Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
171
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Οντως το oShare είναι ένας DLNA server που εμφανίζει εξωτερικούς υπότιτλους srt σε αρχεία mkv, με πολλά πλεονεκτήματα.
1. Είναι πανάλαφρος
2. Δε θέλει εγκατάσταση, τρέχει από τον φάκελο
3. Παιχνίδι στο σετάρισμα
4. Βλέπει σίγουρα srt σε mkv.
5. Είναι free!

Δοκιμάστηκε χθες βράδυ σε Windows Vista PC.

Οπως όλοι οι DLNA servers δε βλέπει αρχεία ISO και δεν παίζει bluray folders.
(παίζει όμως m2ts αρχεία)

Reaction score
171

Νέο firmware.
Αναμένεται η ευρωπαική έκδοση.
Οι αλλαγές εστιασμένες στο τμήμα του bluray.

Release date: March 06, 2012.
Category: Latest Official Release
Main Version: BDP9x-65-0302
Loader Version: CN0900
Sub Version: MCU93-09-0218 (BDP-93), MCU95-08-0218 (BDP-95)

Release Notes:
1. Per the request from the studios, the ISO file playback function has been removed in this firmware version. The previous firmware had the ability to play ISO files, but it was an undocumented function and was never officially announced or supported. Future firmware version will no longer support ISO playback.

2. Resolved the loading failure observed on several recently released titles, samples like "Hugo (BD, 2012)" and "Rio (BD, 2011)". The failure only happens with the 2D version blu-ray disc, where the TV would get a black screen and the player's front panel display would remain at 00:00:00. This firmware can properly load and play these titles.

3. Improved the video up-conversion quality over HDMI 1 output for 720p source material. This improvement provides a better picture quality for Netflix streaming as well as 720p-encoded Blu-ray discs.

4. Resolved the loading failure issue observed on several recently-released Blu-ray movies, mainly Universal Europe (EU) releases. Their US releases have no known issue. Sample titles include "Jurassic Park Trilogy (BD Box Set, 2011)", "Kong Fu Panda 2 (BD, 2011)", "Fast Five (BD, 2011)", and "National Lampoon's Animal House (BD, 1978 version)" etc. With the previous firmware, disc playback will automatically stop once you go to the Main Menu and select to PLAY. This firmware properly loads and plays all the above Blu-ray titles.

5. Resolved the audio channel loss issue where DTS-HD MA 6.1 audio is decoded as 5.1 for both the analog audio outputs and the HDMI LPCM output. Sample titles include "Star Wars: The Complete Saga (BD, 2011)" and "The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy (BD, 2011)". The reason is the Center Surround (CS) channel is folded into Surround channels (SR/SL) instead of Surround Back channels (SBR/SBL). This firmware decodes this 6.1 audio as 7.1 by distributing the CS channel to the SBR/SBL channels, and send out through HDMI and analog audio outputs.

6. Resolved the freezing issue observed when accessing some BD-Live features. Samples include the "Extras" in "Puss in Boots (BD, 2011)", the "Disney Virtual Vault" in "The Lion King (BD, 2011)".

7. Provided smaller volume control adjustment step through the Analog audio outputs. Previously the Volume Control adjusts at 5 per step in the index and 2 dB per step in the level. This firmware allows volume control at 1 per step in the index (100, 99, 98, 97, ...), 0.5 dB per step in the level for BDP-95, 1 dB per two consecutive steps in the level for BDP-93 (e.g.,indexes 100 and 99 share the same volume level).

8. Improved general disc compatibility based on recent and upcoming Blu-ray releases as well as user-submitted disc samples including "Mr. Poppers Penguins (BD, 2012)", "Dragons Gift of the Night Fury (BD, 2012)", "Human Planet (BD, BBC Documentary)" and "Nine Inch Nails, Live - Beside You In Time (BD)".

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.669

Release Notes:
1. Per the request from the studios, the ISO file playback function has been removed in this firmware version. The previous firmware had the ability to play ISO files, but it was an undocumented function and was never officially announced or supported. Future firmware version will no longer support ISO playback.
:445:

Reaction score
171

Ελα ρε Γιάννη, ήταν μια αποφασιστική κίνηση που πάταξε την πειρατεία! Δίκαιη απόφαση.. :135:
Με το παραπάνω μέτρο κανένας μα κανένας δεν μπορεί να παίξει ριπαρισμένο ..DVD! :111:
Μεγάλη η προστασία των Studios!!

Reaction score
171

Ευχάριστα νέα δημοσιεύτηκαν στο αμερικάνικο avsforum:

Cinavia will never be supported in our current line of players. It is not required by our licensing.

Best Regards,

Customer Service
OPPO Digital, Inc.

Reaction score
1

Συγνώμη ρε παιδιά είμαι λίγο άσχετος, τι είναι αυτά τα iso.files που δεν θα παίζουν πια μετά την αναβάθμιση ?

Εγώ έχω πολλά ripαρισμενα DVD από Fab decrypter τα οποία τα έχω γράψει σε DVD-R με Nero Recode. Τα αρχεία είναι .vob, αυτά θα παίζουν ?

Πως αποκτά κανείς .iso files ?

φιλικά, Drak

Reaction score
38

Τα iso ή τα φτιάχνεις μόνος σου απο τα original δισκάκια ή φοράς μπαντάνα, γάτζο, ξύλινο πόδι και και τα ψαρεύεις.

Νομίζω ότι αν καλέσεις τον αντιπρόσωπο θα σου λύσει την απορία και ακόμα περισσότερα, όσον αφορά τις αναβαθμίσεις και την αναπαραγωγή iso στο oppo.

Reaction score
1

Τα iso ή τα φτιάχνεις μόνος σου απο τα original δισκάκια ή φοράς μπαντάνα, γάτζο, ξύλινο πόδι και και τα ψαρεύεις.

Νομίζω ότι αν καλέσεις τον αντιπρόσωπο θα σου λύσει την απορία και ακόμα περισσότερα, όσον αφορά τις αναβαθμίσεις και την αναπαραγωγή iso στο oppo.
Δεν κατάλαβα τίποτα. Τι ψαρεύω ακριβώς ? Τι εννοείς ? να ρωτήσω τον αντιπρόσωπο τι είναι τα iso Files ? Το Φόρουμ τι το έχουμε εδώ ?

Τα δικά μου τα ripαρισμενα και ξανά γραμμένα με Nero Recode DVD τα παίζει ? Τα άλλα BDP όπως το Cambridge azur 751 παίζει iso.files ?

Φιλικά, Drak

Reaction score
38

οκ να γίνω πιο σαφής... και αν κριθεί σκόπιμο απο τους συντονιστές ας σβηστεί το post.

iso files (αρχεία με ακριβώς την ίδια πληροφορία που περιέχει το δισκάκι) μπορείς να έχεις με δύο τρόπους
1) ριπάρεις τα αυθεντικά bd/dvd που έχεις αγοράσει, σε bd ή τα dvd σε dvd
2) κατεβάζεις απο το τορρεντάδικα τα iso files που έχει αγοράσει ριπάρει και ανεβάσει σε αυτά κάποιος Ρώσος για παράδειγμα... αυτό λέγεται πειρατεία...

Ως εδώ καλά?

Πάμε στο άλλο ερώτημα.
Θα τα αναπαράγει το oppo9x?

Mέχρι πριν λίγο καιρό το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Μετά το τελευταίο fw η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε (μπορείς να το κάνεις μόνο αν κάψεις δισκάκια πιο συγκεκριμένα)
Παρόλα αυτά αν δεν προχωρήσεις σε fw update διατηρείς την ευκολία αναπαραγωγής κάθε λογής iso file (ακόμα και 3d) από εξωτερικό hdd που θα συνδέσεις στο player.

Άρα παίρνεις τον αντιπρόσωπο ένα τηλ και τον ρωτάς αν έχει oppo με παλαιό fw ή άλλο τρόπο να για να αναπαράγεις iso files απο τα οppo.
Tα forum πιστεύω ότι δενθα έχουν αυτή τη πληροφορία... σωστά? :203:

Reaction score
1

Ευχαριστώ πολύ Νίκο !

Φαντάζομαι ότι τα νοικιασμένα DVD που αντιγράφουμε με ριπ πρόγραμμα και τα ξανά καίμε για προσωπική χρήση με π.χ. Nero Recode παίζουν κανονικά, έτσι δεν είναι ?

Φιλικά, Drak

Και κατι ακομα: στο site της Cambridgeaudio στον Azur 751 αναφέρουν ότι παίζει iso.files

"Video decoding: MPEG2, MPEG2 HD, MPEG4, MPEG4 AVC,
VC-1, XviD, VCD, AVCHD, MPEG ISO, AVI, VOB, MKV (4.1), JPEG, JPEG HD"

δεν ξέρω βέβαια εάν έχει αλλάξει αυτό με κάποια καινούργια firmware.......

Reaction score
38

Να σαι καλά!

Δεν έχω δοκιμάσει στο 93 κάτι τέτοιο (παίζω μόνο αυθεντικά και άυλα από hdd) αλλά πιστεύω πως ναι. Θα επιβεβαιώσουν ή όχι και τα άλλα παιδιά / κάτοχοι.

Πάντως επειδή βλέπω ότι αναφέρεις πολύ το DVD, πρέπει να σε ρωτήσω. Θα παίζεις και 3D-ΗD υλικό?
Aν όχι δε βλέπω να σου χρειάζεται κάποιο απο τα oppo9x.
Η αξία τους βρίσκεται σε άλλα πράγματα, πέραν του καλού upscaling σε SD. Για παράδειγμα ένα oppo83 μτχ θα σε ικανοποιήσει απόλυτα για upscaling και αναπαραγωγή iso dvd από δισκάκια.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ευχαριστώ πολύ Νίκο !

Φαντάζομαι ότι τα νοικιασμένα DVD που αντιγράφουμε με ριπ πρόγραμμα και τα ξανά καίμε για προσωπική χρήση με π.χ. Nero Recode παίζουν κανονικά, έτσι δεν είναι ?

Φιλικά, Drak

Και κατι ακομα: στο site της Cambridgeaudio στον Azur 751 αναφέρουν ότι παίζει iso.files

"Video decoding: MPEG2, MPEG2 HD, MPEG4, MPEG4 AVC,
VC-1, XviD, VCD, AVCHD, MPEG ISO, AVI, VOB, MKV (4.1), JPEG, JPEG HD"

δεν ξέρω βέβαια εάν έχει αλλάξει αυτό με κάποια καινούργια firmware.......
Drak, υποθέτω πως αναφέρεσαι στα ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ απο εσένα dvd, blu-ray κτλ. Με αυτό ως δεδομένο υποθέτω ότι αν έχεις εγκαταστήσει το any dvd hd στο pc, που μπορεί να αφαιρέσει διάφορα κλειδώματα (πχ region κλείδωμα) και εν συνεχεία ακολουθήσεις τη διαδικασία που αναφέρεις παίρνοντας back up τα δικά σου αρχεία, θα μπορείς να παίξεις οτιδήποτε είτε σε δισκάκι είτε σε αρχεία απο εξωτερικό σκληρό.

Reaction score
1

Εσείς πιστεύετε ότι εγώ έχω έστω ελάχιστες γνώσεις ! Δυστυχώς όσο αφορά DVD, iso files, κατέβασμα από διαδίκτυο κτλ. δεν ξέρω τίποτα.

Το μόνο που έχω ασχοληθεί είναι να νοικιάζω DVD (οχι Bluray) απο Video Club (π.χ. Imagine) για τα παιδια μου, τα αντιγράφω με Fab Decryptor και τα καίω σε δικό μου δισκάκι με Nero Recode.

Αυτά τα παίζουν όλα τα BDP, έτσι δεν είναι ?

Στην Γερμανία πουλάν και ένα Oppo 95 Code free, για 100 Ευρώ ακριβότερα http://www.lipando.de/audio-video-media-player/oppo/ αυτό πάλι τι είναι, παίζει iso files ??

Φιλικά, Drak

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.637
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Εσείς πιστεύετε ότι εγώ έχω έστω ελάχιστες γνώσεις ! Δυστυχώς όσο αφορά DVD, iso files, κατέβασμα από διαδίκτυο κτλ. δεν ξέρω τίποτα.

Το μόνο που έχω ασχοληθεί είναι να νοικιάζω DVD (οχι Bluray) απο Video Club (π.χ. Imagine) για τα παιδια μου, τα αντιγράφω με Fab Decryptor και τα καίω σε δικό μου δισκάκι με Nero Recode.

Αυτά τα παίζουν όλα τα BDP, έτσι δεν είναι ?
Ναι.

Στην Γερμανία πουλάν και ένα Oppo 95 Code free, για 100 Ευρώ ακριβότερα http://www.lipando.de/audio-video-media-player/oppo/ αυτό πάλι τι είναι, παίζει iso files ??

Φιλικά, Drak
Δεν έχει σχέση, είναι γιά αναπαραγωγή Αμερικάνικων (και άλλων περιοχών) DVD & BD.

Reaction score
171
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

- προσαρμόζει αυτόματα χωρίς να απαιτείται παρέμβαση από τον χρήστη απλούς .srt υπότιτλους σε 3D κατά την αναπαραγωγή υλικού 3D side by side. (πολύ σημαντική ευκολία)
Μετά το firmware Δεκεμβρίου αυτή η ευκολία έχει εκλείψει.. (αναπαραγωγή mkv 3D SBS)

Δοκίμασα να μετατρέψω srt υπότιτλους με το πρόγραμμα 3D Subtitler σε idx/sub αλλά δεν τους αναγνωρίζει.

Δυστυχώς δεν έχω βρει λύση για προβολή 3D υποτίτλων σε αναπαραγωγή υλικού 3D SBS (side by side)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Για όσους χρησιμοποιούν κυρίως qnap (κι όχι μόνο), να πω ότι το serviio δούλεψε άριστα με το oppo και εξωτερικούς υπότιτλους.

Reaction score
403
Για όσους χρησιμοποιούν κυρίως qnap (κι όχι μόνο), να πω ότι το serviio δούλεψε άριστα με το oppo και εξωτερικούς υπότιτλους.
ευχαριστα νέα!
Δοκιμάσες bluray rip και έπαιξε full bluray menu με εξωτερικους υποτιτλους;

το θέμα τον iso παρακάμπτεται για τους κατόχους Synology/Qnap (αλλα και pc/Mac) αν κάνετε mount τα iso, οπότε το oppo τα βλέπει σαν κανονικά δισκακια.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
ευχαριστα νέα!
Δοκιμάσες bluray rip και έπαιξε full bluray menu με εξωτερικους υποτιτλους;

το θέμα τον iso παρακάμπτεται για τους κατόχους Synology/Qnap (αλλα και pc/Mac) αν κάνετε mount τα iso, οπότε το oppo τα βλέπει σαν κανονικά δισκακια.
Όχι. Που μπορείς να κάνεις μέσα στο qnap mount το iso; Μπορείς να περιγράψεις τη διαδικασία; Ασφαλώς για να δουλέψουν οι υπότιτλοι στον serviio πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο το transcoding.

Edit: Το πως κάνουμε mount το βρήκα. Δε νομίζω όμως να υποστηρίζουν οι dlna servers disc folders. Θα ψάξω να δώ αν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η διαδικασία.

Reaction score
403
είχα ενα Qnap για λιγες μέρες, δεν θυμάμαι τώρα αλλα Άμα ψάξεις στο Ίντερνετ θα βρεις κάτι..στο Synology πάντως που εχω γίνεται απο τον file explorer επιλέγεις το αρχείο iso και την επιλογη mount.

γενικα πάντως για home network/streaming τα Synology ειναι αρκετα πιο μπροστα απο τα αντίστοιχα Qnap, τα οποία ειναι πιο πολυ για επιχειρήσεις.. κυρίως οι μεγάλες σειρές.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520