Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
1

Χτές ήμουνα ανάμεσα σε δύο ταινίες που ήταν υποψήφιες για 1ο αντρικό ρόλο στα Oscar, το Invictus και το The Messenger. Τελικά είδα το πρώτο και δε το μετάνιωσα καθόλου. Τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα, πιστέυω ότι αυτή η ταινία έχει τόσα στοιχεία με το μέρος της:

1) Clint Eastwood σκηνοθεσία. Ποιός θα το περίμενε πρίν μερικές δεκαετίες ότι θα είναι ένας από τους λίγους σκηνοθέτες-εγγύηση του Hollywood
2) Morgan Freeman και Matt Damon, δύο πραγματικά εξαιρετικοί ηθοποιοί
3) Nelson Mandela. Η ταινία αφορά έναν άνθρωπο σύμβολο, έναν πολιτικό που κατάφερε να αναστυλώσει ένα έθνος, να αγαπηθεί και να δόσει έμπνευση. (Πόσο πράγματι χρειαζόμαστε σημερα στην Ελλάδα τέτοιους ανθρώπους)
4) Νότια Αφρική, Αθλητισμός, Παγκόσμιο κύπελλο... πράγματι κάτι πολύ επίκαιρο.

Η ταινία αφορά τη ζωή τη Nelson Mandela και τη προσπαθειά του να δημιουργήσει ένα έθνος δυνατό και ενωμένο, μετά την εποχή του απαρτχαϊντ. H ταινία εστιάζει αρκετά γύρω από την ομάδα της Νότιας Αφρική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράγκμπυ (άν και δεν είμα fan του αθλήματος αυτό δε με κούρασε). Όμορφη ιστορία, πολύ καλή σκηνοθεσία, καταπληκτικός Morgan Freeman που εμπνέει, συνθέτουν μια ταινία που μου ήταν τουλάχιστον πολύ ευχάριστο που είδα.

Η εικόνα της ταινίας είναι πάρα πολύ καλή. Θυμηθείτε με μόνο στα πανοραμικά πλάνα των αγώνων και αρχίστε να ψάχνεστε για κάνα δορυφορικό κανάλι του εξωτερικού για να δείτε του αγώνες του παγκοσμιού ποδοσφαίρου που έρχεται όπως τους αξίζει, σε HD.

imdb:7.5

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Χτές ήμουνα ανάμεσα σε δύο ταινίες που ήταν υποψήφιες για 1ο αντρικό ρόλο στα Oscar, το Invictus και το The Messenger. Τελικά είδα το πρώτο και δε το μετάνιωσα καθόλου.
Προσεχε κακομοιρη μου, το καλο που σου θελω.
Την δευτερη την εχω "ετοιμη" εγω.:137:
Μην με προλαβεις και εκει...
(πλακα κανω, ετσι?:126:)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Προσεχε κακομοιρη μου, το καλο που σου θελω.
Την δευτερη την εχω "ετοιμη" εγω.:137:
Μην με προλαβεις και εκει...
(πλακα κανω, ετσι?:126:)

ΟΚ....:105:

Η αλήθεια είναι ότι θα την έβλεπα σήμερα....αλλά θα περιμένω τη γνώμη σου πρώτα...έχω οπλοστάσιο ταινιών στη συλλογή μου :109: να δώ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

ΟΚ....:105:

Η αλήθεια είναι ότι θα την έβλεπα σήμερα....αλλά θα περιμένω τη γνώμη σου πρώτα...έχω οπλοστάσιο ταινιών στη συλλογή μου :109: να δώ.
Επειδη και εγω ειμαι μια απο τα ιδια(οπλοστασιο) αν θες μπορεις
να το βαλεις...:126:

Reaction score
5
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Ανδρεα βλεπω τελικα σε πηραν ειδηση ε? :137:

Δεν πειραζει αγορι μου whatever makes your boat float :107:

Back to classics

Cleopatra (1963)

Πασιγνωστη η ταινια.ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ εικονα λες και το γυρισαν χθες.Απορω πως θα ειναι και το Blu-ray:108:
O ηχος λιγο ψοφιος αλλα ας ειναι καλα το Dolby Prologic II :126:

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 25.00fps
Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo

Right click>View Image to its original size

IMDB βαθμολογια:6,8

Reaction score
5

À bout de souffle (1960)

Βασικα ειχα δει πρωτα το remake Breathless (1983) οποτε λεω "για να δουμε τι παιζει" ο Belmondo ειναι απο τους αγαπημενους μου αρα.............. ναι ηταν μια ευχαριστη εκπληξη για μενα.:107:

Εικονα αρκετα καλη για την εποχη της ο ηχος λιγο flat θα ελεγα.

Video: MPEG4 Video x264 952x720 (4:3) 24.000 frames/s
Audio: Dolby AC3 French 2.0

IMDB βαθμολογια:8.0

Reaction score
49

Σε θεωρώ καλό μου φίλο, αλλά σε αυτό το νήμα με έχεις αναγκάσει να αισθάνομαι σαν τους γέρους του Muppet Show. :114:

Αν συνεχίσεις έτσι σε βλέπω να καταλήγεις να φιλοσοφείς στα καφενεία πέριξ της πλατείας Εξαρχείων με φουλάρι και ανέμελη κόμη...

Ο μόνος λόγος που ελπίζω πως δεν έχεις τρελαθεί τελείως, είναι η αγάπη σου για την εικόνα. Πιστεύω ότι κυριεύεσαι από τα χρώματα και τον ήχο και δεν συνειδητοποιείς τις ταινίες που βλέπεις... Τι ταινίες δηλαδή... ο Καζαντζίδης σε οπτικοακουστική βερσιόν!

Πρέπει να βγούμε τελικά με τις κοπέλες που λέγαμε πριν σε χάσουμε για πάντα... :142:

Διαβάζω τον Νώε στις περιγραφές του και τις περισσότερες φορές ελέγχω για 2η φορά (μη πω και 3η) αν υπάρχει το γνωστό avatar και το σωστό όνομα.....
Και όταν δω πως εξακολουθώ να διαβάζω τον «ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.» σκέφτομαι πως μάλλον ο γέρος ξέχασε το pc ανοικτό και γράφει το έτερον του ήμισυ......
Καλά βρε Νώε.....
Έχεις βγει στην γέφυρα και επειδή άργησε το περιστέρι με το κλαδί, το έχεις ρίξει στην μελαγχολία?
Αν φανταστώ πως ξεφυσάς κιόλας όταν βλέπεις τον Γιατρό με την κομμουνιστική μπλούζα θα κόψω φλέβες :138:

Και μετά διαβάζω τα posts του XF και χτυπιέμαι από τα γέλια....
Και όντως μου θυμίζετε τους γέρους του muppet :137:
Άλεξ, συνέχισε μπας και τον βάλεις στον ίσιο δρόμο

Πέρα από την πλάκα, οφείλω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους γράφουν στο thread για τις ωραίες παρουσιάσεις
Special μπράβο και στον nerona!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.179
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Tα λογια ειναι περιττα.
Υπαρχει ξεχωριστο νημα εδω οποτε οτι και να προσθεσουμε εμεις...
Απλα να πω πως εαν επρεπε οπωσδηποτε να κρατησετε μολις
10 ταινιες στην ταινιοθηκη σας, οι οποιες να εχουν κορυφαια
υποθεση, ηχο και εικονα,
αυτη θα επρεπε να ειναι η πρωτη...

(να συμπληρωσω πως αυτες τις τελευταιες ημερες μονο το εχω δει ηδη 2 φορες ολοκληρο και πολλες παραπανω σε αποσπασματα)
Συμφωνώ απόλυτα! Το Avatar είναι απόλυτο must μιας ταινιοθήκης.

Μια επισήμανση όμως:
Δείτε τη σε όσο μεγαλύτερη οθόνη γίνεται. Είναι ταινία για προβολέα. Την είδα την πρώτη φορά σε προβολέα και χάζεψα. Την επόμενη κιόλας μέρα την είδα στην 50" Pioneer, της οποίας τα χρώματα και το μαύρο θεωρώ κορυφαία, και κάτι μου έφταιγε.
Μου το είπε ο γιός μου που την είδαμε μαζί και τις 2 φορές: "ρε μπαμπά, εδώ μοιάζει περισσότερο με κινούμενα σχέδια!"
Ιεροσυλία θα μου πείτε, αλλά είχε δίκιο. Σε λίγες ίντσες -όσο οι 50" μπορούν να θεωρηθούν λίγες- χάνει ένα μεγάλο μέρος της μαγείας της!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Μια επισήμανση όμως:
Δείτε τη σε όσο μεγαλύτερη οθόνη γίνεται. Είναι ταινία για προβολέα. Την είδα την πρώτη φορά σε προβολέα και χάζεψα. Την επόμενη κιόλας μέρα την είδα στην 50" Pioneer, της οποίας τα χρώματα και το μαύρο θεωρώ κορυφαία, και κάτι μου έφταιγε.
Διχως να θελω να προσβαλλω κανεναν μη κατοχο βιντεοπροβολεα...

Ξερεις βρε Γιαννη μου καμια ταινια που δεν ειναι για προβολεα?:121:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.179
Για να πω την αλήθεια, όχι, αλλά πολλές από αυτές τις απόλαυσα εξίσου, ή σχεδόν, στην plasma.
Το Avatar ήταν η πρώτη που η διαφορά μου χτύπησε τόσο!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.262

Διχως να θελω να προσβαλλω κανεναν μη κατοχο βιντεοπροβολεα...
Να τους προσβάλλεις μήπως και καταλάβουν

τι χάνουν με το να έχουν τηλεόραση!

Reaction score
5

Moonwalker (1988)

OK Σαν ταινια δεν λεει και πολλα (για εμενα τουλαχιστον) αλλα .....hey it's Michael.:107:

Πολυ καλη εικονα για την ηλικια της και το DTS do justice στα τραγουδια του Μιχαλη.:144:

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.98fps
Audio: DTS 48000Hz 6ch

IMDB βαθμολογια:5.3

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Σωτήρη τις φώτο σε παρακαλώ βάζε τις σε spoiler.:126:

Μπράβο σε όλους σας για τις προτάσεις!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Moonwalker (1988)

OK Σαν ταινια δεν λεει και πολλα (για εμενα τουλαχιστον) αλλα .....hey it's Michael.:107:

Πολυ καλη εικονα για την ηλικια της και το DTS do justice στα τραγουδια του Μιχαλη.:144:
Και μετα σου φταιω εγω με τις ταινιες που βαζω...:136:
Αυτα τα βλεπεις μονο εσυ Σωτο μου μαζι με τον αλλο τον αχαιρευτο
τον xfader:137:

Reaction score
5

Και μετα σου φταιω εγω με τις ταινιες που βαζω...:136:
Αυτα τα βλεπεις μονο εσυ Σωτο μου μαζι με τον αλλο τον αχαιρευτο
τον xfader:137:
:114::114:

Ο Κινηματογραφος ειναι χαρα διασκεδαση ονειρο φαντασια.

Οποιος θελει να φιλοσοφησει στοχαστει και καταπλακωθει διαβαζει ενα καλο βιβλιο.

Εγω ανηκω στην πρωτη κατηγορια.Εσυ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Οποιος θελει να φιλοσοφησει στοχαστει και καταπλακωθει διαβαζει ενα καλο βιβλιο.

Μα σου εχω ηδη απαντησει καλε μου φιλε.
Ημουν παντα με τους Ινδιανους...:121:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

+10000 ακριβως την ιδια αποψη εχω και εγω μιας και συχενωμαι τις ταινιες που πανε να περασουν δηθεν φιλοσοφικα μυνηματα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

+10000 ακριβως την ιδια αποψη εχω και εγω μιας και συχενωμαι τις ταινιες που πανε να περασουν δηθεν φιλοσοφικα μυνηματα...
Και ομως θα επρεπε να εβλεπες περισσοτερες.
Ισως ετσι να εγραφες το "συχενωμαι" διαφορετικα:126:
(σορρυ, κανω πλακα ετσι?)

Και τωρα ας αφησουμε το off topic παρακαλω και ας συνεχισουμε
αυτο το ωραιο νημα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Se7en

Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί.
Τι να πεί κανείς για ένα απ τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ;
Ερμηνείες;Πιτ,Φριμαν δίνουν ρέστα.Το σενάριο σε κρατά σε εγρήγορση σχεδόν κάθε λεπτό,φωτογραφία εξαιρετική,σκηνοθεσία..Και το τέλος,τι τέλος!!
Με οσκαράκι και πλήθος άλλων βραβείων.
Η εικόνα είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα,ο ήχος δεν θα σας κάνει να ανακαλύψετε το μαξιμουμ του συστήματος σας,αλλά θα συμπληρώσει την ατμόσφαιρα όμορφα.

imdb 8,6/10

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
The first rule of the ..

The second rule of the..

Πώς;Δεν την έχετε δεί;Γρήγορά με τον κηδεμόνα σας!!
Ταινία που έχει γίνει μύθος,μόδα(ναι έγινε και αυτό για κανα δυό χρονάκια),nickname:137:,ιδεολογία!

10th anniversary με εικόνα ξουράφι και μερικές ηχητικές σκηνές που θα ζορίσουν τα περιφερειακά σας στο πόσο καλά στήνουν εικόνα και πόσο καθαρά είναι!

imdb: 8,8/10

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.783
Members
38.494
Νεότερο μέλος