Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Reaction score
0
Θελω να παρω μια καρτα καλυτερα απο αυτη που εχω τωρα (ATI 5450 512MB DDR2).
Θα πρεπει να εχει παθητικη ψυξη και να ειναι "πρασινη"(η τωρινη μου ειναι στα μολις 19W).
Ποια μου προτεινετε απ αυτες?

Reaction score
0
Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Πλακα μου κανεις φιλε?:103: Τι να το κανω αυτο το πραγμα?
Για htpc μιλαμε, δηλαδη θεαση ταινιων στη τηλεoρααση και κατεβασμα torrents.
Πρεπει να ειναι πρασινη, οπως η 5450.

Η Geforce 210 αποδιδει καλυτερα απο την 5450? Υπαρχουν μοντελα με εντυπωσιακες ψυκτρες οπως αυτο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

μάλλον εσύ κάνεις πλάκα, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι η GT210 είναι "αναβάθμιση" σε σχέση με την Radeon HD 5450???? :137:

Αν δεν θέλεις να δώσει τα χρήματα για την HD 7750 Ultimate ρίξε μία ματιά στην HD 6570 Ultimate ή αν μπορέσεις να βρεις κάπου την HD6670 Ultimate, με αυτές βέβαια ξεχνάς το Blu-Ray 3D σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει.

Reaction score
0

Aναβαθμιση φιλε μου εννοουμε στα κυβικα της 5450.
Απ τη στιγμη που αυτο το pc δεν παιζει παιχνιδια(ειναι μονιμως συνδεδεμενο με τηλεοραση) τι να τις κανω τις ακριβες καρτες?
Αναβαθμιση μιλαω οσο αφορα ενα καλυτερο συστημα παθητικης ψυξης, επισης αν υπαρχει κατι σε πιο πρασινο.
Οσο αφορα τις επιδοσεις, χρειαζεται δυνατοτερη καρτα στη θεαση ταινιων, στο κατεβασμα torrents ή στη διαχειριση του desktop και των απλων προγραμματων στο περιβαλλον των Win 7?

ryk

Reaction score
925

Kάτσε να τα πάρουμε από την αρχή....
Θέλεις αναβάθμιση ..... ωραία...
Τι προβλήματα/ελλείψεις έχεις με την τωρινή σου κάρτα? Ταχύτητα? (σπασίματα εικόνας), θερμοκρασία?, θέλεις 3D? κάτι άλλο?
Αν είναι μόνο η θερμοκρασία που λες, τι σου δείχνουν οι σένσορες της μητρικής/GPU όταν βάζεις μπρος τον υπολογιστή και τι μετά από κάποια ώρα παιξίματος ταινίας.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εξής προγράμματα για να δεις θερμοκρασίες:

speedfan: http://www.almico.com/speedfan.php
hwmonitor: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Gpuz: http://www.techpowerup.com/gpuz/

Τα 2 τελευταία δεν θέλουν και εγκατάσταση.
Για λέγε λοιπόν...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η αναπαραγωγή ταινιών, αν θες να πάρεις καλή εικόνα, δεν είναι η ποιο εύκολη εργασία που κάνει η κάρτα γραφικών, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις MadVR και SVP πρέπει η κάρτα γραφικών να είναι αρκετά δυνατή για να αντεπεξέλθει.

Αν θες γράψε μερικά στοιχεία για το υπόλοιπο σύστημα καθώς και για το που βλέπεις τις ταινίες.

Reaction score
0

Kάτσε να τα πάρουμε από την αρχή....
Θέλεις αναβάθμιση ..... ωραία...
Τι προβλήματα/ελλείψεις έχεις με την τωρινή σου κάρτα? Ταχύτητα? (σπασίματα εικόνας), θερμοκρασία?, θέλεις 3D? κάτι άλλο?
Αν είναι μόνο η θερμοκρασία που λες, τι σου δείχνουν οι σένσορες της μητρικής/GPU όταν βάζεις μπρος τον υπολογιστή και τι μετά από κάποια ώρα παιξίματος ταινίας.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εξής προγράμματα για να δεις θερμοκρασίες:

speedfan: http://www.almico.com/speedfan.php
hwmonitor: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Gpuz: http://www.techpowerup.com/gpuz/
Φιλε μου, τις θερμοκρασιες τις παρακολουθω ανα πασα στιγμη.
Το καλοκαιρι χρειαζεται ενας ανεμιστηρας, το χειμωνα τον βγαζω.
Αν θυμαμαι καλα, εντελως fanless το συστημα στο καταχειμωνο ανεβαινει η θερμοκρασια της καρτας ως τους 57οC εαν παιζεις ταινια.
Το συστημα ψυξης της 5450 δε μου αρεσει, μηπως καποιο αλλο πιο μεγαλο ειχε καλυτερο αποτελεσμα?
Δεν εχω προβλημα με "σπασιματα".

Η αναπαραγωγή ταινιών, αν θες να πάρεις καλή εικόνα, δεν είναι η ποιο εύκολη εργασία που κάνει η κάρτα γραφικών, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις MadVR και SVP πρέπει η κάρτα γραφικών να είναι αρκετά δυνατή για να αντεπεξέλθει.

Αν θες γράψε μερικά στοιχεία για το υπόλοιπο σύστημα καθώς και για το που βλέπεις τις ταινίες.
Δε μιλαω για τηλεοραση full HD, μόνο 1024x768.
Θεωρεις οτι η 5450 δεν αρκει?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Αν είναι fanless η κάρτα, δε χρειάζεται ποτέ ανεμιστήρα. Ας πάει 90°, δεν παθαίνει τίποτα.

Αρκεί η 5450, δε χρειάζεσαι άλλη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Ανεμιστηρα λεω για το κουτι.
Η υψηλη θερμ/σια της καρτας ανεβαζει τη θερμ/σια που υπαρχει εντος του κουτιου, συνεπως επηρεαζει τα υπολοιπα υποσυστηματα.

Reaction score
0

Fanless εντελως ειπαμε μονο τον χειμωνα.
Βασικα δεν ειναι θεμα το κουτι αλλα τα "πρασινα" περιεχομενα του:102:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το κουτί παίζει μεγάλο ρόλο, δεν αρκεί το "πράσινο" hardware, πρέπει να έχει επαρκή εξαερισμό και σε σωστά σημεία τρύπες για δημιουργία ρεύματος αέρα ανάλογα με την τοποθέτησή του.
Πολλοί κατασκευαστές fanless hardware προτείνουν τη χρήση τουλάχιστον ενός ανεμιστήρα στο κουτί για την δημιουργία ρεύματος αέρα και δίνουν ιδιαίτερες οδηγίες για την τοποθέτηση των εξαρτημάτων.

Reaction score
8
1024x768?? Καλα πλάκα κανείς; Εγω έχω την nvidia 210 και παίζει χωρίς πρόβλημα σε 46. Full HD 1080p

Sent from my MT11i using Tapatalk 2

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών παίζουν 1080p, το θέμα είναι πως παίζουν...

Reaction score
0

Το κουτί παίζει μεγάλο ρόλο, δεν αρκεί το "πράσινο" hardware, πρέπει να έχει επαρκή εξαερισμό και σε σωστά σημεία τρύπες για δημιουργία ρεύματος αέρα ανάλογα με την τοποθέτησή του.
Πολλοί κατασκευαστές fanless hardware προτείνουν τη χρήση τουλάχιστον ενός ανεμιστήρα στο κουτί για την δημιουργία ρεύματος αέρα και δίνουν ιδιαίτερες οδηγίες για την τοποθέτηση των εξαρτημάτων.
Eξυπακουεται. Γιαυτο ειπα μόνο το χειμωνα.

1024x768?? Καλα πλάκα κανείς; Εγω έχω την nvidia 210 και παίζει χωρίς πρόβλημα σε 46. Full HD 1080p
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
1024x768 ειπα οτι ειναι η τηλεοραση...

Reaction score
188

βαλε ενα 8αρι ανεμιστηρα με πολυ χαμηλες στροφες δεν θα ακουγετε καν. πανω στην καρτα και θα στην ψυξει μια χαρα.εχω την ιδια και δεν ειχα κανενα θεμα σε αναπαραγωγη.

αν δεν σε ενδιαφερει το hdmi 1.4 για 3d δεν εχει νοημα να αλλαξεις καρτα.

Reaction score
0

βαλε ενα 8αρι ανεμιστηρα με πολυ χαμηλες στροφες δεν θα ακουγετε καν. πανω στην καρτα και θα στην ψυξει μια χαρα.εχω την ιδια και δεν ειχα κανενα θεμα σε αναπαραγωγη.

αν δεν σε ενδιαφερει το hdmi 1.4 για 3d δεν εχει νοημα να αλλαξεις καρτα.
Bασικα εναν ανεμιστηρα εχω και ειναι πανω στον επεξεργαστη.
Ανεμιστηρα πανω στη καρτα, αν δεν εφαρμοζει οπως πρεπει δεν εχει αποτελεσμα. Καλυτερη ιδεα ειναι να βαλεις καποια παθητικη ψυκτρα εφοσον υπαρχει στο εμποριο για τη καρτα σου.

Hdmi εχω, οχι για 3D αλλα για μεταφορα εικονας+ηχου σε ενα μονο καλωδιο.

Ωστε εχεις 3D τηλεοραση? Και τη βλεπεις με τα ειδικα γυαλια?
Η 5450 αρκει?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.501

Ανεμιστηρα πανω στη καρτα, αν δεν εφαρμοζει οπως πρεπει δεν εχει αποτελεσμα.
Δοκιμασμένο:

8άρης ανεμιστήρας, δουλεύοντας στα 5volt, στο ένα εκατοστό περίπου απόσταση από την ψύκτρα, κατεβάζει 10 ολόκληρους βαθμούς!

ryk

Reaction score
925

Μιά λύση που προτείνω -αφού την έχω εφαρμόσει στον δικό μου- είναι μια ευμεγέθης ψήκτρα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και ένας μεγάλος (ακόμα και 12") ανεμιστήρας που να βγάζει τον αέρα έξω από το κουτί.
Προβλήματα: ο χώρος, το ταίριασμα της ψύκτρας (σωστές τρύπες/υποδοχές), το κόστος (οι ψύκτρες αυτές δεν είναι φτηνές).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@