Κάτι ψήνεται στο σπίτι μας

Reaction score
1.469
Η ψησταριά πρέπει να είναι ανοξείδωτη.
Όλα τα άλλα ότι και να είναι, κάποτε θα σκουριάζουν, ειδικά αν χτυπηθούν και ξυθεί η κεραμική μπογιά τους.
Αλλά να δίνεις 500 - 700 ευρώ για ψησταριές επώνυμες μεν, αλλά σιδερένιες, είναι υπερβολή.
Με καπακι τυπου weber εχεις φτιαξει ποτε?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.487
Τα κάρβουνα τα αγόρασα απο εκεί που αγόρασα και την ψησταριά.
Επίσης χρειάζεσαι το τζελ προσαναματος.
Εδω παίρνεις μια ιδέα τιμής και διαθεσιμότητας αλλα σίγουρα υπάρχουν και επιπλέον μαγαζιά που τα πουλάνε.
Δυστυχώς η Lotus έχει το μειονέκτημα ότι δεν έχει την ίδια θερμοκρασία στο κέντρο και την περιφέρεια. Έχοντάς το υπ' όψιν, αλλάζεις την θέση αυτών που ψήνεις, ώστε στο τέλος να πετύχεις ομοιόμορφο ψήσιμο.

Αν με ρωτήσετε, τώρα δεν θα την ξαναγόραζα.

Reaction score
7.891
Γνωριζεις τιποτα γι αυτη τη ψηχταρια φιλε μου? Να προβω σε αγορα? Ειναι οντως η καλυτερη μαρκα αυτη?
https://www.skroutz.gr/s/4876606/Broil-King-Gem-20.html
Αν θέλετε να ασχοληθείτε με το σπορ, ένα είναι το μηχάνημα. Η Rols Royce των bbq's. Αυτό:
https://www.facebook.com/MonolithGreece/
Κοστίζει τα διπλά λεφτά από αυτά που κοιτάτε στο skroutz, αλλά θα το έχετε για μια ζωή. ΔΕΝ σπάει όπως λένε και ΔΕΝ χαλάει. Εκτός αν μερακλώνετε συχνά και πετάτε τα bbq σας από το μπαλκόνι...

Γεύση και ποιότητα ψησίματος γίνεται μόνο σε κλειστού τύπου bbq / ξυλόφουρνους. Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, κλειστά κεραμικά έχουν. Μην τρελαθούμε κιόλας και αφορίζουμε αυτά που δεν ξέρουμε...

IMG_1476.JPG

upload_2017-5-12_20-20-30.png

12798929_1283175145031728_84978854089841899_n.jpg

upload_2017-5-12_20-28-8.png

upload_2017-5-12_20-29-25.png

Όλα τα άλλα, τα ανοικτά, είναι οδοντόκρεμες (κι εγώ μια ανοικτή ψησταριά στο εξοχικό επειδή δεν μπορώ να πάρω μια κλειστού τύπου). Που διαφέρει όμως από αυτό; :

Αν μπορείτε, κάνετε την καρδιά σας πέτρα -όσον αφορά το χρηματικό- και πηγαίνετε σε μια κεραμική. Δεν θα το μετανοιώσετε. Θα γίνεται ο ήρωας της οικογένειας και της παρέας.

Last edited:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.925
Ναι αλλα για κατι σε ποιο πρακτικο με γκαζι για μια γρηγορη μπριζολιτσα εχεις καμια ιδεα?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.218
Ναι αλλα για κατι σε ποιο πρακτικο με γκαζι για μια γρηγορη μπριζολιτσα εχεις καμια ιδεα?
¨ανάβει" πιο γρήγορα και από το γκάζι αυτό που λέει ο Γιάννος...και σβήνει επίσης.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.925
Ε οχι τα καρβουνα δεν αναβουν πιο γρηγορα......:thumbsdown:

Reaction score
7.891
Αλήθεια λέω και μπορώ να το δείξω σε όποιον θέλει.
Σε 15 λεπτά από σβηστό, ψήνω κανονικά 2 μπριζόλες. Σε 30 λεπτά, γεμίζω την επιφάνεια με όσες μπορεί να χωρέσει με μιάς και ψήνω κανονικά.

Α! Και μετά το σβήνω. Δεν το αφήνω να καούν τα κάρβουνα μόνα τους, Τα φυλάω για το επόμενο ψήσιμο (στο 15λεπτο)!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.218
εννοώ να πιάσει θερμοκρασία ψησίματος η σχάρα, από ανοιχτή υγραερίου είναι σαφώς πιο γρήγορη, από κλειστή τα ίδια αν και στις υγραερίου παίζει μεγάλο ρόλο η παροχή που δίνει ο μειωτής πίεσης από την μπουκάλα, αν έχεις πάνω από 2-3 καυστήρες θες μεγαλύτερο από το σύνηθη μειωτή που κυκλοφορεί και θέλει ψάξιμο να το βρεις....είχα μπλέξει κάποτε με αυτό το θέμα με τις ψησταριές από το λινκ που έβαλα παραπάνω...και μετά κατέληξα σε μια weber που έπαιζε σωστά με την μπουκάλα του υγραερίου.

Reaction score
1.469
Αν θέλετε να ασχοληθείτε με το σπορ, ένα είναι το μηχάνημα. Η Rols Royce των bbq's. Αυτό:
https://www.facebook.com/MonolithGreece/
Κοστίζει τα διπλά λεφτά από αυτά που κοιτάτε στο skroutz, αλλά θα το έχετε για μια ζωή. ΔΕΝ σπάει όπως λένε και ΔΕΝ χαλάει. Εκτός αν μερακλώνετε συχνά και πετάτε τα bbq σας από το μπαλκόνι...

Γεύση και ποιότητα ψησίματος γίνεται μόνο σε κλειστού τύπου bbq / ξυλόφουρνους. Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, κλειστά κεραμικά έχουν. Μην τρελαθούμε κιόλας και αφορίζουμε αυτά που δεν ξέρουμε...

View attachment 74651

View attachment 74652

View attachment 74659

View attachment 74653

View attachment 74654

Όλα τα άλλα, τα ανοικτά, είναι οδοντόκρεμες (κι εγώ μια ανοικτή ψησταριά στο εξοχικό επειδή δεν μπορώ να πάρω μια κλειστού τύπου). Που διαφέρει όμως από αυτό; :

Αν μπορείτε, κάνετε την καρδιά σας πέτρα -όσον αφορά το χρηματικό- και πηγαίνετε σε μια κεραμική. Δεν θα το μετανοιώσετε. Θα γίνεται ο ήρωας της οικογένειας και της παρέας.
ειχες πει πως η απολυτη ειναι η green egg η ολες οι κεραμικες ειναι το ιδιο και η ιδια κατηγορια?
επισης τιμη της monolith? 1200 οσα περιπου και η green egg?
εγω ειχα δει αυτη
που ειναι φθηνοτερη απο την green egg εστειλα email ομως δεν στελνουν εκτος us

Reaction score
7.891
ειχες πει πως η απολυτη ειναι η green egg η ολες οι κεραμικες ειναι το ιδιο και η ιδια κατηγορια?
επισης τιμη της monolith? 1200 οσα περιπου και η green egg?
εγω ειχα δει αυτη
που ειναι φθηνοτερη απο την green egg εστειλα email ομως δεν στελνουν εκτος us
Είχα πει πως το Green Egg είναι το απόλυτο με την έννοια του κεραμεικού. Δεν είχα δει τα Monoliths. Όταν είδα την κατασκευή των Monoliths, αναθεώρησα (μηχανικός γαρ). Είναι ανώτερα σχεδιαστικά και έχουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Από τιμές δεν ξέρω, νομίζω περίπου 800-900 το μικρότερο.
Το δικό μου ειναι το μεσαίο και στοίχισε 1450.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.925
Κατι primo που κοιταξα κοντα στο σπιτι μου ειναι ακριβες αλλα εχει καποια μοντελα οβαλ που μου αρεσουν..για το 300 με την βαση του 1450 ευρω περιπου .

Reaction score
7.891
Κατι primo που κοιταξα κοντα στο σπιτι μου ειναι ακριβες αλλα εχει καποια μοντελα οβαλ που μου αρεσουν..για το 300 με την βαση του 1450 ευρω περιπου .
Όπως φαίνεται, το Primo κοστίζει 1800,00 €.

Το Monolith κοστίζει 1450,00 και έχει επιπλέον εξαρτήματα από το Primo (δηλ το primo τα χρεώνει έξτρα) τα ακόλουθα:
  1. Πέτρα αντανάκλασης θερμοκρασίας για να δουλεύει ως φούρνος
  2. Πέτρα πίτσας
  3. Inox σχάρα 2ου επιπέδου
  4. Πλαϊνά ξύλινα ράφια
  5. Σύστημα προώθησης ξυλακίων καπνίσματος
  6. Inox καλάθι για τα κάρβουνα (να μην είναι ατάκτως ερριμμένα)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.218
Όπως φαίνεται, το Primo κοστίζει 1800,00 €.

Το Monolith κοστίζει 1450,00 και έχει επιπλέον εξαρτήματα από το Primo (δηλ το primo τα χρεώνει έξτρα) τα ακόλουθα:
  1. Πέτρα αντανάκλασης θερμοκρασίας για να δουλεύει ως φούρνος
  2. Πέτρα πίτσας
  3. Inox σχάρα 2ου επιπέδου
  4. Πλαϊνά ξύλινα ράφια
  5. Σύστημα προώθησης ξυλακίων καπνίσματος
  6. Inox καλάθι για τα κάρβουνα (να μην είναι ατάκτως ερριμμένα)
ποιο μέγεθος monolith είναι αυτό; βάλε και καμιά φωτο του σετ

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.925
Το oval σχημα της primo μου φαινεται λιγο πιο φιλικο για την χρηση.
Η τιμη με καποια εκπτωση για αυτη που ρωτησα ( την οβαλ 300) ειναι γυρω στα 1450 ευρω
αλλα δεν ξερω αν δινουν και τιποτα αλλο.

Για να κερδισω λιγο χρονο θα δοκιμασω να συνεφερω λιγο την μικρη weber που εχω :O_o:,
αλλα σιγουρα θελω να δω την monolith απο κοντα σε χρηση!

Reaction score
263
Χωρίς να θέλω να γίνω ισοπεδωτικός αλλά καθαρά λόγω άγνοιας και για να μπορώ να δικαιολογήσω κάποια πράγματα σε μένα κατ´αρχας, με δεδομένο το υλικό κατασκευής τους και τη χώρα προέλευσής των, δικαιολογούνται οι τιμές πώλησής των;

Φιλικά
Βασίλης

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847