ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.309
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

:410:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Άμα οι φυσικοί και οι μαθηματικοί δεν ήταν καραγκιόζηδες, θα μάθαιναν στα παιδιά λίγη Φυσική και λίγα Μαθιηματικά ουσίας (και όχι χειρωνακτικής συνουσίας), κι όλοι αυτοί οι γελοίοι απατεώνες καλωδιάδες θα ήταν στη φυλακή, μαζί με όλες τις μαλακοαστρολόγες...
είσαι γιγαντοτεράστιος!!!!!!!!!!

πνίγηκα πανάθεμά σε, μου βγήκε ο καφές από τη μύτη!!!!!!!:116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

Και αντί να προχωρήσεις σε μια λογική και τεχνικά ενδεδειγμένη λύση, να αγοράσεις δηλαδή ένα On-Line UPS υψηλών προδιαγραφών, πράγμα για το οποίο φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά που έχεις πετάξει σε μουφο-κα(β)λώδια

(δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό στην περιοχή των 4.000 Ευρώ), και να τροφοδοτείς τις συσκευές σου με τα καλώδια ρεύματος της "μαμάς" τους ή με ικανής διατομής ηλεκτρολογικό καλώδιο, εσύ κυνηγάς την ουρά σου με ματζούνια;

By the way, αν μετά την αγορά ενός On-Line UPS εξακολουθείς να ακούς σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα "μαμά" καλώδια ρεύματος των συσκευών σου και σε ένα κατάλληλο ικανής διατομής ηλεκτρολογικό καλώδιο, ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ.

αυτό που λες είναι εντελώς αδύνατο.

αν έχεις ένα On-Line UPS με σωστές προδιαγραφές (το έχουμε ξαναπεί το "hint" για τους "άσχετους" των θετικών επιστημών, - κοιτάς απλά να είναι εγκεκριμένο για ιατρικές εφαρμογές), τότε, είναι απλά αδύνατο να ακουστεί διαφορά από αλλαγή καλωδίου ρεύματος (εφόσον αρκεί η διατομή και δε γίνεται πατάτα σε "κρίσιμα" απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά).

1. Να αγοράσεις ένα γ@μ@το ON-Line UPS και να λύσεις once and for all το θέμα "ρεύμα".
πολύ πολύ σωστά.

2. Να ψωνίσεις και "του πουλιού το γάλα" από εδώ:
http://www.rpginc.com/
πιο σωστά, δε γίνεται. εκεί τελειώνει το "σωστά".

3. Να αγοράσεις μέχρι και Trinnov για το "κερασάκι" στην τούρτα.
αυτές οι λύσεις δεν είναι (ακόμα) αποδεκτές στο χώρο του χάλι έντ. πρόσεχε τι λες, γιατί βγαίνεις εντελώς εκτός θέματος.:116:

Reaction score
150
Αμάν τι πάρτυ έγινε και το έχασα! :116:

Μπλαμπλαμπλαμπαλα....χαϊεντάδικο για το εγώ ακούω ετσι, ακούω αλιώς, στο σύστημα μου έτσι.......υποεπιστήμη του κώλου για καλωδια με άσχετα με το αντικείμενο και την ακουστική αντίληψη διαστρεβλωμένα αποφθέγματα (π.χ. Skin Effect) πασαλειβεμπόρων και ένας τόνος πεταμένου χρήματος και χρόνο εκεί που ΔΕΝ έχει σημασία.

Ευτυχώς υπάρχει κόσμος εδώ μέσα που έχει ακόμα την όρεξη να γράφει με επιχειρήματα βασισμένα στην επιστήμη και όχι στη φαντασία και τα παιχνίδια του μυαλού του καθενός.

Συγνώμη αν προσβάλω κάποιους αλλά είναι άλλο πράγμα το ΝΟΜΙΖΩ αλλά δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε καμία επίσημη πηγή να το στηρίξει κι άλλο να γράφουμε χωρίς να προσέχουμε να μην επηρρεάσουμε κόσμο με αποτέλεσμα να πετάει τα λεφτά του.

Εκτός λοιπόν ότι σε τόσες σελίδες του θέματος ακόμα δεν εμφανίστηκε η επιστημονική δοκιμή που δείχνει τις διαφορές (ακουστές) στα καλώδιο μέσω εγκεκριμένης μεθοδολογίας ήθελα να ρωτήσω:

Εκτός από τις τιμές των resistance και inductance ποια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά πιστεύεται ότι επιδρούν στην ηχητική αλυσίδα και παράγουν τις φανταστικές (μέχρι να μου δείξετε το αντίθετο) διαφορές που νομίζετει ότι ακούτε ή ακόμα και στην περίπτωση που ακούτε τι στραβομάρα έκανε ο κατασκευαστής του καλωδίου (γιατί για στραβωμάρα πρόκειται ασχέτου αν σας αρέσει) και συμβαίνει αυτό. Καλά για τα καλώδια ρεύματος μόνο γέλια έχω να παραθέσω.

Σε ποιο μετρήσιμο σημείο του ήχου εμφανίζονται αυτές οι διαφορές? Στην συχνοτική απόκριση? Στις χρονικές αποσβέσεις και τις φάσεις? Που στα κομάτια και δεν μπορώ ποτέ να το δω? Σε τι βαθμό και ποιες συχνότητες ώστε να γίνονται αντιληπτές από τ'αυτιά σας που ανάθεμα αν ακούνε πάνω από 15Khz αλλά άντε να χαρίσω 2-3Κ ακόμα?

Που? Πως τα μετράτε? Έχετε μετρήσει ποτέ? Έχει μετρήσει άλλος για εσάς ποτέ?

Τις προτεραιότητες στο σύστημα τις ανέφεραν άλλοι κι έχει λιώσει το πληκτρολόγιο τους χρόνια τώρα αλλά φαίνεται πως όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει και καίει και το ψωμί στο τέλος.

Γι'αυτούς που διαβάζουν θα συνιστούσα πριν αποκομίσουν οποιαδήποτε πληροφορία να έχουν υπ'όψιν τους ΠΟΙΟΣ γράφει ότι γράφει και με τι εχέγγυα γιατί εδώ ισχύει το ωραιότατο αμερικανόφερτο ρητό: "Οι απόψεις είναι σαν τις κ....λο....τρυπίδες, όλοι έχουν από μία.

Και μια αγαπημένη φράση αν και γενική για τα καλώδια από τον εφευρετη του ΑΒΧ DBT:

"Η μόνη περίπτωση που τα καλώδια κάνουν διαφορά στον ήχο είναι όταν η απόσταση τους είναι μικρότερη από τις συσκευές που ενώνουν." :143:

************Μην πετάτε λεφτά σε καλώδια, υπάρχουν πάντα ανάγκες στο σύστημα σας με σαφώς ακουστές βελτιώσεις, μετρήσιμες κι επιβεβαιωμένες επιστημονικά. Φτιάχτε το χώρο σας στο δυνατό μέτρο, αγοράστε καλύτερα ηχεία (καλά άλλο πάρτυ κι εκεί) και ικανούς ενισχυτές (όχι απαραίτητα πανάκριβους) με μια σωστή πηγή και βεβαίως καλό υλικό.

Τα χάλια που έχω αντικρύσει σε high-end συστήματα και από ηχεία αλλά από χώρους και άχρηστες συσκευές όσο καιρό ασχολούμε με το χόμπυ δεν περιγράφονται.

Όπως δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες έτσι δεν πιστεύω και σε ατεκμηρίοτες απόψεις. Και όσον αφορά το πρώτο είναι δικαίωμα του καθενός το τι πιστεύει. Το δεύτερο σε χώρους που αποτελούν σημεία ενημέρωσης για όλους, οφείλει να αντικρούεται όπου και όποτε εμφανίζεται. Τελεία και παύλα.

Reaction score
15.548

για ολα τα προιοντα υπαρχουν μετρησεις Σωτο ...π.χ..1 και 2

Reaction score
150
Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

για ολα τα προιοντα υπαρχουν μετρησεις Σωτο ...π.χ..1 και 2
Αστα διάλα?

Εκτός του ότι το άρθρο δεν έχει ακριβώς σχέση με αυτά που ρωτάω, είναι limited in scope, δηλαδή μετρά μόνο τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των καλωδίων και όχι τα αποτελεσματά αυτά στην ακουστική τους διάσταση με τον τρόπο που αναφέρω.

Μια χαρά είναι το άρθρο βέβαια και το συμπέρασμα είναι ότι διαλέγουμε καλώδια βάση ηλεκτρικών χαρακτηριστικών και μαλιστά η προτίμηση τους βάση αυτών ήταν τα φθηνά Cobalt.

Επίσης πολλές παπαριές που επικαλούνται οι high-end καλωδιάδες έχουν εφαρμογή σε καλώδια superconductors (π.χ. όπως αυτά στους μαγνήτες των MRI) ή εκεί που απαιτείται μεταφορά σημάτων σε πολύ υψηλές συχνότητες π.χ. 100KHz π.χ Skin Effect. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Πάμε πάλι - ΠΟΥ ακούγουνται όλα αυτά στα 2 μέτρα καλώδιο (και λιγότερο) και που εμφνίζουν τις μουτσουνάρες τους στις μετρήσεις.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθούν (ήμουν σαφέστατος). Που είναι οι μετρήσεις που δείχνουν τις διαφορές λέω γι'αυτούς που τις αναφέρουν ως ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Και ρε Κεφάλα δε νομίζω ότι διαφωνούμε πουθενά επί του θέματος. Οι άλλοι θέλω ν'απαντήσουν αλλά με το λινκ σου μάλλον δεν τους βοηθάς καθόλου. :116:

Reaction score
29.754

Ασε μας ρε Σωτηράκη που θες και ανάλυση στο πως επηρεάζουν τον ηχο ? όπως θέλουν τον επηρεάζουν.:116:

Reaction score
150
Σκασίλα μου ρε! Εγώ πήρα 3.5 κιλά Belden 1313A για τα ομπροστινά και ούτε πρόκειται ν'ασχοληθώ άλλο εκτός κι αν πάω σε μονομπλοκ που θα τα κάνω 25 πόντους. Οπότε μετά ούτε ένα μπιφτέκι βάρος δεν θα έχει το καθένα.

Άσε που έβαλα 4 μέτρα σκούρα και βαριά στορια από ξύλο και είδα βελτιώση και στον ήχο και στην εικόνα μαζί.

Επόμενη αναβάθμιση ήχου και εικόνας καινούρια μοκέτα!:116:

Reaction score
89
Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

Άπο τότε που ξεκίνησε ο αναβρασμός της κουβέντας το forum γέμισε με αγγελίες καλωδίων!

by the way πια belden ρεύματος να πάρω να το φτιάξω μόνος έτσι για να ξεσκουριάσει και λίγο το χέρι?

Reaction score
15.548

καταξοδευτηκες Σωτο.......:142:

....το πιο οικονομικο προιον ενος συστηματος....:103:

Reaction score
29.754
Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

Σκασίλα μου ρε! Εγώ πήρα 3.5 κιλά Belden 1313A για τα ομπροστινά και ούτε πρόκειται ν'ασχοληθώ άλλο εκτός κι αν πάω σε μονομπλοκ που θα τα κάνω 25 πόντους. Οπότε μετά ούτε ένα μπιφτέκι βάρος δεν θα έχει το καθένα.

Άσε που έβαλα 4 μέτρα σκούρα και βαριά στορια από ξύλο και είδα βελτιώση και στον ήχο και στην εικόνα μαζί.

Επόμενη αναβάθμιση ήχου και εικόνας καινούρια μοκέτα!:116:
Ωχουου μωρ¨αδερφάκι μου μυστήριος ψείρας είσαι.
Τι να σου κάνουνε ρε καραμήτρο 3,5 κιλά? Αμα δεν είναι πάνω απο 15 κιλά επαργυρωμένος χαλκός το καλώδιο δεν κάνεις δουλειά. Τόσο καιρό που ασχολείσαι με καβλώδια δεν το έμαθες αυτό? Τρομάρα σου!!!!
Αει τράβα πάρε τίποτις βαργιά καβλώδια να τα ρίξεις στο σύστημα να γουστάρουν τα danley και ο βρύστονας.
Να δει και χαϊρι ο πωλητής να σου στείλει και μερικά μύρια thanks, να ισιώσεις και συ σαν άνθρωπας!!
Τι λεω πάλι ? έπαθα παράκρουση και λεω τα δικά μου μου φαίνεται. :135:
Οσο για τη μοκέτα βουρ , συμφωνάω και επαυξάνάω.

Reaction score
150
Όχι μοκέτα ρε δε κάνει.

...
Η μοκέτα θα αλλαχθεί έτσι κι αλλιώς γιατί αυτή που έχω βγάζει πολύ σκόνη (σοβαρά) το ξέρω ότι δεν κάνει absorption αλλά στο πάτωμα οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Το ταβάνι όμως.....

Reaction score
3.514

Βελτιώστε τον ήχο του συστήματος σας όπως ποτέ άλλοτε

Είναι ο ήχος του συστήματος σας καλυμένος απο ένα πέπλο?
Το cd σας ακούγεται πολύ ψηφιακό?
Ο λαμπάτος σας εχει πολλές μέσες?
Ο ήχος σας εχει γρέζι?
Εχουμε τη λύση!

Οι πέτρες URDEAF θα διορθώσουν όλα τα προβλήματα σας!

Διαλεγμένες μία μία απο νταμάρι στο οποίο είχε πέσει το 2150 π.Χ. μετεωρίτης με άγνωστες στους επιστήμονες ιδιότητες, εχουν την ικανότητα να ευθυγραμμίζουν τα κινούμενα ηλεκτρόνια των ηλεκτρικών σήματων με τον αστερισμό του Αλφα Ιριδανού από τον οποίο πιθανόν προέρχονται.

Αποτέλεσμα ο πιό γλυκός, καθαρός, αναλυτικός, αγγελικός ήχος που έχετε ακούσει ποτέ. Είτε έχετε ενα ταπεινό ραδιοκασετόφωνο είτε ενα συστημα πολλών χιλιάδων ευρώ δεν θα το ευχαριστηθείτε ποτέ πραγματικά, αν δεν αποκτήσετε τις πέτρες URDEAF.

Για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα των URDEAF τις επεξεργαζόμαστε με το πατενταρισμένο μας σύστημα G.O.D.B.L.E.S.S. (οι πέτρες εχουν ευλογηθεί απο ορθόδοξο Ιερέα, μωαμεθανό ιμάμη, θιβετιανό μοναχό και τον Χαϊλέ Σελασιέ για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα του με την θετική ενέργεια της θρησκείας.)
Ετσι, σε οποια θρησκεία και να πιστεύετε οι URDEAF είναι για εσάς!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πέτρες URDEAF έχουν πολικότητα, εμπρός, πίσω, πάνω και κάτω πλευρά!!!
Αν τις τοποθετήσετε λάθος δεν θα δείτε βελτίωση!
Η πολικότητα τους βρίσκεται πειραματικά κατά την εγκατάσταση.
Για μόνιμο αποτέλεσμα συνιστάται να απομακρύνετε κάθε βράδυ τις πέτρες απο το σακκουλάκι τους και να τις πλένετε με οδοντόκρεμα για ευαίσθητα ούλα.

ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 99 ευρώ το σακουλάκι με 4 πέτρες.

Προτεινόμενη χρήση: 18 πέτρες URDEAF ανα καλώδιο σήματος και 26 ανα καλώδιο ρεύματος.
Που να τρέχεις σε νταμάρι:121:

:204:

Reaction score
29.754

Πιάσε 2 σακιά, ενα τιρκουάζ και ενα βιολετί.:116:

Reaction score
3.514

Θερμοφόρες ειναι man:204:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μόλις είδα ότι στην κεντρική της Lessloss έχουν video review από τον χαμένο αδελφό των CostasEAR/Amberjack που, τελικά, βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!
Το ωραίο είναι ότι έχουν και οι τρεις τα ίδια ηχεία. Οι ομοιότητες, βέβαια, σταματούν εκεί γιατί ο ένας είναι μουσικός και οι δικοί μας άσχετοι.

http://www.youtube.com/watch?v=pR7eOZETed4

(Έχει ολόκληρη σειρά από videos - για όποιον έχει μεγαλύτερη υπομονή και ανοχή στις μπούρδες!)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμη μία φορά το ότι δεν έχει σημασία το τι πουλάς, αλλά σε ποιον το πουλάς...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.665

Από τα σχόλια στο video στο link:

"No wonder people have given up on home hifi.. This audiophile world nonsense make people think if they are not mega millionaires they cannot enjoy great sound at home. They must partake in the mystical world were you needed $1000 per foot speaker wire, mono block amps which cost as much as a car. I've been to Less Loss site and I just laugh at the garbage they are selling. But it's up to the end user to educate themselves as to what snake oil and what is fact. Thankfully people do have choices."

Μετάφραση:

"Δεν προκαλεί καμία απορία το γεγονός ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το hi-fi. Αυτές οι audiophile αηδίες κάνουν τους ανθρώπους να νομίζουν ότι εάν δεν είναι πολυεκατομμυριούχοι, δεν μπορούν να απολαύσουν πολύ καλό ήχο στο χώρο τους. Αντιθέτως, για να απολαύσουν πολύ καλό ήχο στο χώρο τους, πρέπει να μετέχουν σε έναν μυστικιστικό "κόσμο" όπου χρειάζονται καλώδια €1000/μέτρο και mono block ενισχυτές που στοιχίζουν όσο ένα αυτοκίνητο. Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το site της LessLoss και απλά γελάω με τις βλακείες που πουλάνε. Αλλά, εναπόκειται στον τελικό χρήστη-ακροατή να εκπαιδεύσει/μορφώσει τον εαυτό του ως προς τι είναι φύκια και τι όχι. Ευτυχώς, ο κόσμος έχει επιλογές."

Με άλλα λόγια, αυτός είναι ο χαμένος αδερφός των Costas EAR και Amberjack...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Παιδιά ανησυχώ. Ο Ζαπ είναι καλά? Έχει ώρες να γράψει.
Tο ιδιο και ο abcd ..

:404:

Περιμέναμε τον καινουριο προβολέα, και ετοιμαζόμασταν για ταινιούλα.

Είδα τον τελευταίο Batman.

Καλύτερη εικόνα γενικά ο Epson.

Καλύτερη ευκρίνεια ο Epson. Zizik, δεν ανέβασα το sharpness, το πιστεύεις; :114:

Καλύτερη κίνηση ο Epson.

Καλύτερο μαύρο ο Epson.

Πολύ φως παραπάνω, αλλά είχε βέβαια 1600 περίπου ώρες ο Benq.

Ομορφότερο μηχάνημα ο Benq!

Αλλά δεν είδαμε αυτήν που ήθελα...:110:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.133