Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
0
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Για να καταλαβω τι παραπανω θα μου δωσει το oppo 93 απο το popcron c200 περα απο το blu-ray player?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

oppo 93 υπαρχει διαθεσιμο?
Ολα τα 93 και 95 που ερχονται αυτη την εβδομαδα ειναι κλεισμενα.
Αν παραγγειλεις μεχρι αυριο το πρωι προλαβαινεις να το εχεις αρχες της επομενης εβδομαδας δηλ. μεχρι τις 3 Αυγουστου. Μετα παμε Σεπτεμβριο.

Για να καταλαβω τι παραπανω θα μου δωσει το oppo 93 απο το popcron c200 περα απο το blu-ray player?
Πολλα παραπανω, γιατι στο 93 ακομα και οι ματροσκες θα περασουν απο το QDEO, που σημαινει κορυφαια ποιοτητα εικονας.

The BDP-93EU incorporates Marvell's 88DE2750 Kyoto-G2 video processor with the second generation Qdeo™ technology. Qdeo video processing delivers a truly immersive viewing experience by rendering quiet natural video free of noise and artifacts for all types of content. For high-quality Blu-ray content, the BDP-93EU faithfully reproduces the program just as the director intended; for DVD, the up-converted picture quality bridges the visual gap from your current DVD library to Blu-ray discs; for network streaming and user-encoded content at a variety of formats and quality, the BDP-93EU offers enhancement options including video noise reduction, compression artifact reduction, intelligent color, contrast, detail and edge enhancements. The BDP-93EU also uses the latest Silicon Image SiI9334 HDMI 1.4 Transmitter chip to send video signal out of the HDMI 1 connector.

Περισσοτερα : Oppo BDP-93EU

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και ΗΧΟ ωρε και ΗΧΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστασεων..............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

αν και ασχετο (με το οπο) (σχετικο λογο θεωριας σχετικοτητας) (και πηγων)
εβγαλε ενα πλειερακι η γιαμι , με καλουδια πανω του.Αλλα χαμενο απο χερι ειναι (και απο ποδι ) θα ελεγα.
Εικονα με οχι μερβελ = # 2
και ηχο ? τι να λεμε ......................

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

βγήκε νέο beta firmware για oppo 93/95... δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει υποστήριξη mp3 playback... ίδωμεν...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Release date: August 20, 2011

Category: Public Beta Release

Main Version: BDP9xEU-53-0805
Loader Version: CN0900
Sub Version: BDP-93EU MCU93-09-0218
Sub Version: BDP-95EU MCU95-08-0218

Link...

Η ενεργοποιηση του mp3, ειναι θεμα δικαιωματων ( στη Ευρωπη ) και απ οτι με πληροφορησαν, αναμενεται να γινει συντομα.

Reaction score
403

να ρωτησω καλυτερα εδω μηπως γνωριζει καποιος και μου λυσει καποιες αποριες σχετικα με το oppo 93/95

ξερω οτι δεν ειναι καθαροαιμο media player αλλα θελω να μαθω τα εξης:
με ενδιαφερει κυριως πως τα παει δικτυακα..μιας και παιζω τα παντα μεσω NAS

1) Παιζει ριπαρισμενο bluray με μενου σε μορφη folder (BDMV) μεσω δικτυου; (για ριπαρισμενο Bluray ISO σε σκληρο απο οτι διαβασα δεν παιζει)
2) Δεiχνει ελληνικους εξωτερικους υποτιτλους srt μεσω δικτυου;
3) Παιζει εξωτερικους υποτιτλους srt μαζι με το μεγαλυτερο m2ts; πρεπει να εχουν το ιδιο ονομα;
4) Μπορεις να βαλεις εξωτερικους υποτιτλους srt σε ενα bluray μεσα απο το μενου του bluray οπως στα popcornhour;

επιγραμματικα ποιες οι διαφορες του 93 με το 95;

Reaction score
10

διαφορες 93/95 σε επομενο ποστ ( φυσικα αν διαβασεις κανουν μπαμ )
Oppo BDP-93EU
Oppo BDP-95EU

Δεν ξερω τι σημαινει καθαροαιμο η μπασταρδο media player, αλλα αν σε ενδιαφερουν τα μπιμπλικια τυπου video wall κλπ, τοτε να το πουμε μπασταρδο.
Αν το δουμε απο πλευρας αποδοσης, μονο και μονο το οτι θα σου παιξει τη ματροσκα μεσω του επεξεργαστη QDEO, να το βρασω το video-wall.

Να το πω και ελαφρως αντιεπαγγελματικα : αν εισαι ο τυπος του κατεβασματος ( ματροσκα, ISO κλπ ) τι το θες το blu-ray ? Παρε ενα dune, ενα mede8er, να σου περισσεψουν και φραγκα, μερες που ζουμε.

Απαντησεις 1-2-3-4 : ναι σε ολα. Και ISO παιζει πλεον, και ελληνικους υποτιτλους τα παντα ολα.
Τις λειτουργιες του δικτου δεν τις εχω δοκιμασει ακομα, αλλα μπορεις να βρεις απαντησεις στα λινκ που εχω πιο κατω.

Τα 2 HDMI : οι χρησεις τους ειναι πολλες, οπως αν εχεις τηλεοραση και προβολεα, αν εχεις προβολεα και θες να παει το σημα κατ'ευθειαν, χωρις να περασει απο τον ενισχυτη κλπ
Το κυριοτερο ομως, που ειναι και το ατου, οχι μονο του oppo, αλλα και καθε player με 2 HDMI, ειναι το 3D, βλεπε 1.4.
Αν παρεις μια τηλεοραση 3D και το player σου δεν εχει 2 HDMI θα φας μπαν.
Στη περιπτωση φυσικα που εχεις home cinema και ο ενισχυτης δεν ειναι 1.4.
Αν λοιπον εχεις ενισχυτη 1.3 , βαζεις το ενα HDMI στη 3D TV, και το αλλο στον ενισχυτη και ολα ειναι τελεια.
Υπαρχει και η αναλογικη συνδεση βεβαια, αλλα και αυτη εχει τις προυπεθεσεις της, δηλαδη τερμα τα αυτοματα, ολα με το χερι. Ανταλαγμα στο κοπο, η ποιοτητα.

Διαβαστε πριν ρωτησετε :

Reaction score
10

Οι διαφορες μεταξυ Oppo BDP93EU , BDP-95EU.

Ειναι καθαρα στο αναλογικο τμημα του ηχου και την τροφοδοσια.

Με απλα λογια : Αν θα συνδεθητε μονο με HDMI στον ενισχυτη, ανεξαρτητα αν κανει 500 η 50000, τοτε BDP-93EU.
Το τμημα εικονας ειναι ακριβως το ιδιο και στα δυο.

Η βασικη διαφορα τους ειναι η καρτα ηχου, στη περιπτωση του 95 , που εχει ισως τα καλυτερα DAC που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη, Dual ES9018 SABRE 32-bit Reference DAC.
Επισης τη τροφοδοσια του 95, αναλαμβανει ενας τοροιδης custom made by Rotel.
Και τελος ανεξαρτητα stereo outputs , RCA και XLR.

High Fidelity Audio Performance:

SABRE32 Reference Audio DAC - The DAC (Digital-to-Analog Converter) is one of the most important components for digital audio playback. The SABRE32 Reference ES9018 from ESS Technology is the world’s best performing 32-bit audio DAC solution targeted for high-end consumer applications and professional studio equipment. With the ESS patented 32-bit Hyperstream™ DAC architecture and Time Domain Jitter Eliminator, the SABRE32 Reference DAC delivers an unprecedented DNR (Dynamic Range) of up to 135dB and THD+N (Total Harmonic Distortion plus Noise) of -120dB, the industry’s highest performance level that will satisfy even the most demanding audio enthusiast. The BDP-95EU uses two ES9018 DAC chips - one for the 7.1-channel output, and another for the dedicated stereo output.
Toroidal Power Supply - Custom designed and built by Rotel, the toroidal power transformer offers superior inrush current and much lower exterior magnetic field over traditional laminated steel core transformers. The BDP-95EU's toroidal linear power supply provides a very clean and robust power source to the critical audio components.
Dedicated Stereo Output - The BDP-95EU features a dedicated 2-channel analog output with specially optimized ES9018 DAC and output driving stages. Each output is driven by 4 DAC channels stacking together to achieve even greater audio performance. Each unbalanced (RCA) channel is driven with a LM4562 opamp.
XLR Balanced Stereo Output - The stereo output offers both XLR balanced and RCA single-ended connectors. The balanced output features a true differential signal path all the way from the DAC to the 3-pin XLR connector. By transmitting a pair of differential signals, the balanced output provides better common-mode noise rejection and improves signal quality. The balanced (XLR) outputs use a fully differential audio amplifier LME49724 for maximum performance. The BDP-95's XLR follows the EIA standard RS-297-A, so pin2 is hot, pin3 is cold. Pin1 is ground.
All two channel outputs including those from the 7.1 channels, use relays to mute the audio. WIMA (Metallized Polypropylene) and polystyrene audio capacitors are used throughout the audio signal path for the ultimate audio performance. The audio board has yet another level of onboard linear voltage regulators near the input power connector for ultra-quiet operation.
7.1-Channel Analog Output - Individual analog 7.1-channel surround outputs are ideal to connect to a 7.1-channel or 5.1-channel surround sound system. Powered by the ES9018 SABRE32 Reference DAC, the BDP-95EU delivers an incredible and immersive multi-channel soundstage.

Reaction score
403

Αποστολη ευχαριστω για τις απαντησεις,
Εχω ριπαρει ολες τις ταινιες μου (bluray, dvd) και τις εχω περασει στο NAS και ειναι πολυ πιο ευκολο να τις βλεπω απο εκει, και να τις εχω προσβασιμες απο παντου. Ασε που τα δισκακια βαλε βγαλε χαλανε. Επισης με το ριπαρισμα περα το οτι καταργούνται τα region, μπορω και βαζω ελληνικους υποτιτλους σε ταινιες που δεν εχουν. mkv και ISO δεν με ενδιαφερουν, μονο δομη BDMV και VIDEO_TS και αν μπορει και τα κανει ολα αυτα που ρωτησα σωστα μεσω δικτυου ειναι το επομενο player μου. Αν τωρα εχει και κατι σαν video Wall, yadis κτλ και οχι τα κινεζικα μενου που εχουν ολα θα ειναι το απολυτο player!

Reaction score
1

Πήρα το 95 αντί του 93 γιατί μ'ενδιαφέρει πολύ η audiophile λογική με την οποία σχεδιάστηκε το 95. Εδώ και 20 μέρες περίπου απολαμβάνω έναν ήχο αψεγάδιαστατο με αναλυτικότητα που πολλές φορές μ'έκανε ν'ανατριχιάσω! Για την άνεση και αξιοπιστία του 95 στην αναπαραγωγή βίντεο σχεδόν κάθε μορφής τα λόγια δεν αρκούν... Έχω ξεχάσει ότι έχω player πλέον. Βρίσκομαι στον 7ο ουρανό και αξίζει η επένδυση σε όσους ζητάνε πραγματικά ένα τεχνολογικό κομψοτέχνημα για να τους φέρει πιο κοντά στις αγαπημένες τους μουσικές και ταινίες. Αποστόλη ευχαριστώ και πάλι (και δημοσίως) για τον άψογο επαγγελματισμό και την αξιοπιστία σου σαν έλληνας αντιπρόσωπος της Oppo! Καλές προβολές και ακροάσεις σε όλους τους κατόχους Oppo λοιπόν!

Reaction score
10

Να συμπληρωσω και κατι ακομα σχετικα με το Oppo BDP-95EU :

Ακομα κι αν εχουμε home cinema και συνδεομαστε με HDMI, αλλα ο ενισχυτης μας , για να ακριβολογω ο προενισχυτης , ανηκει στη μεγαλη κατηγορια, μπορουμε να συνδεθουμε και αναλογικα στο στερεο και να απολαυσουμε τη μουσικη μας.
Επισης αν διαθετουμε ξεχωριστο στερεο συστημα, που και στη περιπτωση αυτη συνδεομαστε αναλογικα.
Η τριτη περιπτωση ειναι αυτη του 5.1/7.1 αναλογικα. Εδω εχουμε το δευτερο DAC που αναλαμβανει το εργο.
Για οσους δεν γνωριζουν, το 95 εχει δυο DAC, ενα για το στερεο και ενα για το πολυκαναλο.

Δειτε τα 2 player ανοιχτα.

BDP-93EU

κατω δεξια, η καρτα ηχου

BDP-95EU

Αυτη η μαυρη πλακετα ειναι το τερας. Απ ακρη σ ακρη στο 95.
Κατω αριστερα, το τροφοδοτικο custom made by Rotel και δεξια η πλακετα τροφοδοσιας.

Εδω η καρτα ηχου του 95 απο τη καλη μερια

Μπορουμε να διακρινουμε τα δυο ESS DAC.

Επισης και στα 2 player, βλεπουμε οτι το drive ειναι σφραγισμενο. Αερας και σκονη απο πουθενα ( εκτος απο το συρταρι οταν ανοιγει και κλεινει ).

Reaction score
0
Επειδή σκέφτομαι να κάνω την τρέλα για το 95 ...πείτε μου λίγο εσείς οι κάτοχοι ή ο Απόστολος τι πρέπει να κάνω για να δώ ελληνικούς υπότιτλους σε μια ματρόσκα (σε τι κωδικοποίηση πρέπει να σωθεί ....βλέπει τα συνηθισμένα srt ή μήπως θέλει να σώσεις τον υπότιτλο σε κάποιο άλλο φορμά);

Επίσης αν έχω bluray image se BDMV πώς του ενσωματώνω ελληνικούς υπότιτλους; Κάποιοι φίλοι το έχουν κάνει λένε για αυτο ρωτάω. Παιδιά τα φώτα σας. Έχω και ξεχωριστό media player αλλα το δέλεαρ του QDEO στον προτζέκτορα είναι μεγάλο για κάποιες ξεχωριστές ταινίες που θέλω να δώ στην καλύτερη δυνατή ποιότητα...

Τέλος πότε προβλέπεται να μπορεί να παίξει ΜΡ3?
Αυτά τα ολίγα συγνώμη αν σας κούρασα, διάβασα και τα νήματα του Απόστολου αλλα όλα είναι αμερικανικά και φυσικά τα αμερικανάκια κουβέντα για ελληνικούς υπότιτλους, ανώ και τα ΜΡ3 στα δικά τους ΟΡΡΟ παίζουν κανονικά...

Reaction score
10
Επειδή σκέφτομαι να κάνω την τρέλα για το 95 ...πείτε μου λίγο εσείς οι κάτοχοι ή ο Απόστολος τι πρέπει να κάνω για να δώ ελληνικούς υπότιτλους σε μια ματρόσκα (σε τι κωδικοποίηση πρέπει να σωθεί ....βλέπει τα συνηθισμένα srt ή μήπως θέλει να σώσεις τον υπότιτλο σε κάποιο άλλο φορμά);

Τιποτα δεν εχεις να κανεις. Οπως κατεβαζεις τον υποτιτλο και τον διαβαζει το media player, ακριβως με τον ιδιο τροπο διαβαζει και το oppo.
Στο setup του player πρεπει να βαλουμε τον κωδικο για τους Ελληνικους χαρακτηρες.
Setup --> Playback setup --> Language --> Subtitle Language --> 6976 ( εμφανιζεται το Greek )

Επίσης αν έχω bluray image se BDMV πώς του ενσωματώνω ελληνικούς υπότιτλους; Κάποιοι φίλοι το έχουν κάνει λένε για αυτο ρωτάω. Παιδιά τα φώτα σας. Έχω και ξεχωριστό media player αλλα το δέλεαρ του QDEO στον προτζέκτορα είναι μεγάλο για κάποιες ξεχωριστές ταινίες που θέλω να δώ στην καλύτερη δυνατή ποιότητα...

Δυστυχως δεν εχω ασχοληθει ( ακομα ) και δεν μπορω να απαντησω σε αυτο.

Τέλος πότε προβλέπεται να μπορεί να παίξει ΜΡ3?
Αυτά τα ολίγα συγνώμη αν σας κούρασα, διάβασα και τα νήματα του Απόστολου αλλα όλα είναι αμερικανικά και φυσικά τα αμερικανάκια κουβέντα για ελληνικούς υπότιτλους, ανώ και τα ΜΡ3 στα δικά τους ΟΡΡΟ παίζουν κανονικά...

Δεν νομιζω οτι η αμερικανικη εκδοση υποστηριζει Ελληνικους υποτιτλους. Μπορει τα μηχανακια να ειναι ιδια, αλλα λογω του οτι η Ευρωπη απαιτει να εχουν τις δικες της προδιαγραφες πχ CE, RoHS, ετσι βγαινουν απο αλλη γραμμη παραγωγης. Το mp3 οπως ανεφερα πιο πανω θα ενεργοποιηθει συντομα με firmware.
Ελπιζω να βοηθησα.
Οτι αλλο θελεις ρωτας.
Τα 95αρια αναμενονται τη Παρασκευη.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Oppo BDP-95EU : πρωτη μουρη στο stereophile του Σεπτεμβριου.

Reaction score
10

Καλημερα σας,

Βλεπω που και που στις αγγελιες, οτι καποιοι απο σας πουλατε το oppo σας.
Απο την αλλη, ολο και καποιος μου τηλεφωνει ζητωντας ενα 83.

Αν θελετε, μπορειτε να με ενημερωνετε ωστε να σας φερω σε επαφη.

Τονιζω οτι ΔΕΝ ασχολουμαι με μεταχειρισμενα, ΟΥΤΕ μετεχω στη συναλλαγη.
Απλα, αν ξερω οτι καποιος απο σας εχει ενα 83αρι για πουλημα, θα δωσω το τηλεφωνο του σε οποιον ενδιαφερεται και μετα τα βρισκετε μονοι σας.

Ευχαριστω.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988