Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Δεν μπορείς να απαιτείς από κανένα να επιστρέφονται στην ώρα τους τα dvd ή να ενημερώνουν οι πελάτες για καθυστέρηση το v.club.
Το πληρώνουν (και ακριβά μάλιστα) και τέλος .
Είναι σαν να φωνάζεις στο φούρναρη που πούλησε τις τελευταίες 10 φρατζόλες σε ένα άτομο και δεν κράτησε για σένα που δεν είχες ενημερώσει ότι θα περάσεις.

Πάντως Κωνσταντίνε για να αποφύγω τέτοια προβλήματα κλείνω τις ταινίες μου μέσω ιντερνετ που ευτυχώς έχει το video club μου, αν την έχει εκείνη τη χρονική στιγμή κάνω κράτηση και παω και την παίρνω μεσα στη μέρα, αν δεν την έχει με ενημερώνουν με sms πότε ήρθε.
Και το όλο σύστημα δεν υπόκειται στην δεξιότητα του υπαλλήλου, τα πάντα γίνονται μέσω συστήματος. Πιστέυω στην περιοχή σου έχεις τετοια club.
Άστοχο το παράδειγμα με το φούρναρη, γιατί εγώ είχα ενημερώσει ότι τη θέλω κι εκανα κράτηση.
Και φυσικά δεν απαιτώ εγώ, αλλά και όλοι οι άλλοι που έχουν δικαίωμα να βλέπουν ταινίες.
Και νομίζω ότι όλα τα μέλη ενός βίντεοκλάμπ έχουν το ίδιο δικαίωμα.

Reaction score
0
Καλά άσε τον φούρναρη άλλο υπονοούσα, θα πρέπει να έχεις πάντως εκεί πιστεύω κάποιο μεγάλο v.club με σοβαρό site να γίνεται αυτόματα η κράτηση και να ειδοποιείσαι αμέσως μόλις επιστραφεί η ταινία που θες.

Reaction score
0
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που για να αποφύγουν την καθυστέρηση καταφεύγουν, ενάντια στο νόμο, στην αντιγραφή της ταινίας και την άμεση επιστροφή της. Αλλά νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να ωθήσει τους ενοικιαστές-θεατές προς την κατεύθυνση της παρανομίας, οπότε μένουμε στο ότι η χρέωση της καθυστέρησης αποτελεί λογική αντιμετώπιση του θέματος.
Έχοντας πληρώσει 20άρια και 30άρια δυστυχώς το έχω κάνει και εγώ αυτό. Δεν είναι σωστό αλλά άμα έχει γράψει το κοντέρ 15-20 € νιώθω λίγο @##$% να την επιστρεψω χωρίς να την έχω δει καν ενώ με τα ίδια χρήματα θα την αγόραζα.

Από την άλλη, μπορεί να το δει κανείς και ως θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς... Κάτι που το ζητάνε όλοι, όπως μια καινούργια ταινία, δεν είναι σωστό να το έχω εγώ στο σπίτι μου να κάθεται.
Αυτό είναι πολύ σωστό και δεν το κάνω. Και συνήθως τέτοιες ταινίες βρίσκω χρόνο να τις δώ σε 1-2 μέρες, κάτι βλακίες είναι που χρυσοπληρώνω. :happy_9:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.922

μπορεί, πολύ πιο απλά, ενα βιντεο κλαμπ να φροντίσει για περισσότερες κοπιες για μία ταινία. ούτε συστηματα, ούτε ποινες και κουραφέξαλα :angel:
Αυτό είναι η πιο λογική λύση.
Είμαι μέλος σε video club που φέρνει τα blockbusters σε πολλά αντίτυπα, αν και τελευταία νοικιάζω σπάνια ταινίες...
Και σχεδόν ποτέ δεν πηγαίνω στο μαγαζί αν δεν είμαι από πριν σίγουρος ότι θα βρω κάτι που θέλω (με κράτηση, με τηλέφωνο κλπ), γιατί αν δε βρω ταινία που θέλω παίρνω μια στην τύχη "για τον κόπο μου" και 99% βγαίνει μούφα! :crazy_1:

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

παίρνω μια στην τύχη "για τον κόπο μου" και 99% βγαίνει μούφα! :crazy_1:
Αυτές που μου έχουν βγεί μούφες, είναι αυτές που μου έχει προτείνει ο υπάλληλος!!

Reaction score
1.213
1.Εχει δικαιωμα αυτος που την νοικιαζει να την κραταει οσο θελει και οσο αντεχει η τσεπη του και μαλιστα θεωρω απαραδεκτη την πολιτικη μερικων υπαλληλων που σε παιρνουν τηλ σπιτι και ρωτανε :''Eχουμε εναν πελατη που θελει τη ταινια...μηπως μπορειτε να την επιστρεψετε ?''
Δεν οφειλει ουτε να ενημερωσει κανεναν ,ουτε να δωσει εξηγησεις σε κανενα, ουτε τιποτα !!!

2.Οχι δεν δικαιουσαι ενοικιασεις δωρο-αυτο ελειπε !!!

3.Πολλες φορες μια ταινια ειναι να ερθει,σε εχουν ειδοποιησει οτι την περιμενουν ..αλλα ως δια μαγειας δεν επιστρεφεται...Συμβαινει η ταινια να εχει ερθει οντως αλλα ο υπαλληλος να την κρατησει για καποιον δικο του και εσενα να σε γραψει κανονικα

4.Αυτο ελειπε να υπαρχει και ποιντ συστεμ στα videoclub...τι αλλο θα ακουσουμε

5.Καταλαβαινω οτι ειναι σπαστικο αλλα τι να κανουμε....μονο υπομονη ..η να εχουμε και εμεις κανα γνωστο videoclubα να τις κραταει για παρτη μας

Reaction score
1.213
Eκεινο που πρεπει να γινεται ειναι να διατηρειτε η σειρα στις κρατησεις..αν δεν την φερει καποιος μια δυο μερες να πανε πισω ολοι αυτοι που περιμενουν και με την ιδια σειρα..γιατι παρατηρειται το εξης...σου λεει η υπαλληλος ..εσεις την ειχατε κανει κρατηση για δευτερα πχ αλλα δεν ηρθε..ωραια λες εσυ θα την παρω τριτη που θα ερθει..ναι αλλα τριτη την εχει κανει κρατηση ο ταδε τεταρτη ο ταδε...το πασχα ο ταδε..και εσυ πρεπει να περιμενεις ολους αυτους μεχρι να ξαναπιασεις σειρα ?Αυτο ειναι απαραδεκτο

Reaction score
1.213
Αν και ο Κωνσταντίνος εχει το δίκιο του ως προς το ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, τείνω να συμφωνήσω με την άποψη του marvin. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι (πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περισσότερους του ενός σε ένα σπίτι που θέλουν να δουν την ταινία μαζί) τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το χρόνο τους με τόση σιγουριά. Πολλοί, επομένως, εν γνώσει τους πληρώνουν το πρόστιμο για να δουν την ταινία όχι αυθημερόν αν δεν μπορέσουν, αλλά με την πρώτη ευκαιρία που θα έχουν μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που για να αποφύγουν την καθυστέρηση καταφεύγουν, ενάντια στο νόμο, στην αντιγραφή της ταινίας και την άμεση επιστροφή της. Αλλά νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να ωθήσει τους ενοικιαστές-θεατές προς την κατεύθυνση της παρανομίας, οπότε μένουμε στο ότι η χρέωση της καθυστέρησης αποτελεί λογική αντιμετώπιση του θέματος.

Από την άλλη, μπορεί να το δει κανείς και ως θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς... Κάτι που το ζητάνε όλοι, όπως μια καινούργια ταινία, δεν είναι σωστό να το έχω εγώ στο σπίτι μου να κάθεται.

Τελικά όλα έχουν δύο όψεις (κι αν είναι μόνο δύο, καλά είναι...)

Γινονται...και τετοια ????:shock::shock:........:cool_11:....ποιος τα κανει αυτα ??:cool_11:

Μια φορα πηρα ολες τις καινουργιες ταινιες που ειχε φερει..καμμια δεκαρια...και η υπαλληλος (μια γνωστη-τυπικη ψιλοφοβητσιαρα..που κοβει αποδειξη κιολας...χαχαχ) μου λεει....ρε δεν πιστευω να τις δινεις σε ...μαυρους ???

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Νομίζω ότι με παρεξηγήσατε όλοι σφόδρα... δεν εισηγήθηκα την ποινή του θανάτου γι' αυτούς που αντιγράφουν τις ταινίες γιατί δεν πρόλαβαν να τις δουν. Οι περισσότεροι το κάνουν κάποιες φορές. Ούτε εγώ εξαιρούμαι. Αλλά επισήμανα ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και επομένως δεν μπορεί να αποτελεί σαφώς ή πλαγίως προτεινόμενο τρόπο για τη μείωση των καθυστερήσεων.

Reaction score
1.213
Νομίζω ότι με παρεξηγήσατε όλοι σφόδρα... δεν εισηγήθηκα την ποινή του θανάτου γι' αυτούς που αντιγράφουν τις ταινίες γιατί δεν πρόλαβαν να τις δουν. Οι περισσότεροι το κάνουν κάποιες φορές. Ούτε εγώ εξαιρούμαι. Αλλά επισήμανα ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και επομένως δεν μπορεί να αποτελεί σαφώς ή πλαγίως προτεινόμενο τρόπο για τη μείωση των καθυστερήσεων.
:happy_6: :cool_4:

Οσο αφορα τις καθυστερησεις δεν βλεπω κανενα αλλο τροπο περα απο το να εχει το videoclub πολλες κοπιες απο τα καινουργια εργα που ζητιουνται-και ας τους μεινουν μετα- και κυριως ..υπομονη

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.922

Οσο αφορα τις καθυστερησεις δεν βλεπω κανενα αλλο τροπο περα απο το να εχει το videoclub πολλες κοπιες απο τα καινουργια εργα που ζητιουνται-και ας τους μεινουν μετα- και κυριως ..υπομονη
Αυτή είναι η μόνη λύση. Έχει όμως και τα προβλήματά της. Επειδή δε τους συμφέρει να αγοράσουν πολλές κόπιες της ίδιας ταινίας, κάνουν πολλά αντίγραφα οι ίδιοι τους, με τα γνωστά προβλήματα (κακό αντίγραφο, συμπίεση κλπ).

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Αυτή είναι η μόνη λύση. Έχει όμως και τα προβλήματά της. Επειδή δε τους συμφέρει να αγοράσουν πολλές κόπιες της ίδιας ταινίας, κάνουν πολλά αντίγραφα οι ίδιοι τους, με τα γνωστά προβλήματα (κακό αντίγραφο, συμπίεση κλπ).
χfader δεν το κανουν οι μεγαλες αλυσιδες παρα μονο γωνιακα μαγαζακια..τουλαχιστον αυτο γινεται στην πολη μου...παντως πολυ σωστα το επισημανες

Reaction score
11
Μου έρχεται να κάνω εμετό όταν κάποιοι προσπαθούν να επιπλήξουν τους καταναλωτές τονίζοντας οτι είναι παράνομη η αντιγραφή μιας ταινίας ή οτιδήποτε άλλο,δεν έχει σημασία, μην τυχών και πέσει έξω η φτωχούλα η σονυ.
Αν μπορούσαν αυτοί θα μας επέβαλαν να βλέπουμε τις ταινίες τους (που σημειωτέων οι περισσότερες είναι για τα μπάζα) κατ άτομο.
Προσπαθούν να βάλουν κωδικούς με τους οποίους θα φτάσουμε στο σημείο να παίρνεις μια ταινία που να την παίζει για παράδειγμα η καινούργια τηλεόραση στο σαλόνι αλλά η παλιά στην κρεβατοκάμαρα να μην την παίζει γιατί δεν είναι συμβατή με τον κωδικό που έβαλε η κυρία σονυ.
Βρε ουστ!!!
Απαγορεύεται η θέαση ταινίας άνω του ενός ατόμου!!!!!

Reaction score
14
εχω... είχα μάλλον μανία συλλογής ταινιών σε DVD. Μάζεψα κοντα 550 τίτλους. Τα περισσότερα οριτζιναλ 10% αγορασμένα απο ΑΜΑΖΟΝ, 10% απο PLAY.COM, 45% αγορασμένα απο βιντεοκλάμπ της περιοχήςμου, φίλου βιντεοκλαμπατζη, που του ξεφόρτωνα οτι region1 είχε σε 3-4-5 κόπιες. Αγόραζα με 5€ το κάθε τίτλο και είχα ορίτζιναλ την ταινία που ήθελα. Μερικά όμως δεν τα έβρισκα να τα αγοράσω και ετσι μιας και ήθελα να εχω το κουτί το εξώφυλλο τυπωμένο δισκάκι την έκανα κόπια σε DVDR-DL. Κόστος περίπου 4-5 Ευρώ η κάθε κόπια, με τιμή ενοικίασης μέσα.

Μια μέρα πάω και νοικιάζω 5 τίτλους Σάββατο πρωί. Σημ μέχρι τότε πρέπει να είχε πάρει απο εμένα ο Φίλος ο Σπύρος ο κλαμπατζής, κοντά 300 τίτλους απο 5 ευρώ τον ένα ~1500 και βάλε ευρώ.

Τα κοπιάρω και την Δευτέρα τα πάω πίσω. Κάνω λάθος και δεν του επιστρέφω μία απο τις 5... 4 γύρισα. Η μία επεσε στο πορτμπαγκάζ στο αμάξι και εμεινε εκεί για καιρό.

Πάω στο βιντεοκλάμπ μετά απο 35 μέρες, και μου λέει η κοπελιά χρωστάω 45 ευρώ για τον τάδε τίτλο που δεν γύρισα πίσω τότε. Της λέω ποιόν τίτλο δεν θυμάμαι τίποτε. Τεσπα αφου ψηλιαστικα τι εγινε πάω στο αμάξι τον βρισκω και της τον γυρνάω πίσω. Την ρωτάω πώς εβγαλες τα 45€? Μετά απο 30 μέρες οι ταινίες παραγράφονται και χρεώνονται στον πελάτη στην τιμή αγοράς τους.

Εγινα εξαλλος της λέω 1 ευρω η μέρα χ 35 = 35 στην χειρότερη περίπτωση. Τι λές τώρα? Δοκίμασα να την αγοράσω στην τιμή που μου τις αφηνε ο Σπύρος 5€ αλλά ανένδοτη η κυρία. Μιλαώ με τον φίλο κλαμπατζή σοτ κινητό του, και ο ίδιος ανένδοτος. Ηθελε τα 45 του... τελικά πήρε τα τρία μου, και δεν εχω ξαναπατήσει ποτε όυτε του επέστρεψα την ταινία.

Να μάθει να μην σέβεται τα λεφτά που τον εχω ταίσει... και το καλό που του έκανα να του αγοράζω τακτικά τις περίσσιες κόπιες του...

Μερικοί μπίζνεσμεν απλά δεν είναι μπίζνες-μάϊντεντ (business minded)

Reaction score
3
Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Λοιπόν, έχουμε συνέχεια, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο με καθυστέρηση αλλά και με ζημιά.
Δηλαδή:
Όπως έγραψα και στο αντίστοιχο θέμα, πήρα το Σάββατο το απόγευμα να δω την ταινία "Ο Άλβιν και η παρεά του".
Είδα μόνο 12:49 από το έργο, γιατί κόλλαγε.
Το DVD έχει μια κυκλική ομοιόμορφη γρατζουνιά και στο βίντεοκλάμπ η κοπέλλα (την ξέρω και με ξέρει χρόνια) μου το έδωσε λέγοντάς μου ότι αν δεν έπαιζε θα το επέστρεφα και θα έπαιρνα την άλλη κόπια μόλις θα την έφερναν.
Αμ δε που την έφεραν χτες βράδυ, όπως όφειλαν.
Τα παράπονα έγιναν με e-mail στα κεντρικά του Videorama, γιατί το κακό έχει παραγίνει.
Μόνο που αυτή τη φορά θα υπάρξει και "ανταπόδωση" γιατί δεν φτάνει η καθυστέρηση, αλλά αυτοί που τα καταστρέφουν έχουν την γαϊδουριά να λένε ότι δεν φταίνε αυτοί, κι ότι έτσι το πήρανε και μάλιστα όταν το έχει ελέγξει η υπάλληλος όταν το δίνει.
Και εννοείται ότι δεν φταίει το βίντεοκλάμπ, ούτε οι υπάλληλοι.
Αλλά θα πρέπει κύριοι του Videorama, σε συνεννόηση με όλα τα βιντεοκλάμπ να πάρετε μέτρα άμεσα.
Γιατί δεν τους (αυτούς που καταστρέφουν τα δισκάκια) μηνύετε με ασφαλιστικά μέτρα ή να βάλετε πρόστιμο 20απλάσιο της τιμής ενοικίασης κι αν δεν το πληρώσουν να πηγαίνει στην ΕΦΟΡΙΑ και να γίνεται 40πλάσιο;

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

Λοιπόν, έχουμε συνέχεια, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο με καθυστέρηση αλλά και με ζημιά.
Δηλαδή:
Όπως έγραψα και στο αντίστοιχο θέμα, πήρα το Σάββατο το απόγευμα να δω την ταινία "Ο Άλβιν και η παρεά του".
Είδα μόνο 12:49 από το έργο, γιατί κόλλαγε.
Το DVD έχει μια κυκλική ομοιόμορφη γρατζουνιά και στο βίντεοκλάμπ η κοπέλλα (την ξέρω και με ξέρει χρόνια) μου το έδωσε λέγοντάς μου ότι αν δεν έπαιζε θα το επέστρεφα και θα έπαιρνα την άλλη κόπια μόλις θα την έφερναν.
Αμ δε που την έφεραν χτες βράδυ, όπως όφειλαν.
Τα παράπονα έγιναν με e-mail στα κεντρικά του Videorama, γιατί το κακό έχει παραγίνει.
Μόνο που αυτή τη φορά θα υπάρξει και "ανταπόδωση" γιατί δεν φτάνει η καθυστέρηση, αλλά αυτοί που τα καταστρέφουν έχουν την γαϊδουριά να λένε ότι δεν φταίνε αυτοί, κι ότι έτσι το πήρανε και μάλιστα όταν το έχει ελέγξει η υπάλληλος όταν το δίνει.
Και εννοείται ότι δεν φταίει το βίντεοκλάμπ, ούτε οι υπάλληλοι.
Αλλά θα πρέπει κύριοι του Videorama, σε συνεννόηση με όλα τα βιντεοκλάμπ να πάρετε μέτρα άμεσα.
Γιατί δεν τους (αυτούς που καταστρέφουν τα δισκάκια) μηνύετε με ασφαλιστικά μέτρα ή να βάλετε πρόστιμο 20απλάσιο της τιμής ενοικίασης κι αν δεν το πληρώσουν να πηγαίνει στην ΕΦΟΡΙΑ και να γίνεται 40πλάσιο;

Καταλαβαινεις βεβαια οτι εσυ εισαι ενας απο ''αυτους'' ?

Και εννοω για να μην παρεξηγηθω οτι το πηρες το dvd παρα τη γρατζουνια που ειχε...και τωρα πως θα αποδειξεις στον επομενο πελατη (θεωρητικα μιλαω -μονο ) οτι δεν εισαι ΕΣΥ αυτος που το χαλασε ?

Και ποσοι πελατες θα παρουν το ιδιο χαλασμενο dvd με την διαβεβαιωση της υπαλληλου οτι θα παιξει(ριχνοντας και τα μπινελικια τους συγχρονως στους προηγουμενους)..και αυτο θα φθειρεται θα φθειρεται..ακομα περισσοτερο.

VG

Reaction score
0
3E για ενοικίαση διήμερου εβαλε το αλυσιδάδικο της γειτονιας μου,πλεον με βλεπω να το κοβω το αθλημα και να το γυρισω αποκλειστικα σε rapidshare.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου Κωνσταντίνε, αλλά τα χρέη προς ιδιώτες δεν μεταφέρονται στην εφορία. Αλίμονο αν συνέβαινε αυτό...
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αναγκαστική είσπραξη μετά από δικαστική απόφαση, αλλά εκεί πάμε παράλογα μακριά...

Reaction score
3
Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

meletov, δεν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί το 97% των δίσκων είναι καταγρατζουνισμένοι.
Αλλά παίζουν. Άλλωστε εμένα με ξέρουν και ξέρω χρόνια την Δώρα, οπότε πρόβλημα δεν υπάρχει. Έχω πάρει πολλές ταινίες άρτι αφιχθείσες και τις έχω επιστρέψει όπως τις πήρα.
Στο μόνο που φταίνε, είναι ότι έπρεπε να την είχαν αποσύρει.
Γιατί δεν το έκανε ο προηγούμενος από εμένα αλλά ο πρόπροηγούμενος.....
Κι εδώ είναι που πρέπει να επέμβουν τα κεντρικά του Videorama.
Ερώτηση:
Μπορώ μέσω δικηγόρου να ζητήσω στοιχεία αυτού που το γρατζούνισε για να τον μηνύσω;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Καθυστερημένες επιστροφές στα Videoclub...

meletov, δεν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί το 97% των δίσκων είναι καταγρατζουνισμένοι.
Αλλά παίζουν. Άλλωστε εμένα με ξέρουν και ξέρω χρόνια την Δώρα, οπότε πρόβλημα δεν υπάρχει. Έχω πάρει πολλές ταινίες άρτι αφιχθείσες και τις έχω επιστρέψει όπως τις πήρα.
Στο μόνο που φταίνε, είναι ότι έπρεπε να την είχαν αποσύρει.
Γιατί δεν το έκανε ο προηγούμενος από εμένα αλλά ο πρόπροηγούμενος.....
Κι εδώ είναι που πρέπει να επέμβουν τα κεντρικά του Videorama.
Ερώτηση:
Μπορώ μέσω δικηγόρου να ζητήσω στοιχεία αυτού που το γρατζούνισε για να τον μηνύσω;
Κωνσταντίνε ούτε στην Αμερική δε γίνονται αυτά τα πράγματα.
Ούτε το dvd club μπορεί να τον μηνύσει γιατί πολύ απλά δεν έχουν αποδείξεις ποιός το γρατζούνισε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos