ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Reaction score
0
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Η ΚΡΥΟΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΡΥΣΤΑΛΩΣΗ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΙΣ ΟΔΟΥ ΚΩΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 91 Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΡΥΟΓΕΝΙΚΗ.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΗΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.΄ΓΙΆΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΡΥΣΤΑΛΩΣΗ.ΕΓΩ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΝΥΣΧΗΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ .ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΕΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
ΤΙ ΡΟΗ ,ΗΣΥΧΙΑ ,ΜΙΚΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ,ΖΩΝΤΑΝΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.
ΑΥΡΙΟ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ.
ΛΑΜΠΕΣ
10€ τεμ =μικρες
15€τεμ=μεσαιες
20€τεμ=μεγαλες

ΚΑΛΩΔΙΑ
7,5€ ΜΕΤΡΟ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 91 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 210 9938358/6979530488

ΜΕ ΑΓΑΠΗ JADIS BOY

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.804
Άντε καιρός ήταν είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου όλοι στο εξωτερικό είχαν θεαματικά αποτελέσματα σε καλώδια και λάμπες καθώς και εγώ σε κάποια καλώδια που είχα αναγκαστικά ξενιτεύσει.
Jadisboy-Νίκο μπράβο για την ενημέρωση και την άμεση γνωστοποίηση σε χομπίστες χωρίς να το εκμεταλλευτείς εσύ ή κάποια άλλα λαμόγια.

Όσοι πιστοί...........πες του φίλου σου Κώστα πως έκανε την τύχη του.
Τώρα βέβαια θα μπορέσουμε να λύσουμε και διαπαντός τη δυσπιστία μερικών "απίστων θωμάδων" φθάνει βέβαια Νίκο το μηχάνημα να είναι παρόμοιο σαν αυτά στις ΗΠΑ, που από ότι έχουμε συζητήσει μάλλον έτσι είναι.
Επίσης η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδανική για πνευστά μουσικά όργανα (όσοι μουσικοί.....)
Θα προηγηθούν βέβαια κάποιες περαιτέρω πιστοποιήσεις.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.804
8) ούτε και οι λάμπες :lol:

επάνω που είχα συμφωνήσει σε ένα θέμα με τον φίλο μου τον Κώστα Κόγια, θα μπω σε περιπέτειες...... :?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Καλα , σας τρωει ο κ@λος σας μου φαινεται :lol: :lol:
Περιμενετε να μπει ο Κογιας και θα γινει "Τεξας" παλι... :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χεχεχεχε... :lol: :lol:

Εδώ o Σπύρος είχε εξηγήσει ακριβώς, τι και πως σε ότι αφορά στην κρυογένεση...

Καλά όλα αυτά και δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλει κανείς για τα αυτιά του Νικόλα ή του Κοψ, αλλά από την άλλη όποιος μπλέκεται με αυτά καλό είναι να ενημερώνεται και για την θεωρητική πλευρά του θέματος. Όπως βέβαια και σε όλα τα θέματα που αφορούν στον ήχο...

Reaction score
3.581
Είχαμε  τα βάσανά μας, τώρα έχουμε και την κρυογένεση σαν μια ακόμα παράμετρο για την βελτίωση του συστήματός μας.

Για να μπορέσω να κρίνω το αποτέλεσμα θα πρέπει να πάρω δείγματα.

Έχω στην κατοχή μου  4  καινούργιες λυχνίες στρατιωτικές General Electric  6189 (12ΑU7).
Θα περάσω τις δύο από κρυογένεση και στη συνέχεια θα κάνουνε το συγκριτικό.
Θα χρησιμοποιήσουμε τον προενισχυτή της Cary SLP-308 και στην συνέχεια τον δικό μου DIY λαμπάτο που φοράει τις ίδιες λυχνίες.

Θα κάνουμε τις δοκιμές μας και στη συνέχεια θα ανεβάσω τα σχόλια.

Έχει τρομερή φάση η όλη διαδικασία.  Πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα.

Reaction score
3.581
JadisBoy, πόσες μέρες διαρκεί η κρυογένεση ?

Να περάσεις από κρυογένεση και τους Μ/Σ εξόδου του λαμπάτου τελικού σου. Εκεί θα πάρεις τις τεράστιες διαφορές.
Ολο το σήμα σου, πριν πάει στα ηχεία, περνάει από καμιά 200αριά μέτρα σύρμα βερνικωμένο χαλκού.

Reaction score
3.581
Οχι ρε κρεουργημένοι αλλά κρυογενημένοι.

Εγώ θα έβγαζα τους Μ/Σ εξόδου και θα τους πήγαινα για κρυογένεση.

Reaction score
3.581
Τώρα, χωρίς πλάκα.

Οταν περνάμε λάμπες από κρυογένεση, αλλάζουν ελαφρώς και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους.

Καλό είναι να μετράμε τα χαρακτηριστικά πριν και μετά την κρυογένεση.

Οι διαφορές που λέμε καμιά φορά ότι ακούμε έχουν να κάνουν κυρίως με την αλλαγή των χαρακτηριστικών της λάμπας και την αλλαγή του bias.
Ειδικά σε λαμπάτους προενισχυτές με αυτόματη πόλωση , ακόμη και μια μικρή αλλαγή του ρεύματος ηρεμίας (πόλωσης ή bias) αλλάζει δραματικά τον ήχο της λάμπας. Το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο στους προενισχυτές που λειτουργούν με χαμηλά ρεύματα πόλωσης 

Γι αυτό μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα αν δεν μετρήσετε το bias πριν και μετά την κρυογένεση.

Η ίδια αλλαγή στον ήχο θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς κρυογένεση απλά αλλάζοντας ελαφρώς τις αντιστάσεις γυρω από την λάμπα και κυρίως την αντίσταση της καθόδου που τυθμίζει την πόλωση.

Σας τα λέω αυτα γιατί με τις λάμπες έχω περάσει άπειρες ώρες παίζοντας με τα ρεύματα πόλωσης.

Reaction score
3.581
Φυσικά και δεν είναι πανάκεια.

Πρέπει πρώτα να ακούσουμε εμείς οι ίδιοι τις όποιες διαφορές υπάρχουν, εάν υπάρχουν, με πολύ μεγάλη προσοχή και υπεύθυνα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:

Πρέπει πρώτα να ακούσουμε εμείς οι ίδιοι τις όποιες διαφορές υπάρχουν, εάν υπάρχουν, με πολύ μεγάλη προσοχή και υπεύθυνα.
Συμφωνώ με το "πρέπει". Αλλά το θέμα δεν είναι απλά να μην θεωρήσουμε την κρυογένεση πανάκεια. Ειδικά όταν έρχεται σε αντίθεση με την θεωρία, (που σαφέστατα λέει ότι σε καθαρά μέταλλα δεν επηρεάζεται απολύτως τίποτα), μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε αντίθετα, δηλαδή να την απορρίψουμε μέχρι αποδείξεως του εναντίου... ένα παραπάνω που δεν είναι και τζάμπα. :wink:

Αυτά γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. :lol: :lol:

Reaction score
0
g.kar said:
JadisBoy, πόσες μέρες διαρκεί η κρυογένεση ?
48 ΩΡΕΣ

g.kar said:
Είχαμε τα βάσανά μας, τώρα έχουμε και την κρυογένεση σαν μια ακόμα παράμετρο για την βελτίωση του συστήματός μας.

Για να μπορέσω να κρίνω το αποτέλεσμα θα πρέπει να πάρω δείγματα.

Έχω στην κατοχή μου 4 καινούργιες λυχνίες στρατιωτικές General Electric 6189 (12ΑU7).
Θα περάσω τις δύο από κρυογένεση και στη συνέχεια θα κάνουνε το συγκριτικό.
Θα χρησιμοποιήσουμε τον προενισχυτή της Cary SLP-308 και στην συνέχεια τον δικό μου DIY λαμπάτο που φοράει τις ίδιες λυχνίες.

Θα κάνουμε τις δοκιμές μας και στη συνέχεια θα ανεβάσω τα σχόλια.

Έχει τρομερή φάση η όλη διαδικασία. Πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Reaction score
3.581
Εγώ πρσωπικά πιστεύω ότι για άλλους λόγους γίνεται η κρυογένεση.
Γίνεται για μεγαλύτερη αντοχή των μεταλλικών υλικών σε εξωτερικές επιδράσεις,  που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και φθορά ή πρόωρη γήρανση των υλικών.

Και μην πάτε μακριά.  Και τα  ξύλα τα εμποτίζουν με  δηλητήριο (π.χ. αρσενικό) για να διατηρούνται περισσότερα χρόνια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως αυτός που σκέφτηκε να μπλέξει την κρυογένεση με το audio πρέπει να ήταν πολύ αρρωστημένο μυαλό... ασχέτως αποτελέσματος. :lol: :lol:

Reaction score
3.581
Ο άλλος ο τρελλός γράφει ότι η κρυογένεση κάνει καλό και στις κολλήσεις.
Ο άλλος ο τρελλός έβαλε τη λυχνία στον καταψύκτη στους -30 και μετά λέει ότι άκουσε καλύτερο ήχο.

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα.  
Μάγκες το έχετε καταλάβει ότι χρειαζόμαστε ψυχίατρο ή όχι ?

Μεταξύ μας πάντα.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.804
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:

Συμφωνώ με το "πρέπει". Αλλά το θέμα δεν είναι απλά να μην θεωρήσουμε την κρυογένεση πανάκεια. Ειδικά όταν έρχεται σε αντίθεση με την θεωρία, (που σαφέστατα λέει ότι σε καθαρά μέταλλα δεν επηρεάζεται απολύτως τίποτα), μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε αντίθετα, δηλαδή να την απορρίψουμε μέχρι αποδείξεως του εναντίου... ένα παραπάνω που δεν είναι και τζάμπα. :wink:

Αυτά γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. :lol: :lol:
Νίκο talk is cheap, στην πράξη θα φανούν όλα.
Όσο για τη κρυογένεση πριν πετάμε ότι μας κατέβει στην γκλάβα" ίσως θα βοηθούσε να ξέρουμε ότι μεγάλες βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο κάνουν επένδυση σε κρυογένεση, λύνοντας πολλά θέματα service των μηχανών τους, ανταλλακτικών με θεαματικά αποτελέσματα κατά τις βιομηχανίες δηλαδή. Προφανώς θα έχουν ψάξει το θεωρητικό επίπεδο, τεχνικό και πρακτικό για να κάνουν αυτές τις επενδύσεις , άλλωστε η θεωρία είναι για να διαψεύδεται με νέες ανακαλύψεις που προκύπτουν από πειράματα και εφαρμογές και που ονομάζουμε επιστήμη.
¨Ηδη στην Ελλάδα το χρησιμοποιεί ο όμιλος Βιοχάλκο (Σιδενόρ, Ετεμ, Ελλην. καλώδια κλπ κλπ) μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στη χώρα αν όχι η μεγαλύτερη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67