Ιδού Η Απορία.....!

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Νίκο, όντως το σύστημα όταν μπήκε το πικάπ, έπαιξε παπάδες.

Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι έχω ακούσει και πολλά συστήματα που με το CD Player έπαιζαν πολύ πιο σωστά από ότι με το πικάπ. It all sounds very utopic. :mrgreen:
 

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Βινύλιο είπατε ? Είναι αυτό το μαύρο στρογγυλό με την τρύπα στη μέση ? Όχι βρε παιδιά ... και οι αλλοδαποί πως θα ζήσουν χωρίς την κόπια ? Φαντάσου DD, DTS ES, EX 6.1, 7.1 .... 10.2 κτλ κτλ σε ταινία μπομπίνας, να κόβετε και κάθε τόσο να είσαι με το σελοτέιπ ....χαχα Ζήτω η μπομπίνα !!!
 

Μηνύματα
644
Reaction score
7
Εγώ τα πρώτα βήματα τα άρχισα με βινύλιο και κασσετόφωνο πίσω το 1975. Η πομπίνα σαφώς και υπερέχει οποιουδήποτε αποθηκευτικού μέσου αλλά το κόστος και η ευχρηστία δεν την έκαναν καθημερινό οικιακό μέσο απόλαυσης. Πάμε τώρα στο θέμα. Για να ακούω καθημερινά μουσική φυσικά και χρησιμοποιώ το cd και μου αρέσει μάλιστα και αν δεν είχα βινύλιο μπορεί και να μην είχα σύνδρομο στέρησης και μάλιστα συμφέρει και στην τσέπη αφού σήμερα με 3000 παίρνει πολύ καλό cd player. Οταν όμως θέλω να απολαύσω μουσική ακούω βινύλιο δεν μπορώ να ξεπεράσω τον αναλογικό ήχο, όχι όμως ότι είναι και εύχρηστο. Αυτή η ιεροτελεστία εμένα μου αρέσει κάποιες στιγμές αλλά η ηχητική πανδσισία του βινυλίου μου προσφέρει την απόλαυση είναι αυτό που έχει ειπωθεί για τις λάμπες ότι έστω και μιά φορά θα τσιτώσει το δέρμα. Πρακτικά το βινύλιο για να φθάσει να υπερέχει του αντίστοιχης τιμής πικαπ θέλει περισσότερα χρήματα και ενασχόληση (στήσιμο, καθάρισματα, phono κλπ). Οταν έχω την ευκαιρία να ακούσω όμως πομπίνα τα πράγματα επανέρχονται στην θέση τους, ειδικά αρχικές εγγραφές σε στούντιο. Και φυσικά έχω να κάνω πάρτυ με βινύλιο απο το 1984. Ενα όμως αξεπέραστο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα βινυλίων και cds και φυσικά το κόστος του software.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Το συμπέρασμα που βγαίνει από τους λίγους ψήφους μέχρι στιγμής, είναι ότι το βυνίλιο πεθαίνει αλλά παίζει και καλύτερα από ότιδήποτε άλλο...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, αν το 2ο ισχύει, το 1ο για ποιό λόγο συμβαίνει?...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια!
Απλά στην εποχή της άνεσης και της ευκολίας κανείς δεν θέλει να κουράζεται με τα παραφερνάλια της σωστής βινυλιακής αναπαραγωγής (ρυθμίσεις, κεφαλή, καθάρισμα,σήκω από την καρέκλα σου ν' αλλάξεις πλευρά κ.λ.π.)
Οι εταιρείες ? Τι τους συμφέρει πιο πολύ ? Πώς με λιγότερο κόστος θα έχουμε μεγαλύτερο κέρδος?
Ύστερα ποιοί είναι αυτοί που ψήφισαν? Ηλικία , ακούσματα , εμπειρία από τη χρήση του?
Αν είναι από 20 ετων και κάτω ίσως να μην έχουν δει ή ακούσει ποτέ τους δίσκο βινυλίου και να νομίζουν ότι είναι κάποιο έκθεμα σε μουσείο. :cry:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Για τους εντελώς άρρωστους πάντως υπάρχει και τούτο:



Είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο προσδίδεις χαρακτηριστικά βυνιλίου σε ότι θες...
Άχ αυτά τα PC... :lol:
Το σύνθημά τους είναι όλα για το lo-end αλλά μην τρελένεστε κιόλας... :lol:

Περισσότερες πληροφορίες στο www.izotope.com
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Αυτό δεν έχει τη γοητεία του βινυλίου. Είναι απλά SIMULATION!
Μήπως ονομάζεται VIRTUAL VINYL?
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.560
Μηνύματα
2.864.431
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top