Καιρος ηταν...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Καιρος ηταν...

Barco CineMax vs Sony VPL-VW200

Όσοι απαντήσατε "2" στο ερώτημα "πόσους μονομάχους βλέπετε", πέσατε μέσα. Οι μονομαχίες -ως γνωστόν- γίνονται ένας εναντίον ενός.
Και τα μηχανήματα που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τυχεροί που θα συμμετάσχουν στο αυριανό συγκριτικό είναι πράγματι ένα κι ένα! Δυο κορυφαίοι προβολείς, τόσο διαφορετικοί στην τεχνολογία αλλά και με τόσα κοινά χαρακτηριστικά σημεία.

Πληροφορίες για τον τόπο και χρόνο του τεστ, υπάρχουν στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Για τους φανατικούς των DLP να πω ότι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τη λέξη "Infocus". Θα ακούσουν νεότερα γι'αυτό από βδομάδα.

Reaction score
0

Barco CineMax vs Sony VPL-VW200:Επειδή τον SONY τον έχω ξαναδεί στο προηγούμενο συγκριτικό και ενδιαφέρομαι περισσότερο για τον INFOCUS αποσύρω και εγώ τη συμμετοχή μου,για να μπορέσει κάποιος άλλος να παρευρεθεί στη θέση μου!Καλή επιτυχία εύχομαι και περιμένω τα σχόλια σας(και κυρίως αυτών που έχουν ή είχαν στην κατοχή τους προβολείς της αξίας του BARCO CINEMAX)!

Reaction score
152

sony vs barco.
....εδω ειναι που λεμε "ο νεος ειναι (πολυ) ωραιος κι ο παλιος ειναι (ακομα) αλλιως"...

Reaction score
150
Δυστυχώς θα έχω δουλειά και δεν θα μπορέσω να έρθω και περιτό να σας πω ότι δεν αναβάλεται η δουλειά (προσπάθησα).

Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν πλησιάζω τον W200 και περιμένω τον IN83 για να δω τι θα κάνω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Re: Καιρος ηταν...

Λιστα θα βγει με τα ονοματα ή ολοι μέσα ειμαστε?
Δεδομένου ότι είχαμε κάποιες ακυρώσεις, χωράμε όλοι.

Παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ τα μέλη που ειδοποίησαν εγκαίρως για τη μη προσέλευσή τους ώστε να μπορώ να δώσω την παραπάνω απάντηση.

Reaction score
152

αυτην την στιγμη ειμαι καθ'οδον για λαρισσα,οποτε η συμμετοχη μου θεωρειται ακυρη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καιρος ηταν...

Ποια ακριβώς δε σου άρεσε;
Ειλικρινα και με οση καλη διαθεση μπορω να συγκεντρωσω στο πληκτρολογιο μου, τι δεν σου αρεσε ακριβως? Ο ατυπος κανονας καλης συμπεριφορας και σεβασμου που υποδεικνυει να γραψεις τις εντυπωσεις σου πρωτα στο φορουμ στου οποιου το συγκριτικο ελαβες μερος? Ή το αυτονοητο του να παρευρεθεις εαν εχεις δηλωσει συμμετοχη?

Δεν μου αρεσε το γεγονος υπαρξης ορων συμμετοχης.
Ειναι αυτονοητο οτι εφοσον καποιος δηλωσει συμμετοχη θα ερθει. Εαν δεν ερθει παει να πει οτι κατι του ετυχε. Ανθρωποι ειμαστε. Δεν νομιζω οτι εχει καποιος λογο να δηλωσει συμμετοχη για να μην ερθει η για να βγαλει καποιους εκτος ...εγω τουλαχιστον δεν εχω κανεναν.
Επισης μου "χτυπησε καπως" το οτι οφειλω να γραψω πρωτα εδω και μετα οπουδηποτε αλλου τη γνωμη μου και τα σχολια μου. Νομιζω οτι δεν οφειλω σε κανεναν τιποτα.
Εννοειτε ,τουλαχιστον για μενα, οτι αν συμμετεχω σε καποιο συγκριτικο του avsite, ΑΝ θελω , θα γραψω. Αν δεν θελω μπορω και να μην γραψω.
Το συγκριτικα και οι παρουσιασεις εχω την εντυπωση οτι γινονται για να δειξουν στα μελη την πραγματικοτητα και να τους δωσουν τη δυνατοτητα να δουν με τα ματια τους πραγματα που δεν εχουν δει παρα μονο στα γραπτα καποιων. Δεν γινετε για ανταποδωτικα οφελη. Ουτε με το φορουμ ουτε με το καταστημα ουτε με κανεναν.
Αν ηταν αλλιως θα επρεπε και το καταστημα να πει για παραδειγμα , οποιος ερθει θα πρεπει να ψωνίσει. Δεν ειναι ετσι ομως και γιαυτο και δεν το κανει.
Τελος οσον αφορα το "πρωτα" "πριν" κτλ, δεν νομιζω οτι αν γραφοταν πρωτα στο αμερικανικο η αγγλικο avs θα υπηρχε καποιο θεμα. Ισα ισα, και λινκ θα εμπενε , οποτε νομιζω u got my point φιλτατε Μαξ :126:.

Χρήστο, εγώ πάλι θα πρότεινα να προσπαθήσεις να έρθεις στο συγκριτικό. Προσωπικά, αν ήξερα ότι θα ερχόσουν σίγουρα, θα είχα δηλώσει κι εγώ συμμετοχή, γιατί θα ήταν ευκαιρία να τα ξαναλέγαμε από κοντά μετά από τόσο καιρό.

Η άποψή μου είναι ότι κάποιοι από όλους εμάς πρέπει επιτέλους να κάνουν αυτά τα μικρά βηματάκια που απαιτούνται, για να πάψει αυτό το "ψυχροπολεμικό" κλίμα ανάμεσα στα δύο σάιτ. Στο κάτω κάτω, όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό χόμπι.

Με τιμα ιδιαιτερα φιλε αυτο που λες, αλλα μπορεις ανα πασα στιγμη να σηκωσεις το τηλεφωνο και να κανονησουμε εναν καφε να τα ξαναπουμε οντως μετα απο τοσον καιρο. Δεν χρειαζετε να βρεθουμε σε καποιο συγκριτικο.

Οσον αφορα την αποψη σου περι "μικρων βηματων" εχω να σου πω οτι καλες ειναι οι "προτροπες" αλλα επι της ουσιας και της πραξης "πασχεις" λιγο, αν μου επιτρεπεις την εκφραση.
Προσφατα περασες σαν τον "κατριν" απο ενα θεμα του avclub, μας πεταξες ενα κατεβατο με "διακυρηξεις" σου και δηλωσες στον επιλογο ......"Αυτά τα ολίγα από εμένα, μια και δεν πρόκειται να επανέλθω στο θέμα. Καλή συνέχεια σε όλους…".

Εφοσον λοιπον γινει κατανοητο οτι ολα αυτα στα λεω κατω απο το ιδιο κλιμα και υφος που μου απευθυνες τα παραπανω, θα σε παρακαλεσω να κανεις πραξη αυτα που λες και σε περιμενω να τα πουμε.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καιρος ηταν...

Με τιμα ιδιαιτερα φιλε αυτο που λες, αλλα μπορεις ανα πασα στιγμη να σηκωσεις το τηλεφωνο και να κανονησουμε εναν καφε να τα ξαναπουμε οντως μετα απο τοσον καιρο. Δεν χρειαζετε να βρεθουμε σε καποιο συγκριτικο.

Οσον αφορα την αποψη σου περι "μικρων βηματων" εχω να σου πω οτι καλες ειναι οι "προτροπες" αλλα επι της ουσιας και της πραξης "πασχεις" λιγο, αν μου επιτρεπεις την εκφραση.
Προσφατα περασες σαν τον "κατριν" απο ενα θεμα του avclub, μας πεταξες ενα κατεβατο με "διακυρηξεις" σου και δηλωσες στον επιλογο ......"Αυτά τα ολίγα από εμένα, μια και δεν πρόκειται να επανέλθω στο θέμα. Καλή συνέχεια σε όλους…".

Εφοσον λοιπον γινει κατανοητο οτι ολα αυτα στα λεω κατω απο το ιδιο κλιμα και υφος που μου απευθυνες τα παραπανω, θα σε παρακαλεσω να κανεις πραξη αυτα που λες και σε περιμενω να τα πουμε.

Χρήστο, δεν έχει νόημα να επανερχόμαστε σε περυσινά ξινά σταφύλια. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και γνωρίζεις πάρα πολύ καλά αλλά και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ τους λόγους που με έκαναν να σταματήσω να γράφω στο avclub.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι τόσο εγώ όσο και ο Κώστας Κεφάλας ήμασταν αποκλεισμένοι από όλες τις παρουσιάσεις στους νέους προβολείς που γίνονταν στον γνωστό χώρο του Τάσου. Είχαμε καταντήσει και οι δύο τα «μαύρα πρόβατα» του φόρουμ. Για ποιο λόγο να συνεχίσω να γράφω, να προσφέρω και να καταναλώνω φαιά ουσία σε ένα φόρουμ, στο οποίο ήμουν «εκτός» από την πεμπτουσία του ζητήματος, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ευκαιρία του να δεις τα νέα μοντέλα προβολέων.
<o:p></o:p>
Γράφω στο avsite από πέρυσι το Μάιο, χωρίς κανένας να με κατηγορήσει ποτέ ότι «θάβω σκόπιμα» κάποιον προβολέα, λες και έχω συμφέροντα ή οικονομικές δοσοληψίες με κάποιες αντιπροσωπείες! Έχω θάψει κανονικότατα ένα κάρο προβολείς που έχω δει, όπως έχω θάψει ανελέητα και τους δικούς μου προβολείς! Έχω τονίσει επανειλημμένα, ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορεί κάποιος να διατηρεί έστω και ψήγματα αντικειμενικότητας σε ένα δημόσιο φόρουμ, αν δεν έχει το θάρρος να θάβει δημόσια πρώτα από όλα τον δικό του προβολέα!
Επιτέλους βρε Χρήστο, πρέπει κάποια στιγμή να πάψει να επικρατεί στα περισσότερα μέλη η κυρίαρχη άποψη ότι ο δικός τους προβολέας είναι «αυτόματα ο καλύτερος προβολέας του κόσμου»! Αφού το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν τέλειοι προβολείς, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εικόνα τους. Απλά ο καθένας από εμάς, διαλέγει έναν προβολέα που στα δικά του μάτια, προσφέρει ένα «ελκυστικό χαρμάνι» από τις παραμέτρους της εικόνας που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Με αυτό το σκεπτικό επέλεξα εγώ τον Sharp 21000. Είναι μήπως ο τέλειος προβολέας; Ούτε κατά διάνοια, έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εικόνα του, απλά το χαρμάνι από τα συν και τα πλην του είναι αρκετά ελκυστικό για τα δικά μου μάτια. Όταν θα έρθει η ώρα να γράψω αναλυτικά για τον Sharp, θα τον θάψω κι αυτόν κανονικά, όπως έχω κάνει και με όλους τους άλλους προβολείς που έχω δει!
Τώρα όσον αφορά τις «διακηρύξεις μου στο μήνυμα στο avclub», νομίζω ότι με αδικείς ελαφρά. Διακηρύξεις κάνει κάποιος που διεκδικεί τίτλους για τον εαυτό του ή κάποιος που το παίζει φωτεινός παντογνώστης ή γκουρού της εικόνας κτλ. Και νομίζω ότι τέτοιους τίτλους δεν διεκδίκησα ποτέ για τον εαυτό μου. Το ότι υποστηρίζω με κάπως απόλυτο τρόπο τις απόψεις μου δεν λέει τίποτα, όταν κάποιος μπορεί να μου αποδείξει με λογικά επιχειρήματα ότι κάνω λάθος, ευχαρίστως θα το δεχτώ και θα προσχωρήσω στην άποψή του.
Τέλος Χρήστο, ευχαρίστως να σε πάρω τηλέφωνο, ανήκεις στα άτομα που εκτιμώ βαθύτατα γιατί απλά φίλε μου είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ, αυτό που θες να πεις θα το πεις κατάμουτρα στον άλλο χωρίς να λογαριάζεις τίποτα, κι εγώ αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα σου το εκτιμώ όσο τίποτα άλλο! Μου θυμίζεις στο συγκεκριμένο σημείο τον Κεφάλα!!! :116:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καιρος ηταν...

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Με αυτό το σκεπτικό επέλεξα εγώ τον Sharp 21000. Είναι μήπως ο τέλειος προβολέας; Ούτε κατά διάνοια, έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην εικόνα του, .............
Παναγιώτη, εαν ο 21000 έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα τότε τι να πουμε εμεις οι υπόλοιποι......

Φαντάζεσαι να πάω στη γυναίκα μου να της πω ότι ο νεος προβολέας που μόλις πληρωσα 2 χιλιάρικα είναι για τα μπάζα....:135:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καιρος ηταν...

Δεν μου αρεσε το γεγονος υπαρξης ορων συμμετοχης.
Ειναι αυτονοητο οτι εφοσον καποιος δηλωσει συμμετοχη θα ερθει. Εαν δεν ερθει παει να πει οτι κατι του ετυχε. Ανθρωποι ειμαστε. Δεν νομιζω οτι εχει καποιος λογο να δηλωσει συμμετοχη για να μην ερθει η για να βγαλει καποιους εκτος ...εγω τουλαχιστον δεν εχω κανεναν.
Αν εσύ είχες μια αίθουσα που χωράει 10 άτομα και σου 'χαν δηλώσει 20, τι θα'κανες; Θα έλεγες "ελάτε όλοι, αλλά οι μισοί μάλλον θα μείνετε έξω";
Το πιο λογικό ήταν να ζητήσω επιβεβαίωση τη στιγμή της ανακοίνωσης των μηχανημάτων που θα συμμετείχαν (δηλαδή 24ώρες πριν το συγκριτικό), για να δω ποιοι θα έρθουν σίγουρα και αν χωράνε όλοι.

Επισης μου "χτυπησε καπως" το οτι οφειλω να γραψω πρωτα εδω και μετα οπουδηποτε αλλου τη γνωμη μου και τα σχολια μου. Νομιζω οτι δεν οφειλω σε κανεναν τιποτα.
Εννοειτε ,τουλαχιστον για μενα, οτι αν συμμετεχω σε καποιο συγκριτικο του avsite, ΑΝ θελω , θα γραψω. Αν δεν θελω μπορω και να μην γραψω.
Το συγκριτικα και οι παρουσιασεις εχω την εντυπωση οτι γινονται για να δειξουν στα μελη την πραγματικοτητα και να τους δωσουν τη δυνατοτητα να δουν με τα ματια τους πραγματα που δεν εχουν δει παρα μονο στα γραπτα καποιων. Δεν γινετε για ανταποδωτικα οφελη. Ουτε με το φορουμ ουτε με το καταστημα ουτε με κανεναν.
Αν ηταν αλλιως θα επρεπε και το καταστημα να πει για παραδειγμα , οποιος ερθει θα πρεπει να ψωνίσει. Δεν ειναι ετσι ομως και γιαυτο και δεν το κανει.
Κατ'αντιστοιχία ούτε οφείλει κανείς να σε καλέσει.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται απλά να κάνει γνωριμίες με άλλα μέλη, μπορεί να το κάνει στους χορούς, στην κοπή της πίτας, στο lobby κατά τη διάρκεια του συγκριτικού ή στέλνοντάς τους ΠΜ να βγούνε ραντεβού.

Αν ενδιαφέρεται να δει έναν προβολέα πριν τον αγοράσει, μπορεί κάλλιστα να το κάνει κάποια άλλη μέρα, σε οποιοδήποτε κατάστημα έχει showroom. Δε νομίζω να υπάρχει καταστηματάρχης που θα του το αρνηθεί.

Από τη στιγμή όμως που δεσμεύει μία από τις ελάχιστες θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες στην αίθουσα του συγκριτικού, αναλαμβάνει την ηθική υποχρέωση να μεταφέρει όσο μπορεί πιο αντικειμενικά τις εντυπώσεις του, σε όσα μέλη ήθελαν αλλά δε μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μια από αυτές τις θέσεις. Δε χρειάζεται να γράψει ολόκληρη διατριβή, δε χρειάζεται να έχει τεχνικές γνώσεις και δε θα τον κατηγορήσει κανείς αν κάνει λάθος. Απλά να έχει τη διάθεση να προσφέρει τη ειλικρινή άποψή του στους άλλους.
Στην ανακοίνωση του συγκριτικού δεν είχα θέσει την απαίτηση να γράψει κάποιος. Απλά, αν το κάνει, αυτό να γίνει πρώτα στο site που οργανώνει την εκδήλωση. Ωστόσο μια που το έθεσες σαν θέμα, το ξανασκέφτηκα και από εδώ και πλέον ισχύει σαν δέσμευση για τα μέλη που θα συμμετάσχουν σε συγκριτικό που θα συντονίσω εγώ.

Εσύ βέβαια το πήγες πολύ παραπέρα: πιστεύεις ότι είναι θεμιτό να εκμεταλλεύεσαι τον κόπο και το χρόνο των μελών ενός site, για να γράψεις τις εντυπώσεις σου αλλού. Τι να πω, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Μπορείς να συνεχίσεις να το πιστεύεις, αλλά εκτός αιθούσης...

Τελος οσον αφορα το "πρωτα" "πριν" κτλ, δεν νομιζω οτι αν γραφοταν πρωτα στο αμερικανικο η αγγλικο avs θα υπηρχε καποιο θεμα. Ισα ισα, και λινκ θα εμπενε , οποτε νομιζω u got my point φιλτατε Μαξ :126:.
Νομίζεις λάθος, αγαπητέ μου.

Reaction score
1
Re: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...

Παναγιώτη, εαν ο 21000 έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα τότε τι να πουμε εμεις οι υπόλοιποι......

Φαντάζεσαι να πάω στη γυναίκα μου να της πω ότι ο νεος προβολέας που μόλις πληρωσα 2 χιλιάρικα είναι για τα μπάζα....:135:

Αντρέα, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχουν τέλειοι προβολείς, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε καν προβολείς που να ξεπερνούν την μετριότητα, με την έννοια του ότι αν βάλουμε άριστα 100 στην εικόνα που βλέπουμε με τη φυσική μας όραση, δεν υπάρχει κανένας προβολέας αυτή τη στιγμή στον πλανήτη που να ξεπερνά το βαθμό 20, άντε 25 το πολύ. Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολυυυυύ ακόμα δρόμο να διανύσουμε… :137:

NIX

Reaction score
0

Επισης να προσθεσω οτι εχουμε πολυυυυυ και ακομα πιο πολυυυυυ δρομο να διανυσουμε.

Ακομα δεν εχουμε καταφερει να προβαλουμε αριστη δισδιάστατη εικονα και βεβαια αν θελουμε να μιλαμε για πιστη αναπαρασταση της πραγματικότητος θα πρεπει καποτε να περασουμε στη τρισδιάστατη.

Αραγε σε πια δυναμη πρεπει να αναγαγουμε το "πολυ" για να ειμαστε και λιγο μεσα?

Reaction score
1
Re: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...

Αντρέα, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχουν τέλειοι προβολείς, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε καν προβολείς που να ξεπερνούν την μετριότητα, με την έννοια του ότι αν βάλουμε άριστα 100 στην εικόνα που βλέπουμε με τη φυσική μας όραση, δεν υπάρχει κανένας προβολέας αυτή τη στιγμή στον πλανήτη που να ξεπερνά το βαθμό 20, άντε 25 το πολύ. Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολυυυυύ ακόμα δρόμο να διανύσουμε… :137:
Μ' αρέσει αυτός ο τρόπος προσέγγισης.......

Μου βάζει ιδέες για τους λόγους που πρέπει παραθέτω για να κάνω αναβαθμίσεις....:116:

Reaction score
8.350
οι σημερινοι προβολεις για τους σινεφιλ ειναι μια χαρα,ακομα και με 2 χιλιαρικα βλεπεις ταινια,προσφατα ετυχε να διαβαζω ενα αρθρο κινηματογραφιστη του χολλυγουντ που ελεγε ποσο καλυτερα βλεπει κανεις πια απο HD transfer παρα απο την αλυσιδα κοπια και κακη προβολη.Αυτο που εννοει ο Παναγιωτης ειναι μαλλον η μεταδοση ζωντανης εικονας,οπως αθλητικα γεγονοτα κλπ.που ζηταει κανεις οσο το δυνατον πιο πιστη αναπαρασταση της πραγματικοτητας.Αλλα και εκει πιστευω με το σημα HD εχει επελθει σημαντικη βελτιωση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO