Η σημασία του προενισχυτή phono.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Πω πω πω !!!!!!! ρε παιδακι μου ετσι στεγνα του το λες; Λεμε τον πεθανες!!!!!! Μελοσετο λιγο, ελεος!!

Γιαννη, ο Χατζησταμου κατι θα ξερει!! Αν δεν επαιξε και με την metric, κλαφτα Χαραλαμπε!!!

Εγω το ειπα στον EAR...........θα Χαραλαμπιζει λιγο!!!!!!!!:135:
Δεν έχει σχέση η Metric , την έχω στο mastering αλλά δεν την χρησιμοποίησα ποτέ ...

Reaction score
1.788

Νομιζω οτι μετα το κλασσικη πλακα πρεπει να συνεχισει ο φιλτατος Πετρος το θεμα που ξεκινησε ,που ολοι εμεις, οπως παντα, το ξεσκισαμε!!!!!

Πετρο προχωρα μη μασας!!!

Reaction score
1.788

Δεν έχει σχέση η Metric , την έχω στο mastering αλλά δεν την χρησιμοποίησα ποτέ ...
Χρηστο Χατζησταμου , καταλαβαινεις φανταζομαι οτι τον πειραζα !!!!

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

MILES 22: Γι' αυτό αν δεν θέλουμε να μείνουμε με μία μόνο κεφαλή, είναι πολύ σημαντικό το phono stage μας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερς ρυθμίσεις σε gain και αντίσταση εισόδου.

αυτό, αγαπητέ μου miles, πρώτη φορά -σχήμα λόγου- το ακούω.
εκτός και αν αυτό (το phono) που έχω στο μυαλό μου εγώ είναι ή εξαίρεση.
(φαντάζομαι όμως για εξαιρέσεις. έστω ελάχιστες. δεν γνωρίζω)

Επίσης θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψε ο PeterMeni: οι διαφορές που προκύπτουν λόγο του προενισχυτή κεφαλής, είναι μεγαλύτερες από τις διαφορές που θα προέκυπταν από ανάλογης διαφοράς ποιότητας, αλλά και τιμής, κεφαλές.

Όπως επίσης: με σπουδαιότερο πιστεύω τη τροφοδοσία αυτών.
(αν και αυτό ισχύει σε όλα τα μηχανήματα. -σωστή τροφοδοσία. και στα ψηφιακά)

Τέλος, το θέμα έχει πράγματι πολλές πλευρές.

Υ.Γ. ο Fremer πρέπει κάπου να σταθεροποιηθεί. κουνιέται πολύ…
(άσε που τον θεωρώ και αχάριστο… ;-) / και όχι! προς εμένα. δηλ. την MF)

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

M.F:
Τέλος, το θέμα έχει πράγματι πολλές πλευρές.
πόσο ξύγκι θα βγάλει ακόμα αυτή η μύγα;;;

M.F:
Υ.Γ. ο Fremer πρέπει κάπου να σταθεροποιηθεί. κουνιέται πολύ…
λόγο (δουλεμένης) ανάρτησης.:105:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Συμφωνώ πως η επανάληψη του Κώστα συνέχεια για ψηφιακή RIAA είναι λίγο βαρετή. Υποθέτω πως θέλει να σπρωξει κάποιους να το δοκιμάσουν γιατί πιστεύει πως έχει τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

Παρά την ενασχόληση μου με ψηφιακό ήχο απο την πρώτη γραμμή 25 χρόνια , ακούω σχεδόν αποκλειστικά βυνίλλια σπίτι γιατί έχω σε βινύλλιο όλους τους δίσκους που αγαπάω και δεν έχω χρόνο για ψηφιοποίηση του αρχείου.

Μετά απο πολλές δοκιμές κατέληξα κάποια στιγμή σε ένα phono το οποίο παρεπιπτόντως έχει και πολλές περγαμηνές διεθνώς, με χωριστό step up και προενίσχυση RIAA και με το οποίο και ακούω 4-5 χρόνια.

Λίγες μέρες πρίν μετά το step up χρησιμοποίησα ψηφιακή RIAA και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απο ότι περίμενα. Σαν να έφυγε άλλο ένα πέπλο ανάμεσα στην αναπαραγωγή και τα ηχεία. Το phono ακουγόταν πλέον "μηχανικό" σε σύγκριση με την ψηφιακή RIAA. Κάποιος χωρίς πείρα μπορεί να θεωρούσε πως η ψηφιακή RIAA δεν έχει τόση ενέργεια αλλά στην πραγματικότητα ακουγόταν σαν να μην υπήρχε. Και ... μάλλον το LINN μου δεν έχει ενέργεια τελικά.

Τόσο πολύ με εντυπωσίασε που σκέφτομαι να ξαναβάλω μπροστά το Technics SP10 mkII που κάθεται με έναν SME 312 S. Το Technics ακούγεται πιο "ψυχρο" απο το "μουσικό" Linn αλλά έχω πλέον μια υποψία πως το απίστευτο Technics με ψηφιακή RIAA θα είναι εμπειρία.
Δηλαδη κυριε Χατζησταμου τωρα που εχω ψηφιακη RIIA στο τσαρδι μου μπορω να παρω και γω πικαπι?????????:143::143::143::143:

Reaction score
1.788

Νατα μας!!!!!!!!!!!!!!!!βρε παναθεμασε για κρυφοgay σε εχω!!!:405:πικαπα με τιποτα!!!!!!!!!!:119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δηλαδη κυριε Χατζησταμου τωρα που εχω ψηφιακη RIIA στο τσαρδι μου μπορω να παρω και γω πικαπι?????????:143::143::143::143:
Κι εγώ έχω κοιλιακά......αλλά δεν το διαφημίζω

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Νατα μας!!!!!!!!!!!!!!!!βρε παναθεμασε για κρυφοgay σε εχω!!!:405:πικαπα με τιποτα!!!!!!!!!!:119:
Το πρωτο ενταξει......το δευτερο ομως πονεσε....!!!!!!!!:204::204:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Αποκλείεται !!! Δέν έχεις υπομονή να αλλάζεις βινύλια, ούτε σταθερό χέρι να ακουμπάς το βραχίονα στο δίσκο ..... θα αλλάζεις βελόνα κάθε βδομάδα !!!!!

Μετά επειδή δεν θα αντέχεις τα clicks θα πάρεις real time decklicker ... και πάει μακρυά

η βαλίτσα .....

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Για να επανέλθω πάντως στο αρχικό θέμα , αν υπάρχουν "μεγάλες" διαφορές στα phono κάτι δεν πάει καλά με τα ματσαρίσματα με τις κεφαλές.

Οι βελόνες έχουν και πρέπει να έχουν μεγαλύτερες διαφορές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.327

Συμφωνώ πως η επανάληψη του Κώστα συνέχεια για ψηφιακή RIAA είναι λίγο βαρετή. Υποθέτω πως θέλει να σπρωξει κάποιους να το δοκιμάσουν γιατί πιστεύει πως έχει τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.
Χαίρομαι που με ...νιώθεις! Η μόνη μικρο-διαφορά από τα γραφόμενά σου με την δική μου πραγματικότητα, είναι πως δε το "πιστεύω", αλλά το "ξέρω", το ξέρω βαθιά μέσα μου, μέχρι το κόκκαλο. Τα "πως" και τα "γιατί", είναι μια άλλη ιστορία.

Μετά απο πολλές δοκιμές κατέληξα κάποια στιγμή σε ένα phono το οποίο παρεπιπτόντως έχει και πολλές περγαμηνές διεθνώς, με χωριστό step up και προενίσχυση RIAA και με το οποίο και ακούω 4-5 χρόνια.

Λίγες μέρες πρίν μετά το step up χρησιμοποίησα ψηφιακή RIAA και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απο ότι περίμενα. Σαν να έφυγε άλλο ένα πέπλο ανάμεσα στην αναπαραγωγή και τα ηχεία. Το phono ακουγόταν πλέον "μηχανικό" σε σύγκριση με την ψηφιακή RIAA. Κάποιος χωρίς πείρα μπορεί να θεωρούσε πως η ψηφιακή RIAA δεν έχει τόση ενέργεια αλλά στην πραγματικότητα ακουγόταν σαν να μην υπήρχε. Και ... μάλλον το LINN μου δεν έχει ενέργεια τελικά.

Τόσο πολύ με εντυπωσίασε που σκέφτομαι να ξαναβάλω μπροστά το Technics SP10 mkII που κάθεται με έναν SME 312 S. Το Technics ακούγεται πιο "ψυχρο" απο το "μουσικό" Linn αλλά έχω πλέον μια υποψία πως το απίστευτο Technics με ψηφιακή RIAA θα είναι εμπειρία.
Και πάντα πρωτοπόρος!

Το υπογράμμισα. Λίγοι ίσως το πρόσεξαν, γι'αυτό μπαίνω και στη διαδικασία να το επισημάνω, του αξίζει.

Έγραψε ο Χρήστος " μετά το step up χρησιμοποίησα ψηφιακή RIAA".

ΙΜΗΟ: Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να υλοποιείται. Νομίζω πως ο Χρήστος είναι ο μόνος στον πλανήτη που το υλοποιεί κατ'αυτόν τον τρόπο...

Να πω κι άλλα; Χρειάζεται;

Καλημέρα σας.

Reaction score
8.905

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιώργο (geovaz) για το τεστ, και επειδή το θέμα ξέφυγε... μέχρι και που διαβάσαμε ότι το linn ακούγετε καλύτερα από το sp10 σαν πλατό (και οι Άγγλοι σήμερα λένε ήμαρτον!!!).... ακόμα και ότι και οι benz είναι το best buy... εγώ (από προσωπική εμπειρία – και όποιον θέλει για τεστ κλπ εδώ είμαι) με κάποιες ΜΜ/Ι όπως Technics – Nagatron – Acutex – Astatic – Victor – Shure – B&O κλπ. και μαζί και με τον αναλογικό προενισχυτή μου και με τις άπειρες επιλογές πάνω σε kohm και σε pf η ψηφιακή Ρία (από προσωπική άποψη και στο σύστημά μου) σε αυτή την περίπτωση περισσεύει! Και δεν είμαι καθόλου αιρετικός.... όταν μαζευόμαστε φίλοι και τα πίνουμε με μουσική η ακρόαση.... το πικάπ είναι στον πάγο (και μετά απο 30+ χρόνια μαζι του, μόνο σαν χόμπι το έχω).... τα φλάκ και οτι είναι σε ψηφιακό.... πέφτουν σύννεφο!

D

deleted user 10898

Guest
αυτο το ποστ μου το εκλεψες...
καλα οταν γραφω εγω για τον φρεμερ πατε να με φατε...
ουστ κουφε...

Στο τελευταίο Stereophile o Fremer δοκιμάζει αυτό:
Wadax PRE1

(εχεις ηλεκτρονικη συνδρομη κρυφο hienda μου ε?)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
(εχεις ηλεκτρονικη συνδρομη κρυφο hienda μου ε?)
Πολλά χρόνια τώρα και για πολλά ακόμα... :p
Είναι τζάμπα σχεδόν (ειδικά μαζί με τα διάφορα εκπτωτικά κουπόνια που δίνει το Zinio) και αξίζει μόνο και μόνο για να χαζεύεις τις μετρήσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Re: Απάντηση: Η σημασία του προενισχυτή phono.

Για να επανέλθω πάντως στο αρχικό θέμα , αν υπάρχουν "μεγάλες" διαφορές στα phono κάτι δεν πάει καλά με τα ματσαρίσματα με τις κεφαλές.

Οι βελόνες έχουν και πρέπει να έχουν μεγαλύτερες διαφορές.
Είμαι της άποψης ότι οι κεφαλές τελικά δεν κάνουν τόση μεγάλη διαφορά, ή τουλάχιστον δεν κάνουν αυτή τη διαφορά που πολλοί πιστεύουν.
Ο λόγος... γιατί απλά στην αλυσίδα πλατό-βραχίονας-κεφαλή είναι ο ποιο αδύναμος κρίκος, με τη λιγότερη συμμετοχή στο τελικό άκουσμα.
Αν στο παραπάνω συνυπολογιστεί και η ποιότητα της εκάστοτε ηχογράφησης καταλαβαίνουμε το πως και το γιατί.
Αυτή είναι η άποψη μου.

Αντίθετα όταν μια μονάδα ενίσχυσης σήματος, καλείται να ενισχύσει μερικές εκατοντάδες φορές ένα πολύ ασθενές σήμα, έχει το πρώτο λόγο στο τελικό αποτέλεσμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.072

Μμμμμ, τότε γιατί υπάρχουν κεφαλές σε τόσο μεγάλο εύρος τιμής; Είναι θέμα marketing και ψυχολογίας;

Reaction score
4.250

Πετρο αναφερεις: "Ο λόγος... γιατί απλά στην αλυσίδα πλατό-βραχίονας-κεφαλή είναι ο ποιο αδύναμος κρίκος, με τη λιγότερη συμμετοχή στο τελικό άκουσμα"

Την στιγμη που η κεφαλη ερχεται σε επαφη με το βινυλιο και διαβαζει το περιεχομενο αυτου, ειναι κατα την αποψη το λιγωτερο σημαντικο κι αυτο που εχει την λιγοτερη συμμετοχη?

Αποψη μου ειναι οτι και τα δυο (φονο-κεφαλη) παιζουν ρολο, απλα το ζητημα ειναι οπως το εθεσες καπου αλου. Δηλαδη με τα ιδια χρηματα, απο που περνεις μεγαλυτερη διαφορα στην ποιοτητα. Την οικονομικη διαφορα στην ποιοτητα αναμεσα σε 2 κεφαλες και την ιδια οικονομικη διαφορα αναμεσα σε δυο φονο.

Ναι μεν εκανες μια δοκιμη με καποια αποτελεσματα, ωστοσο στην τεραστια αγορα που υπαρχει, η δοκιμη που εκανες αποτελει σταγονα στον ωκεανο. Ακομη κι ετσι ομως τα αποτελεσματα της συγκεκριμενης δοκιμης με αυτα που συνεκρινες πολυ χρησιμα και σ ευχαριστουμε.

Θα σου πω και γω ενα συγκριτικο που ειχε γινει παλιοτερα αναμεσα σε 3-4 φονο. Ολα τα φονο εκαναν πανω απο 1.000 ευρω εκτος απο του Σπερτου που ηταν στο πεντακοσαρικο. Το οποιο και διεπρεψε, ηταν το καλυτερο με αποτελεσμα να το αγορασω τοσο εγω οσο και ο φιλος που ειχε στο σπιτι του τα φονο προς δοκιμη.

Συμπερασμα? Η οικονομικη διαφορα δεν ειναι απολυτο στοιχειο στην ποιοτητα. Δες για παραδειγμα το φονο που χρησιμοποιει ο Σκαλουμπακας. Στην κατηγορια που κινειται ο ανθρωπος ειναι ενα φτηνο φονο. Ομως σαφως και παιζει πολυ καλυτερα απο πολλα φονο που εχουν διπλασια και τριπλασια αξια.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa