Ιδέες για HOME CINEMA room.

V

VIDEOMIX

Guest
Ωχχ.... Και έλεγα τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει!!!
Τον έχω δεί και σε περιοδικό, αλλα είχα διαβάσει και το θέμα του Βαγγέλη.

minas

Πισιά
Reaction score
4.426
Για την ιστορία, ο Καλομοιράκης πράγματι "βαφτίστηκε" ειδικός, αφού παραδόξως είχε ξεκινήσει να κάνει την πλάκα του και όχι να αλλάξει επάγγελμα. Βεβαίως ας μην παραβλέπουμε ότι είχε κινηματογραφική εμπειρία, μεράκι και όραμα.
Να είστε σίγουροι ότι κι εκείνος ξεκίνησε μαθαίνοντας -ακόμη και αν αυτό γινόταν στα σπίτια των πλουσιών και διασήμων...
Έχω ξαναπεί ότι διαφωνώ λίγο με την πλουραλιστική αισθητική του, αλλά αφού αυτά του ζητάνε... :twisted:

Δημήτρη, η λίστα που έκανες με τεχνικές προδιαγραφές προφανώς μπορεί να συνεχίσει για πάντα. Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε όμως ότι με λίγη εμπειρία και βασικές γνώσεις του αθλήματος μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπές DIY home theater.

Λίγες μικρορυθμίσεις και διορθώσεις θα είναι αναπόφευκτες, αλλά αφενός μπορείς να απολαύσεις τη διαδικασία και αφετέρου να γλυτώσεις πολλά χρήματα, που γίνεται να αφιερωθούν σε αναβάθμιση του εξοπλισμού :wink:

Reaction score
5
Den exo grapsei pote me ellinikous xaraktires, signomi... :cry:
Αυτό δεν το κατάλαβα...και εγώ 10 χρόνια Αγγλία/Αμερική δεν είχα πολυγράψει ελληνικά, και στην αρχή ήταν πολύ παράξενο να γράφω σε διαφορετικό keyboard, στην μισή ταχύτητα από ότι γράφω στα αγγλικά, αλλά δεν είναι δα και κατόρθωμα...
Είσαι πολλά χρόνια Αγγλία;

Reaction score
5
Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε όμως ότι με λίγη εμπειρία και βασικές γνώσεις του αθλήματος μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπές DIY home theater.
Λίγες μικρορυθμίσεις και διορθώσεις θα είναι αναπόφευκτες, αλλά αφενός μπορείς να απολαύσεις τη διαδικασία και αφετέρου να γλυτώσεις πολλά χρήματα, που γίνεται να αφιερωθούν σε αναβάθμιση του εξοπλισμού :wink:
Συμφωνώ. Ο Dimitris είναι επαγγελματίας στο είδος από ότι έχω καταλάβει, οπότε τα standards του είναι υψηλότερα. Για μικρού budget υλοποιήσεις, κάνεις ότι μπορείς. Π.χ. υπάρχουν προγράμματα στο PC που μπορούν να βρουν κάποια προβλήματα του δωματίου, στατικά κύματα κλπ. Δεν χρειάζεσαι χιλιάδες ευρώ/λίρες για αυτό. Βοηθιέσαι από forums του εσωτερικού/εξωτερικού στο τι υλικά έχουν βάλει άλλοι.

Χαλάς πολύ χρόνο, αλλά όπως ξέρουμε υπάρχει αναλογία χρόνου/χρήματος.

Βέβαια η γνώση είναι ακριβή, και γι'αυτό πληρώνεται κάποιος σαν τον Dimitris ή τον Λάμπρου.

Reaction score
0
Ποια ειναι αυτα τα προγραμματα φιλε ak1s ?.Φτιαχνω τωρα το σαλονι και μηως γλυτωνα καμμια πατατιά με τα appz αυτα.

Reaction score
384
Den exo grapsei pote me ellinikous xaraktires, signomi... :cry:
Αυτό δεν το κατάλαβα...και εγώ 10 χρόνια Αγγλία/Αμερική δεν είχα πολυγράψει ελληνικά, και στην αρχή ήταν πολύ παράξενο να γράφω σε διαφορετικό keyboard, στην μισή ταχύτητα από ότι γράφω στα αγγλικά, αλλά δεν είναι δα και κατόρθωμα...
Είσαι πολλά χρόνια Αγγλία;
5 xronakia...

Reaction score
384
Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε όμως ότι με λίγη εμπειρία και βασικές γνώσεις του αθλήματος μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπές DIY home theater.
Συμφωνώ. Ο Dimitris είναι επαγγελματίας στο είδος από ότι έχω καταλάβει, οπότε τα standards του είναι υψηλότερα. Για μικρού budget υλοποιήσεις, κάνεις ότι μπορείς. Π.χ. υπάρχουν προγράμματα στο PC που μπορούν να βρουν κάποια προβλήματα του δωματίου, στατικά κύματα κλπ. Δεν χρειάζεσαι χιλιάδες ευρώ/λίρες για αυτό. Βοηθιέσαι από forums του εσωτερικού/εξωτερικού στο τι υλικά έχουν βάλει άλλοι.

Χαλάς πολύ χρόνο, αλλά όπως ξέρουμε υπάρχει αναλογία χρόνου/χρήματος.

Βέβαια η γνώση είναι ακριβή, και γι'αυτό πληρώνεται κάποιος σαν τον Dimitris ή τον Λάμπρου.
Apla to thema einai na min kaneis xontra lathi. Xompistas eimai, den mou aresei na me lene epaggelmatia, den xero giati! Akougetati polu varu re paidi mou mesa se ena forum, etsi nomizo!

Ego sunergazomai me tous www.kineticsnoise.com arketa, oson afora merika pragmata. Einai panakrivoi kai den poulene kateutheian se katanaloti, alla tha pareis mia idea tou ti prepei na kaneis.
Polu suntoma tha tous episkepto sto Ohio, gia na mou deixoun to Audioasis sustuma pou exoun. Isos auti tin Paraskeui...
To Audioasis einai i kataskeui tou domatiou oloklirou, kai kostizei $200.000 + fpa.
Den perilambanei mixanimata, xali, othoni,kathismata. :shock: (diladi ti perilamvanei, tha mou peis?)

V

VIDEOMIX

Guest
Τελικά και μετά απ'όλη αυτή την συζήτηση, στοιχειώδες καλό room με κανα δυχίλιαρο (χωρίς τα έπιπλα) μπορούμε να φτιάξουμε; Φτάνουν; (μονώσεις, ντεκόρ)

Reaction score
384
Gia rixe mia erotisoula sto Baggeli, na mas pei poso kostizei to decor tou home theatre pou eftiaxe sti Rodo.

5000-8000 euro tha theleis mono gia na kaneis pleoumeno patoma, suspended tavani kai toixous. Ypologise tora ean theleis na valeis ufasma, i skopeueis na kremaseis panels stous toixous.

kathe texniki exei to kostos tis. :D
Oi karekles einai akrives episis...na valoume 7 skampo apo to monastiraki, na kopsoume kostos? :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Για το πάτωμα δεν το κατάλαβα. Για τα υπόλοιπα το συζητάμε.
Είπα να μην μιλήσουμε για καθίσματα διοτι ήδη έχω 5 δερμάτινα.

Reaction score
384
Prepei me kapoo tropo na stamatisoume tis doniseis na diafeugoun kai apo to patoma.
O monos tropos einai na ftiaxoume deutero patoma, to opoio tha pataei se antikradasmika ulika. To idio kai to tavani, prepei na anartithei apo to uparxon.

Pigainontas gia dedicated room, xekinas mia apli kataskeui,kai epeidi theleis na to kaneis teleio kataxodeuesai!

V

VIDEOMIX

Guest
Xαλί, παχιά μοκέτα, δεν μπορούν να δώσουν την λύση; Ας μην ειναι το άριστο. Δεν μας βοηθάει πάντως;

Reaction score
7
Παιδια υποθετω οτι μιλαμε για μια κατασκευη οχι τρομερη, οχι και τοσο dedicated room δηλαδη, που απλα να ειναι καλυτερο απο το σαλονι μας οπως ειναι τωρα και οπτικα και ηχητικα.
Οπως και να ειναι αν το προσεξουμε με κανενα ηχομονωτικο/-ανακλαστικο ή με το να "κλεισουμε" καμια γωνια ή να βαλουμε κατι πισω απο τα ηχεια θα εχουμε λιγο πιο προσεγμενο ηχο τουλαχιστο απο ανακλασεις.

Το να φτιαξουμε room-in-room ειναι υπερβολικο.
Αν ειμαστε σε μια μονοκατοικια δε μας πολυνοιαζει αν ακουνε και αλλοι τα μπασα μας...

Reaction score
2
Κύριοι,

Μην τρελαινόμαστε. Δεν χρειάζονται τα χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουμε ένα χώρο να παίζει ικανοποιητικά και να δείχνει όμορφος.
Η φαντασία μας, ένα καλό γούστο, ένα παιχνίδι με υλικά (που σίγουρα το έχουμε ήδη κάνει, αφού ασχολούμαστε χρόνια με το άθλημα), οι συμβουλές φίλων, βόλτες σε εκθέσεις άσχετες με τον ήχο αλλά σχετικές με ηλεκτρισμό, διακόσμηση, υλικά δόμησης κ.λ.π., επίσκεψη στο ΙΚΕΑ, Σατο, Πρακτικερ, η αγορά ενός μηχανήματος σαν το μπερι (Τσαρουχά μη γελάς :) ), το κατέβασμα κάποιου προγράμματος και τελευταίο, αλλά το πιο σημαντικό, το μεράκι μας και η υπομονή που χρειάζεται.

Υλικά όπως, γυψοσανίδα (δουλεύεται εύκολα, πυκνή στήριξη για να μην φτιάχνει η ίδια αντηχείο, γέμισμα με υλικό των κενών ανάμεσα στις στηρίξεις της), το νοβοπάν (το ντύνουμε με ακρυλική βάτα, από επάνω ότι ύφασμα ή άλλο υλικό θα θέλαμε και το στηρίζουμε με ντίζες) μας δίνει τη ευκαιρία να περάσουμε εύκολα φωτισμό στο ταβάνι και ανάλογα τη γωνία που θα του δώσουμε (γι’ αυτό και οι ντίζες) να κόψει, ανεβάσει, παγιδεύσει συχνότητες ανεπιθύμητες, κάδρα στον τοίχο χωρίς τζάμι, ζωγραφισμένα σε μουσαμά με ηχοαπορροφητικό υλικό από πίσω, αντιστατικό υπόστρωμα μοκέτας και από επάνω αυτό που θέλουμε να φαίνεται (χαλί, μοκέτα, δάπεδο κολλητό), βιβλιοθήκη με πολλά ράφια γεμάτα με τους δίσκους, τα cd, τα περιοδικά μας σπάει τις επιστροφές/ανακλάσεις, καναπές ή πολυθρόνες ή δεν ξέρω τι άλλο καλύτερα από δέρμα γιατί είναι φυσικό υλικό και αναπαράγει εντυπωσιακά την αίσθηση του χαμηλού στο σώμα.
Όλα αυτά είναι κολπάκια δοκιμασμένα, που φτιάχνουν ηχητικά ένα χώρο χωρίς να χαλάνε τη τσέπη ή να χρειάζονται ένα σκασμό αμπέρ για να διεγείρουν το χώρο ακουστικά γιατί το νεκρώσαμε από τα πολλά ηχοαπορροφητικά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος, σπάνιος πια και πολύ σημαντικός, αλλά η λύση είναι να βρούμε ή να φανταστούμε τι θέλουμε να φτιάξουμε, να το υλοποιήσουμε στο μυαλό μας, να το «δούμε» με τα μάτια της φαντασίας πως θα δείχνει, αν έχουμε και τη δυνατότητα να το ζωγραφίσουμε ακόμα καλύτερα, να πάρουμε τα υλικά που σκεφτήκαμε ότι μας χρειάζονται και την περίοδο που υπολογίζουμε ότι έχουμε περισσότερο χρόνο, να το φτιάξουμε.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Εμενα παντως το deticated room που εφτιαξα(και ακομη ειναι υπο κατασκευη και βελτιωση) μου στοιχισε ελαχιστα. Βεβαια ο χωρος υπηρχε και δεν κατασκευαστηκε εξ'αρχης γι'αυτον τον σκοπο και η διαμορφωση του δεν απαιτησε ακριβα υλικα λογω οικονομιας, πραγμα που σημαινει μια μικρη παραχωρηση στο θεμα του ηχου κυριως.
Ομως κακα τα ψεμματα...Ωρες ωρες ζηλευω τα σαλονια με πτυσσομενη οθονη που μπορεις να τρως, να πινεις και να καπνιζεις ανετα. Γιατι στο δικο μου υπογειο αυτα απλα απαγορευονται δια ροπαλου! Για τους αλλους εννοειται,εγω με ενα ιονιστη κανω κανα τσιγαρακι μονος μου και επειδη προσεχω λογω του οτι ειναι δικος μου ο χωρος, τρωω οποτε μου κανει ορεξη.:wink: Τωρα εαν τα θελεις και αυτα σε τετοιο χωρο, πρεπει να κανεις εγκατασταση εξαερισμου και να χαλασεις ενα καρο λεφτα...
Το γεγονος ομως ειναι οτι εαν εχεις καλες ιδεες, γλυτωνεις πολυ χρημα... :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Εμενα παντως το deticated room που εφτιαξα(και ακομη ειναι υπο κατασκευη και βελτιωση) μου στοιχισε ελαχιστα. Βεβαια ο χωρος υπηρχε και δεν κατασκευαστηκε εξ'αρχης γι'αυτον τον σκοπο και η διαμορφωση του δεν απαιτησε ακριβα υλικα λογω οικονομιας, πραγμα που σημαινει μια μικρη παραχωρηση στο θεμα του ηχου κυριως.
Ομως κακα τα ψεμματα...Ωρες ωρες ζηλευω τα σαλονια με πτυσσομενη οθονη που μπορεις να τρως, να πινεις και να καπνιζεις ανετα. Γιατι στο δικο μου υπογειο αυτα απλα απαγορευονται δια ροπαλου! Για τους αλλους εννοειται,εγω με ενα ιονιστη κανω κανα τσιγαρακι μονος μου και επειδη προσεχω λογω του οτι ειναι δικος μου ο χωρος, τρωω οποτε μου κανει ορεξη.:wink: Τωρα εαν τα θελεις και αυτα σε τετοιο χωρο, πρεπει να κανεις εγκατασταση εξαερισμου και να χαλασεις ενα καρο λεφτα...
Το γεγονος ομως ειναι οτι εαν εχεις καλες ιδεες, γλυτωνεις πολυ χρημα... :wink:
Eγώ και με δυνατότητα εξαερισμού να μπορώ να το κάνω, το κάπνισμα θα απαγορεύεται. Τι, θα τρώω την κάπνα του άλλου στην μάπα;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO