά ζωή και κότα.
Αν μπορείς καντην γιατί εδώ μαύρισε πολύ ο τόπος.

Reaction score
0
Ειμαι Κύπρο απο τον Δεκεμβριο...
Δεν γυρνώ ξανά πίσω, ιδιαίτερα στην Αθήνα με τιποτα...
Η ζωή δεν είναι φτηνή, αλλά είναι ζωή... Οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι.
Το θέμα είναι τι θες από την ζωή σου. Εγω τον τελεευταίο είδα όσες ταινίες δεν είχα δει όλο τον χρόνο. Γιατί? γιατί δεν χάνεις την ωρα σου στον δρόμο... δεν εκνευρίζεσαι... δεν ξενερώνεις...
Ειναι μικρές κοινωνίες, αλλά who cares?
Αν έχεις παιδια δε, θα το χαρούν....

Για λεπτομέρειες σου στέλνω με πμ το τηλέφωνο μου

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Η ζωή στην Κύπρο...

σκεφτομαι και εγω να την κανω για Κύπρο..εδω παίρνω 900ευρω και με κατι εξτρα στα 1300 και δεν βγαινω σε επαρχία μένω σε πόλη στη Β. Ελλάδα όπου πάλι καλά ειμαστε.. απλά το κόστος διαβιωσης ειναι τραγικο + εκνευριστικό..$#%$#% δεν ειναι οτι κανω τρελλή ζωή, απλά μου τα μαμ@#$ει ολα το Κράτος.. Δάνειο Κοινοχρηστα 200-300 ευρω χειμώνα και ψοφόκρυο, βενζινη 1,70.. κάθε 2 μερες για 3χμ δουλεια σπίτι παω βεζινάδικο..ΔΕΗ και τα σχετι΄κά ενας καφες ειναι ή όλη υπόθεση... και πάλι καλά που δεν καπνιζω...

οπότε η ερωτηση ειανι..: τι παιζει στην Κύπρο, ωστε να παρατησω εδω το σπίτι (ενοικιαση) και να τραβηχτω για εκεί μιας ακομα δεν εχουμε παιδια και υποχρεωσεις...
έξοδα του στυλ, ρουχα, παπουτσια κτλ δε με συγκινουν μιας και το κρατος εχει απο καιρο φροντισει να μας τα κοψει εδω και να πληρωνουμε τιμολόγια γαμι$#κα.... ούτε και τα νυχτοπερπατήματα αφου και αυτα τα κοψαμε...
Επίσης.. πόσα παίρνει συνηθως μισθο ενας εκει και πόσο θα κοστιζε το μηνα ενα σπίτι... μαζι με Ρευμα, νερο, κτλ... να εχουμε να φαμε και τιποτα μην ξενιτερυουμε τσαμπα..

εδω ας πουμε οι μισθοι στην καλύτερη ειναι 900ευρω...(όοοταν σε πληρωσουν) και ενοικια 250-300 (και 350αλλά λέμε...) και καθε διμηνο σου σκαει ΔΕΗ 100+ ευρω... και το χειμώνα πετρελαια 200-300 ευρω...@#$#@$#@ και αλλα διάφορα...

Δηλαδή εκει ποσος ειναι ο μισθος και την παλευεις...??

επίσης..πόσο εχει η βενζινη εκει ρε παιδια...?? εδω ειναι ελεϊνό αυτο που γινεται...

Ευχαριστω για οσους ενδιαφερθούν και απαντησουν...

Reaction score
4

Η ζωή στην Κύπρο είναι απαράδεκτη καλύτερα να παίρνεις 592 στην Ελλάδα παρά 15,000 στην Κύπρο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.848

Η ζωή στην Κύπρο είναι απαράδεκτη καλύτερα να παίρνεις 592 στην Ελλάδα παρά 15,000 στην Κύπρο.
Υπάρχει ένα θέμα που να μην είσαι το "πνεύμα αντιλογίας"; :109:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.848

Μιλάω για τα πιο σοβαρά θέματα.

Reaction score
4

Μιλάω για τα πιο σοβαρά θέματα.
Γιατί θεωρώ απαράδεκτο να αναμασάμε ότι γράφετε και λέγετε στην TV και το διαδίκτυο χωρίς να το διασταυρώνουμε. Όποιος το ψάξει λίγο παραπέρα θα το δει.

Και να σου πω καλύτερα να παρεξηγούμε παρά να είμαι ένας που θα πει τα ίδια για ένα θέμα. Καλύτερα να βγω οτι νανε παρά να μην σκέπτομαι και να καταπίνω οτι μου πασάρουν. Καλύτερα αντιπαθητικός και καυστικός παρά συμπαθητικός και ουδέτερος.

Γιατί αν δεν σπάσει και κανένα αυγό ομελέτα γιοκ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί και πως γιατί ορισμένοι δεν.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Alastor κάποιος ζητάει πληροφορίες για να κάνει μαι τεράστια αλλαγή στην ζωή του και ενώ μεν κάποιοι οι οποίοι ζουν εκεί δίνουν πληροφορίες βιωμένες από πρώτο χέρι πετάς απλά ένα
χωρίς οιαδήποτε άλλη αιτιόλογηση.
Το θεωρείς λογικό;
Ο αντίλογος για να είναι εποικοδομητικός οφείλει να έχει και κάποια επιχειρήματα-στοιχεία.

Reaction score
0
Θέλει προετοιμασία μια μεταφορά στο εξωτερικό...
Εγω είχα την ευκαιρία να έρθω πεντε- εξι φορές πριν την οριστική μετακόμιση... Είδα, έμαθα και επελεξα...
Η ζωή δεν είναι πιο φτηνή, είναι όμως πιο ποιοτική... Κανω πράγματα που δεν προλάβαινα να κάνω στην Αθήνα...
Αλλά ηξερα τι θέλω από την αρχή, ήρθα εδώ συνειδητοποιημένος... Σπίτι έξω από την πόλη, σκυλάκια στην αυλή, ποδήλατο στην εξοχή... Αυτα είναι εύκολα εδώ.:119:
Επιπλεόν δεν είχα και πολλά να σκεφτώ, η δουλειά μου στην Ελλάδα είχε πια "τελειώσει" και ήμουν τυχερός που προέκυψε η δουλειά εδώ...
Απλά το κράτος είναι πιο οργανωμένο εδώ. Οι υπηρεσίες δουλεύουν, σου λένε σε πέντε ημερες θα εχεις τηλέφωνο, σε πέντε ημέρες θα έχεις τηλέφωνο. Δεν υπάρχουν μα και μου...
Και ερωτω τώρα. Σπίτι-δουλεια είναι απόσταση 16χλμ, πόση ώρα θα κάνατε στην Αθήνα?:116:
Το φαγητό έξω είναι φτηνότερο, ο καφές το ίδιο, τα καύσιμα ακρυβήνανε στο 1,2€, πετρέλαια δεν θες πολλά (δεν έχει κρύο). Τι άλλο, δεν μπορώ να σκεφτώ... α, τα σχολεία είναι στο 1/3 της τιμής των ελληνικών ιδιωτικών.
Γενικά μια ευχάριστη χώρα να ζεις. :114:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.925
Members
38.519
Νεότερο μέλος