Και το cine4home αναμορφικο?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Και το cine4home αναμορφικο?

καλα.....βαλτος εισαι..:116:

Θες να εχουμε πολεμο.....:137:

Δυστυχως δεν ξερω τι γραφουν.....

Παντως απο την βαθμολογια που εβαλαν δειχνει οτι δεν υπαρχουν επιπτωσεις στην εικονα μπροστα σε αυτο που κερδιζεις..:112:

Απλα θελει καλο στυσιμο σιγουρα για να παρεις τα μεγιστα..

Καλοριζικος σε ολους μας παιδια...:137:

Reaction score
150
Δεν πιστεύω να έχει κανείς αντίθετη άποψη?

Α! Είπα γιατί θα φωνάξω την αστυνομία μαύρης μπάρας δηλαδή εμένα!:137:

Reaction score
150
Οι υπότιτλοι μπορούν να μετακινηθούν πλέον με το Philips 9500 ή το Oppo 83 και αυτό το θέμα δεν υφίσταται πλέον.

Ο δρόμος άνοιξε Κώστα:140:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Και το cine4home αναμορφικο?

Οι υπότιτλοι μπορούν να μετακινηθούν πλέον με το Philips 9500 ή το Oppo 83 και αυτό το θέμα δεν υφίσταται πλέον.

Ο δρόμος άνοιξε Κώστα:140:
Ωραιοτατα......:112:

οποτε χρειαζομαι προβολεα και αναμορφικο...:116:

τι προτεινεις..? οικονομικο...!!!!

Reaction score
219

Παιδια ,αναμορφικος χωρις κοιλη οθονη λεει ? Πες μας σε παρακαλω βρε Jargon GR, απο προσωπικη σου εμπειρια, αξιζει να επενδυσει κανεις σε αναμορφικο φακο,οταν βλεπει σε κλασσικη, επιπεδη οθονη ?

Reaction score
219

και το pioneer 91
Αrgi εισαι σιγουρος? Σε ρωταω γιατι εχω το 91 ,και δεν εχω αντιληφθει κατι τετοιο,αν και για να ειμαι ειλικρινης, δεν το εχω ψαξει καθολου το θεμα. Αν γνωριζεις κατι περισοτερο,γραψε κατι . Μ'ενδιαφερει πολυ.Tnks

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Αrgi εισαι σιγουρος? Σε ρωταω γιατι εχω το 91 ,και δεν εχω αντιληφθει κατι τετοιο,αν και για να ειμαι ειλικρινης, δεν το εχω ψαξει καθολου το θεμα. Αν γνωριζεις κατι περισοτερο,γραψε κατι . Μ'ενδιαφερει πολυ.Tnks
Μ'αρέσεις οταν καίγεσαι.....
Μου θυμίζεις τη Bellucci στο Malena

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Και το cine4home αναμορφικο?

Όχι το 91 δεν το κάνει σίγουρα..και ούτε το βλέπω να το κάνει γιατί νομίζω πως θέλει και άδεια αλλά νομίζω ότι δεν απασχολεί την Pioneer καθόλου ούτε έχει δείξει τέτοιο ενδιαφέρον στο παρελθόν όπως π.χ. η Oppo και στα DVD.

Σε Blu-Ray τα μόνα που το κάνουν επίσημα είναι η νέα σειρά της Philips (και τα φθηνά) και το beta firmware.

Η Philips καιγόταν για κάτι τέτοιο μιας και βγάζει τηλεόραση 21:9 και υπήρχε θέμα΄και μετά έτρεξαν να βγάλουν player που το κάνει! Εμ δεν μας ρώταγε πριν την βγάλει μιας και το θέμα απασχολεί την κοινότητα της αναμορφικής προβολής χρόνια τώρα.

H oppo παραδοσιακά ήταν πάντα μπροστά με τέτοια κόλπα και δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα το έκανε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ερχεται αναβαθμιση γιατρε
οσο για το αν καιγεται δες οτι ηδη εχει λειτουργια για περιπτωση που ο προβολεας μας εχει αναμορφικο φακο

Reaction score
150

Παιδια ,αναμορφικος χωρις κοιλη οθονη λεει ? Πες μας σε παρακαλω βρε Jargon GR, απο προσωπικη σου εμπειρια, αξιζει να επενδυσει κανεις σε αναμορφικο φακο,οταν βλεπει σε κλασσικη, επιπεδη οθονη ?

Τι εννοείς κλασσική επίπεδη? Ελπίζω να εννοείς 2.40 γιατί αν εννοείς 16:9 όχι δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις φακό.

Για την άψογη λειτουργεία του φακού το καλύτερο είναι έχεις κυρτή γιατί διορθώνει κάποιο pin-cushion που βγάζει ο φακός αν πέσει σε επίπεδη οθόνη.

Η κυρτή οθόνη, της οποίας καμπυλότητα κανονικά υπολογίζεται βάση throw-ratio, το ύψος της οθόνης και άλλα ωραία, εξαφανίζει αυτό το λίγο pin cushion διότι κάνει barreling. Η καμπυλότητα πάντως δεν πρέπει να σε ανησυχεί γιατί υπάρχει μεγάλο περιθώριο και συνήθως η standard που έχουν οι κυρτές είναι εντάξει.

Εδώ βλέπουμε και την ομορφιά των κυρτών της Stewart της οποίας η κλίση μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς (adjustment) μιας και υπάρχει ελαστικότητα χωρίς ΙΧΝΟΣ ζαρώματος! Όταν το ανακάλυψα είπα για άλλη μια φορά ΧΑΛΑΛΙ τα λεφτά της!

Με λίγα λόγια η κυρτή χρειάζεται για άψογη γεωμετρία αλλιώς ένα ελάχιστο zooming ή overscan (με scaler θα ήταν καλύτερα) είναι μια λύση στην οποία καταφεύγουν με επιτυχία πολλοί χρήστες αναμορφικών χωρίς κυρτές.

Πες μου όμως έχεις 2.40 οθόνη ή όχι? Γιατί αν δεν έχεις θα σου πρότεινα πρώτα να πάρεις οθόνη και μετά φακό και εξηγούμαι.

Με την 2.40 και χωρίς φακό μπορείς να δεις μέσω μεθόδου zooming, χωρίς 2.40 οθόνη όμως αλλά με φακό πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δεις.

Αναγκαστικά λοιπόν κοιτάς το θέμα οθόνη πρώτα.

Μου φαίνεται πρέπει να οργανώσουμε ένα ΣΚ αναμορφικής προβολής για όλους τους ενδιαφερόμενους στην PSA με Guest Speaker εμένα!:138:

Ακούς Καφάτε?

Reaction score
150

ερχεται αναβαθμιση γιατρε
οσο για το αν καιγεται δες οτι ηδη εχει λειτουργια για περιπτωση που ο προβολεας μας εχει αναμορφικο φακο

εννοείς vertical stretch φαντάζομαι? εννούσα δεν καίγεται για τους υπότιτλους βασικά...

Μακάρι να έρθει αναβάθμιση γιατί είναι μια μαλακκκκκ.... και μισή το να το βάλουν ως λειτουργεία και απορώ γιατί δεν το έχουν όλα τα player τη στιγμή που υπάρχει στα spec του Blu-Ray υπάρχει.

Υποτίθεται πως στα Blu-Ray θα μπορούσαμε να κατεβάζουμε και εξτρα υπότιτλους μέσω BD-Live όπωτε θα λυνόταν και το πρόβλημα για κάποιες χώρες όπως η δικιά μας.

Τελος πάντων αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι αν ισχύει.

Reaction score
219

Μ'αρέσεις οταν καίγεσαι.....
Μου θυμίζεις τη Bellucci στο Malena
Mας ηλθες ορεξατος απο τας Ευρωπας, και αφου μας αναψες φωτιες, με LED και αναμορφικους, μας πετας και μια Bellucci και μας αποτελειωνεις.

Reaction score
219
Απάντηση: Re: Απάντηση: Και το cine4home αναμορφικο?

Τι εννοείς κλασσική επίπεδη? Ελπίζω να εννοείς 2.40 γιατί αν εννοείς 16:9 όχι δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις φακό.

Δυστυχως Jargon, εχω επιπεδη 16/9, και επειδη εχω σκοπο να φτιαξω μελλοντικα ενα σετακι αναμορφικου - κοιλης οθονης,ελεγα να ξεκιναγα με αναμορφικο πρωτα , και στη συνεχεια, να τελειωνα με την οθονη.

Reaction score
150
Για σκέψου το! Πως θα χωρέσει το 2.40 μέσα στην 16:9 οθόνη σου? Μα με μπάρες ΜΟΝΟ όπως τώρα οπότε ο φάκος δεν χρησιμεύει. Πρώτα οθόνη μετά φακό.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red