Θα μας σώσει και σ' αυτή την περίπτωση το Δ.Ν.Τ;

Reaction score
0
Καταρχάς επιτρέψτε μου να χαιρετίσω το forum ως νέο μέλος. Με λυπεί το γεγονός ότι θα ξεκινήσω στην παρέα σας με ένα δυσάρεστο θέμα.
Σας καταθέτω περιστατικό που μου συνέβη χθες, Σάββατο 19/6/2010.
Ασχολούμαι από παιδί με τα πικάπ και τους δίσκους βινυλίου και σκοπεύω να συνεχίσω το σπορ αυτό για όσο πάει.
Χθες λοιπόν, αποφάσισα να αγοράσω προτράκτορα για τα πικάπ μου και μάλιστα επέλεξα έναν, που τον θεωρώ "καλή περίπτωση", τόσο γιατί δουλεύει με βραχίονες διαφορετικού μήκους, όσο και για τον τρόπο ρύθμισης της κεφαλής. Ο προτράκτορας κατασκευάζεται από μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρία, ειδικευμένη στον χώρο των πικάπ και των περί αυτών συσκευών & αξεσουάρ. Η εδώ αντιπροσωπεία της, είναι μία επίσης μεγάλη εταιρία, με μεγάλο αριθμό αντιπροσωπευόμενων brand-names και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Πριν ξεκινήσω για την αγορά, έκανα μία "βόλτα" από το site της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπου και είδα ότι ο προτράκτορας τιμάται στα 100 €.
Στην συνέχεια πήγα κανονική βόλτα στο κατάστημα hi-fi από το οποίο ψωνίζω χρόνια τώρα και ζήτησα να μου παραγγείλουν τον προτράκτορα.
Το κατάστημα επικοινώνησε επι τόπου με την αντιπροσωπεία, όπου... ως εκ του θαύματος, ενημερωθήκαμε ότι η τιμή του προτράκτορα είχε εκτιναχθεί στα 125 €.
Το κατάστημα ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ο προτράκτορας εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα της με τιμή 100 € και ότι στον κατάλογο που τους είχε αποσταλεί με ημερομηνία 1/6/2010, η τιμή ήταν και εδώ 100 €.
Η αντιπροσωπεία ισχυρίστηκε ότι η τιμή άλλαξε, ο προτράκτορας στοιχίζει 125 € και ο κατάλογος της 1/6/2010 δεν ήταν ο τελευταίος τους.
Μετά από πολλές συζητήσεις και τηλεφωνήματα προς την αντιπροσωπεία, στα οποία οι υπεύθυνοί της ήταν ανένδοτοι, αποφάσισα να παραγγείλω το προϊόν στην καινούργια του τιμή, καθ' ότι αυτό με ενδιαφέρει.
Μετά απ' όλα αυτά, οφείλω λοιπόν να αναρωτηθώ:
Είναι δυνατόν μία αντιπροσωπεία (από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα) που εμπορεύεται μηχανήματα δεκάδων (ενίοτε και εκατοντάδων) χιλιάδων ευρώ, να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν πελάτη, για 25 ευρώ σε μία τάξη τιμής των 100 €;
Σε περιόδο οικονομικής κρίσης, η τιμή ενός προϊόντος αυξάνεται κατά 25% (αν συνέτρεχε λόγος όπως αλλαγή Φ.Π.Α., η αύξηση θα ήταν έως 2 € στα 100) χωρίς να ενημερώνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα η ιστοσελίδα;

Κλείνοντας, θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής:
Από το κακό Δημόσιο θα μας σώσει το Δ.Ν.Τ. Ποιος θα μας σώσει από τον τρόπο με τον οποίο κάποιες φορές δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας;
Υ.Γ. Σήμερα, Κυριακή 20/6/2010 και ώρα 19:25, η τιμή του εν λόγω προϊόντος εξακολουθεί στην ιστοσελίδα να είναι 100€...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Θα μας σώσει και σ' αυτή την περίπτωση το Δ.Ν.Τ;

Πολλή φασαρία για το τίποτα. Μπορούσες να ανοίξεις ένα θέμα εδώ, και να σου έστελνα ένα προτράκτορ δωρεάν.

Reaction score
1.293
Αν ανοίξω εγώ ένα ΝΕΟ θέμα θα πάρω δωρεάν προτράκτορα ?

Γιατί παιδεύομαι με τους τυπωμένους από το vinylengine.com . . .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Άνοιξέ το. (Γιατί παιδεύεσαι βρε; Πού έχεις πρόβλημα);

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Βεβαίως κάνει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Φίλε Τάσο καλώς όρισες στη παρέα μας.
Είμαι σίγουρος πως η εμπειρία σου στο χώρο των αναλογικών θα βοηθήσει τη σελίδα μας.

Και για να γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας σαν καταναλωτές να πω εδώ πως αυτό που του συνέβη είναι παράνομο.

Όταν μια εταιρία έχει αναρτημένη τιμή ΔΕΝ μπορεί να την διαφοροποιεί.
Τυγχάνει να έχω σύζυγο δικηγόρο και μόλις τη ρώτησα για το περιστατικό.

Reaction score
11.799
Αν ανοίξω εγώ ένα ΝΕΟ θέμα θα πάρω δωρεάν προτράκτορα ?

Γιατί παιδεύομαι με τους τυπωμένους από το vinylengine.com . . .
Που παιδεύεσαι; Μήπως στην εκτύπωση ώστε να σου βγουν ακριβώς οι διαστάσεις; Γιατί δε μου είπες τίποτα; Μέσω autocad μπορώ να σου τυπώσω στις ακριβείς διαστάσεις.

Reaction score
3
Υπάρχει και ο προτράκτορας της Ortofon για εφτά ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής από Αυστραλία...

Πάντως είναι πραγματική γαϊδουριά να παραγγέλνεις κάτι και να σου λένε ότι δεν ισχύει ο τιμοκατάλογος της αντιπροσωπείας. Που να παράγγελνες και ηχεία δηλαδή.

Reaction score
1.293
Τους προτράκτορες τους έχω κατεβάσει , και τυπώσει σε βαρύ χαρτί !

Με το μικρόμετρο είμαι σίγουρος πώς έχω τυπώσει σωστά την κλίμακα ,

ΑΛΛΑ δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ανοίξω ΣΩΣΤΑ την τρύπα ,
να κεντράρω σωστά....

Εκεί παίζει το θεματάκι....
Θα βοηθήσει ο Πέτρος και θα το κάνουμε ! !

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Το θέμα από καταγγελία για παράνομη, και κυρίως ανήθικη, αλλαγή τιμής προϊόντος κατέληξε σε αναζήτηση προτράκτορα...

(η τρύπα είναι πονεμένη ιστορία...)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Από το κακό Δημόσιο θα μας σώσει το Δ.Ν.Τ. Ποιος θα μας σώσει από τον τρόπο με τον οποίο κάποιες φορές δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας;
Υ.Γ. Σήμερα, Κυριακή 20/6/2010 και ώρα 19:25, η τιμή του εν λόγω προϊόντος εξακολουθεί στην ιστοσελίδα να είναι 100€...
Ως πιθανότερος ΄΄σωτήρας΄΄ εκτιμάται το να έχουμε το σθένος να λέμε "Ευχαριστώ πολύ,αλλά δεν θα πάρω"...

Reaction score
181
Σε τέτοιες απατεώνισες εταιρίες (ή άλλες ενοχλητικές... κ.τ.λ) πάντα θα απαιτείτε αποστολή με κούριερ αντικαταβολή.
Διότι ας πούμε έχετε κινητικά προβλήματα και δεν μπορείται να βγείτε στην αγορά.
Ή δεν προλαβαίνεται βρε αδερφέ.
θα σας στέλνουν το πράμα (όλο χαρά...), δεν θα το παραλαμβάνεται και θα τους γυρνά πίσω.
Ότι πρέπει για στρώσιμο επιδερμίδας...
Θα φωνάξτε αν έχετε κέφια και είστε και λίγο γομάρια... (σαν αυτούς δηλαδή) 10-20-100 φίλους σας να κάνουν το ίδιο...
Βέβαια επειδή το κούριερ είναι μεγάλη ευκολία και σίγουρα λεφτά... και προβλήματα να μην έχετε θα το χάψουν... και θα αποστείλλουν...
Θα επιβαρυνθούν και το ασκοπο πάνε έλα του κούριερ...

Πχιάνει.
Καρατσεκαρισμένο!

Reaction score
81

Κλωτσιες πολλες παρα πολλες στις αντιπροσωπειες τις κακες!!:141:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ακόμα και τώρα, που γράφω σε αυτό το θέμα, στη σελίδα της εταιρίας η τιμή του εν λόγο αξεσουάρ εξακολουθεί να είναι 100 ευρώ.:140::140::140:

Reaction score
0
Να ρωτησω κατι;

Υπαρχει καποιος λογος να αναφερουμε ενα συμβαν, καλο ή κακο, και να μη λεμε τα πραγματα με το ονομα τους;
Ποιος ειναι ο protractor κλπ.

Τοτε ποιος ο λογος; Οτι δηλαδη καποιος αντιπροσωπος πουλησε καποιο προιον με τιμη μεγαλυτερη, ετσι γενικα και αοριστα...

Εγω δηλαδη που δεν εχω κανενα γνωστο και χρησιμοποιω το site σαν πηγη πληροφοριων θα πρεπει καθε φορα να προσπαθω να λυσω το γριφο;

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Re: Θα μας σώσει και σ' αυτή την περίπτωση το Δ.Ν.Τ;

Εγω δηλαδη που δεν εχω κανενα γνωστο και χρησιμοποιω το site σαν πηγη πληροφοριων θα πρεπει καθε φορα να προσπαθω να λυσω το γριφο;

...
Έλα μου ντε! :444:

Reaction score
1

Πράγματι. Τι σας φοβίζει τόσο πολύ και δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους;;; Αν είναι αληθινή ιστορία, γιατί νομίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα να πείτε ξεκάθαρα τι έγινε και με ποια εταιρία;;; Πολύς φόβος ρε παιδί μου!...

Reaction score
6
ας λεμε τα πραγματα με το ονομα τους αμα ειναι πραγματικα.

Και παιξαμε καλο ποδοσφαιρο σημερα. ...Ανεβηκε η πιεση μου με τον αγωνα σημερα.
Λυπηθηκα που χαρηκε η Αργεντινη και χασαμε 2-0.
Μπραβο στην Εθνικη μας:112:

Λιγο off topic...,...αλλα τι να κανω....ΕΣΚΑΣΑ..........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON