Θα αντέχατε να είστε υπάλληλος του εαυτού σας; Κάντε το τεστ !

Reaction score
60
[IMGL]http://www.in.gr/Reviews/Review381/assets/vita_logo2.gif[/IMGL]

Θα αντέχατε να είστε υπάλληλος του εαυτού σας; Κάντε το τεστ

Oι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να αναδειχθούν επαγγελματικά, να αναλάβουν πιο υπεύθυνη θέση στη δουλειά τους και -γιατί όχι;- να γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Όμως, όσο και αν θεωρείτε ότι είστε αρκετά άξιοι για κάτι τέτοιο, ή όσο και αν οργίζεστε με τη στάση διευθυντών και προϊσταμένων,

ίσως με αυτό το τεστ διαπιστώσετε ότι κι εσείς δεν θα ήσασταν ο «ιδανικός» προϊστάμενος.

Πόσο λοιπόν θα σας άρεσε κάποιος σαν τον εαυτό σας για «αφεντικό»;

Aπαντήστε στις ερωτήσεις με βάση την εμπειρία σας ή το πώς φαντάζεστε ότι θα λειτουργούσατε σε μια ανάλογη κατάσταση.

http://www.vita.gr/html/ent/266/ent.3266.asp

Reaction score
60
Ειμαι O συστηματικός προϊστάμενος συμφωνα με τα δικα μου αποτελεσματα !

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0
Απάντηση: Θα αντέχατε να είστε υπάλληλος του εαυτού σας; Κάντε το τεστ !

O συστηματικός προϊστάμενος
Aυτό στο οποίο δίνετε ιδιαίτερη σημασία είναι η οργάνωση. O καθένας να είναι στο πόστο του, να ανταποκρίνεται ακριβώς στο ρόλο που του έχουν αναθέσει και να μην μπερδεύονται οι αρμοδιότητες, γιατί αυτό το θεωρείτε εμπόδιο για τη δουλειά. O προϊστάμενος είναι κατά την άποψή σας αυτός που δίνει τις εντολές, οργανώνει, διευθύνει και φροντίζει ώστε ο καθένας να έχει το ρόλο που του ταιριάζει. Aυτού του είδους η διοίκηση είναι καλή για επιχειρήσεις, όπου όλα είναι επακριβώς καθορισμένα, με συγκεκριμένη δομή και τρόπο εργασίας και τέλειες διαδικασίες, κάτι δηλαδή που μάλλον σπάνια συναντάται. Ίσως μια πιο «μαλακή» προσέγγιση των πραγμάτων και των ανθρώπων, ο συνυπολογισμός δηλαδή του απρόβλεπτου και του ανθρώπινου παράγοντα στις επαγγελματικές σχέσεις, είναι τελικά πιο ρεαλιστική αλλά και πιο παραγωγική.

Reaction score
22
O απολυταρχικός προϊστάμενος
Έχετε λίγο την τάση να θεωρείτε τον εαυτό σας εξουσιοδοτημένο για μία αποστολή και να μη μοιράζεστε τη διοίκηση με άλλους. Oδηγείτε την ομάδα σας μάλλον αυταρχικά παρά συναινετικά και σας αρέσει να έχετε δύναμη στα χέρια σας. Aυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μην υποτιμάτε τις απόψεις των συνεργατών σας. Έχετε την ικανότητα να διανέμετε σωστά το δυναμικό που υπάρχει για έναν επαγγελματικό σκοπό, αλλά προσπαθήστε να ακούτε λίγο περισσότερο. Προσέξτε να μην πέσετε στην παγίδα της «απολυταρχίας», γιατί συνήθως οι λύσεις που βρίσκονται από κοινού είναι πιο αποτελεσματικές από αυτές που βρίσκει ένα άτομο μόνο του.

Reaction score
62
Β και Γ ισοβάθμισαν σ' εμένα. Είμαι πατρικός και συστηματικός προΊστάμενος. Σίγουρα θα με περνούσαν για τρελλό!!!:137:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν θα ήθελα ποτέ μου να προΐσταμαι άλλων... Περιστασιακά ναι - σε μια οργάνωση ομάδας - αλλά μόνιμα; Να είμαι "η από πάνω"; Να συμπληρώνω φύλλα αξιολόγησης ανθρώπων; Με τι προσόντα; (ως άνθρωπος εννοώ, τα εργασιακά μπορεί να τα είχα). Να διευθετώ διενέξεις επιβάλλοντας υποχωρήσεις; Να κρατάω υπερωρία μητέρες με μικρά παιδιά, φρεσκοερωτευμένους νέους που φοβούνται ότι αν δεν δουν σήμερα την κοπέλα τους μπορεί και να τη χάσουν, κουρασμένους εξηντάρηδες κοντά στη σύνταξη; Να αρνούμαι άδειες ξεχνώντας ότι κι εγώ θα ήθελα περισσότερο χρόνο για μένα και την οικογένειά μου; Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά μακριά από μένα... Ή σκορποχώρι θα ήταν το τμήμα μου, ή εγώ ως κορόιδο θα έκανα όλη τη δουλειά για να μην τη φορτώσω... Άκυρη εντελώς!

Εδώ είδα κι έπαθα να περάσω τα χρόνια που έπρεπε, για λόγους ασφαλείας και σωστής ανάπτυξης, να επιβάλω πράγματα στα παιδιά μου... Ειλικρινά σας μιλάω, τα ντρεπόμουν...

Reaction score
62
Δεν θα ήθελα ποτέ μου να προΐσταμαι άλλων... Περιστασιακά ναι - σε μια οργάνωση ομάδας - αλλά μόνιμα; Να είμαι "η από πάνω"; Να συμπληρώνω φύλλα αξιολόγησης ανθρώπων; Με τι προσόντα; (ως άνθρωπος εννοώ, τα εργασιακά μπορεί να τα είχα). Να διευθετώ διενέξεις επιβάλλοντας υποχωρήσεις; Να κρατάω υπερωρία μητέρες με μικρά παιδιά, φρεσκοερωτευμένους νέους που φοβούνται ότι αν δεν δουν σήμερα την κοπέλα τους μπορεί και να τη χάσουν, κουρασμένους εξηντάρηδες κοντά στη σύνταξη; Να αρνούμαι άδειες ξεχνώντας ότι κι εγώ θα ήθελα περισσότερο χρόνο για μένα και την οικογένειά μου; Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά μακριά από μένα... Ή σκορποχώρι θα ήταν το τμήμα μου, ή εγώ ως κορόιδο θα έκανα όλη τη δουλειά για να μην τη φορτώσω... Άκυρη εντελώς!

Εδώ είδα κι έπαθα να περάσω τα χρόνια που έπρεπε, για λόγους ασφαλείας και σωστής ανάπτυξης, να επιβάλω πράγματα στα παιδιά μου... Ειλικρινά σας μιλάω, τα ντρεπόμουν...
Ξέρεις Μαρία πόσους γνωρίζω που "ερεθίζονται" (για να μην πω τίποτα χειρότερο) με την ιδέα αυτή?? Η δουλειά του προϊσταμένου είναι να είναι καθοδηγητής των άλλων και όχι αφεντικό ή εξουσιαστής, ή τύρανος ή ρουφιάνος ή δεν ξέρω κι εγώ τι...

Reaction score
7
Ο προϊστάμενος - Φίλος

Eίστε μάλλον περισσότερο ο τύπος «αρχηγός κλίκας». Bλέπετε τους συνεργάτες σχεδόν σαν μία οικογένεια. Θα θέλατε να υπάρχουν αρμονικές σχέσεις και ο καθένας να βρει αυτό που του αρέσει. Aυτό μπορεί να καταλήξει κάπως σαν «τυραννία της συμπάθειας», όπου οι συνεργάτες δεν τολμούν να δυσανασχετήσουν από το φόβο μη σας απογοητεύσουν. Πάντως, στην ομάδα είστε μάλλον στο στοιχείο σας, μπορείτε να προσφέρετε και να εισπράξετε αναγνώριση. Nα έχετε υπόψη ότι είναι καλό να υπάρχει και κάποια ανεξαρτησία για όσους ανήκουν σε μία ομάδα.

VG

Reaction score
0
Εγω παλι δεν κανω για προϊσταμενος αλλα ειμαι.
Με τον καιρο μαθαινω παντως πως να γινομαι και πιο ανεκτικος και πιο αυστηρος ταυτοχρονα.

Reaction score
0

Συστηματικός. Αν ημουν αφεντικό. Αν.:138:

Reaction score
14

Αν η επιχείρηση είναι ανθρωποκεντρική - όπως θα όφειλε να είναι κάθε επιχείρηση- δεν θα είναι ανάγκη να κάνεις όλα τα παραπάνω Μαρία.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.546
Απάντηση: Re: Θα αντέχατε να είστε υπάλληλος του εαυτού σας; Κάντε το τεστ !

φρεσκοερωτευμένους νέους που φοβούνται ότι αν δεν δουν σήμερα την κοπέλα τους μπορεί και να τη χάσουν
Πολύ ρομαντική είσαι Μαρία! :107:

Και που ξέρεις, μπορεί να του κάνεις και καλό του νέου... :119:

Reaction score
4
Δεν θα αντεχα να ημουν υπαλληλος του εαυτου μου γιατι θα μου εκανα σεξουαλικη παρενοχληση !!! :143::143::143:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

A: 2
B: 3
Γ: 2
Δ: 3

Αυτα ειναι αποτελεσματα!!!
Μυλος η υποθεση!

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Θα αντέχατε να είστε υπάλληλος του εαυτού σας; Κάντε το τεστ !

Ο πατρικός.

Για αυτό μου ζητάνε συνέχεια λεφτά; :138:
Το ίδιο. Πάτερ ανέμελος! :119:

Δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε. Ένας απ' τους δυό μας πρέπει να φύγει! :142:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.889

Δεν θα με άντεχα με τίποτα. Θα με απέλυα από αφεντικό μου.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Θα αντέχατε να είστε υπάλληλος του εαυτού σας; Κάντε το τεστ !

Δεν θα με άντεχα με τίποτα. Θα με απέλυα από αφεντικό μου.
Γιατι ρε?
Θα σου ετρωγες ολο το φαι και θα σε αφηνες νηστικο? :143::143::143:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εμπειρία παιδικού μου φίλου... Διευθυντή τομέα σε μεγάλη εταιρεία.

Προς το τέλος κάποιας από τις περασμένες χρονιές, παίρνει μια εντολή από πάνω:
Κύριε Τάδε, για λόγους περικοπών που αφορούν ολόκληρη την επιχείρηση, η καινούργια χρονιά πρέπει ν' αρχίσει με έξι άτομα προσωπικό λιγότερα στον τομέα σας. Θα πρέπει κατά την κρίση σας να κρατήσετε τους ικανότερους...

Η εταιρεία τη δουλειά της έκανε. Εξορθολογισμός της λειτουργίας. Ρωτάω όμως εγώ τώρα, εσείς θα θέλατε να περπατάτε στα παπούτσια του διευθυντή, που έπρεπε να διαλέξει ποιον θα πετάξει στο δρόμο χριστουγεννιάτικα;

Συμβαίνουν κι αυτά...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.600
Members
38.579
Νεότερο μέλος