Ιονιστής η Αφυγραντήρας;

Reaction score
460
Απάντηση: Ιονιστής η Αφυγραντήρας ?

Σωστό κι αυτό.

Αλλά εξαρτάται (και πάλι).

Στο δικό μου σπίτι είχα σαφέστατα πρόβλημα υγρασίας με μούχλες σε 2-3 γωνίες αλλά και με μεγάλα ποσοστά υγροποίησης στα μεγάλα παράθυρα που επέλεξα να φτιάξω.

Μου είπανε να έχω σε ανάκληση τα παράθυρα για να "αερίζεται" το σπίτι και να φεύγει η υγρασία.

Τελικά λόγω της ανάκλησης των παραθύρων το σπίτι γέμιζε υγρασία η οποία προερχόταν από έξω.

Στην περιοχή μου πολλές φορές ξυπνάμε και δε βλέπουμε στα 3 μέτρα (κυριολεκτώ) από την ομίχλα.

Οπότε αυτό που έκανα είναι να έχω "σφραγιστό" το σπίτι για να αποφύγω την υγρασία που προερχόταν από έξω.

Έτσι όμως η υγρασία η οποία δημιουργείται στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν "φυλακισμένη", οπότε εδώ έρχεται το Θεϊκό εργαλείο που λέγεται αφυγραντήρας!

Ανοίγω 1-2 φορές την εβδομάδα από 1-2 ώρες για να αερίζεται καλά το σπίτι και όλο τον υπόλοιπο καιρό τα έχω όλα κλειστά και τον αφυγραντήρα στο φουλ...
Eισαι ειδικη περιπτωση.

Reaction score
0

Δηλαδή Στέργιε πιστεύεις ότι τα φίλτρα ενεργού άνθρακα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι για τον ιονιστή του;
Αλήθεια, έχει ιονιστή το μοντέλο αυτό;
Επίσης, φίλτρα για τον αφυγραντήρα δεν θα έπρεπε να έχει;

Reaction score
0

Επίσης...για να μην κάνω λάθος...
Έχεις προτείνει το μοντέλο Olimpia Splendid SeccoPurS που έχεις κι εσύ στο σπίτι σου;
Δοκιμασμένο δηλαδή, εννοώ!

Reaction score
1.830

Επίσης...για να μην κάνω λάθος...
Έχεις προτείνει το μοντέλο Olimpia Splendid SeccoPurS που έχεις κι εσύ στο σπίτι σου;
Δοκιμασμένο δηλαδή, εννοώ!
ναι, αυτό έχω και μπορώ να το προτείνω!

Reaction score
1.830

Δηλαδή Στέργιε πιστεύεις ότι τα φίλτρα ενεργού άνθρακα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι για τον ιονιστή του;
Αλήθεια, έχει ιονιστή το μοντέλο αυτό;
Επίσης, φίλτρα για τον αφυγραντήρα δεν θα έπρεπε να έχει;
Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέμα, δεν είμαι βέβαιος αν τα φίλτρα κάνουν δουλειά μόνο για τον αφυγραντήρα....με προβλημάτισες.

Το θέμα είναι ότι εγώ το μηχανάκι το πήρα για να μου τραβάει την υγρασία, όχι για να μου καθαρίζει τον αέρα, άσχετα αν έχει και ιονιστή...

χμμμμ

Reaction score
0

Αν μπορέσω να μάθω περισσότερα και για την αντικατάσταση του φίλτρου ενεργού άνθρακα θα ήμουν διπλά ευχαριστημένος...
Σύμφωνα με το manual:

Your dehumidifier is equipped with
an active carbon filter which cleans
the air from harmful substances.
This particular filter has a limited
duration and therefore needs to be
replaced periodically.
For an optimal operation of the
dehumidifier it is advisable to
replace the filter using Olimpia
Splendid original spare parts only.

Αυτό σημαίνει Στέργιε ότι θέλει αντικατάσταση...το θέμα είναι, όμως, πόσο κοστίζει και κάθε πότε εννοούν με το periodically;

Reaction score
0

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέμα, δεν είμαι βέβαιος αν τα φίλτρα κάνουν δουλειά μόνο για τον αφυγραντήρα....με προβλημάτισες.

Το θέμα είναι ότι εγώ το μηχανάκι το πήρα για να μου τραβάει την υγρασία, όχι για να μου καθαρίζει τον αέρα, άσχετα αν έχει και ιονιστή...

χμμμμ
Ιονιστή σίγουρα δεν διαθέτει το μοντέλο αυτό...
Απλά υπάρχει η λειτουργία καθαρισμού της ατμόσφαιρας, χωρίς να αναφέρεται από τον κατασκευαστή εάν την ιονίζει κιόλας...που πιθανότατα δεν το κάνει...
Τέλος πάντων...στο θέμα μας πίσω...
Άλλωστε δεν ψάχνουμε, ούτε συζητάμε για ιονιστές εδώ, έτσι;
Έχω προβληματιστεί λιγάκι, τώρα, μήπως αγοράσω το μοντέλο με το ThermoS και όχι το απλό S...
Ο λόγος;
Έχει 2 περισσότερες λειτουργίες που αφορούν σε αυτοματοποιημένη αφύγρανση και θέρμανση του χώρου, με την οποία τελευταία επιτυγχάνεται η επιθυμητή αφύγρανση σε πιο σύντομο χρόνο...
Θα δούμε...

Reaction score
0

Μόλις παράγγειλα το μοντέλο το δικό σου...
Αναμένω, λοιπόν, από εβδομάδα για εντυπώσεις, έτσι φίλε Στέργιε;
Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και τη συνεργασία σου!
Ειλικρινά!

Reaction score
1.830

με γειεεεεες!

Βασικά οι λειτουργίες ιονισμού και αφύγρανσης είναι ξεχωριστές.

Επιλέγεις είτε το ένα είτε το άλλο.

Σχετικά με τα φίλτρα άνθρακα που λέει το μάνουαλ, εγώ δεν τα βρήκα. Εκτός και αν είναι ένα είδος λεπτού "σφουγγαριού" που έχει μέσα από το καπάκι.

Βέβαια μου φαίνεται λίγο ηλίθιο αυτό, γιατί το φίλτρο αυτό καλύπτει το 1/3 από τις γρίλλιες που εισέρχεται ο αέρας στο μηχάνημα, οπότε αφήνει 2/3 αφιλτράριστου αέρα!

Όσο και να έχει αυτό το πράγμα πάντως δε μπορεί να είναι και πολύ ακριβό, αν το δίνουν πάνω από 15 ευρώ θα είναι κλέφτες!

Θα μείνεις ευχαριστημένος με το μηχανάκι, είναι πολύ καλό!

Reaction score
0

με γειεεεεες!

Βασικά οι λειτουργίες ιονισμού και αφύγρανσης είναι ξεχωριστές.

Επιλέγεις είτε το ένα είτε το άλλο.

Σχετικά με τα φίλτρα άνθρακα που λέει το μάνουαλ, εγώ δεν τα βρήκα. Εκτός και αν είναι ένα είδος λεπτού "σφουγγαριού" που έχει μέσα από το καπάκι.

Βέβαια μου φαίνεται λίγο ηλίθιο αυτό, γιατί το φίλτρο αυτό καλύπτει το 1/3 από τις γρίλλιες που εισέρχεται ο αέρας στο μηχάνημα, οπότε αφήνει 2/3 αφιλτράριστου αέρα!

Όσο και να έχει αυτό το πράγμα πάντως δε μπορεί να είναι και πολύ ακριβό, αν το δίνουν πάνω από 15 ευρώ θα είναι κλέφτες!

Θα μείνεις ευχαριστημένος με το μηχανάκι, είναι πολύ καλό!
...και επίσης, όπου κι αν έψαξα, δεν το βρήκα πουθενά, όχι μόνο να το διαθέτουν αλλά και να το αναφέρουν, εκτός από το manual!

Reaction score
0

Μετά τις πρώτες ημέρες δοκιμής της συσκευής SeccoPur S της Olimpia Splendid έχω να ρωτήσω μερικά πράγματα ακόμα (ειδικά τον Στέργιο, μιας και κατέχει το ίδιο μοντέλο)...
Παρατήρησα ότι αν και σετάρω την επιθυμητή υγρασία στο 60% (μιλάω πάντα για τη λειτουργία αφύγρανσης, έτσι;), ο αφυγραντήρας δεν σταματάει να λειτουργεί όταν η ένδειξη της τρέχουσας τιμής της υγρασίας του χώρου από το μετρητή της συσκευής φτάσει το όριο του 60%...
Μάλιστα, εξακολουθεί και λειτουργεί ακόμα και αν η ένδειξη αυτή κατέβει χαμηλότερα και από το 60%...

Reaction score
0

Το παραπάνω γεγονός μου δημιούργησε ερωτηματικά και συνάμα ανησυχία για τη σωστή λειτουργία της συσκευής και έτσι, σήμερα, επικοινώνησα με το τμήμα service της Carad Hellas που είναι υπεύθυνη για την Olimpia Splendid...
Ρώτησα τον τεχνικό για τους παραπάνω προβληματισμούς μου και αφού μου απάντησε ότι δεν έχει συναντήσει παρόμοιο θέμα στο παρελθόν, με προέτρεψε να αφήσω τη συσκευή να δουλέψει για να παρατηρήσω τη λειτουργία της...

Reaction score
0

Αυτό που έχω να σημειώσω είναι ότι παρατήρησα καθώς δοκίμαζα τον αφυγραντήρα ένα είδος hibernate...δηλαδή:
Σετάρω 60% την επιθυμητή υγρασία...ο αφυγραντήρας δουλεύει ασταμάτητα...πατάω το κουμπί να δω τη θερμοκρασία-υγρασία χώρου από το menu του και αυτόματα η λειτουργία του κλείνει...Γιατί όμως;
Γιατί η υγρασία είναι κάτω από το 60%...
Είναι δηλαδή σαν να το ξυπνάω όταν πατάω το κουμπί για να δω την υγρασία-θερμοκρασία και να σταματάει τη λειτουργία του, μιας και η επιθυμητή τιμή της υγρασίας έχει επιτευχθεί...
Τι να πω;
Πρόκειται για ζημιά;

Reaction score
1.830

Αυτό που έχω να σημειώσω είναι ότι παρατήρησα καθώς δοκίμαζα τον αφυγραντήρα ένα είδος hibernate...δηλαδή:
Σετάρω 60% την επιθυμητή υγρασία...ο αφυγραντήρας δουλεύει ασταμάτητα...πατάω το κουμπί να δω τη θερμοκρασία-υγρασία χώρου από το menu του και αυτόματα η λειτουργία του κλείνει...Γιατί όμως;
Γιατί η υγρασία είναι κάτω από το 60%...
Είναι δηλαδή σαν να το ξυπνάω όταν πατάω το κουμπί για να δω την υγρασία-θερμοκρασία και να σταματάει τη λειτουργία του, μιας και η επιθυμητή τιμή της υγρασίας έχει επιτευχθεί...
Τι να πω;
Πρόκειται για ζημιά;
μπα, και σε μένα έτσι ακριβώς λειτουργεί...

Δεν αναφέρει κάτι ξεκάθαρα στο manual, αλλά το ότι δε σταματάει η λειτουργία της αφύγρανσης παρόλο που πατώντας το κουμπάκι φαίνεται ότι έχει φτάσει (και ξεπεράσει) το επιθυμητό, μάλλον έχει να κάνει και με τη θερμοκρασία του χώρου.

Υπάρχει κάποια συσχέτιση θερμοκρασίας χώρου και υγρασίας, αλλά δε ξέρω ποια είναι αυτή.

Συνήθως όταν είναι πιο χαμηλά η θερμοκρασία συνεχίζει να δουλεύει παρόλο που θεωρητικά έχει φτάσει στο επιθυμητό, ενώ όταν το καλοριφέρ δουλεύει στο φουλ η λειτουργία του διακόπτεται πιο...γρήγορα.

Μη σε ανυσηχούν αυτά....

Reaction score
383

Εγω εχω αυτο εδω.

Πρεπει να το εχω 4-5 χρονια τουλαχιστον. Με βολευει το γεγονος οτι παιρνει 4 λιτρα ο καδος του συν οτι αδειαζει απο πανω και οχι απο το πλαι (ειναι αναμεσα σε επιπλα).

Reaction score
0

...το ότι δε σταματάει η λειτουργία της αφύγρανσης παρόλο που πατώντας το κουμπάκι φαίνεται ότι έχει φτάσει (και ξεπεράσει) το επιθυμητό, μάλλον έχει να κάνει και με τη θερμοκρασία του χώρου.
Στέργιε το ίδιο νομίζω κι εγώ, τελικά...
Έκανα μερικές δοκιμές πάνω σε αυτό το θέμα (το έβαλα σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο με πολύ ζέστη και καθόλου υγρασία) και λειτουργούσε όπως θα ήθελα και είναι το δοκούν...
Θα το ψάξω ακόμα μερικές ημέρες και θα επανέλθω με σχόλια, έτσι;
Να είσαι καλά Στέργιε, να είμαστε όλοι καλά αυτές τις γιορτινές ημέρες, με τις οικογένειές μας και όλους τους φίλους μαζί!
Να περάσουμε όμορφες ημέρες...
Χρόνια πολλά και πάλι!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Φίλτρα άνθρακα, σε φύλα και τα κόβεις όσο θέλεις, έχω βάλει στο αυτοκίνητο και στα κλιματιστικά τηλέφωνο 2106711988 νομίζω 45 ευρώ το φύλο.

Reaction score
0

Φίλτρα άνθρακα, σε φύλα και τα κόβεις όσο θέλεις, έχω βάλει στο αυτοκίνητο και στα κλιματιστικά τηλέφωνο 2106711988 νομίζω 45 ευρώ το φύλο.
Που μπορώ να μάθω φίλτατε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάρκεια ζωής των φίλτρων αυτών;
Δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασής τους, διάρκεια ζωής, χαρακτηριστικά που δηλώνουν ότι ήρθε η ώρα της αντικατάστασής τους...
Γνωρίζεις κάτι επί αυτού;

Reaction score
0

Που μπορώ να μάθω φίλτατε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάρκεια ζωής των φίλτρων αυτών;
Δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασής τους, διάρκεια ζωής, χαρακτηριστικά που δηλώνουν ότι ήρθε η ώρα της αντικατάστασής τους...
Γνωρίζεις κάτι επί αυτού;
Έχουμε καμία πληροφορία βρε παιδιά επί αυτού;

Reaction score
11

νεος στην παρεα των σπλεντιτ αφου μολις αποκτησα ενα, ελαφρως μεταχειρα απο φιλο εδω μεσα.
ερωτηση κρισεως.
τα τετραγωνικα μου δεν ξεπερνουν τα 60.αρα ειμαι στις προδιαγραφες του.το σπιτι ειναι σχεδον παντου γεματο απο μουχλα,γωνιες,ταβανια ες ωρες πολυ εντονη.και πλαινος τοιχος σαλονιου.η μυρωδια ωρες ωρες πολυ εντονη.καμμια μονωση κατασκευη του 70,κουφωματα αλουμινιου και με το που μπηκανε αρχισανε τα προβληματα.καταλαβαινω τον φιλο στεργιο καθως ειμαστε γειτονακια.(εγω ειμαι στο φιλυρο).η υγρασια πανω κατω απο 65-80% μερικες φορες!!!το ασχημο επισης ειναι πως υπαρχει και ενα ενυδρειο 500 λιτρων ανοιχτου τυπου(χωρις πανω καπακι) στον χωρο.οπως καταλαβαινετε πιο τραγικα δεν γινονται τα πραγματα....
ερωτηση.το εχω ρυθμισει στο 40%.μηπως ειναι χαμηλα γιατι διαβασα εσας για 60%.....θα το δουλευω μερα νυχτα..?24ωρο?.μηπως να το ανεβασω στο 50?
ευχαριστω πολυ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.301
Members
38.445
Νεότερο μέλος
Nassos Makris