- Reaction score
- 7
Κύριοι,
Μην τρελαινόμαστε. Δεν χρειάζονται τα χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουμε ένα χώρο να παίζει ικανοποιητικά και να δείχνει όμορφος.
Η φαντασία μας, ένα καλό γούστο, ένα παιχνίδι με υλικά (που σίγουρα το έχουμε ήδη κάνει, αφού ασχολούμαστε χρόνια με το άθλημα), οι συμβουλές φίλων, βόλτες σε εκθέσεις άσχετες με τον ήχο αλλά σχετικές με ηλεκτρισμό, διακόσμηση, υλικά δόμησης κ.λ.π., επίσκεψη στο ΙΚΕΑ, Σατο, Πρακτικερ, η αγορά ενός μηχανήματος σαν το μπερι (Τσαρουχά μη γελάς), το κατέβασμα κάποιου προγράμματος και τελευταίο, αλλά το πιο σημαντικό, το μεράκι μας και η υπομονή που χρειάζεται.
Υλικά όπως, γυψοσανίδα (δουλεύεται εύκολα, πυκνή στήριξη για να μην φτιάχνει η ίδια αντηχείο, γέμισμα με υλικό των κενών ανάμεσα στις στηρίξεις της), το νοβοπάν (το ντύνουμε με ακρυλική βάτα, από επάνω ότι ύφασμα ή άλλο υλικό θα θέλαμε και το στηρίζουμε με ντίζες) μας δίνει τη ευκαιρία να περάσουμε εύκολα φωτισμό στο ταβάνι και ανάλογα τη γωνία που θα του δώσουμε (γι’ αυτό και οι ντίζες) να κόψει, ανεβάσει, παγιδεύσει συχνότητες ανεπιθύμητες, κάδρα στον τοίχο χωρίς τζάμι, ζωγραφισμένα σε μουσαμά με ηχοαπορροφητικό υλικό από πίσω, αντιστατικό υπόστρωμα μοκέτας και από επάνω αυτό που θέλουμε να φαίνεται (χαλί, μοκέτα, δάπεδο κολλητό), βιβλιοθήκη με πολλά ράφια γεμάτα με τους δίσκους, τα cd, τα περιοδικά μας σπάει τις επιστροφές/ανακλάσεις, καναπές ή πολυθρόνες ή δεν ξέρω τι άλλο καλύτερα από δέρμα γιατί είναι φυσικό υλικό και αναπαράγει εντυπωσιακά την αίσθηση του χαμηλού στο σώμα.
Όλα αυτά είναι κολπάκια δοκιμασμένα, που φτιάχνουν ηχητικά ένα χώρο χωρίς να χαλάνε τη τσέπη ή να χρειάζονται ένα σκασμό αμπέρ για να διεγείρουν το χώρο ακουστικά γιατί το νεκρώσαμε από τα πολλά ηχοαπορροφητικά.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος, σπάνιος πια και πολύ σημαντικός, αλλά η λύση είναι να βρούμε ή να φανταστούμε τι θέλουμε να φτιάξουμε, να το υλοποιήσουμε στο μυαλό μας, να το «δούμε» με τα μάτια της φαντασίας πως θα δείχνει, αν έχουμε και τη δυνατότητα να το ζωγραφίσουμε ακόμα καλύτερα, να πάρουμε τα υλικά που σκεφτήκαμε ότι μας χρειάζονται και την περίοδο που υπολογίζουμε ότι έχουμε περισσότερο χρόνο, να το φτιάξουμε.
Βρε Αντωνη.... "Στο μυαλο του Τζον..." δικο μου εισαι...
Αυτα χρειαζονται...
Και μη μου πει κανενας οτι απο τωρα ή απο πριν εχει σκεφτει πως θα διαμορφωσει το χωρο του, με τι υλικα, σχεδιο, χρωμα κλπ...
Προσωπικα ολα ειναι ετοιμα στο μυαλο μου. Και τα υλικα και τα καλωδια και οι κλισεις και τα μετρα και το σχεδιο και ολα... Το μονο που μενει ειναι να ερθει η ωρα εκεινη της υλοποιησης, να ειμαστε καλα τοτε, να εχουμε το χρονο, γιατι αν πιανουν τα χερια μας ειμαστε τυχεροι και μπορουμε να δοκιμασουμε χωρις εξοδα ή γκρινια απο τον γυψοσανιδα κλπ....
Ας ειναι καλα οι γυψοσανιδες και οι τσιμεντοσανιδες... ουτε χτισημο ουτε φορτιο στο σπιτι.
Απο εκει και περα μας οδηγει η φαντασια μας...