Θέμα - Φόρμα/Τεχνική - Περιεχόμενο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...μπαρμπούτσαλα. :137:

Είτε η φωτογραφία είναι τέχνη, είτε δεν είναι (όπως το πάρει κανείς :136:), στηρίζεται σε μια τεχνική. Δεν συζητάμε για πυρηνική φυσική, δεν συζητάμε για κληρονομικό χάρισμα, ούτε για καφεμαντεία. Πολύ μου τη σπάει λοιπόν που οι γνώστες του θέματος και ειδικά οι αλήτες οι συντονιστές μας, μιλάνε μόνο για μηχανές, τρίποδες, φλας και μνήμες. Θα ήθελα τα φώτα τους και σε κρισιμότερα θέματα, θα ήθελα να συζητήσουμε τους παράγοντες που κάνουν καλή μια φωτογραφία, μερικές τεχνικές. Λίγη θεωρία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Πως θα βλέπατε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μερικές θεματικές ενότητες πχ πορτραίτο, φωτογραφία στη φύση, close up κλπ?

...

Reaction score
1.213
Πως θα βλέπατε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μερικές θεματικές ενότητες πχ πορτραίτο, φωτογραφία στη φύση, close up κλπ?

...
Ναι ναι ναι !!!! Και μια ενοτητα με θεμα το γυμνο !!!! :137:

Υ.Γ Οι ενοτητες θα εχουν , αναλυσεις για την τεχνικη-προσεγγιση του αντικειμενου η (και)φωτογραφιες ?

Reaction score
14
...μπαρμπούτσαλα. :137:

Είτε η φωτογραφία είναι τέχνη, είτε δεν είναι (όπως το πάρει κανείς :136:), στηρίζεται σε μια τεχνική. Δεν συζητάμε για πυρηνική φυσική, δεν συζητάμε για κληρονομικό χάρισμα, ούτε για καφεμαντεία. Πολύ μου τη σπάει λοιπόν που οι γνώστες του θέματος και ειδικά οι αλήτες οι συντονιστές μας, μιλάνε μόνο για μηχανές, τρίποδες, φλας και μνήμες. Θα ήθελα τα φώτα τους και σε κρισιμότερα θέματα, θα ήθελα να συζητήσουμε τους παράγοντες που κάνουν καλή μια φωτογραφία, μερικές τεχνικές. Λίγη θεωρία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

...

Άει ...θέσε μας ρε! :618:

Όταν κάτι πήγαμε να σου πούμε....μας έβαζες κώλους από παραλίες....για τέχνη!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ένας ωραίος κώλος πάντα είναι τέχνη, σε αντίθεση με μια φωτογραφία. Άντε στρώσε τον δικό σου τώρα και γράφε μωρή.

...

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Θέμα - Φόρμα/Τεχνική - Περιεχόμενο...

To κολαρακι ειναι απλως τεχνη !!! Η αλυσιδα στο κολαρακι...προυποθετει τεχνικη.. :204::204:

Το κολαράκι είναι ποίημα. Κυρίου. :136:

Απαιτείται τεχνική για να το παρουσιάσει κανείς ως τέχνη.

ΔΕΝ είναι όλα τα κολαράκια τέχνη. Όσο ωραία και αν είναι.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς στην φωτογραφία είναι πως δεν μπορεί να κάνει ''τέχνη''
φωτογραφίζοντας το τεχνούργημα κάποιου άλλου. :126:

Reaction score
1

Παιδια, πειτε και τιποτα για τα ηλιοβασιλεματα. :137:

Reaction score
164

Παιδια, πειτε και τιποτα για τα ηλιοβασιλεματα. :137:
Θες να σου πω εγώ για ηλιοβασιλέματα; :142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε αλητόπαιδα, κάντε μου τη χάρη να το συζητήσουμε σοβαρά. Άντε μπας και βγάλουμε καμιά καλή φωτό. :126:

...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Θέμα - Φόρμα/Τεχνική - Περιεχόμενο...

Ρε αλητόπαιδα, κάντε μου τη χάρη να το συζητήσουμε σοβαρά. Άντε μπας και βγάλουμε καμιά καλή φωτό. :126:

...
Λοιπόν Νικολάκη:
Θα πας σε ένα κήπο, με θέα θάλασσα και δυτικό προσανατολισμό.
Θα τραβήξεις καμιά 100άρα λουλούδια με φόντο το ηλιοβασίλεμα.
Θα τραβήξεις πάνω από 200 λουλούδια στο φως του ηλιοβασιλέματος.
Τέλος θα τραβήξεις περίπου 350 ηλιοβασιλέματα με βραχάκια και τη θάλασσα να κάνει πλιτς.
Εάν θες βάλε και καμιά γοργόνα. Μη βάλεις ψαροντουφεκά.:116:
Ποστάρεις μετά τις φωτογραφίες σε θέμα με τίτλο "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και αφήνεις το Βασίλη να κάνει παιχνίδι.
(Βασικά αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να βάλει το ποπουδέλι του κάτου να γράψει δυο γραμμές. Θεό τον έχω κάνει και με έχει γράψει στα @@ του:142:)

Reaction score
164
Βρε Jo! Αφού δεν είμαι ακαδημαϊκός ναο γράφω στον αέρα...
Βάλτε κανένα ηλιοβασίλεμα και τα λέμε! :142:

Σοβαρά τώρα, βάλτε καμία φωτό σας να σχολιάσουμε και από εκεί θα ξεκινήσει η συζήτηση!

Reaction score
1
Επειδη βλεπω οτι αργειτε, να ξεκινησω εγω. :136:
Η φωτο βγηκε τυχαια (καθως ειμαι και σχετικα ασχετος) αναμεσα στις πολλες που τραβηξα στο κοντινο γηπεδο κατα τη διαρκεια του πεταγματος του αετου.
Δεν εχει και τιποτα σπουδαιο (εκτος απο το θεμα, υποκειμενικα μιλωντας :137: ).

Αν δεν βοηθαει για αρχη πειτε να βαλω καμμια απο τις photoshopιασμενες. :137:

Attachments

Reaction score
164
Χμμμ....
Πέρα από την κουκλίτσα που βλέπουμε, τι σου αρέσει εσένα σε αυτή τη φωτογραφία; Βλέπεις χτυπητά λάθη;

Reaction score
1
Βασικα εκτος απο τυχαια βγηκε και απο μηχανη καθημερινης χρησης χωρις να ψαχνω να φτιαξω κατι με αποτελεσμα οπως βλεπω, η εστιαση στην μικρη να ειναι πιο φλου ισως απο οτι θα επρεπε και γενικα ισως η εστιαση να ειναι ολιγον χαλια, και ειτε λογω μηχανης ειτε λογω θεσης ηλιου το χρωμα του δερματος κυριως στο προσωπο να ειναι σχεδον ιδιο με το ταρταν.
Τωρα το τι μου αρεσε, μου αρεσαν περισσοτερο τα χρωματα οπως βγηκαν στο χαρτι (αρκετα διαφορετικα απο οτι εδω) και απο "εικαστικης αποψης" :136: ας πουμε η ανεμελια και η χαρα της. Αλλα οπως ειπα το τελευταιο ειναι απολυτως υποκειμενικο. :137:

Reaction score
3
Απάντηση: Θέμα - Φόρμα/Τεχνική - Περιεχόμενο...

Θα ήθελα το κοριτσάκι λίγο δεξιότερα και κάπως πιο ψιλά (να φανούν τα κομμένα πόδια της και λίγο από το ταρτάν του στίβου), αλλά θα την ήθελα και τραβηγμένη από κάπως χαμηλότερα. Α και πολύ θα μου άρεσε να υπήρχε και η σκιά της λίγο.
Αυτιά...:137:
Τώρα ποιο καλόπαιδο θα συνεχίσει;:136:

Reaction score
1
Ασχετο ισως, αν τραβιοταν χαμηλοτερα θα φαινονταν απο πισω καμμια 20αρια μαντραχαλοι με αετους στα χερια καθως υπηρχε και νηνεμια. :142:

Να αποκαλυψω κιολας οτι δεν γλυτωσε το φωτοσοπ καθως χρειαστηκε να εξαφανισω καποια ενοχλητικα σκουπιδια.:137:

Και σιγα τα κομμενα ποδια ρε! :136:
Ενα, κι αυτο λιγο η σολα. :142:

Reaction score
3
Απάντηση: Θέμα - Φόρμα/Τεχνική - Περιεχόμενο...

Είπα και λίγο ταρτάν ακόμα...:143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm