Κάρτα γραφικών για το htpc μου

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Η πραγματική κατανάλωση σε κάθε PC δεν είναι το άθροισμα των καταναλώσεων του κάθε εξαρτήματος, είναι αρκετά περίπλοκο να υπολογίσεις την πραγματική κατανάλωση ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Ένα σύστημα μπορεί να έχει μικρότερη ονομαστική κατανάλωση, αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει κάποια εργασία σε σχέση με κάποιο άλλο, που έχει μεγαλύτερη ονομαστική κατανάλωση αλλά θα ολοκληρώσει την ίδια εργασία σε λιγότερο χρόνο και ουσιαστικά θα καταναλώσει λιγότερη ενέργεια.

Intel ATOM vs. Intel Core i3
AMD E-350 vs. Intel Core i3

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

σε όλα πρέπει να σταθούμε, το manual δεν απευθύνεται σε συναρμολογητές αλλά σε απλούς χρήστες, έμπειρους και μη...

ryk

Reaction score
925

σε όλα πρέπει να σταθούμε, το manual δεν απευθύνεται σε συναρμολογητές αλλά σε απλούς χρήστες, έμπειρους και μη...
Σωστό!
Aλλά το manual δεν σε κάνει τεχνίτη, γι'αυτό και 'γω λέω σαν συμβουλή ότι όταν την απλώνεις (την πάστα!) βλέπεις τι βάζεις.
Στοίχημα ότι άνθρωπος που θα το εφαρμόζει αυτό για πρώτη φορά, θα τη ξεχειλίσει! Θέλει εμπειρία μέχρι να βρεις τα "σωστά" 4-5mm.
Όπως και να έχει και οι επεξεργαστές που έρχονται με τις ψύκτρες τους εγκατεστημένες (ή πάνε πακέτο με τις ψύκτρες), έχουν αυτή τη σκληρή σιλικόνη/πάστα που πιάνει όλο το καπάκι τους.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.501

Μη μιλάτε άλλο για πάστες, μου ανοίξατε την όρεξη!:138:

ryk

Reaction score
925

Μη μιλάτε άλλο για πάστες, μου ανοίξατε την όρεξη!:138:
Αυτή πάντως μην την βάλεις στην ψύκτρα!!!!:114:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Re: Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Όπως και να έχει και οι επεξεργαστές που έρχονται με τις ψύκτρες τους εγκατεστημένες (ή πάνε πακέτο με τις ψύκτρες), έχουν αυτή τη σκληρή σιλικόνη/πάστα που πιάνει όλο το καπάκι τους.
Όχι.

Γιά να τελειώνουμε επειδή το κουράσαμε. Η επιφάνεια επαφής της ψύκτρας είναι στρογγυλή και συνήθως μικρότερη από το IHS του CPU.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχουν απλωμένη την πάστα σε ικανή επιφάνεια και όχι σε όλη γιατί αυτή δεν απλώνει πολύ κατά την εφαρμογή στην CPU.

Intel stock

Corsair H100

Antec 620

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Όχι.

Γιά να τελειώνουμε επειδή το κουράσαμε. Η επιφάνεια επαφής της ψύκτρας είναι στρογγυλή και συνήθως μικρότερη από το IHS του CPU.
Ναι σωστά,...μιλώ για παλαιότερους επεξεργαστές που έπερναν τετράγωνη ψύκτρα η οποία δεν ξεκολλούσε με τίποτα!
over!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

δεν μας ενδιαφέρουν οι παλαιότεροι επεξεργαστές, πιο παλιά δεν είχαν καν ανάγκη ψύξης...

ryk

Reaction score
925

δεν μας ενδιαφέρουν οι παλαιότεροι επεξεργαστές, πιο παλιά δεν είχαν καν ανάγκη ψύξης...
Καλά μη βαράς.....λέω τι συναντούσα κάποτε....
Και τώρα σε Ε8300-Ε8400 έχω συναντήσει κάτι τέτοιο
http://www.youtube.com/watch?v=b6NbPMQgwPM&feature=player_detailpage#t=223s

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το video είναι του 2006 και αφορά τους Intel Pentium 4, επεξεργαστές ακατάλληλους για HTPC.

Δεν βαράμε κανέναν, συζήτηση κάνουμε και παραθέτουμε επιχειρήματα...

ryk

Reaction score
925

Το video είναι του 2006 και αφορά τους Intel Pentium 4, επεξεργαστές ακατάλληλους για HTPC.
Θερμοκρασία ε?
Αστεία-αστεία μου έχει μείνει ένας με μια μητρική και σκεφτόμουν μην έκανα κάποιο τέτοιο εγχείρημα....

εδιτ: το βίντεο το έβαλα για την ψύκτρα, παρόμοια με τις σημερινές της intel, όπως και το μέγεθος του επεξεργαστή.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

παρόμοια μπορεί να είναι, ίδια δεν είναι, έχουν τεράστια διαφορά...

[YOUTUBE]EyXLu1Ms-q4[/YOUTUBE]

Reaction score
0

Παιδια, νομιζω οτι το θεμα του θρεντ δεν ειναι οι παστες :)

Δεν θα δεις καμία διαφορά στην αναπαραγωγή από την αύξηση της μνήμης στο 1GB.
Αυτο ισχυει και για τη μνημη ddr2 εναντι ddr3?

Ίσως να έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο αρχείο, τι χαρακτηριστικά έχει;
Μπορείς να τα δεις πολύ εύκολα με το mediainfo
Τσέκαρε πρώτα αν όντως είναι προβληματικό το αρχείο.
Eδω τα αποτελεσματα του mediainfo. Τι βλεπετε?

Υ.Γ. μου τη δίνουν τα "πράσινα" εξαρτήματα,
Ναι φιλε μου αλλα εξοικονομεις ρευμα και μειωνεις τη θερμοτητα.

Reaction score
0

Πάντως η DDR2 είναι παρελθούσης χρήσης...την στιγμή που οι μνήμες έχουν φτάσει σε GDDR5 (http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR).
Eγω χρειαζομαι GDDR5 για τη χρηση που κανω? (το gaming δεν περιλαμβανεται)

Παρακολούθησε αν ζορίζεται η GPU με το:
http://www.techpowerup.com/downloads/2173/TechPowerUp_GPU-Z_v0.6.5.html
ή http://www.hwinfo.com/download32.html

Οι 100 βαθμοί που αναφέρθηκαν παραπάνω έχουν σχέση με τη θερμική αντοχή του chip. Δηλ. οι κάρτες γραφικών δουλεύουν εκεί ....δεν καίγονται, σε αντίθεση με τους επεξεργαστές (βέβαια ούτε και αυτοί καίγονται γιατί έχουν κυκλώματα προστασίας, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν εκεί. Κοντά στη θερμοκρασία ορίου τους αρχίζουν τα περίεργα (παγώματα κτλ)
To cpu-z το εχω ηδη. Τι ακριβως κοιταω σε αυτο για να δω αν ζοριζεται η gpu?

Εχω καψει κατα καιρους επεξεργαστη, καρτα γραφικων, ακομα και μνημες. Εισαι βεβαιος οτι τα σημερινα εξαρτηματα εχουν κυκλωματα προστασιας και δε καιγονται ποτε?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Παιδια, νομιζω οτι το θεμα του θρεντ δεν ειναι οι παστες :)

Αυτο ισχυει και για τη μνημη ddr2 εναντι ddr3?

Eδω τα αποτελεσματα του mediainfo. Τι βλεπετε?

Ναι φιλε μου αλλα εξοικονομεις ρευμα και μειωνεις τη θερμοτητα.
Eγω χρειαζομαι GDDR5 για τη χρηση που κανω? (το gaming δεν περιλαμβανεται)

To cpu-z το εχω ηδη. Τι ακριβως κοιταω σε αυτο για να δω αν ζοριζεται η gpu?

Εχω καψει κατα καιρους επεξεργαστη, καρτα γραφικων, ακομα και μνημες. Εισαι βεβαιος οτι τα σημερινα εξαρτηματα εχουν κυκλωματα προστασιας και δε καιγονται ποτε?
Σου έγραψα από το πρώτο μήνυμα τις κάρτες που θεωρώ ότι μπορούν να σου δώσουν πολύ καλή ποιότητα εικόνας και απροβλημάτιστη αναπαραγωγή όλων των ειδών αρχείων video HD και Bly-Ray, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...
Φυσικά αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα εικόνας πάρε όποια κάρτα θέλεις...
Αν θέλεις δοκίμασε να αναπαράγεις mkv ή Blu-Ray με MPC-HC, madVR και SVP.
Κάνε και μια μέτρηση των δυνατοτήτων του PC με το SVPmark

Για τα "πράσινα εξαρτήματα" δεν κατάλαβες το πνεύμα μου και φυσικά δεν διάβασες καθόλου κάτι που έγραψα αργότερα, μια κόντρα ενός Intel ATOM και ενός Intel Core i3 στην κατανάλωση ενέργειας.

Το αρχείο που σου κάνει πρόβλημα είναι αρκετά περίεργο, δεν έχω δοκιμάσει παρόμοιο ποτέ, έχει πολύ χαμηλό bitrate και λογικά κακή ποιότητα.

Όλα τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή μπορούν να καούν, συνήθως γι΄αυτό ευθύνονται τα απαράδεκτα τροφοδοτικά του κιλού και σπάνια οι αυξημένες θερμοκρασίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@