ΗDR-HC3E. Η νέα μου βιντεοκάμερα της SONY.

Reaction score
118
Η πρώτη μου hd κάμερα, έστω και ερασιτεχνική βρίσκεται πιά στο οπλοστάσιο μου.
Είναι η 6η βιντεοκάμερα που προστέθηκε στην λίστα μου.

Την αγόρασα με 1250 ευρό μετά απο αρκετό ψάξιμο. Με την πλήρη εγγύηση της SONY HELLAS.

Ανοίγοντάς την είδα πως για hd σύνδεση έχει μόνο καλώδιο χρωμοδιαφορών.
Ελπίζω τουλάχιστον έστω και ως έξτρα να βρώ να αγοράσω καλώδιο HDMI.

Εντυπώσεις, φωτογραφίες κλπ, τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν, φορτίζω την μπαταρία της. :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.122
Άντε να μας πεις καμιά γνώμη γιατί τη "ζαχαρώνω" εδώ και καιρό...

Reaction score
118
Ευχαριστώ.
Μόλις έβαλα την πρώτη κασέτα hd.
Αγόρασα 2 χθές.
12 ευρό την κάθεμιά.
Αλλού τις έχουν και 15.

Ο μηχανισμός της κάμερας στο πορτάκι εισόδου της κασέτας, δεν μου άρεσε καθόλου απο θέμα ήχου.
Ο ίδιος εδώ και χρόνια. Και με απότομες κινήσεις. Μηχανισμός εκτίναξης;;;; :shock:
Μόνο που βελτιώθηκε το κούμπωμα. Το οποίο "πιάνει" αμέσως και δείχνει οτι σφραγίζει την πορτούλα, δίχως τζόγους.

Reaction score
3
Άμα την δουλέψεις λίγο, πες μας αν υπάρχει τρόπος να γράψει 4 κάναλο ήχο και HD, ταυτόχρονα.
Πάντως από το λίγο που είδαμε στην παρουσίαση του HD81 από τον Dream_GR, η εικόνα είναι φανταστική.

Reaction score
118
Την έχει ο dream; Χμμμμ.... Δεν μου το είχε αναφέρει. :D

Παιδιά έχει καταπληκτικά αθόρυβο ζούμ.
Δεν υπάρχει ο ελάχιστος ήχος.
Το ποιό αθόρυβο που έχω συναντήσει σε κάμερα.
Το πλήκτρο ενεργοποίησης απενεργοποίησης έχει μόνο 2 θέσεις. Πατώντας το on, την πρώτη φορά πάει σε λήψη. Ξαναπατώντας, m.stick. Και την τρίτη φορά μας πηγαίνει σε player. Πολύ έξυπνο. Την επιλογή, μας την δείχνει φωτίζοντας την ανάλογη λειτουργία. :wink:
Έκανα το μενού στα Ελληνικά, έκανα και κάποιες ρυθμίσεις.
Συνεχίζω. 8)

Reaction score
14
Βρέ Mr. Sony το ατου της είναι η HDMI Εξοδος!

Σάκη κασέτες μην την πατήσεις και πάς και αγοράσεις αυτές που λένε HD DV είναι μάρκετινγκ τρίκ!!

Να γοράζεις απλές mini DV.

Oi High Def κασσέτες είναι απλά για πάνω απο 2-3 επανεγγραφές. Εγώ γράφω μιά και κρατώ το προτότυπο,μοντάζ στον υπολογιστή και τέλος, η κασέτα στο αρχείο.

3 ευρώ η μία σε SONY/TDK

Reaction score
118
Πρώτ'απ'όλα, όπως είδες ποιό πάνω, αγόρασα 2 κασσετούλες hd.

Τι εννοείς για πάνω απο 2-3 εγγραφές;
Και οι mini dv για πολλές εγγραφές είναι.
Και έχω πάνω απο 40 σφραγισμένες sony εκ των οποίων οι 15 περίπου είναι οι ακριβές με την επίχρυση μνήμη.
Γιατι στο εγχειρίδιο γράφει οτι σε hd εγγραφή σε 60 λεπτά χρειάζεται περισότερη ενέργεια εν σχέση με την dv εγγραφή;
Αντιγράφω.
Σε hdv εγγραφή η παρεχόμενη μπαταρία θα φτάσει για 55 λεπτα. Ενώ σε dv εγγραφή 60 λεπτά.

Hdmi καλώδιο πήρες η έχεις μείνει με το παρεχόμενο;

Μνήμη έβαλα μια M.Stick duo pro high speed 512.

Reaction score
14
Σάκη λέω ότι κάνω την εγγραφή και τελειώνω την 60άρα την κασέτα μου. Δεν την ξαναχρησιμοποιώ. Αυτό και οι απλές καλή δουλειά κάνουν. Αγόρασα και εγώ ειδική HD DV κασ'ετα και εκανα τεστ, διαφορά καμμιά σε ποιότητα κλπ κλπ

Μου είπε φίλος ότι η ακριβή ειδικη κασέτα είναι απλά με πολυ καλή επίστρωση και κουραφέξαλα. ΣΕ παλιά Sony Digital 8 εγραφα και ακόμα γράφω σε απλή 8mm κασέτα και ουτε σε ακριβές ειδικές για digital-8. Η διαφορά και εδώ ότι δεν μπορείς να πάς και να την σβύσεις και να ξαναγράψεις, θα έχεις απώλειες... έτσι λένε.. αλλά και εγώ δεν το έιδα.

Ενέργεια δεν ξέρω αν καταναλώνει περισότερη στο HD αλλά δεν γυρνάω σε απλό ποτέ! 110λεπτα με την μαμακίσια μπαταρία και με το Lcd monitor φυσικά ανοικτό.

Hdmi εχω απο το KISS Μου που πάει στον OPTOMA, αλλά αξίζει να αγοράσεις. Plaisio εχει καλά και φθηνά

και εγώ 512 πήρα Sony Memory stick. για τα 4mpixels της καλά είναι!

Reaction score
118
Μήπως η διαφορά θα φανεί σε ενα panel 1080p;
Και έτσι τώρα να μην καταλαβαίνεις διαφορά στην λήψη με τις 2 κασσέτες;

Σοβαρά μιλάς; Σου κρατάει σχεδόν 2 ώρες η μπαταρία; Και μάλιστα με ανοικτό μόνιτορ;
Τότε τι γράφουν στο εγχειρίδιο; Που υποτίθεται οτι οι εταιρίες γράφουν τιμές φουσκωμένες κιόλας.

Όταν μπορέσεις, κοίταξε εαν έχεις την ΝP FP60 μπαταρία που κανονικά παρέχεται, η κάποια μεγαλύτερη.

Που θα βρούμε καμμια καλή τιμούλα για δεύτερη μπαταρία;
Θέλω πoιο μεγάλη και ας ειναι και δεύτερη μάρκα και οχι sony.

Πως προσάρμοσες το hdmi καλώδιο;
Διοτι και εγώ έχω hdmi καλώδιο αλλα πως θα τοποθετηθεί στην ειδική υποδοχή της κάμερας;

Reaction score
118
Ευχαριστώ kiteman. Αν και θέλει εγγραφή λέει για να παραγγείλεις. :?

Εντυπώσεις παιδιά απο την πρώτη μου δουλειά σήμερα.

Πολύ ευχαριστημένος σε γενικά επίπεδα.
Έβγαλα άνετα όλη την βάπτιση με μόνιτορ ανοικτό στο 60 % του μυστηρίου.
Μείον το γεγονός του φακού στο οτι δεν είναι ευρυγώνιος . :(
Η κάμερα είναι σταθερότατη και δουλεύεις πολύ καλά μαζί της.
Ενα ακόμη μείον είναι οτι το white ballance θέλει διαδικασία.

Πάμε τώρα στα super καλά.
Πέρασα το υλικό στον mac μου.
Αμέσως το μηχάνημα αναγνώρισε το εισερχόμενο υλικό ως hd 1080i - 25.
Βλέποντας το μετά, αφού πέρασα δηλαδή το υλικό στον σκληρό, η εικόνα του είναι απίστευτη. Η καλύτερη και ποιο ζωντανή και αναλυτική που έχω δεί ποτέ μου απο κάμερα του επαγγέλματός μου.

Ερώτηση. Πως να τραβάω; Σε 16 προς 9 η σε 4 προς 3;
Η κάμερα ως καθορισμένη ρύθμιση έχει το 16 προς 9!!!!!!

Reaction score
3
Για μένα, πάντα σε 16:9. Το 4:3 το θυμούνται μόνο στα κανάλια.
Δες το κι αλλιώς, τη βάπτιση που τράβηξες θα θέλουν να τη βλέπουν και μετά από χρόνια. Και φυσικά μόνο σε 4:3 δεν θα θέλουν να την δουν.
Αλήθεια, τη βάπτιση πως θα τη δώσεις να την δουν; Δηλαδή σε μορφή DVD 576 ή αυθεντική σε 1080i (wmv, avi);

Reaction score
118
O mac και το i movie έχει στάνταρ ρύθμιση. Νομίζω σε avi.
Δεν ξέρω τις διαφορές.
Με προβλημάτισες τώρα.
Πάντως για να μην έχω παράπονα κλπ, στην βάπτιση ρύθμισα σε 4 προς 3. :?

Reaction score
3
Γιατί προβληματίζεσαι;
Απλά το τραβάς σε 16:9 HD, το επεξεργάζεσαι σε HD, το κάνεις avi (με HD ανάλυση) και μετά το μετατρέπεις σε ανάλυση DVD (720χ576). Γιατί αν το δώσεις σε HD, που θα το αναπαράγουν και που θα το δουν;
Άλλωστε η ποιότητα του HD, όταν μετατρέπεται σε ανάλυση DVD (720x576), είναι καλύτερη απ' ότι αν το τράβαγες σε ανάλυση 720χ576.
Βλέπεις κι εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με HD, αλλά η κάμερά μου είναι καινούργια ακόμα και εξάλλου το PC χρειάζεται πολλές αλλαγές για να αντέξει την επεξεργασία του HD. Επειδή πάντως ασχολούμαι με την επεξεργασία σε PC, είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια. Μπορείς να ρωτήσεις και τον Dream_GR, έχει ήδη πάρει μια γεύση.

Reaction score
118
Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την γνώση σου στο μοντάζ, διοτι είναι το πάθος μου αλλα πορεύομαι μοναχός δίχως και την γνώση της αγγλικής γλώσας. :?
Όμως, ο mac έχει τα δικά του προγράμματα. Γνωρίζεις γι'αυτά;

Η κάμερα πάντως είναι super και είμαι ευχαριστημένος απο την αγορά αυτή.
Σίγουρα θα είναι το καλύτερο αξεσουάρ για την συναυλία των DURAN-DURAN.
Ελπίζω σε ποιοτική λήψη. Δεν ξέρω όμως, τι θα καταφέρω με τον ήχο. Η συναυλίες έχουν ιδιαιτερότητες. Λόγο της εντάσεως, φοβάμαι οτι θα χαθούν τα φωνητικά. Υπάρχει λύση;
Υπάρχουν ρυθμίσεις για τον ήχο dream;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.684
Προσοχη γιατι σιγουρα θα απαγορευεται η χρηση της καμερας στην συναυλια ,μην την κατασχεσουν................

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88