Κάρτα γραφικών για το htpc μου

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Επειδή παρακολουθούν και άλλα μέλη που ενδιαφέρονται θα παρακαλούσα να μην γράφονται ανακρίβειες....
η μέθοδος του απλώματος-spread δεν είναι η καλύτερη, όσο μικρή ποσότητα κι αν καταφέρεις να απλώσεις στο τέλος θα ξεχειλίσει κατά την εφαρμογή της ψύκτρας...
Αν διαβάσατε το άρθρο-δοκιμή σύμφωνα με τις μετρήσεις η καλύτερη μέθοδος είναι η μικρή σταγόνα πάνω στον επεξεργαστή, η πίεση κατά την εφαρμογή της ψύκτρας θα κατανείμει την πάστα εκεί που πρέπει.

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Xμμμμ, η κάρτα σου δεν θα έλεγα ότι ψήνεται.
Χωρίς να ξέρω το θερμικό της όριο, συνήθως είναι αρκετά πιο πάνω.
Ο επεξεργαστής σου να ζορίζεται?
256ΜΒ RAM ε! για κοίτα τις αναλύσεις που υποστηρίζει η κάρτα σου και σε τι refresh rate....
Γιατί ρωτάω....το πιθανότερο η μνήμη σου να είναι λίγη/αργή. Δοκίμασε σε χαμηλότερη ανάλυση...

ryk

Reaction score
925

Αποκαλείς ανακρίβεια κάτι που εφαρμόζω αποδεδειγμένα εγώ, που στο λέω εδώ και όχι σε κάποιo site που κάποιος εφάρμοσε (με σοβαρό λάθος!) την ίδια τεχνική.

Μάλιστα.....

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Δε σε καταλαβα. Ολοι οι Intel ειναι ετσι μικροι?
Εγω παντως μιλαω για AMD. Δες το link στη δευτερη σελιδα. Η επιφανεια που πρεπει να καλυφθει ειναι μεγαλη.
Όλοι σχεδόν οι επεξεργαστές είναι μικροί, άσχετα απ' την επιφάνεια της πλάκας απαγωγής θερμότητας.
Γιά έναν πολύ απλό λόγο, κόστος! :126:

Αν είχες προσέξει τα γραπτά και το link πιό πάνω, θα είχες διαβάσει ότι με τον τρόπο που αναφέρεται μόνο οι γωνίες μένουν χωρίς πάστα.

Παραλληλα ηταν αυξημενη η θερμοκρασια της, 65οC.
Τίποτα γιά κάρτα γραφικών, ζορίζονται πάνω απ' τους 90-100° C.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Re: Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Αποκαλείς ανακρίβεια κάτι που εφαρμόζω αποδεδειγμένα εγώ, που στο λέω εδώ και όχι σε κάποιo site που κάποιος εφάρμοσε (με σοβαρό λάθος!) την ίδια τεχνική.

Μάλιστα.....
Και η μέθοδος που χρησιμοποιούμε εμείς πάνω από δέκα χρόνια είναι λάθος?

Μάλιστα...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μάλιστα.....
Το ότι εσύ εφαρμόζεις την μέθοδο δεν μου λέει κάτι, αν έχεις μετρήσεις και το αποδείξεις θα πάω πάσο.
Το harware secrets είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα στο διαδίκτυο, ρίξε μια ματιά στην μεθοδολογία των μετρήσεων και του τρόπου που δοκιμάζουν διάφορα προϊόντα, αξίζει τον κόπο.

ryk

Reaction score
925

Και η μέθοδος που χρησιμοποιούμε εμείς πάνω από δέκα χρόνια είναι λάθος?

Μάλιστα...
Δεν είπα ποτέ αυτό....
Το αποτέλεσμα μετράει, με όποιον τρόπο και αν το πετύχεις.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι η πολλή ποσότητα, βλάπτει!
Εγώ χρησιμοποιώ τον 1 α' τρόπο, εσύ τον β'. Πρέπει να χρησιμοποιούμε όλοι τον ίδιο?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δηλαδή έχεις εφαρμόσει και τους δυο τρόπους και έπειτα από μετρήσεις επέλεξες;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Δεν είπα ποτέ αυτό....
Το αποτέλεσμα μετράει, με όποιον τρόπο και αν το πετύχεις.
Η κεντρική ιδέα είναι ότι η πολλή ποσότητα, βλάπτει!
Εγώ χρησιμοποιώ τον 1 α' τρόπο, εσύ τον β'. Πρέπει να χρησιμοποιούμε όλοι τον ίδιο?
Αν είναι αποδεδειγμένα αποδοτικότερος, ναι.

ryk

Reaction score
925

Το ότι εσύ εφαρμόζεις την μέθοδο δεν μου λέει κάτι, αν έχεις μετρήσεις και το αποδείξεις θα πάω πάσο.
Το harware secrets είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα στο διαδίκτυο, ρίξε μια ματιά στην μεθοδολογία των μετρήσεων και του τρόπου που δοκιμάζουν διάφορα προϊόντα, αξίζει τον κόπο.
Σου λέω όμως ότι εφαρμόζουν ΛΑΘΟΣ την μέθοδο...γι'αυτό βγάζει παραπλήσια αποτελέσματα με αυτή με την χοντρή σταγόνα!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Γράψε τη σωστή μέθοδο για να καταλάβουμε το λάθος

ryk

Reaction score
925

Δηλαδή έχεις εφαρμόσει και τους δυο τρόπους και έπειτα από μετρήσεις επέλεξες;
Και με την σταγόνα (μετά από προτροπή φίλου) τα ίδια αποτελέσματα πήρα. Παιδεύτηκα μέχρι να βρω πόση θέλει ώστε να μην τρέχει στα πλάγια (σημαντικό).
Η διαφορά -και επιμένω σε αυτό- είναι η ποσότητα. Είχα τραγικά αποτελέσματα με άφθονη ποσότητα (επίτηδες βαλμένη) είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο.

ryk

Reaction score
925

Γράψε τη σωστή μέθοδο για να καταλάβουμε το λάθος

H μέθοδος είναι αυτή που ανέφερα πριν. Πολύ λίγη πάστα -απλωμένη ομοιόμορφα-, μιλάμε για τέτοια ποσότητα ώστε να μην ασπρίζει, να μην φαίνεται σαν στρώση σαντιγύ (όπως στο Link). Πρέπει να είναι διάφανη σχεδόν, δηλ. να βλέπεις το καπάκι του επεξεργαστή.
Στο κάτω-κάτω φυσική είναι βρε παιδιά. Όταν βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, την βάζετε στο μισό μάτι?
Δεν είπα ότι κάνετε λάθος απλά δεν είναι το τέλειο..
Κάποιο κέρδος υπάρχει από την ολική επαφή!

Edit: Α! δείτε όταν βγάζουν τις ψύκτρες πόση πάστα υπάρχει στις επιφάνειες...ελάχιστη...βλέπεις από μέσα της!

Reaction score
0

Ποιους 100οC φιλε μου, πλακα κανεις? Δε μιλαμε για καποιο ενεργοβορο κτηνος σε ενα hardcore gaming συστημα. Ειπα πολλες φορες οτι μιλαμε για κατεβαστηρι με "πρασινα" εξαρτηματα.

Όλοι σχεδόν οι επεξεργαστές είναι μικροί, άσχετα απ' την επιφάνεια της πλάκας απαγωγής θερμότητας.
Γιά έναν πολύ απλό λόγο, κόστος! :126:

Αν είχες προσέξει τα γραπτά και το link πιό πάνω, θα είχες διαβάσει ότι με τον τρόπο που αναφέρεται μόνο οι γωνίες μένουν χωρίς πάστα.
Αρα δε χρειαζεται να καλυπτουμε με παστα ολη την επιφανεια?
Το link το ειδα. Αν βαλεις μια σταγονα στο κεντρο και μετα σφιξεις απο πανω τη ψυκτρα, η παστα ασφαλως θα εξαπλωθει και θα φτασει και στις γωνιες(εξαρταται απο τη ποσοτητα).

256ΜΒ RAM ε! για κοίτα τις αναλύσεις που υποστηρίζει η κάρτα σου και σε τι refresh rate....
Γιατί ρωτάω....το πιθανότερο η μνήμη σου να είναι λίγη/αργή. Δοκίμασε σε χαμηλότερη ανάλυση...
Οχι 256, 512. Η καρτα ειναι αυτη, εχει μνημη DDR2 512MB, μεγιστη αναλυση 2560x1600. Tο refresh rate της δεν το γνωριζω ουτε και το βρηκα στο web. Το refresh rate της τηλεορασης στην οποια βγαζει το σημα ειναι Windows recommended στα 60Herz(η τηλεοραση εχει native αναλυση 1024x768). Οταν λες "χαμηλοτερη αναλυση" τι εννοεις? Να χαμηλωσω την αναλυση της ταινιας? γινεται? ή μηπως να χαμηλωσω την αναλυση των Windows(recommended στα 1360x768)?
Θεωρεις οτι αν βαλω την 5450 με 1024ΜΒ DDR3 θα βλεπω καλυτερα τις mkv ταινιες?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν θα δεις καμία διαφορά στην αναπαραγωγή από την αύξηση της μνήμης στο 1GB.
Ίσως να έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο αρχείο, τι χαρακτηριστικά έχει;
Μπορείς να τα δεις πολύ εύκολα με το mediainfo

Υ.Γ. μου τη δίνουν τα "πράσινα" εξαρτήματα, ή "πράσινη" ανάπτυξη, τα "πράσινα" άλογα και οι "πράσινες" ομάδες ....:137:

ryk

Reaction score
925

Τσέκαρε πρώτα αν όντως είναι προβληματικό το αρχείο.

Πάντως η DDR2 είναι παρελθούσης χρήσης...την στιγμή που οι μνήμες έχουν φτάσει σε GDDR5 (http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR).
Παρακολούθησε αν ζορίζεται η GPU με το:
http://www.techpowerup.com/downloads/2173/TechPowerUp_GPU-Z_v0.6.5.html
ή http://www.hwinfo.com/download32.html

Οι 100 βαθμοί που αναφέρθηκαν παραπάνω έχουν σχέση με τη θερμική αντοχή του chip. Δηλ. οι κάρτες γραφικών δουλεύουν εκεί ....δεν καίγονται, σε αντίθεση με τους επεξεργαστές (βέβαια ούτε και αυτοί καίγονται γιατί έχουν κυκλώματα προστασίας, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν εκεί. Κοντά στη θερμοκρασία ορίου τους αρχίζουν τα περίεργα (παγώματα κτλ)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.501

Παραλληλα ηταν αυξημενη η θερμοκρασια της, 65οC.
Ποιους 100οC φιλε μου, πλακα κανεις? Δε μιλαμε για καποιο ενεργοβορο κτηνος σε ενα hardcore gaming συστημα. Ειπα πολλες φορες οτι μιλαμε για κατεβαστηρι με "πρασινα" εξαρτηματα.

:413:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ρε παίδες......
αυτό είναι πράσινο PC ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score