Θαυμάστε...

Y

Yiannis_B

Guest
....τον Φώτη Φωτιάδη, εκδότη και διευθυντή του περιοδικού Ήχος....

"Υπάρχει ο αναλογικός ήχος που ακούμε από τα βινύλια και τις ταινίες (κασέτες και μπομπινόφωνα) και ο ψηφιακός από τα CD ή από αρχεία MP3, FLAC και τελευταία DSD. Όλα τα ψηφιακά ξεκινούν και τελειώνουν σε αναλογικά. Ο άνθρωπος δεν ακούει ψηφιακά :rolleyes: και κάποια στιγμή στην αλυσίδα θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μετατροπή, από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Εκεί εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ότι ****** από τα ψηφιακά αρχεία απουσιάζουν πληροφορίες ******* αλλά και ότι παίζει μεγάλο ρόλο η διαδικασία της μετατροπής σε αναλογικό. Εδώ εισέρχονται ψυχοακουστικοί παράγοντες που ακόμη μελετούνται. Ακόμη και το πιο υψηλής ανάλυσης (δειγματοληψίας) αρχείο μουσικής να έχουμε, πάντα θα απουσιάζουν πληροφορίες από αυτό. Βέβαια για να καταλάβει κανείς την διαφορά απαιτείται στερεοφωνικό σύστημα πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή ενισχυτή και ηχεία."

Απολαυστικός και ο Γιάννης Γορανίτης. Όλο το άρθρο:

https://insidestory.gr/article/vinyl-kaseta?token=S8T64I79FI
Διαβάστε τώρα ΗΧΟ να ξεστραβωθείτε ρεμάλια! :lolsign:

Last edited by a moderator:

Reaction score
11.773
Α, εγώ έχω ενεργά (όχι δηλαδή ενισχυτή και ηχεία) οπότε δε θα μπορώ (θεωρητικά) να καταλάβω τη διαφορά.
Η παραπληροφόρηση (του κ. Φωτιάδη) δε θα έπρεπε να τιμωρείται;

Last edited:

Reaction score
877
Α, εγώ έχω ενεργά (όχι δηλαδή ενισχυτή και ηχεία) οπότε δε θα μπορώ (θεωρητικά) να καταλάβω τη διαφορά.
Η παραπληροφόρηση (του κ. Φωτιάδη) δε θα έπρεπε να τιμωρείται;
τα ενεργά δεν έχουν ενισχυτή ??

Y

Yiannis_B

Guest
Θα ήταν άδικο, να πάρει η μπάλα και τον Στυλιανό Τζιρίτα, που μιλάει για τις κασσέτες στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ήταν και η αφορμή γι' αυτό το νήμα, καθώς τα είπαμε στο fb. ...πατήστε το μπλε f για την κουβέντα..

Αλλά είναι μεγάλη κουφ@λα, γιατί πάλι τα φέρνει έτσι που δεν μπορώ να πω τίποτα.

"Yiannis αυτό ακριβως εννοούσα όταν έλεγα πιο πανω ότι τα περιοδικά αλλοδαπής και εντός των συνόρων προβοκάρουν καταστάσεις οδηγώντας το κοινό σε λανθασμένες επιλογές και προσπαθώντας να πασάρουν συγκεκριμένα προϊόντα.
Νομίζω ότι αυτή η κόντρα έχει κουρασει το κοινό όσο και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το βινύλιο έχει ζεστό ήχο (εκεί να δεις βαρεμάρα που πέφτει στην κουβέντα).
Σε περίπτωση που δεν εγινε αντιληπτό από τη συνέντευξη βγάζω κασέτες ακριβώς επειδή τις γουστάρω, μπορώ να το κάνω σε επίπεδο κόστους και τέλος ΔΕΝ είναι αισχρού ήχου (αυτο υποστηρίζω όχι οτι εχουν τον καλύτερο ήχο στο σύμπαν). "

Και πως να μην εκτιμάς την δουλειά του και τον ίδιο, όταν γράφει τέτοια αριστουργήματα...:rolleyes:

Στυλιανός Τζιρίτας/Αργύρης Ζήλος – Ο Λόγος του Λαγού

Reaction score
64
παιδια το προς ειρωνεία είναι ότι ο Φωτιάδης λέει κάτι αυτονόητο; γιατί πέρα από αυτό και την δηθενιά που συναντά κανείς στο περιοδικό (ε και στους χαιφιντελαδες γενικότερα, μεταξύ μας είμαστε..) το περιοδικό είναι πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο.

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
παιδια το προς ειρωνεία είναι ότι ο Φωτιάδης λέει κάτι αυτονόητο;
Ναι αυτονόητο, όπως και το ότι ο ενισχυτής των 30000 ευρώ έχει πλούτο αρμονικών χροιών σε σχέση με hypex. Προφανή πράγματα.

Reaction score
877
Με την ίδια λογική (σου), το laptop μου δεν έχει ενισχυτή;
το λαπτοπ σου έχει ενισχυτή της ίδιας φιλοσοφίας (με ψηφιακό τροφοδοτικό) και παραπλήσιας ποιότητας μ' αυτούς που έχουν τα περισσότερα ενεργά ηχεία..

τα οποία ενεργά ηχεία πολύ πουσάρονται εδώ τώρα τελευταία με όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα απ' ότι διαβάζω..

Last edited:

Reaction score
2.566
...τα οποία ενεργά ηχεία πολύ πουσάρονται εδώ τώρα τελευταία με όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα απ' ότι διαβάζω..
Έτσι. Και το χειρότερο είναι ότι δε λύνουν και τα προβλήματα του χώρου...οι ψαροκασέλες...ευτυχώς που υπάρχουν και τα παθητικά που ελαχιστοποιούν τα όποια πιθανά θέματα προς επίλυση...

Last edited:

Reaction score
11.773
τα οποία ενεργά ηχεία πολύ πουσάρονται εδώ τώρα τελευταία με όχι και τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα απ' ότι διαβάζω..
Ναι, υπάρχει αυτή η τάση απ' ό,τι έχω παρατηρήσει κι εγώ.

Reaction score
2.566
Για ανοίξτε μας τα μάτια ρε παιδιά, μια βοήθεια ζητάμε κι εμείς.
Πείτε: να εδώ (λινκ), αυτός ο κύριος πήρε αυτό, το τοποθέτησε σύμφωνα με τις οδηγίες, σε σχετικά καλό χώρο, ακούει στην ενδεδειγμένη απόσταση ακρόασης και το ΜΠΡΙΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!! Και όχι μόνο δε παίζει, αλλά παίζει και χειρότερα από το παθητικό μπρίκι που είχε πριν!!!
Άντε, πείτε μπας και ξεστραβωθούμε!!

Reaction score
877
Για ανοίξτε μας τα μάτια ρε παιδιά, μια βοήθεια ζητάμε κι εμείς.
Πείτε: να εδώ (λινκ), αυτός ο κύριος πήρε αυτό, το τοποθέτησε σύμφωνα με τις οδηγίες, σε σχετικά καλό χώρο, ακούει στην ενδεδειγμένη απόσταση ακρόασης και το ΜΠΡΙΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!! Και όχι μόνο δε παίζει, αλλά παίζει και χειρότερα από το παθητικό μπρίκι που είχε πριν!!!
Άντε, πείτε μπας και ξεστραβωθούμε!!
φίλε μου, δεν έχεις ακούσει ποτέ παθητικά ηχεία να παίζουν καλά?? ειδικά αν ισχύσουν όλα τα παραπάνω που αναφέρεις??

και άσχετα απ' αυτό, ότι και να πράττει ο καθένας μας σύμφωνα μ' αυτά που γνωρίζει, ή μ' αυτά που του λένε να γνωρίζει, δεν είναι επιπολαιότητα και ασχετοσύνη να μέμφονται κάποιοι ανθρώπους και περιοδικά που έμαθαν τους περισσότερους από μας τι θα πει hi-fi??

ή μήπως κάποιοι άλλοι έχουν αντίρρηση για τα παρακάτω "θεμελιώδη" που αναφέρονται στο 1ο ποστ της "απολαυστικότητας"??

....Όλα τα ψηφιακά ξεκινούν και τελειώνουν σε αναλογικά. Ο άνθρωπος δεν ακούει ψηφιακά και κάποια στιγμή στην αλυσίδα θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μετατροπή, από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό....

Y

Yiannis_B

Guest
παιδια το προς ειρωνεία είναι ότι ο Φωτιάδης λέει κάτι αυτονόητο; .
Ποιο είναι το αυτονόητο?

Και τι σημαίνει αυτονόητο? Υποθέτω ότι χωρίς εξωτερική βοήθεια, θα θεωρούσες αυτονόητο ότι η γη είναι επίπεδη.
Όχι μόνο εσύ. Κι εγώ.
Είναι παράξενο και ταυτόχρονα τόσο οικείο να χρησιμοποιούμε τα αυτονόητα, για να κάνουμε τις επιλογές μας σ' αυτή την ζωή....
Το αυτονόητο βασίζεται στην προσωπική εμπειρία επίσης.
Αλλά ποια είναι η προσωπική σου εμπειρία στην Κβαντομηχανική?
Η μόνη αρχή που έχεις σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η αποδοχή της έννοιας του ειδικού, όχι ως μάγου υπό την επήρεια παραισθησιογόνων, αλλά ως ανθρώπου που έχει κάνει το σκ@τό του παξιμάδι, μπας και ξεστραβωθούμε -μερικώς όλοι μας :rolleyes:

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
φίλε μου, δεν έχεις ακούσει ποτέ παθητικά ηχεία να παίζουν καλά?? ειδικά αν ισχύσουν όλα τα παραπάνω που αναφέρεις??

και άσχετα απ' αυτό, ότι και να πράττει ο καθένας μας σύμφωνα μ' αυτά που γνωρίζει, ή μ' αυτά που του λένε να γνωρίζει, δεν είναι επιπολαιότητα και ασχετοσύνη να μέμφονται κάποιοι ανθρώπους και περιοδικά που έμαθαν τους περισσότερους από μας τι θα πει hi-fi??

ή μήπως κάποιοι άλλοι έχουν αντίρρηση για τα παρακάτω "θεμελιώδη" που αναφέρονται στο 1ο ποστ της "απολαυστικότητας"??

....Όλα τα ψηφιακά ξεκινούν και τελειώνουν σε αναλογικά. Ο άνθρωπος δεν ακούει ψηφιακά και κάποια στιγμή στην αλυσίδα θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη μετατροπή, από ψηφιακό σήμα σε αναλογικό....
Ασχετοσύνη? Και ο Φωτιάδης είναι σχετικός? :rolleyes:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas