Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
73
Re: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Το 981 εγκατασταθηκε... στο συστημα μου... και στελνει στην PHILIPS 32PF9830 μεσω του HDMI
εικονα στα 720ρ μιας και η PHILIPS αυτη ειναι HD-Ready oπότε δεν εχει νόημα να στειλω 1080i που θα γινουν 720ρ...:pc:...:mad_3:

Εγινε και το σχετικό στρωσιμο... να ερθουν στα ισα τους τα ηλεκτρονικά του... (ναι οσο και αν φαινεται χαζό ...
ολα το θελουν το στρωσιμο) και ηρθε η ωρα της θεασης με ταινια αναφοράς το DVD (SD) του Fifth Element.

H εικόνα πολυ΄καλή και παιζοντας λιγο με κοντραστ και φωτεινότητα τσιμποντας τα στο +2 ... η εικονα ακομα
καλυτερη για τα γουστα μου (color space στο RGB). Η αναλυτικότητα στην δυσκολη υπόθεση της επιδερμιδας
στα κοντινα πλανα ειτε της ΛΙΛΟΥ η των "καραβαναδων" εξαιρετική και κυριως οχι "καμενη".
Η σκηνη με την ανασυνθεση του σωματος της ΛΙΛΟΥ απο το DNA καποιων κυτταρων εξαιρετική σε "τρισδιαστατη" προσομοιωση.

Η αποτυπωση των χρωματων μου φανηκε εξαιρετικη και αληθοφανής και το "αναγλυφο" της εικονας επισης πολυ καλό
ειδικά στα ιερογλυφικά του ναου στην Αιγυπτο. Η απόδοση των γραφικών στην ενεργοποιηση των των "πετρων" στο τελος
εξαιρετική. Σαφως η εικονα του μου αρεσε περισσότερο απο το SONY RDR 1010 που εχω τωρα και του οποιου ο scaler ειχε παρει
πολυ καλες κριτικές οταν παρουσιαστηκε.

Εκεινο που μου εκανε εντυπωση... ειναι οτι οταν εσβυσα στο 981 στη μεση του εργου και το ανοιξα αργότερα δεν εκανε resume
αλλα ξεκινησε παλι απο τη αρχη ... μενου κλπ.. ακρως περιεργο... εκτός αν εγω εκανα καμμια αλλαγη στο setup και δεν το θυμαμαι.

Επίσης ενα αρνητικό (χωρίς ομως μεγαλη σημασια) ειναι η μετρια ποιότητα των γραφικων του setup που χαλαει την εικονα
ενος αριστου DVD-player των 260Ε. Μου θυμισαν τα μετρια εως κακα γραφικά των ψηφιακων δεκτών. Πιστευω Απόστολε
οτι η εταιρεια θαπρεπε να τα αλλαξει σε κατι καλυτερο για να μην αδικειται το μηχανημα.

Σαφως αξιζει τα λεφτα του αν και λιγο τσιμπημενη η τιμη των 260 Ε ... σημερα οταν με 300 Ε παιρνεις HD-player.

Κατα τη γνωμη μου ειναι μια επιλογη που πρεπει καποιος να την παρει πολυ σοβαρα υπόψην στην αγορά ενός πολυ καλου
DVD-PLAYER στη χαμηλή τιμή των 260 Ε....:cool_4:

Αν και η αγορά του εγινε για να συντροφεψει μια αλλη CRT τηλεοραση με SCART ... τωρα ξερογλυφομαι να το κρατησω
και αυτό στο συστημα μου... αλλα δεν ξερω τι WFA θα εχει η κινηση αυτη ... και ποιος ακουει παλι...:crazy_1:

Reaction score
175

Καλορίζικο.... αν έχεις κανενα πατερνακι για crop δες αν χανεις σε εικόνα οταν στελενεις 720 ή οταν στελενεις 1080... σε μενα έχω cropping μόνο στο κατω μερος τηςε εικόνας όταν στελνω 720 στον 1280χ720 προβολέα μου, γι΄αυτό το έχω στο 1080.

Reaction score
0

Ειναι άριστο μηχάνημα... παρολα αυτα η γνώμη μου παραμένει οτι πάνω από 200 Ευρώ δεν δινουμε για upscale player εκτός εαν έχουμε προβολέα, καθότι στις διαστάσεις μεχρι 42-46 ιντσες δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά...

Με 260 Ευρώ βάζουμε άλλα 30 και παίρνουμε HD-DVD player που κανει και πολύ καλό upscaling...

Kάτω από 200 Ευρω η επιλογή ως γνωστόν είναι μια : Pioneer Dv-600

Reaction score
0

Το 981 εγκατασταθηκε... στο συστημα μου... και στελνει στην PHILIPS 32PF9830 μεσω του HDMI...
Καλοριζικο... αν και σ' αυτες τις ιντσες δεν προκειται να δεις τα "δοντια" του...
Αδικειται απο το setup σου...

Reaction score
10

Επίσης ενα αρνητικό (χωρίς ομως μεγαλη σημασια) ειναι η μετρια ποιότητα των γραφικων του setup που χαλαει την εικονα
ενος αριστου DVD-player των 260Ε. Μου θυμισαν τα μετρια εως κακα γραφικά των ψηφιακων δεκτών. Πιστευω Απόστολε
οτι η εταιρεια θαπρεπε να τα αλλαξει σε κατι καλυτερο για να μην αδικειται το μηχανημα.

Σαφως αξιζει τα λεφτα του αν και λιγο τσιμπημενη η τιμη των 260 Ε ... σημερα οταν με 300 Ε παιρνεις HD-player.

Κατα τη γνωμη μου ειναι μια επιλογη που πρεπει καποιος να την παρει πολυ σοβαρα υπόψην στην αγορά ενός πολυ καλου
DVD-PLAYER στη χαμηλή τιμή των 260 Ε....:cool_4:
Οντως γραφικα του setup δεν εχουν καποια ιδιαιτερη ομορφια, αν και αυτο μπορει να διορθωθει μεσω του firmware, μονο που θελει καιρο....και ειναι το μοναδικο πραγμα που θελω να μου φερει ο Αγ.Βασιλης....

Οσον αφορα την τιμη του, μπορω να πω οτι ειναι το φτηνοτερο στα χαρακτηριστικα του σαν στανταρ dvd, συν το οτι εχει τη δυνατοτητα super audio cd, dvd audio, ελληνικους υποτιτλους .
Επισης να λαβουμε υπ οψη οτι τα φτηνα HD-DVD δεν ειναι 1080p, αρα ακομα και με upscaling το 981 ειναι μπροστα.

Ειναι άριστο μηχάνημα... παρολα αυτα η γνώμη μου παραμένει οτι πάνω από 200 Ευρώ δεν δινουμε για upscale player εκτός εαν έχουμε προβολέα, καθότι στις διαστάσεις μεχρι 42-46 ιντσες δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά...

Με 260 Ευρώ βάζουμε άλλα 30 και παίρνουμε HD-DVD player που κανει και πολύ καλό upscaling...

Kάτω από 200 Ευρω η επιλογή ως γνωστόν είναι μια : Pioneer Dv-600
Στα 200 ευρω πια , η επιλογη αλλαξε, Oppo 980 με HDMI καλωδιο που φερνει τα υπολοιπα των 170-180 ευρω στα ιδια οικονομικα επιπεδα, αλλα τα ξεπερναει μακραν οσον αφορα την εικονα και κυριως τον ηχο, που εκει δεν εχει αντιπαλο.

Reaction score
73

Καλοριζικο... αν και σ' αυτες τις ιντσες δεν προκειται να δεις τα "δοντια" του...
Αδικειται απο το setup σου...
Mπορει να εχεις δικιο... αν και διαφορά ειδα... και αρκετη μαλιστα... σε σχεση με τον scaler του SONY RDR 1010...
Aλλα δεν πετας ευκολα μια LCD τωρα σαν την 32PF9830 στο παραπεντε της εισδοχης νεων τεχνολογιων απεικονισης
που υποσχονται πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο την υπαρχουσα τεχνολογια των LCD...
Ας κατασταλαξει πρωτα το BR η το HD-DVD ... να δουμε και τις νεες τεχνολογιες στις flat TV και μετα πεταμε
την 32PF9830.....:happy_6: Αυτα λεει η λογική...

Reaction score
10

Αν και η αγορά του εγινε για να συντροφεψει μια αλλη CRT τηλεοραση με SCART ... τωρα ξερογλυφομαι να το κρατησω
και αυτό στο συστημα μου... αλλα δεν ξερω τι WFA θα εχει η κινηση αυτη ... και ποιος ακουει παλι...:crazy_1:
Δεν εισαι ο πρωτος που αγορασε 981 σαν δευτερο player , χωρις να ξερει τι εβαλε σπιτι του....:happy_9: δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο για να εχεις φωνες....

Φωνες θα εχεις αν κανεις αυτο που εκαναν αλλοι, αντι να κανουν δευτερο το 981, εκαναν δευτερη την TV και πηραν TV 1080p η προβολεα......εκει φιλε μου σε εβαλα σε μπελαδες...:happy_9:

Reaction score
0

Mπορει να εχεις δικιο... αν και διαφορά ειδα... και αρκετη μαλιστα... σε σχεση με τον scaler του SONY RDR 1010...
Aλλα δεν πετας ευκολα μια LCD τωρα σαν την 32PF9830 στο παραπεντε της εισδοχης νεων τεχνολογιων απεικονισης
που υποσχονται πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο την υπαρχουσα τεχνολογια των LCD...
Ας κατασταλαξει πρωτα το BR η το HD-DVD ... να δουμε και τις νεες τεχνολογιες στις flat TV και μετα πεταμε
την 32PF9830.....:happy_6: Αυτα λεει η λογική...
Οχι βρε! Δεν ειπα να την πεταξεις! Αν ομως το δεις σε καμια 100σταρια ιντσες... τοτε θα καταλαβεις...

Reaction score
0

Καλησπερα! Θελω να κανω μια ερωτηση που πιθανον θα εχει απαντηθει αλλα ελλειψη χρονου δεν μπορω να ψαξω ολα τα posts! Με ενδιαφερει το oppo 980.Exω μερικες αποριες
1.Η τιμη του?
2.Κανει upscale μεσω component?
3.Παιζει ελληνικους υποτιτλους σε divx/xvid? Οut of the box η θελει "πειραματικο" firmware? Μεσω της usb γινεται η αναπαραγωγη divx/xvid?
4.Εχει coaxial εξοδο?
5.Που μπορω να το προμηθευτω?
6.Οποιος το εχει αν μπορει λιγα λογια για την ποιοτητα κατασκευης,αξιοπιστια και βεβαιως για εικονα!
Τhanks!!!

Reaction score
73

Πρεπει να ανασκευάσω το λαθος που εγραψα σε παραπανω σχολιο μου... wall_1 για το 981... και να ζητησω συγνωμη...

Το 981 κανει resume (εγραψα οτι δεν κανει)... αν διακοψεις τη προβολή για καποιο λόγο και το κλεισεις
Δεν το ειχα βρει (δεν διαβασα ολο το μανιουαλ... σορρυ Απόστολε) γιατι ποτε δεν πηγε το μυαλο μου στο τροπο
που κανει το resume... Eιναι περιεργα τραινα οι αμερικάνοι τελικά... Για να κανει λοιπον το resume πρεπει την ωρα που παιζει
να πατησεις eject να βγαλει εξω το δισκακι και τοτε να το κλεισεις...:pc:... Τοτε απομνημονευει το συγκεκριμενο δισκο
και τη θεση σταματηματος... ειναι τρελλοι αυτοι οι Αμερικανοι... Ενω στα γιαπωνεζικα που εχω ...με το stop κανει
και απομνημονευση θεσης για resume... περιεργα πραγματα...:pc:

Και ειχα μια πικρη γευση μεχρι τωρα... αν ειναι δυνατον το 981 να μην κανει resume....
Τελικα RTFM ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΕΣ οσο και να βιαζεσαι...

Reaction score
73

Καλησπερα! Θελω να κανω μια ερωτηση που πιθανον θα εχει απαντηθει αλλα ελλειψη χρονου δεν μπορω να ψαξω ολα τα posts! Με ενδιαφερει το oppo 980.Exω μερικες αποριες
1.Η τιμη του?
3.Παιζει ελληνικους υποτιτλους σε divx/xvid? Οut of the box η θελει "πειραματικο" firmware? Μεσω της usb γινεται η αναπαραγωγη divx/xvid?
4.Εχει coaxial εξοδο?
6.Οποιος το εχει αν μπορει λιγα λογια για την ποιοτητα κατασκευης,αξιοπιστια και βεβαιως για εικονα!
Τhanks!!!
Αν θελεις την αποψη μου να χαλαλησεις τα 60 Ε που κανει παραπανω το 981 και να παρεις το 981 στα 260 Ε
Θα ζαλιστεις απο την ποιότητα του upscaling στο HDMI...και την τελικά εικονα ακομα και σε HD-READY flat TV...:cool_4:
Για τα υπολοιπα δεν δεν θυμαμαι γιατι δεν ασχοληθηκα με τις component εξοδους...
Το παιρνεις απο την OPPO-HELLAS φαινεται στην υπογραφη του μελους OPPOHELLAS εδω... εχει τηλ. κλπ.
Αν και ο Απόστολος θα σου απαντησει σιγουρα στις ερωτησεις που εκανες.. ειδικα για το 980

Reaction score
10

1.Η τιμη του?
200 ευρω, πανευρωπαικα

ναι

Οχι.
Το firmware δεν ειναι πειραματικο, εχει εγκριθει απο την Oppo.
Απλα γινεται η προσθηκη των Ελληνικων και καμμια παρεμβαση στο λειτουργικο. Μερικες φορες ισως χρειαζεται να κατεβει λιγο και η θεση του καδρου των υποτιτλων

Μεσω usb καρτας η δισκου ( FAT/FAT32 οχι NTFS ) βλεπεις ταινιες, φωτογραφιες, μουσικη και οτι μπορει να διαβασει απο το δισκο.

4.Εχει coaxial εξοδο?
Ναι

Κοιτα λιγο πιο πανω.....

Ελλαδα....Ηχος Δεκεμβριου, DVD Home Theater Δεκεμβριου
Διαφορα reviews

Τhanks!!!
.

Reaction score
10

Καλησπερα σας και χρονια πολλα.

Τα νεα εχουν ως εξης :

Τα Switchers HM-31 ειναι στην Αθηνα, για μια ακομα φορα πρωτα και στην Ευρωπη. Θα το καταλαβετε απο τα serial numbers.... το αφεντικο κρατησε το 0001....:happy_9:.

Νεα συσκευασια για τα Oppo 981, πιο design-ατη, και το κυριοτερο , επιτελους νεο σοβαρο firmware, που θα το ανεβασω εντος των ημερων.

Και μια παρατηρηση για οσους αγορασαν το περιοδικο Ηχος του Δεκεμβριου, που εχει το συγκριτικο των DVD, και τα Oppo 981 και 980.
Δυστυχως εχουν κανει λαθος και η φωτο του 981 ειναι στο 980 και αντιστροφα.

Reaction score
73

....

...... και το κυριοτερο , επιτελους νεο σοβαρο firmware, που θα το ανεβασω εντος των ημερων.
Απόστολε αυτό τι διορθωνει...? πρεπει να το βαλουμε...?
ακομα και αν δεν παρατηρησαμε κανενα προβλημα..?

. Και μια παρατηρηση για οσους αγορασαν το περιοδικο Ηχος του Δεκεμβριου, που εχει το συγκριτικο των DVD, και τα Oppo 981 και 980.
Δυστυχως εχουν κανει λαθος και η φωτο του 981 ειναι στο 980 και αντιστροφα.
Ναι το παρατηρησαμε... δυστυχως ο δαιμων του e-τυπογραφειου...:mad_3:

Reaction score
10

Release Date: September 17, 2007

EU981-02-0917

Summary of Changes in This Release:

1. Manual Color Space Selection
2. Super Audio CD (SACD) Track Number Display
3. Alternative Remote Control Code
4. Light Control "All Off" Option
5. Adjustable Slide Show Interval
6. More OSD languages (now ENG, GER, FRA, ESP, DUT, SWE)
7. Other improvements includes: When "TrueLife" is turned off, noise reduction is not triggered.

Αυτες ειναι οι αλλαγες στο νεο firmware που ειναι οτι ειχε το beta, αλλα στη κανονικη εκδοση πλεον.
Η ημερομηνια ειναι μεν 17/9 αλλα κυκλοφορησε πριν λιγες μερες.

Reaction score
10

Απόστολε αυτό τι διορθωνει...? πρεπει να το βαλουμε...?
ακομα και αν δεν παρατηρησαμε κανενα προβλημα..?
Αν νομιζεις οτι καποια απο τις αλλαγες/βελτιωσεις θα σου φανει χρησιμη μπορεις να το βαλεις. Αλλιως δεν υπαρχει κανενας λογος για αναβαθμιση.

Reaction score
10

Το νεο firmware ειναι ετοιμο και σας περιμενει.....στο γνωστο μερος .....
εδω....προς το παρον....

Ρεεεε κοκκαλα εχει αυτο το site και ακομα ετοιμαζεται ??????

Reaction score
10

Ενα πολυ ενδιαφερον audio performance τεστ για το 980 θα βρειτε στο secrets of Home Theater & Hi Fidelity ....εδω
Το χαρακτηριζουν σαν ενα ...budjet...audiophile player.
Διαβαστε στο τελος , στο συμπερασμα μερικα λογια για το 983 και για το τι ερχεται στα νεα φορματ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.335
Members
38.542
Νεότερο μέλος
takis-g