Η Oppo στην Ελλάδα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.688
Alex, γιατί δυστυχώς? Το κόστος του κιτ γιά κάποιον που έχει πολλά Zone 1 όπως εγώ, είναι πολύ λογικό σε σχέση με την τιμή του player.

Και η εγκατάσταση, παιχνίδι! Πολύ μελετημένο! :126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

του 91 (οταν το ειχα ειχε μια τρακοσαρα + τα λεφτα του μαστορα, (γιατι χωνοταν μεσα) (κολλητο)

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Παίδες, όταν μιλάμε για Oppo και (ΗΤ)PC μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.
Αλλη η χρήση και οι κάτοχοι του ενός, άλλη του άλλου. Συνήθως η μία κατηγορία αντιπαθεί ..θανάσιμα την άλλη.
Ακούστηκαν σοβαρές απόψεις και από τις δύο πλευρές και είναι φανερό ότι διίστανται. Δεν είναι κακό αυτό.
Αλλά να, πως να το κάνουμε. Το Oppo ..είναι καλύτερο. Οχι επειδή έχω Oppo και αντιπαθώ τα HTPC ε? :142::142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

απλα γιατι καθε φορα που πατας Play υπακουει σαν σκυλι, το htpc ,αμα μουλαρωσει ή ξυπνησει αναποδα καμμια μερα, σου πατα καμμια δαγκωνια ......

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Alex, γιατί δυστυχώς? Το κόστος του κιτ γιά κάποιον που έχει πολλά Zone 1 όπως εγώ, είναι πολύ λογικό σε σχέση με την τιμή του player.

Και η εγκατάσταση, παιχνίδι! Πολύ μελετημένο! :126:
Ακριβώς για αυτό. Υπάρχει έξτρα χρέωση 100 € περίπου η οποία ανεβάζει το συνολικό κόστος κτήσης του 93 στα 750 €.
Προσωπικά δε με απασχολεί γιατί δεν έχω δισκάκια άλλης περιοχής αλλά θα ήταν προτιμότερο η "απελευθέρωση" να γινόταν software-ικά.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.688
απλα γιατι καθε φορα που πατας Play υπακουει σαν σκυλι, το htpc ,αμα μουλαρωσει ή ξυπνησει αναποδα καμμια μερα, σου πατα καμμια δαγκωνια ......
Αν ξέρεις τι κάνεις (ή δεν πολυπειράζεις), δεν έχεις σχεδόν ποτέ προβλήματα με τα HTPC. Απλά είναι περισσότερες οι κινήσεις γιά να δεις το υλικό.

Ακόμα και το Oppo έχει πρόβλημα συμβατότητας με τουλάχιστον ένα BD μου.
Και το Zone free κιτ, αν έχεις συνδεδεμένο οτιδήποτε σε USB, δεν αλλάζει ζώνη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.688
Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ακριβώς για αυτό. Υπάρχει έξτρα χρέωση 100 € περίπου η οποία ανεβάζει το συνολικό κόστος κτήσης του 93 στα 750 €.
Προσωπικά δε με απασχολεί γιατί δεν έχω δισκάκια άλλης περιοχής αλλά θα ήταν προτιμότερο η "απελευθέρωση" να γινόταν software-ικά.

64€ κοστίζει το φθηνό.

Έχω το άλλο, που ήταν σε προσφορά το 2011 στην τιμή του μικρού.

Reaction score
171

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είπα "ποτέ ξανά".
Δε με νοιάζουν τα καλούδια του, ούτε η ευελιξία του, ούτε η οικονομία του όσο η ψυχική μου υγεία.
Συνολικά μπορώ να πω, I'am too old for this shit.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.688
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Δε με νοιάζουν τα καλούδια του, ούτε η ευελιξία του, ούτε η οικονομία του όσο η ψυχική μου υγεία.
Μετά την αγορά του Oppo, παράτησα τελείως τα HTPC, I'm also too old! :138:

Reaction score
38

Μα δεν το αμφισβήτησα το oppo. Είπα ότι είναι κορυφαίο player. Δεν έχω απο εκεί και πέρα να σου κάνω καμία άλλη αντιπρόταση.
Eδώ είναι η αμφισβήτηση που αναφέρομαι:
Μαζί σου, αλλά το oppo δεν είναι αυτή η φθηνότερη συσκευή...
Λές ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να έχουμε την ποιότητα και τα features του oppo με λιγότερα χρήματα.
Mας έδωσες μια πολύ καλή αντιπρόταση που όμως είναι ακριβότερη, πιο ενεργοβόρα, πιο θορυβώδης, δεν παίζει SACD και στο δικάναλο σαν πηγή είναι χειρότερη απο ένα CD player του κατοστάρικου.

Για αυτό ζητάω να γίνεις πιο συγκεκριμένος με μια αντιπρόταση που θα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Εκτός αν πρόκειται για λάθος διατύπωση... οπότε πάμε παρακάτω.

Ήδη έχασα μπόλικη ώρα απο τη ζωή μου για να σου γράψω ένα κατεβατό απο software και hardware (σύμφωνα με τις αρχικές σου επιταγές), που δεν έχεις δει και δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ...
Πίστευα ότι θα γίνουν ένα από τα τρία κάτωθι
1) Θα μου πεις ότι χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να βρεις τη σύνθεση και δεν θα το έκανες
2) Θα έψαχνες (λίγο) και θα καταλάβαινες ότι δεν υπάρχει αντιπρόταση με την ποιότητα και τα features του οppo93, οπότε θα έληγε το θέμα.
3) Θα έβαζες μια σύνθεση απο τα favorites (που πιθανόν να κρατάς) απο pc parts και htpc guides

Zητώ ειλικρινώς συγνώμη για το χρόνο που έχασες.

...software και hardware (σύμφωνα με τις αρχικές σου επιταγές), που δεν έχεις δει και δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ...
Ούτε εσύ έχεις δοκιμάσει το oppo93... είναι πλέον του φανερού. Και καλά κάνεις μιας και οι δυνατότητές του σου είναι μάλλον άχρηστες.

Όμως...

...εγώ δεν αμφισβητώ ότι αυτό που πρότεινες λειτουργεί!
Εσύ όμως αμφισβητείς ότι το oppo παίζει καλύτερα συνδεδεμένο αναλογικά με δικάναλο! Πιστεύω να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι δικάναλοι δεν έχουν ψηφιακές εισόδους για να δώσεις bitstream... όπως επίσης ότι χρειάζεσαι ειδική κάρτα ήχου ή εξωτερικό dac για να πάρεις δικάναλο επιπέδου oppo 93, απο pc...

...μου γράφεις ότι

1) δεν ακούγεται στα 3 μέτρα.
2) Ξεκίνησες με 7.1 αναλογικό που αν δεν κάνω λάθος μόνο το 95 υποστηρίζει (και κάνει 1200€), γύρισες σε δικάναλο, έβαλες προϋπόθεση να έχεις παλιό ενισχυτή κτλ.
Προσωπικά παίζω bitstream ήχο με hdmi και είμαι ικανοποιημένος. Το ίδιο ισχύει με την εικόνα 2d και 3d.
Αυτό ακριβώς λέω παραπάνω... δεν γνωρίζεις το oppo93... δεν έχεις πιάσει το rc να αλλάξεις κάποια χρήση του... δεν έχεις δει έστω μια φωτογραφία απο τη πλάτη του...

Λοιπόν...
1) Το oppo 93 δεν έχει καν ανεμιστήρα...
...δεν έχω δει στη ζωή μου pc χωρίς δίσκο και cpu cool fan και αθόρυβο τροφοδοτικό... που να κοστίζει κάτω απο 650Ε
Αν πιστεύεις ότι είμαι ο μόνος που δεν θέλει θόρυβο από φουρφούρια όταν ακούει τις μουσικές του ή βλέπει τις ταινίες του απλά κάνεις λάθος. Απορώ γιατί υποτιμάς το γεγονός του ήχου.
Αν σου πρότειναν δύο ισάξιες τηλεοράσεις ή ψυγεία (!) στην ίδια έστω τιμή... θα διάλεγες ποτέ αυτό που κάνει θόρυβο???

To oppo 93, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ έχει φουρφούρι πάνω του.
Και να σου πω και ένα ακόμα μυστικό? Και το bd drive του είναι πολύ ήσυχο επίσης! :116:

2) Όταν δεν βγαίνει η σύγκριση το ρίχνουμε στις ειδικές/προσωπικές απαιτήσεις...
Ε δεν είναι έτσι...
Το oppo 93 έχει κάποιες δυνατότητες και με αυτές κάνουμε τη σύγκριση!
Φυσικά και έχει 7.1 αναλογικές εξόδους και αναβαθμίζει παλαιούς ενισχυτές χωρίς ΗDMI... φυσικά και καταργεί δύο συσκευές (CD και DVD ή ΒD Players), αντίστοιχης τιμής που μπορεί να διατηρεί κάποιος στο ρακ του, ως ανώτερο και ποιοτικά!

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι είσαι ευχαριστημένος.
Προφανώς δεν χρειάζεσαι τις ευκολίες του, ούτε την ποιότητά του σε δικάναλη ακρόαση. Πολύ καλά κάνεις... όπως είπαμε ο καθένας με τις ανάγκες του.

Το region kit το αναφέρω γιατί προσαυξάνει την αξία του player και για κάποιον που αγοράζει δισκάκια απο άλλα regions (γιατί είναι κατά πολύ φθηνότερα, είμαι ένας απο αυτούς) είναι ένα extra έξοδο.
Αν αγοράζει κάποιος δισκάκια απο άλλα region ας τα ριπάρει στο pc και ας τα δει remux στο οppo...
Tρόπος υπάρχει λοιπόν...
Για το SACD δεν λες κουβέντα... πως θα το ακούσεις στο PC χωρίς απώλεια ποιότητας?

Καταλαβαίνω όποιον αγοράζει το oppo ότι παίρνει ένα κορυφαίο Player σε εικόνα, ήχο, παρουσιαστικό, κατανάλωση και θα ήταν κι εμένα η πρώτη επιλογή μου, αν δεν χρειαζόμουν δεύτερο player για τα αρχεία που δεν παίζει και τις δικτυακές ικανότητες που δεν διαθέτει. Οι υπότιτλοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα για εμένα.
Για να είμαι ειλικρινής ήλπιζα σε κάποια αναβάθμιση που θα βελτίωνε τις αδυναμίες αυτές, αλλά βλέπω αλλαγή κατεύθυνσης. Ίσως το oppo 103, όπως λες κι εσύ.
Εκτός κι αν φτάσουμε σε καταστάσεις pc, οπού το oppo θα παίζει με "πειραγμένο" firmware (και φυσικά η εγγύηση θα πηγαίνει περίπατο).
Ποια αρχεία δεν παίζει?
Κερνάω καφέ όποτε περάσεις απο Αθήνα... και σένα και τον φίλο ma3stro...
Θα πιούμε καφέ και θα παίξουμε με το oppo μου να δούμε τι ακριβώς κάνεις και τι δεν κάνει...

Κατα τα άλλα συμφωνούμε στην παραπάνω παράγραφο...

Επίλογος
To oppo93 είναι φθηνό (ακόμα πιο φθηνό είναι στην Αμερική...) και αναβαθμίζει το σύστημά μας τόσο σε features όσο και σε ποιότητα...
Στη πραγματικότητα είναι ακόμα ποιο φθηνό (!), γιατί με αυτό διατηρούμε τους παλιούς ενισχυτές μας, δεν χρειαζόμαστε διακλαδωτες για δεύτερη οθόνη, CD player κτλ... κτλ...

:619:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779

Πω, πω σεντόνι!!! :111::114:

Ούτε ο oppoστόλης δεν θα τα έγραφε καλύτερα. :136:

Δυο ερωτησούλες: υπάρχει ακόμα κόσμος που έχει και ακούει SACD? Καμμιά λυση για εμένα τον δύσμοιρο που θέλω να βλέπω τα πάντα από δίκτυο, και εννοώ και τους υπότιτλους -που είναι ΠΟΛΥ σημαντικοί για μένα- υπάρχει?

Όλα είναι θέμα απαιτήσεων-αναγκών. Για τις δικές σου το Oppo είναι τέλειο. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Θα το ξαναπώ: ζαχάρωνα τρελά το Oppo, ελπίζοντας να προστεθούν δυνατότητες (που ξέρω ότι μπορούν να προστεθούν, θέμα απόφασης είναι). Δυστυχώς αφαιρούνται. Και φαίνεται ότι αυτοί που θα αγοράσουν ένα Oppo σε 6 μήνες δεν θα μπορούν να βλέπουν ούτε iso όπως εσύ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.617
Μα που είναι ο λογγέος?

:116:
Δε πάμε πιο κάτω να μου τραβήξεις ένα κράξιμο για τους lumagen καλύτερα;:116:
Όσο γραφόταν το σεντόνι είδα ΌΛΟ τον δεύτερο κύκλο του sons of anarchy που έχω, αφού πρώτα του φόρεσα ελληνικούς υπότιτλους!:116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.617
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Δυο ερωτησούλες: υπάρχει ακόμα κόσμος που έχει και ακούει SACD? Καμμιά λυση για εμένα τον δύσμοιρο που θέλω να βλέπω τα πάντα από δίκτυο, και εννοώ και τους υπότιτλους -που είναι ΠΟΛΥ σημαντικοί για μένα- υπάρχει?

Όλα είναι θέμα απαιτήσεων-αναγκών. Για τις δικές σου το Oppo είναι τέλειο. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Θα το ξαναπώ: ζαχάρωνα τρελά το Oppo, ελπίζοντας να προστεθούν δυνατότητες (που ξέρω ότι μπορούν να προστεθούν, θέμα απόφασης είναι). Δυστυχώς αφαιρούνται. Και φαίνεται ότι αυτοί που θα αγοράσουν ένα Oppo σε 6 μήνες δεν θα μπορούν να βλέπουν ούτε iso όπως εσύ.
+1000

Reaction score
38

Πω, πω σεντόνι!!!
Ούτε ο oppoστόλης δεν θα τα έγραφε καλύτερα.

Δυο ερωτησούλες: υπάρχει ακόμα κόσμος που έχει και ακούει SACD?

Καμμιά λυση για εμένα τον δύσμοιρο που θέλω να βλέπω τα πάντα από δίκτυο, και εννοώ και τους υπότιτλους -που είναι ΠΟΛΥ σημαντικοί για μένα- υπάρχει?

1) Ναι υπάρχουν λίγοι που ακούν και SACDs. Αν θες να δοκιμάσεις μπορώ να σου γράψω μερικά σε DVD.
Τα βρίσκεις μάλιστα ελεύθερα στο δίκτυο σαν iso και απλά τα καις σε dvd με οποιοδήποτε πρόγραμμα iso burner. πχ το free of charge ashamboo burning studio. Οπότε δεν χάνεις τίποτα και σχηματίζεις ολοκληρωμένη άποψη για το είδος.

2) Οι μόνες δικτυακές δυνατότητες του oppo είναι αυτές μέσω dlna.
Δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τι ακριβώς χάνεις... άλλος τρόπος είναι να κουμπώσεις δίσκο πάνω στο oppo, είτε με sata, είτε με usb και τέλος μπορείς να νοικιάσεις/αγοράσεις τα δισκάκια που σε ενδιαφέρουν... your choice!

3) Οι υπότιτλοι έχουν bug. Λύση μπορεί να δώσει μόνο η oppo. Aυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κάψεις τους υπότιτλους στο μέγεθος και font που θέλεις στη ταινία...
Προσωπικά δεν θα το έκανα γιατί απαιτείτε χρόνος για όλες τις ταινίες μου και ακόμα χειρότερα γιατί, όπως μου είπαν, χάνεις την original ποιότητα της εικόνας (ούτε αυτό το γνωρίζω, το δέχομαι όπως μου το είπαν)

4) Σαφώς, ο καθένας έχει τις απαιτήσεις του και αποφασίζει σύμφωνα με αυτές (και την τσέπη του).

Δε πάμε πιο κάτω να μου τραβήξεις ένα κράξιμο για τους lumagen καλύτερα;:116:
Όσο γραφόταν το σεντόνι είδα ΌΛΟ τον δεύτερο κύκλο του sons of anarchy που έχω, αφού πρώτα του φόρεσα ελληνικούς υπότιτλους!:116:
Να δεις τι μπορεί να κάνει κανείς, όσο κάποιος άλλος στήνει htpc... :116:

Reaction score
403

+100000

Και εγω σκεφτόμουν την αγορα του αλλα δυστυχώς δεν...και για μουσικη η ευκολία του squeezebox touch που δεν έχεις αναγκάστηκα τηλεόραση ανοιχτή για να αλλάξεις κομμάτι και την χειρίζεται απο iPad,(με μεγάλα εξώφυλλα) iPhone, android συσκευές είναι απλα άλλου..Καμία σχέση με το koppo.

Οποίος κατηγορεί τα HTPC για δυσλειτουργία πρέπει να πει το ίδιο και για το oppo (και καθε mp) στην αναπαραγωγή μουσικής. Η logitech με τα squeezebox έχει παει το πήχυ πολυ ψηλά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μετά την αγορά του Oppo, παράτησα τελείως τα HTPC, I'm also too old! :138:

καλωστα χουφταλα:136:

Last edited by a moderator:

Reaction score
171

καλωστα χουφταλα:136:
..με τα Oppo!
Που μετά από 5 χρόνια θα έχουν μεταπωλητική αξία, ενώ κάτι PCιά θα τα βρεις στην κατηγορία "ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ" :138:

Reaction score
171

Ναι, υπάρχουν ακόμα περίεργοι τύποι που ακούνε SACD & DVD-Audio.
Ακόμα και για σένα υπάρχει λύση. Οταν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, αποκτάς Oppo.:116:

Για να μην παρεξηγηθώ. Σαφώς και υπάρχουν καλύτερες και ακριβότερες υλοποιήσεις. Το Oppo δεν είναι το απόλυτο μηχάνημα, όμως δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί ότι αυτό που κάνει το κάνει καλά και κατατάσσεται (όχι άδικα) δύο-τρεις κατηγορίες πάνω από τα χρήματα που κοστίζει.
Δεν είναι τυχαίο που (δήθεν) Hiend εταιρίες το έκρυψαν μέσα σε βουρτσισμένα αλουμίνια και επίχρυσα βύσματα και το κοστολόγησαν 5 φορές πάνω από την αξία του!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779

Δεν είναι τυχαίο που (δήθεν) Hiend εταιρίες το έκρυψαν μέσα σε βουρτσισμένα αλουμίνια και επίχρυσα βύσματα και το κοστολόγησαν 5 φορές πάνω από την αξία του!
+ 1000
Δεν το συζητώ καν!! Το έχω θίξει κι εγώ. Και αυτά που κάνει τα κάνει τέλεια. Τελεία και παύλα.

Όσα έγραψα ήταν από την απογοήτευσή μου. Περίμενα να προστεθούν και όχι να αφαιρεθούν δυνατότητες. Είναι κρίμα που αναγκάζονται να παίξουν το παιχνίδι των studios, όταν έχουν στα χέρια τους ένα μηχάνημα που δυνητικά μπορεί να αφανίσει οτιδήποτε κυκλοφορεί εκεί έξω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.991
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas