ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

GTX

Reaction score
39
Και για να μη ξεχνιόμαστε έτσι, πήγα στο ΙΚΑ για μια υπόθεση στις 11.35...η πόρτα κλειδωμένη και ταμπέλα απ'εξω που λέει οτι η συναλλαγή σήμερα είναι μέχρι τις 11.30!!!!!! wall_1wall_1wall_1

Εγώ που δε χρειαζόμουν το ταμείο ΤΙ ΦΤΑΙΩ που έγινα μούσκεμα για να πάω και να'ρθω μέχρι εκεί???????????? wall_2wall_2

Αλλά έτσι είναι όλα τα μέσα ενημέρωσης λένε μέχρι τις 12.00 οπότε οι εργατικοί συνάνθρωποι μας είπαν να το σφυρίξουν λίγο νωρίτερα και σήμερα μη πάθουν και τίποτα από τη ζέστη. :mad_3::mad_3::mad_3:

Reaction score
4
Εσυ φταις!
Αφου ακους στις ειδησεις 12 επρεπε να υπολογισεις τουλαχιστον μια ωρα πριν οτι θα εκλειναν.

Αφου Ελληνας εισαι και τα ξερεις πως λειτουργουν τα πραγματα...
Στις 12 εννοουσαν οτι θα φυγουν..
Μεχρι να μαζεψουν το ταβλι και τους καφεδες ποτε θα τα εκαναν ολα αυτα?
Απο τις 11 αρχισαν και μαζευαν τα παιδια...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

Για την κατάντια του Δημοσίου δε φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά ο εργοδότης. Ίσως είναι προφανές για κάποιους αλλά μάλλον υπάρχουν και μερικοί που πιστεύουν πως όοολοι οι τεμπέληδες πήγανε στο Δημόσιο και όλοι οι εργατικοί στον ιδιωτικό τομέα.

Και στον ιδιωτικό τομέα αν υπήρχε κάποιο μ@μ@κας εργοδότης που δεν τον ένοιαζε να μπαίνει μέσα η επιχείρησή του κάθε χρόνο, που δεν απέλυε ποτέ και για κανένα λόγο τους εργαζόμενούς του και γενικώς λειτουργούσε όπως το Δημόσιο, οι υπάλληλοι θα τα έξυναν και πολλοί θα έκαναν ουρά για προσληφθούν... Είναι λογικό και ανθρώπινο, ειδικά όταν μιλάμε για Έλληνες που είμαστε και λίγο παραπάνω καλοπερασάκηδες απο το κανονικό. Μόνο στην Ιαπωνία ίσως εξακολουθούσαν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο αλλά και γι'αυτό ακόμα αμφιβάλλω.

Reaction score
25.807
Re: Απάντηση: Re: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

Θερμική ρύπανση.
Όταν δεν κάνεις παιδικά λάθη αποκτάς και αξιοπιστία.
:happy_4:
επι της ουσιας?

Reaction score
164
Re: Απάντηση: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

Για την κατάντια του Δημοσίου δε φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά ο εργοδότης. Ίσως είναι προφανές για κάποιους αλλά μάλλον υπάρχουν και μερικοί που πιστεύουν πως όοολοι οι τεμπέληδες πήγανε στο Δημόσιο και όλοι οι εργατικοί στον ιδιωτικό τομέα.

Και στον ιδιωτικό τομέα αν υπήρχε κάποιο μ@μ@κας εργοδότης που δεν τον ένοιαζε να μπαίνει μέσα η επιχείρησή του κάθε χρόνο, που δεν απέλυε ποτέ και για κανένα λόγο τους εργαζόμενούς του και γενικώς λειτουργούσε όπως το Δημόσιο, οι υπάλληλοι θα τα έξυναν και πολλοί θα έκαναν ουρά για προσληφθούν... Είναι λογικό και ανθρώπινο, ειδικά όταν μιλάμε για Έλληνες που είμαστε και λίγο παραπάνω καλοπερασάκηδες απο το κανονικό. Μόνο στην Ιαπωνία ίσως εξακολουθούσαν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο αλλά και γι'αυτό ακόμα αμφιβάλλω.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...
Από προσωπική πείρα ένα 80% των εργαζομένων κάνει τη δουλειά του γιατί απλά φοβάται την απόλυση. Το υπόλοιπο 20% είναι αυτοί που είναι πραγματικά φιλότιμοι, ή έχουν επίγνωση του ότι επιτελούν λειτούργημα (πχ κάποιοι αστυνομικοί, δικαστικοί, ιερείς, δάσκαλοι, γιατροί, κτλ) ή είναι από τους τυχερούς που έχουν κάνει το χόμπυ τους επάγγελμα και το κάνουν επειδή πάνω απ όλα το θέλουν.
Αν σκεφτούμε ότι:
-Για να απολυθείς από το δημόσιο πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ σκληρά.
-Κανείς δεν πιστεύει ότι επιτελεί λειτούργημα όταν βάζει σφραγίδες στην πολεοδομία, κανένας δεν ονειρευόταν μικρός να εξυπηρετεί αλλοδαπούς στο ΙΚΑ.
είναι επόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΥ να λουφάρουν με κάθε ευκαιρία. Δεν τους κατηγορώ. Να μην πω ότι τους ζηλεύω. Αν δεν ήμουν από τους λίγους τυχερούς που τους αρέσει πραγματικά το επάγγελμά τους, θα ήθελα πολύ να ήμουν ΔΥ. Μόνο και μόνο για τη σιγουριά, λέξη άγνωστη στον ιδιωτικό τομέα, όσο καλός και φιλότιμος και να είσαι.

Θα παραδεχτώ την κυβέρνηση που θα καταργήσει τη μονιμότητα. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Μόνο έτσι ίσως αποκτήσουμε την εξυπηρέτηση που πρέπει. Να σας πω ένα παράδειγμα διαφοράς νοοτροπίας; Οι υπάλληλοι στα διόδια: στην ΕΟ οι ΔΥ έχουν μια μούρη λες και τους ζητάς δανεικά, μόνο που δεν σε διαολοστέλνουν. Ούτε "καλημέρα", ούτε "ευχαριστώ". Στην Αττική Οδό, οι ιδιώτες υπάλληλοι σου φτιάχνουν το κέφι με το χαμόγελό τους και την ευγένειά τους, αν και αμοίβονται λιγότερο, αν και κάνουν την ίδια δουλειά με τους συναδέλφους τους.

Φταίνε εν μέρει οι υπάλληλοι, φταίνε πολύ περισσότερο τα αφεντικά τους, φταίει και το σύστημα:
Είναι δυνατόν κάποιος ιδιώτης να προσλάβει υπάλληλο χωρίς να τον δει ποτέ, χωρίς ουσιαστικά να έχει αίσθηση του τι γνωρίζει, χωρίς βιογραφικό και με την υποχρέωση να τον έχει εφ' όρου ζωής; Μην απορούμε λοιπόν για το επίπεδο των όσων μαζεύονται στις ΔΥ.

Δεν μιλάω έξω από τον χορό: Ο πατέρας μου ήταν δάσκαλος, αλλά είχε επίγνωση για το λειτούργημα που επιτελούσε. Η μητέρα μου είναι ΔΥ σε θέση που θα μπορούσε να βγάζει "επιπλέον χρήματα". Αλλά ούτε αυτοκίνητο δεν πήρε και δουλεύει δύο δουλειές στα 55 της. Έχω λοιπόν πείρα από καλούς ΔΥ. Αλλά αυτό δεν με κάνει να μην βλέπω πέρα από τη μύτη μου.

VG

Reaction score
0
Οι υπαλληλοι στα διόδια πλεον χαμογελανε, τουλαχιστον το παλευουν,καμια σχεση με μερικα χρονια πριν.Η Αττικη Οδος εφερε νεα ηθη!

Οσο για την μονιμότητα: Προσωπικα δεν πιστευω στην καταργηση της γιατι δεν θεωρω οτι ειμαστε ωριμοι πολιτικα να διαχειριστούμε κάτι τετοιο,οπως φαινεται αλλωστε και απο αυτο που γινεται με τους διευθυντες των υπηρεσιων,οποτε αλλαζει κυβερνηση=αλλος διευθυντης.

Ας ξεκινησουμε πρωτα με τα λιγοτερο επιπονα μετρα,πχ καθιερωση αξιολογησης και μετρησης παραγωγικοτητας,και μετα βλεπουμε εαν χρειαζεται να παμε ενα βημα παραπερα και πως θα διαχειριστουμε τα υπαρχοντα δεδομενα.

Το βασικο ζητουμενο αλλωστε ειναι να δουλεψουν οι υπαρχοντες υπαλληλοι (αλλωστε πλεον πολλοι απο αυτους εχουν τα προσοντα να το κανουν,δεν ειναι οπως παλια) ,αμα φτασουμε στο σημειο να εχουμε καθαρή εικονα για το τι γινεται τελος παντων στο δημοσιο, ας φτασουμε και στις απολυσεις οπου χρειαζεται...

Reaction score
164
Οι υπαλληλοι στα διόδια πλεον χαμογελανε, τουλαχιστον το παλευουν,καμια σχεση με μερικα χρονια πριν.Η Αττικη Οδος εφερε νεα ηθη!
Το πρόσεξα στο τελευταίο ταξίδι μόνο. Λες να ήρθε καμία εγκύκλιος με θέμα "Υποχρεωτικό το χαμόγελο και η ευγένεια";:happy_5:

Reaction score
7
Λοιπόν argi ο μισθός στην Τουρκία, στον βιομηχανικό εργάτη είναι 64$ τον μήνα με 12 μισθούς τον χρόνο.
Οποιος έχει αρκετές συναλλαγές με το δημόσιο ξέρει πολύ καλά μέχρι που φθάνει η ευθύνη του εργοδότη και απο που αρχίζει η ανικανότητα του υπαλλήλου. Μεγάλη η ευθύνη των Δ.Υ. για την κατάντια του δημοσίου. Ποιοί φταίνε; εμείς και οι βουλευτές που φιλάμε κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο και μετά να η κατάντια. Και μην ξεχνάμε ότι και αυτοί πέρασαν απο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ανατράφηκαν μέσα στον κοινωνικό ιστό που μεγαλώσαμε όλοι. Λύση, κατάργηση του δημοσίου δλδ της μονιμότητας. Δεν τους φθάνει ο μισθός; να φύγουν και να αναζητήσουν δουλειά με καλλίτερες αποδοχές.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

Το πρόσεξα στο τελευταίο ταξίδι μόνο. Λες να ήρθε καμία εγκύκλιος με θέμα "Υποχρεωτικό το χαμόγελο και η ευγένεια";:happy_5:

Μήπως έχει να κάνει και με το ότι μπαίνουν νέα παιδία με άλλη νοοτροπία και σίγουρα υψηλότερη κουλτούρα; :)

GTX

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Re: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

Μήπως έχει να κάνει και με το ότι μπαίνουν νέα παιδία με άλλη νοοτροπία και σίγουρα υψηλότερη κουλτούρα; :)
Έχουν βάλει ξένους??? :happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
164
Μπα. μεγάλοι ήταν.
Έχω συναντήσει κάτι γαϊδουρομουλάρια νεαρής ηλικίας σε Δ.Υ...
Tip: Αν δείτε κάποιους να κάθονται και έναν να δουλεύει, ή είναι συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, ή αυτός που δουλεύει είναι σε πρόγραμμα Stage (κατάπτυστη εκμετάλλευση νέων με μαύρη εργασία από το κράτος για να κάνουν τη δουλειά αυτών που κάααααθονται)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Όπως στα Γούδυ's :

"πατάτες, αναψυκτικό;"
Άλλο αυτό...

Στα γούδις σου χαμογελάνε γιατί τους τίθεται στόχος να "σπρώξουν" συγκεκριμένο αριθμό τριπλών παραγγελιών (κυρίως είδος, συμπλήρωμα, αναψυκτικό). Άρα σου χαμογελάνε για να πετύχουν κάτι. Ασφαλώς και δεν φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά όταν το καταλαβαίνεις δεν σου τη σπάει;

Και όσο πιο άχρηστο είναι αυτό που πουλάει ένας εργαζόμενος γενικώς, τόσο πιο χαζοχαρούμενα έχει υποχρεωθεί από το τμήμα μάρκετινγκ να γελάει.

Αντίθετα, στα διόδια, και φιλάκι να σου δώσουν, αν δεν έχεις δουλειά να ξαναπεράσεις δεν θα ξαναπεράσεις. Οπότε η ευχάριστη συμπεριφορά των υπαλλήλων μπορεί να είναι διατεταγμένη, αλλά δεν είναι εκβιαστική απέναντι στο διερχόμενο οδηγό, και συνεπώς είναι ευπρόσδεκτη.

Reaction score
14
εγώ εχθές ερωτεύθηκα ενα κοριτσάκι στα διόδια της Αττικής οδού...

αφού έλεγα να μείνω εκεί...

το ομορφότερο χαμόγελο που εχω δεί σε γυναίκα τα τελευταία χρόνια!!!

Βλέπω τον Διονυσάτο να αρχίζει κούρσες Βριλίσσια-Αεροδρόμιο...

Reaction score
173
Απάντηση: Re: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ

εγώ εχθές ερωτεύθηκα ενα κοριτσάκι στα διόδια της Αττικής οδού...

αφού έλεγα να μείνω εκεί...

το ομορφότερο χαμόγελο που εχω δεί σε γυναίκα τα τελευταία χρόνια!!!

Βλέπω τον Διονυσάτο να αρχίζει κούρσες Βριλίσσια-Αεροδρόμιο...
Για δωσε στιγμα.Ετσι απο περιεργεια δηλαδη

α και ωρα μην παμε και στα τυφλα και πεσουμε σε κανενα μουσατο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.311
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale