Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Reaction score
0
Απάντηση: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

Σου έγραψα από το πρώτο μήνυμα τις κάρτες που θεωρώ ότι μπορούν να σου δώσουν πολύ καλή ποιότητα εικόνας και απροβλημάτιστη αναπαραγωγή όλων των ειδών αρχείων video HD και Bly-Ray, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...
Φυσικά αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα εικόνας πάρε όποια κάρτα θέλεις...
Αν θέλεις δοκίμασε να αναπαράγεις mkv ή Blu-Ray με MPC-HC, madVR και SVP.
Κάνε και μια μέτρηση των δυνατοτήτων του PC με το SVPmark
Κατσε για να καταλαβω, αν δε παιζω παιχνιδια παλι χρειαζομαι μια ακριβη καρτα σαν αυτες που μου δειξες για αναπαραγωγη ταινιων?
Υποψιν οτι δε παιζω ποτε blu-ray, δεν εχω καν cd/dvd/blu-ray drive. Oτι βλεπω ειναι απο downloads.

Eυχαριστω για το svpmrk, το κατεβαζω και θα το δοκιμασω.

Για τα "πράσινα εξαρτήματα" δεν κατάλαβες το πνεύμα μου και φυσικά δεν διάβασες καθόλου κάτι που έγραψα αργότερα, μια κόντρα ενός Intel ATOM και ενός Intel Core i3 στην κατανάλωση ενέργειας.
To ξερω οτι εκανες χιουμορ, ωστοσο εδωσα την απαντηση για οσους δε καταλαβαν.

Πόσα W καταναλωνει ο Ιntel ATOM? Θα μου πεις βεβαια τι να το κανεις οταν εχεις μια καρτα-θηριο...

Το αρχείο που σου κάνει πρόβλημα είναι αρκετά περίεργο, δεν έχω δοκιμάσει παρόμοιο ποτέ, έχει πολύ χαμηλό bitrate και λογικά κακή ποιότητα.
Φυσικα. Αφου ειναι μολις 2,33GB για πανω απο δυομιση ωρες.
Το αν εχει κακη ποιοτητα στα 1080 μαλλον δε με πειραζει αφου η tv μου ειναι 1024x768.
Εβαλα τα στοιχεια oπως μου ζητησατε. Υπαρχει ενδειξη damage?

Όλα τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή μπορούν να καούν, συνήθως γι΄αυτό ευθύνονται τα απαράδεκτα τροφοδοτικά του κιλού και σπάνια η αυξημένες θερμοκρασίες.
Τα εξαρτηματα που ειπα τα εκαψα εγω απο κακους χειρισμους. Το θεμα ειναι αν ισχυει αυτο που ειπωθηκε, εχουν αυτοπροστασια τα συγχρονα εξαρτηματα?

ryk

Reaction score
925

Eγω χρειαζομαι GDDR5 για τη χρηση που κανω? (το gaming δεν περιλαμβανεται)

Δεν είπα "σώνει και καλά" ότι την χρειάζεσαι, αλλά μπορεί η μνήμη σου να είναι αργή για την δουλειά που κάνει.

To cpu-z το εχω ηδη. Τι ακριβως κοιταω σε αυτο για να δω αν ζοριζεται η gpu?

Εχω καψει κατα καιρους επεξεργαστη, καρτα γραφικων, ακομα και μνημες. Εισαι βεβαιος οτι τα σημερινα εξαρτηματα εχουν κυκλωματα προστασιας και δε καιγονται ποτε?
gpuz είναι το πρόγραμμα. Στην καρτέλα sensors κοίτα αν σου δείχνει την χρήση του πυρήνα και της μνήμης.
Εναλλακτικό είναι το HWINFO(το άλλο link).

ryk

Reaction score
925

Όλα τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή μπορούν να καούν, συνήθως γι΄αυτό ευθύνονται τα απαράδεκτα τροφοδοτικά του κιλού και σπάνια οι αυξημένες θερμοκρασίες.
Πολύ σωστά....
Από την εποχή του pentium III η intel είχε εξοπλίσει τους επεξεργαστές με το σύστημα αυτοπροστασίας. Η ΑΜD ακολούθησε.
http://www.tomshardware.com/reviews/hot-spot,365.html
Σήμερα δεν πιστεύω να υπάρχει CPU ή GPU χωρίς προστασία.
Ψάξε για CPU thermal throttling και θα σου λυθούν αρκετές απορίες.

Reaction score
0

gpuz είναι το πρόγραμμα. Στην καρτέλα sensors κοίτα αν σου δείχνει την χρήση του πυρήνα και της μνήμης.
To gpu-z το εχω για να βλεπω τη θερ/σια, την οποια βεβαια και απ το aida64.
Στη καρτελα sensors εκτος απο τα fan speed και temp εχει ακομα(current readings)
GPU Core Clock........157.0 MHz
GPU Memory Clock....200.0 MHz
Σε τι με βοηθαει το να ελεγχω αυτα τα νουμερα?

Σχετικα με το SVPmark που λεγαμε τα αποτελεσματα στο "Details: real life/HD" ειναι τα παρακατω. Πως ερμηνευονται αυτες οι ενδειξεις?

decode video: 4.34x (104.1 fps)
48 fps - vectors search: 0.37x (17.7 fps)
60 fps - frame composition: 0.69x (41.4 fps)
48 fps - [SVP] fastest: 1.31x (62.7 fps)
48 fps - [SVP] simple 1: 0.95x (45.5 fps)
60 fps - [SVP] good: 0.51x (30.7 fps)
60 fps - [SVP] high: 0.41x (24.3 fps)
60 fps - [SVP] highest: 0.21x (12.6 fps)
72 fps - [SVP] simple 2: 0.79x (56.6 fps)

Να και φωτο απ το συστηματακι που μου ζητησε ο φιλος, χωρις κανενα fan στο στιγμιοτυπο. Θερμοκρασιες idle σε cpu/vga τωρα που χειμωνιασε 61-62oC (στο δωματιο μου ειχε 21οC). Μολις επαιξα μια ταινια wmv ο cpu αρχισε να ανεβαινει και το εκλεισα μολις πηγε 79oC.
Ο μονος θορυβος ειναι του σκληρου, αν ομως αντικατασταθει με ssd θα υπαρχει ακρα του ταφου σιωπη.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Στο SVPmark πρέπει οι ενδείξεις να είναι μεγαλύτερες ή ίσες του 1x, είναι ένα σύνθετο benchmark γιατί ζορίζει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, η κάρτα γραφικών αναλαμβάνει το decoding και το rendering ενώ ο επεξεργαστής τον αλγόριθμο του Frame Interpolation.

Το κουτί που χρησιμοποιείς είναι ακατάλληλο για λειτουργία χωρίς ανεμιστήρες...
Το τροφοδοτικό πρέπει να τραβά μεγάλο ζόρι μιας και δέχεται όλη τη θερμότητα που παράγεται από επεξεργαστή και κάρτα γραφικών.
Έχεις ενδείξεις θερμοκρασίας του εσωτερικού και του τροφοδοτικού;

ryk

Reaction score
925

To gpu-z το εχω για να βλεπω τη θερ/σια, την οποια βεβαια και απ το aida64.
Στη καρτελα sensors εκτος απο τα fan speed και temp εχει ακομα(current readings)
GPU Core Clock........157.0 MHz
GPU Memory Clock....200.0 MHz
Σε τι με βοηθαει το να ελεγχω αυτα τα νουμερα?
To gpuz το ανέφερα γιατί στον ταπεινό μου nvidia 7400go δείχνει και GPU core load, memory load, controller load, χωρίς όμως να έχει κάποια μέτρηση. Έλεγα μήπως στην κάρτα σου έδειχνε κάτι....
Μπορεί σε κάποια μελλοντική έκδοση...

Κάτσε όμως γιατί μας έχεις μπερδέψει.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε από την κάρτα γραφικών (που πιάνει θερμοκρασία λίγο κάτω από τους 60...πρακτικά δεν ασχολείσαι μαζί της) και στο τέλος λες ότι ο επεξεργαστής σου πιάνει 79 βαθμούς Κελσίου, το οποίο δεν είναι φυσιολογικό. Ποιο μοντέλο είναι?
Λες ότι έχεις ανεμιστήρα στον επεξεργαστή...στην φωτό δεν φαίνεται....

Τι θα έκανα στην θέση σου:
- καθαρισμός κουτιού/ψυκτρών από σκόνη (δεν φαίνεται ότι χρειάζεται, αλλά εσύ βλέπεις καλύτερα)
- αλλαγή πάστας στον επεξεργαστή. Πρόσεξε ώστε η ψύκτρα σου να είναι όσο πιο λεία γίνεται. Μπορείς με ένα 1000 γυαλόχαρτο να την κάνεις τέλεια (αν το χρειάζεται).
- Τοποθετείς έναν ανεμιστήρα ακριβώς πίσω από τον επεξεργαστή, στις γρίλιες του κουτιού. Ο αέρας θα μπαίνει φρέσκος από μπροστά (λογικά εμπρός από τον δίσκο σου πρέπει να έχει κάποια είσοδο) και θα βγαίνει από πίσω.

Δοκίμασε τα και τα ξαναλέμε.
:619:

Reaction score
0

Στο SVPmark πρέπει οι ενδείξεις να είναι μεγαλύτερες ή ίσες του 1x, είναι ένα σύνθετο benchmark γιατί ζορίζει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, η κάρτα γραφικών αναλαμβάνει το decoding και το rendering ενώ ο επεξεργαστής τον αλγόριθμο του Frame Interpolation.
Το svpmark εξαρταται και απο τον επεξστη?
Τι συμπερασμα βγαζεις απο τα νουμερα μου οσο αφορα την αναπαραγωγη HD ταινιων?
Η native αναλυση της oθονης(pc monitor ή τηλεοραση) παιζει ρολο?

Το κουτί που χρησιμοποιείς είναι ακατάλληλο για λειτουργία χωρίς ανεμιστήρες...
Το τροφοδοτικό πρέπει να τραβά μεγάλο ζόρι μιας και δέχεται όλη τη θερμότητα που παράγεται από επεξεργαστή και κάρτα γραφικών.
Έχεις ενδείξεις θερμοκρασίας του εσωτερικού και του τροφοδοτικού;
Ειπαμε, χωρις ανεμιστηρες μονο τη βαρυχειμωνια. Εβγαλα αυτον που ειχα στην cpu για ξεσκονισμα και τραβηξα τη φωτο.
Το κουτι οπως βλεπεις ειναι ευρυχωρο, γιατι ειναι ακαταλληλο? Και ποιο θα ηταν καταλληλο?
Πως μαθαινω τη θερ/σια του τροφ/κου και ποση πρεπει να ειναι αυτη?

Κάτσε όμως γιατί μας έχεις μπερδέψει.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε από την κάρτα γραφικών (που πιάνει θερμοκρασία λίγο κάτω από τους 60...πρακτικά δεν ασχολείσαι μαζί της) και στο τέλος λες ότι ο επεξεργαστής σου πιάνει 79 βαθμούς Κελσίου, το οποίο δεν είναι φυσιολογικό. Ποιο μοντέλο είναι?
Λες ότι έχεις ανεμιστήρα στον επεξεργαστή...στην φωτό δεν φαίνεται...
Φιλε μου...
σου συνιστω να διαβασεις προσεκτικα τα μυνηματα μου. Ετσι θα ξεμπερδευτεις:)

ryk

Reaction score
925

Φιλε μου...
σου συνιστω να διαβασεις προσεκτικα τα μυνηματα μου. Ετσι θα ξεμπερδευτεις:)

Θελω να παρω μια καρτα καλυτερα απο αυτη που εχω τωρα (ATI 5450 512MB DDR2).

Φιλε μου, τις θερμοκρασιες τις παρακολουθω ανα πασα στιγμη.
Το καλοκαιρι χρειαζεται ενας ανεμιστηρας, το χειμωνα τον βγαζω.
Αν θυμαμαι καλα, εντελως fanless το συστημα στο καταχειμωνο ανεβαινει η θερμοκρασια της καρτας ως τους 57οC εαν παιζεις ταινια.
Το συστημα ψυξης της 5450 δε μου αρεσει, μηπως καποιο αλλο πιο μεγαλο ειχε καλυτερο αποτελεσμα?
Δεν εχω προβλημα με "σπασιματα".

Μολις επαιξα μια ταινια wmv ο cpu αρχισε να ανεβαινει και το εκλεισα μολις πηγε 79oC.

Τι δεν διάβασα καλά?:203:
Όπως και να'χει, αν θέλεις δοκίμασε την πρόταση μου ... δεν χάνεις τίποτα!

Reaction score
0

Φιλε μου μολις απο πανω ξαναεγραψα οτι υπαρχει cpu fan τον οποιο αφαιρεσα μονο για τις αναγκες της φωτογραφισης. 79 πηγε στα πλαισια δοκιμης και αν δεν το εκλεινα θα πηγαινε και παραπανω.
Αnyway, ας επικεντρωθουμε στα ζητηματα μου δηλαδη στη καρτα.

ryk

Reaction score
925

Φιλε μου μολις απο πανω ξαναεγραψα οτι υπαρχει cpu fan τον οποιο αφαιρεσα μονο για τις αναγκες της φωτογραφισης. 79 πηγε στα πλαισια δοκιμης και αν δεν το εκλεινα θα πηγαινε και παραπανω.
Αnyway, ας επικεντρωθουμε στα ζητηματα μου δηλαδη στη καρτα.
Οκ! Δικιά μου παρανόηση.....
Δοκίμασε όμως (με τον ανεμιστηράκι της CPU βγαλμένο) να βάλεις έναν ανεμιστήρα (όσο μεγαλύτερο χωράει) πίσω που σου είπα. Έχει πλεονέκτημα από το να το βάλεις στην CPU.

Reaction score
188

τι πρασινη? εχεις μια καρτα που εχει απο τις χαμηλοτερες καταναλωσεις.

η 5450 ειναι μια χαρα για την δουλεια που θελεις.η καρτα δεν καιει τιποτα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι με παθητικη ψυξη θα ειναι κρυα.πρεπει να εστιασεις σε καλυτερη ψυξη και οχι σε αλλαγη καρτας.

μπορεις να βαλεις ενα 10-12αρη ανεμιστηρα με αντισταση και να εχει πολυ χαμηλες στροφες ωστε να μην ακουγεται καθολου.

Reaction score
0

τι πρασινη? εχεις μια καρτα που εχει απο τις χαμηλοτερες καταναλωσεις.

η 5450 ειναι μια χαρα για την δουλεια που θελεις.η καρτα δεν καιει τιποτα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι με παθητικη ψυξη θα ειναι κρυα.πρεπει να εστιασεις σε καλυτερη ψυξη και οχι σε αλλαγη καρτας.

μπορεις να βαλεις ενα 10-12αρη ανεμιστηρα με αντισταση και να εχει πολυ χαμηλες στροφες ωστε να μην ακουγεται καθολου.
H 5450 ομως τελευταια παρατηρησα οτι στις full hd ταινιες κανει κολληματακια... Προχτες εβαλα ενα τετοιο βιντεακι και κολλαγε απ την αρχη. Δε προχωρουσε καθολου (εκτος αν ευθυνεται ο επξστης ή οτι η tv δεν ειναι full hd). Δοκιμαζοντας κατοπιν με μια 9800gt τα κολληματα εξαφανιστηκαν.
Σκεφτομαι λοιπον να την αντικαταστησω την αρχαια 5450 με μια 6450.

Reaction score
188

πρωτον η καρτα δεν εχει θεμα με 1080p βιντεο.κατι δεν εχεις σεταρει σωστα,τι να πω σε εμενα δεν κολαγε ποτε.ακομα και σε full iso bluray.μηπως στο κανει απο υψηλες θερμοκρασιες και ζοριζετε?

δευτερον η καρτα υποστηριζει H.264, VC-1, MPEG-2 δηλαδη κανει επιταχυνση βιντεο χωρις να επιβαρυνει cpu(περναει και dts-hd master audio-dolby true hd) οποτε μονο αρχαια δεν θεωρειται.

εαν θα πας σε 6450 το μονο που θα κερδισεις ειναι η hdmi 1.4 για 3d το οποιο δεν σε ενδιαφερει.

Reaction score
0

πρωτον η καρτα δεν εχει θεμα με 1080p βιντεο.κατι δεν εχεις σεταρει σωστα,τι να πω σε εμενα δεν κολαγε ποτε.ακομα και σε full iso bluray.μηπως στο κανει απο υψηλες θερμοκρασιες και ζοριζετε?
Εκτος απο τους δυο πιθανους λογους που ειπα, ενας τριτος ειναι οπως ειπες η ρυθμιση στο CCC.
Eσυ ποια ακριβως ρυθμιση εκανες?
Δε σου κολαγε ποτε λες, αλλα με τι επεξεργαστη? Σε τι οθονη προβαλες?
Απο ποια και πανω θερμοκρασια θεωρειται υψηλη, ωστε να υπαρχει πιθανο ζορισμα?
Γιατι ο παρελθων χρονος? Δεν την εχεις πια?
δευτερον η καρτα υποστηριζει H.264, VC-1, MPEG-2 δηλαδη κανει επιταχυνση βιντεο χωρις να επιβαρυνει cpu(περναει και dts-hd master audio-dolby true hd) οποτε μονο αρχαια δεν θεωρειται.
εαν θα πας σε 6450 το μονο που θα κερδισεις ειναι η hdmi 1.4 για 3d το οποιο δεν σε ενδιαφερει.
Την 4650 την πηρα κιολας. Δοκιμασα την ταινια που κολλαγε και τωρα δεν κολλαει.
Η 5450 που πηρα πριν απο 2,5 χρονια θεωρειται πια αρχαια. Σημερα υπαρχουν πολλα μοντελα φτηνοτερα και με καλυτερα χαρακτηριστικα. Περαν της φυσικης φθορας, υπαρχει η κακη ψυκτρα, και μνημη μολις 512ΜΒ DDR2 εναντι 2048 GDDR3 της 6450. Εδω υπαρχει ενα συγκριτικο.
Το 3d αναφερεται σε τρισδιαστατες τηλεορασεις? Μπορει να με ενδιαφερει αργοτερα. Πριν απο λιγο εβλεπα σε φυλλαδιο του Κολομβουνη μια 3d τηλεοραση στα 400€...

Δοκίμασε όμως (με τον ανεμιστηράκι της CPU βγαλμένο) να βάλεις έναν ανεμιστήρα (όσο μεγαλύτερο χωράει) πίσω που σου είπα. Έχει πλεονέκτημα από το να το βάλεις στην CPU.
Kαπως ετσι?

Το να βαλω εκει τον 12ρη slipstream ανεμ/ρα ειναι το καλυτερο (εκει τον εχω στο main pc μου) ωστοσο τον προτιμω στη cpu ψυκτρα γιατι δε μου αρεσει η αισθηση του αερα που φυσαει απο πισω.
Δεξια στη μεση διακρινεται ενας ρυθμιστηρας με τον οποιον ειναι συνδεδεμενο το fan και μπορεις να το γυρισεις απ τα 900rpm ως τα 0. Στη θεση της καρτας βρισκεται πλεον η 6450. Αυτη τη στιγμη με 700rpm και θερμ/σια δωματιου 23-24οC εχω 55ο στη καρτα και 45ο στον επξ/στη(Sempron140). Moλις πεσουν τα σοβαρα κρυα θα μπορεσω να το κλεισω τελειως. Στη θεση του πρασινου σκληρου υπαρχει ενας ssd. Δηλαδη μιλαμε για εντελως αθορυβο συστημα, το απολυτο ονειρο! :105:

ryk

Reaction score
925

Kαπως ετσι?

Το να βαλω εκει τον 12ρη slipstream ανεμ/ρα ειναι το καλυτερο (εκει τον εχω στο main pc μου) ωστοσο τον προτιμω στη cpu ψυκτρα γιατι δε μου αρεσει η αισθηση του αερα που φυσαει απο πισω.
Δεξια στη μεση διακρινεται ενας ρυθμιστηρας με τον οποιον ειναι συνδεδεμενο το fan και μπορεις να το γυρισεις απ τα 900rpm ως τα 0. Στη θεση της καρτας βρισκεται πλεον η 6450. Αυτη τη στιγμη με 700rpm και θερμ/σια δωματιου 23-24οC εχω 55ο στη καρτα και 45ο στον επξ/στη(Sempron140). Moλις πεσουν τα σοβαρα κρυα θα μπορεσω να το κλεισω τελειως. Στη θεση του πρασινου σκληρου υπαρχει ενας ssd. Δηλαδη μιλαμε για εντελως αθορυβο συστημα, το απολυτο ονειρο! :105:
Ακριβώς!
Μια χαρά είναι .... μην τον πειράζεις, σιγά μην ακούς τις 900 στροφές!

Aααααααα..........Αν έχεις όρεξη πάρε μπλοκάκι και γράφε:
θερμοκρασίες με τον ανεμιστήρα πίσω/πάνω στην cpu (idle, κατά την διάρκεια ταινίας, max).
Κάντο και με τις 2 κάρτες γραφικών, με την ίδια ταινία/πρόγραμμα κτλ. (Βάλε κάποιο μετροπρόγραμμα π.χ. 3D MARK 20XX)

Reaction score
150
A) Οι εικόνες του I-Core-7 που μπήκαν και τον δείχνουν μικρό είναι με το IHS Removed από κάποιον που ξέρει τι κάνει και δείχνει το επεξεργαστή γυμνό. Ο επεξεργαστής έρχεται από το εργοστάσιο έτσι:

Κι έτσι θα παραμείνει για το 99.99% των χρηστών. Επίσης το IHS είναι concave και αν θες να πας το έξτρα mile μπορείς να "λυγίσεις την ψύκτρα". Το κάνουμε σε waterblocks με ειδικό τρόπο για να εφαρμόζει καλύτερα. Οι ψύκτρες τις Intel που έχουν τα τρια strips εφαρμόζουν στα σημεία που πατάει η ψύκτρα.

Β) To πως βάζουμε την πάστα επίσης παίζει ρόλο αλλά έχει να κάνει και με το τι υλικό χρησιμοποιούμε (αναλόγως του viscosity) καθώς και την ψύκτρα. Π.χ. μια concave ψύκτρα (μόνο waterblocks) κερδίζει από τη μεγαλύτερη επιφάνεια εφαρμογής αλλά μόνο αν διασφαλίσεις ότι δεν έχει αέρα. Κατά βάση χρησιμοποιούμε το X αλλά πολλοί overclockers χρησιμοποιούν και το credit card method (έχω και ειδικές καρτούλες γι'αυτό).

Π.χ. Στον overclocked Q9550 @ 3.8Ghz 1.45 Voltage (watercooled) που έχω το έχω βάλει με credit card (θέλει ΕΛΑΧΙΣΤΟ και αναλόγως το υλικό) κι έχω 28-30C σε νορμάλ χρήση. Τέλος πάντων μεγάλη ιστορία.

Δείτε τα βιντάκια:

[YOUTUBE]EyXLu1Ms-q4&NR=1[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]ffK7L0Qj13Q&annotation_id=annotation_461720&feature=iv[/YOUTUBE]

Παίζει ρόλο φυσικά και το πόσο καλά εφαρμόζει πίεση η ψύκτρα. Εννοείται πως ψύκτρες με backplates δένουν καλύτερα και στα waterblocks είναι must.

Αναλόγως όμως του υλικού και της ποσότητας που έχουμε βάλει, της απόλυτης ή όχι εφαρμογής της ψύκτρας (του αέρα δεν έχουν 100% εφαρμογή σε όλη την επιφάνεια και λιγότερο από concave waterblocks), και τέλος της ασκούμενης πίεσης μπορεί ή όχι να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή.
Πάντως αν, λέω ΑΝ θέλουμε το maximum και αυτό δεν αφορά εφαρμογές όπως εδώ τότε το απλό σπυρί δεν το πετυχαίνει. Αυτό όμως που πετυχαίνει είναι να καλύπτει το 99% των χρηστών και των ψυκτρών.

Και περίπτωση αυτών πάντως που ΔΕΝ κάνουν overclocking τσάμπα φεά ουσία χαλάτε. Βάλτε ένα σπυρί και τέρμα.

Τώρα σχετικά με την κάρτα του φίλου μας. Πολύ κουβέντα για το τίποτα μου φαίνεται.

Πάρε όποια καλύτερη passive μπορείς για τους ψυχολογικούς σου και μόνο λόγους και μην κουράζεσαι.

Πάντως εγώ σε κουτί που είναι σχεδιασμένο 100% για HTPC παίζω με ATI5770 και χαμηλωμένο ανέμιστήρα και You can't hear squat και σκοπεύω να βάλω ακόμα πιο δυνατή στην επόμενη αναβάθμιση.

Επίσης υπάρχουν και εξωτικές ψύκτρες για κάρτες γραφικών που είναι επίσης αθόρυβες.

Reaction score
188
Απάντηση: Re: Κάρτα γραφικών για το htpc μου

την ειχα σε ενα htpc με εναν core duo 6700 kai 1gb ram.φυσικα η καρτα ζεματαγε.οι καρτες γραφικων αντεχουν και μεχρι 100 βαθμους αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να δουλευει συχνα ετσι μειωνης την διαρκεια ζωης της.απλα πουλησα το htpc τωρα και μου εχει μεινει η καρτα σκετη.

σαν 3d αποδοση σε παιχνιδια ειναι 2-3 frames πανω.τιποτα δηλαδη.και 2gb που εχει η καρτα παλι δεν λεει τιποτα αφου ο πυρηνας δεν κανει για παιχνιδια.

ε προφανως και ειναι παλια αλλα ξαναλεω κανει μια χαρα την δουλεια της για htpc.αν παρει καποιος μια entry level,φυσικα και θα προτιμησει 6450 η gt 620.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@