ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

Reaction score
283
Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

Λοιπον εγω που ανοιξα το θεμα λογο της αγορας του cambridge 840c εχω να προσθεσω τα εξης.Πρωτο πολλοι λενε οτι το yamaha 2000 ειναι καλυτερο χωρις να εχουν ακουσει το αλλο για μενα ειναι ακυρο αυτο δεν μετραει, Ο ηχος του 2000 ειναι μαλακος και καπως συροπιαστος συμφωνα με αποψη καποιων που εχουν ακουσει αυτο το μηχανημα,επισης αυτο αναφερεται και στα ξενα σαιτ περα απο αυτο ομως κανενα αλλο σχολιο στις επιμερους λεπτομεριες του ηχου του,αντιθετα εστιαζουν ολοι στην πολυ καλη κατασκευη και στο ντιζαιν που σιγουρα ειναι καλυτερο απο το cmb 840.Με το cambridge παλι απειρα σχολια για την αποδοση του απο ανθρωπους που καταλαβαινεις οτι ασχολουνται πολυ με τα μουσικα δρωμενα,ατελειωτες συζητησεις στα φορουμ.ΤΕΛΙΚΑ ειναι καλυτερο το cambridge;ΟΧΙ σε απολυτο βαθμο και τα δυο ειναι περιπου ισαξια ειναι καθαρα τι ταιριαζει στο συστημα μας,ενας πχ που εχει ενα λαμπατο ενισχυτη πιστευω θα ηθελε την αναλυση και την ουδετεροτητα του 840 ενω με καποιο αλλο ενισχυτη θα ταιριαζε πιθανον το yamaha οσο αφορα το SACD αποκτα προβαδισμα για καποιον που εχει πολλα τετοια δισκακια αλλιως δεν ωφελει ιδιαιτερα.Τo cambridge ειναι και dac και συνδεεται με pc η laptop αρα ειναι πιο μπροστα.

Reaction score
11

Λοιπον εγω που ανοιξα το θεμα λογο της αγορας του cambridge 840c εχω να προσθεσω τα εξης.Πρωτο πολλοι λενε οτι το yamaha 2000 ειναι καλυτερο χωρις να εχουν ακουσει το αλλο για μενα ειναι ακυρο αυτο δεν μετραει, Ο ηχος του 2000 ειναι μαλακος και καπως συροπιαστος συμφωνα με αποψη καποιων που εχουν ακουσει αυτο το μηχανημα,επισης αυτο αναφερεται και στα ξενα σαιτ περα απο αυτο ομως κανενα αλλο σχολιο στις επιμερους λεπτομεριες του ηχου του,αντιθετα εστιαζουν ολοι στην πολυ καλη κατασκευη και στο ντιζαιν που σιγουρα ειναι καλυτερο απο το cmb 840.Με το cambridge παλι απειρα σχολια για την αποδοση του απο ανθρωπους που καταλαβαινεις οτι ασχολουνται πολυ με τα μουσικα δρωμενα,ατελειωτες συζητησεις στα φορουμ.ΤΕΛΙΚΑ ειναι καλυτερο το cambridge;ΟΧΙ σε απολυτο βαθμο και τα δυο ειναι περιπου ισαξια ειναι καθαρα τι ταιριαζει στο συστημα μας,ενας πχ που εχει ενα λαμπατο ενισχυτη πιστευω θα ηθελε την αναλυση και την ουδετεροτητα του 840 ενω με καποιο αλλο ενισχυτη θα ταιριαζε πιθανον το yamaha οσο αφορα το SACD αποκτα προβαδισμα για καποιον που εχει πολλα τετοια δισκακια αλλιως δεν ωφελει ιδιαιτερα.Τo cambridge ειναι και dac και συνδεεται με pc η laptop αρα ειναι πιο μπροστα.
Κάποιο σχόλιο και για το SONY ;

Reaction score
283

Το Hero είναι ένα καλό και τίμιο καλώδιο που ούτε
προσθέτει,ούτε αφαιρεί τίποτα(μην ψάχνεσαι με καλώδια ,για να διορθώσεις προβλήματα που είναι
αλλού).Το 840 είναι ισορροποιημένο και οι χαρακτηρισμοί λεπτός-γεμάτος,βαθύς-ρηχός,ψηλός-κοντός, είναι καθαρά υποκειμενικοί.Το λεπτό,το
δικό σου ,εγώ μπορεί να το πω λεπτομέρεια,και το γεμάτο,το δικό μου,να το πεις έλειψη λεπτομέρειας,
μπουμπούνισμα,φούσκωμα και ότι άλλο θέλεις(άκρη
δεν βγάζεις με αυτά).
Και στις δυο περιπτώσεις στέλνεις ψηφιακό σήμα
στο 840,απλώς όταν χρησιμοποιήσεις USB παρακάμπτεις εντελώς την εσωτερική κάρτα ήχου.
Την ίδια δουλειά κάνει και το m2tech(είναι νεώτερο
και ακριβότερο).
Λοιπον ακουσα το kimber to hero και πραγματικα ειναι πολυ καλο απιστευτα μουσικο.Θα ηθελα να σε ρωτησω ποσο το πηρες το βρηκα 230 το μετρο για το μισο μετρο δεν ρωτησα,και ακομη εχεις βαλει κωνους στο πλαυερ η κατι αντιστοιχο;

Reaction score
11

Eλικρινα φιλε δεν ασχοληθηκα καθολου με sony,αν εχεις καποια αποψη να την ακουσουμε.
Επειδή κάποια στιγμή έψαχνα για SACD, έχω συγκεντρώσει μεγάλο όγκο πληροφοριών! Για να μην παραθέτω ένα-ένα τα στοιχεία θα κοιτάξω να σου δώσω ένα link που περιλαμβάνει μέχρι και επικοινωνία με τους αρμόδιους στην Ελλάδα της SONY αλλά και της YAMAHA. Αν δεν το βρω θα αρχίσω να παραθέτω εδώ, αν σε ενδιαφέρει φυσικά.

Reaction score
11

Λοιπόν, επειδή υπάρχει κάποιο προβληματάκι με το link, (είναι στο "άλλο"), θα ποστάρω εδώ. Υπάρχει ενδιαφέρον;

Reaction score
28
Re: Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

Λοιπόν, επειδή υπάρχει κάποιο προβληματάκι με το link, (είναι στο "άλλο"), θα ποστάρω εδώ. Υπάρχει ενδιαφέρον;

ναι και μεγαλο μαλιστα!!!:111:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

ναι και μεγαλο μαλιστα!!!:111:
Για YAMAHA, (που απ΄ότι έχω δει είσαι φαν φίλε haralas), για SONY η και για τα δύο;

(Καλό θα ήταν να ανοίξουμε ένα νέο νήμα για να μην χαλάμε το υπάρχον!).

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

Για YAMAHA, (που απ΄ότι έχω δει είσαι φαν φίλε haralas), για SONY η και για τα δύο;

(Καλό θα ήταν να ανοίξουμε ένα νέο νήμα για να μην χαλάμε το υπάρχον!).

για οτι μπορεις και ξερεις φιλε caravelle!

sorry τωρα ειδα ! ανοιξε εαν θελεις νεο νημα.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

για οτι μπορεις και ξερεις φιλε caravelle!
Και πάνω που ετοιμαζόμουν να τοποθετήσω το νέο μου τουήτερ, (τόκαψα), και κάνω μετρήσεις με το ντεσιμπελόμετρο μήπως χρειαστεί διάταξη ρύθμισης της στάθμης, (lpad)!

To λοιπόν! Ετοιμάζω καφεδάκι και ξεκινάμε εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1081405#post1081405

Reaction score
685

καταρχην το player δεν εχει τετοια κουσουρια που του αποδιδεις. Αυτα προφανως προερχονται απο τους ενισχυτες σου....

επισης στη θεση σου θα δοκιμαζα να συνδεσω το laptop με την οπτικη του αρκει να μπορεις να βρεις μια καλης ποιοτητας ΓΥΑΛΙΝΗ ( και οχι η συνηθης πλαστικη που ειναι χαλια). Τσεκαρε αυτες εδω που τις χρησιμοποιω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...

http://www.hificables.co.uk/11809/Wireworld-Supernova-6-Glass-Optical-.html

αγορασα χτες και το Hiface σε BNC για να το συγκρινω με την οπτικη να δουμε πιο εχει καλυτερο ηχο. Θα κανω εκτενεις δοκιμες και θα γραψω τα συμπερασματα μου συντομα...
για να μη γινομαι κουραστικος να πω οτι με το Mac Mini που χρησιμοποιω σαν πηγη η συνδεση του DAC με γυαλινη οπτικη υπερτερει σαφως απο την συνδεση με BNC καλωδιο μεσω Hiface. Μονη δικαιολογια ειναι οτι το BNC καλωδιο που χρησιμοποιω ειναι φτηνιαρικο των 10 Ευρω αλλα και παλι η διαφορα ειναι σημαντικη υπερ της (φθηνοτερης σαν λυσης) συνδεσης με γυαλινη οπτικη

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

για να μη γινομαι κουραστικος να πω οτι με το Mac Mini που χρησιμοποιω σαν πηγη η συνδεση του DAC με γυαλινη οπτικη υπερτερει σαφως απο την συνδεση με BNC καλωδιο μεσω Hiface. Μονη δικαιολογια ειναι οτι το BNC καλωδιο που χρησιμοποιω ειναι φτηνιαρικο των 10 Ευρω αλλα και παλι η διαφορα ειναι σημαντικη υπερ της (φθηνοτερης σαν λυσης) συνδεσης με γυαλινη οπτικη
μια μικρη παρατηρηση...
νομιζω οτι εχεις emm labs dac, ετσι δεν ειναι?

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

μια μικρη παρατηρηση...
νομιζω οτι εχεις emm labs dac, ετσι δεν ειναι?
οχι εχω ενα Orpheus Labs One το οποιο τροφοδοτειται απο ενα upsampler Northstar Model 4 μεσω AES/EBU καλωδιο. Οι συγκρισεις εγιναν με συνδεση τοσο της οπτικης οσο και της BNC πανω στον upsampler....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Άλλαξε καλώδιο. :p

Ενδέχεται να είναι εξαιρετικά θορυβώδης η τροφοδοσία του Mac Mini που χρησιμοποιείς οπότε τα οφέλη από τη μείωση του jitter που επιφέρει η χρήση του M2Tech να χάνονται στο θόρυβο του κοινού ground που αναγκαστικά μοιράζονται.
Σε τέτοια περίπτωση είναι πιθανό η πλήρης απομόνωση που έχεις με την οπτική να βοηθάει περισσότερο.

Δοκιμές σε 6 PC (laptop και desktop που έχουμε δοκιμάσει - δε θα πω για αναφορές από φίλους σε ΠΜ, τηλεφωνικά ή ακόμα περισσότερο στο Net) έχουν δείξει διαφορετικά πράγματα, πάντως.

Παίξε λίγο με το setup σου.

D

deleted user 10898

Guest
αφου υπαρχει ο upsampler τι συζηταμε?
το πλεονεκτημα της απομονωσης ακους οπως λεει ο κωστας.

Reaction score
685
Απάντηση: Re: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

Άλλαξε καλώδιο. :p

Ενδέχεται να είναι εξαιρετικά θορυβώδης η τροφοδοσία του Mac Mini που χρησιμοποιείς οπότε τα οφέλη από τη μείωση του jitter που επιφέρει η χρήση του M2Tech να χάνονται στο θόρυβο του κοινού ground που αναγκαστικά μοιράζονται.
Σε τέτοια περίπτωση είναι πιθανό η πλήρης απομόνωση που έχεις με την οπτική να βοηθάει περισσότερο.

Δοκιμές σε 6 PC (laptop και desktop που έχουμε δοκιμάσει - δε θα πω για αναφορές από φίλους σε ΠΜ, τηλεφωνικά ή ακόμα περισσότερο στο Net) έχουν δείξει διαφορετικά πράγματα, πάντως.

Παίξε λίγο με το setup σου.
Κωστα πολυ πιθανο ειναι να βοηθαει η γαλβανικη απομωμωση της οπτικης αλλα οφειλω να ομολογησω οτι εχοντας συνδεδεμενο και το BNC καλωδιο και την οπτικη ταυτοχρονα (πραγμα που εξαφανιζει το πλεονεκτημα της απομονωσης που παρεχει η οπτικη μονη της) τα αποτελεσματα ηταν ξεκαθαρα ακουστα απο 5 ακροατες (πραγμα ψιλοαναμενομενο απο τους περισσοτερους απο αυτους που χρησιμοποιουν ετσι και αλλιως γυαλινες οπτικες ειτε στο σπιτι ειτε στο στουντιο).

Προσοχη δε λεω οτι δεν επαιζε καλα με το Hiface λεω οτι η γυαλινη οπτικη απο το Mac επαιζε καλυτερα...

Αν βρειτε καμια γυαλινη οπτικη δοκιμαστε να κανετε και σεις καμια συγκριση με κανενα laptop να δουμε τι γινεται. Εγω εχω laptop αλλα δε βγαζει οπτικη οποτε δε μπορω να κανω τη συγκριση με το Hiface...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

ποιο το πλεονεκτημα του hiface εναντι της εσωτερικης καρτας ηχου που δινει σημα στην toslink?

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΑΤΟΧΟΣ CAMBRIDGE AUDIO- azur 840C

ποιο το πλεονεκτημα του hiface εναντι της εσωτερικης καρτας ηχου που δινει σημα στην toslink?
η οπτικη περναει εως και 24/96 ενω το Hiface περναει 24/192....

ολες οι δοκιμες εγιναν με υλικο 16/44

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90