Καλορίζικα g.Kar...............

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Γιώργη καλορίζικα τα νέα μηχανάκια σου, (αφού δεν κρατήθηκες) έμεινες πιστός στην ωραία monitor σχολή να τα χαρείς και εις ανώτερα, δεν σε προλάβαμε καν, χτύπησες μπαμ μπαμ. Άνοίγεις τη σχολή DYNAUDIO λοιπόν πανηγυρικά για πες μας και τα υπόλοιπα.............

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η αλήθεια είναι ότι πέταξε κάτι φευγαλέα σε άλλο thread αλλά λέω μπααα, δοκιμές κάνει.

- Καλορίζικα φίλε και καλοάκουστα. Θέλουμε οπωσδήποτε φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
και εγώ από εκεί τον ανακάλυψα, ήξερα για τα Dynaudio αλλά προέκυψε γενική χαιεντόαναβάθμιση.........(μέχρι και καλώδια)......

Reaction score
498
Τον χάσαμε αυτόν, και ήτανε στρωμένος... :lol: Δεν πειράζει όμως, πάλι με χρόνια με καιρούς...

Τουλάχιστον πήγε σε κορυφαίες λύσεις. Μπράβο!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χρήστος Νικήτας said:
Τον χάσαμε αυτόν, και ήτανε στρωμένος... :lol: Δεν πειράζει όμως, πάλι με χρόνια με καιρούς...

Τουλάχιστον πήγε σε κορυφαίες λύσεις. Μπράβο!
Άσε ρε τα χαζά που κοντέψατε να τον πάρετε στον λαιμό σας... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ .ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Reaction score
3.574
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Έτσι κι αλλιώς μαζί θα τα χαρούμε οπότε είναι σαν να είναι και δικά σας.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ψαχνόμουν γενικά για μια γενική αλλαγή σε επίπεδο σχολής.
Όσο καλό και να είναι το σύστημά μας, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να το βαρεθούμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πάντα ότι το σύστημα που αντικαθίσταται δεν είναι ηχητικά καλό. Απλά το νέο σύστημα είναι διαφορετικό και στην αρχή τουλάχιστον μας ακούγεται πιο σωστό από αυτό που είχαμε πριν.  Στην πορεία βέβαια, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα φθάνουμε ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήμασταν πριν.  
Όλα τα λεφτά πάνε για τις ακροάσεις του πρώτου μήνα. Η χαρά που παίρνουμε αυτόν τον πρώτο μήνα δεν περιγράφεται με λόγια και πολλοί από εσάς το έχετε ζήσει.
Πιστεύω μάλιστα ότι τα χρήματα που δίνουμε για το νέο σύστημα, ή ακόμα και από μία απλή αντικατάσταση συσκευής, τα παίρνουμε πίσω σε μορφή θετικής ενέργειας που δίνει στον άνθρωπο ευτυχία και περισσότερα χρόνια ζωής τελικά.  Τίποτα δεν πάει χαμένο.  

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις αυτές που δίνουμε αρκετά χρήματα και το σύστημα δεν παίζει όπως εμείς θέλουμε και χωρίς να υπάρχουν πιθανότητας βελτίωσης. Υπάρχουν συστήματα που δεν βελτιώνονται με τίποτα αλλά  ένα έμπειρο αυτί το αντιλαμβάνεται αμέσως.

Ξεκίνησα σοβαρά το χόμπι του HiFi στο Λονδίνο το 1979. Είχα πάει εκεί για σπουδές, σε αυτή την αρχικά αφιλόξενη χώρα αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πόσο καλό μου είχε κάνει που έζησα εκεί μόνος για 7,5 χρόνια.
Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά αξιόλογα άτομα του χώρου του HiFi ,κυρίως επειδή οι σπουδές μου είχαν σχέση με τις επικοινωνίες τα ηλεκτρονικά και τον ήχο.  
Γνώρισα από κοντά αρκετούς Άγγλους κατασκευαστές της εποχής που συνεργάζονταν με το Πανεπιστήμιο όπου φοιτούσα.  Πολλά projects τα δουλεύαμε από κοινού με τις εταιρείας και αυτό ήταν πραγματικά το στοιχείο που κάνει τις σπουδές στην Αγγλία μοναδικές, για κάποιον βέβαια που ενδιαφέρεται πραγματικά να σπουδάσει και στην συνέχεια να δουλέψει.

Ξεκίνησα αναπολώντας τα παλιά, γιατί στη συνέχεια θα ήθελα να σας μεταφέρω την πρώτη μου εμπειρία με το πρώτο μου ολοκληρωμένο σύστημα που απέκτησα εκείνη την εποχή με ελάχιστα χρήματα.

Το πρώτο σύστημα αποτελούνταν από έναν μικρό ολοκληρωμένο της Sansui και ένα πικάπ επίσης της Sansui, αν θυμάμαι καλά το SR-222 MKII.  Ηχεία στην αρχή δεν είχα και άκουγα μουσική με ένα ζευγάρι ακουστικά που μου είχαν χαρίσει σε ένα studio ηχογράφησης. Κατόπιν απέκτησα κι ένα ζευγάρι ηχεία Ditton της Warfedale
Την ικανοποίηση που είχα αισθανθεί εκείνη την εποχή, με το πρώτο μου σύστημα, δεν την έχω ξανά-αισθανθεί τόσο έντονα μέχρι σήμερα.  Η μουσική ήταν σαγηνευτική και απερίγραπτα καλή για εκείνη την εποχή.  Το βινύλιο γυρνούσε στο πικάπ τόσο όμορφα που καθόμουν και το χάζευα από πολύ κοντά την ώρα που έπαιζε.
Η συγκίνηση που ένοιωθα ήταν μοναδική.  Με κάθε δίσκο ανατρίχιαζα τουλάχιστον 5 φορές πριν γυρίσω πλευρά στο δίσκο.  Σήμερα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ακόμα και με κάποια πολύ ακριβά συστήματα HiEnd που έχω ακούσει.

Οπότε, και λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει σήμερα γενικότερα, δεν ήθελα να ξοδέψω αρκετά χρήματα για ένα πολύ ακριβό σύστημα. Γνώρίζα πολύ καλά ότι κανένα σύστημα, όσο ακριβό και να ήταν, δεν θα μπορούσε να καταφέρει να με συγκινήσει το ίδιο σαν το πρώτο μου σύστημα, ή αν προτιμάτε, σαν την πρώτη μου αγάπη.

Τελικά, μετά από κάποιο δικό μου αρχικό ψάξιμο τους τελευταίους 6 μήνες, καθώς και μετά από μία ευκαιρία που μου προέκυψε και που μου σύστησαν δύο πολύ καλοί μου φίλοι, αποφάσισα να αντικαταστήσω τα βασικά μέρη του συστήματος  ήτοι :

Ηχεία:   Dynaudio Contour 3.3
Τελικός Ενισχυτής:  Cary Audio Design  Cinema 2
Προενισχυτής :  Cary Audio Design SLP 308 (λαμπάτος)
Καλώδια interconnect και ηχείων: Chang Lightspeed .
CD player:  Tascam 01-U PRO  (αναμένεται)

Το σύστημα είναι σε άριστη λειτουργική και αισθητική κατάσταση και με  ικανοποιεί ηχητικά έως ένα πολύ μεγάλο βαθμό.
Είναι καινούργια, απλά τα ηχεία και τα ενισχυτικά είναι περασμένης σειράς (discontinued models) αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό καθόλου.  Με αυτό τον τρόπο κατάφερα να αναβαθμιστώ ηχητικά χωρίς να μπω σε οικονομικές περιπέτειες.  
Ειδικά σε ότι αφορά ηχεία και ενισχυτικά, προσωπικά πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο αν είναι όλα τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας ή τα προηγούμενα ή ακόμα και τα προ-προηγούμενα.  Παίζει ρόλο η κατάσταση των μηχανημάτων, ο ήχος τους και η αισθητική τους που θα πρέπει να ταιριάζει στα γούστα μας και στο χώρο μας.

Το σύστημα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση προσαρμογής και ρυθμίσεων.  Ελπίζω σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε μαζί.

Τα μηχανήματα αγοράστηκαν από τον κ. Νίκο Χατζή (Symphonic Emporium), που αντιπροσωπεύει την Cary Audio Design και τα καλώδια της Chang Lightspeed στην Ελλάδα.

Τον ευχαριστώ δημόσια για τις συμβουλές του, την μεταφορά γνώσης και εμπειριών και πάνω απ' όλα για την καλή του διάθεση να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες μου σε ότι αφορά το απόλυτα σωστό ταίριασμα των μηχανημάτων που τελικά αγόρασα
Ελπίζω σύντομα να τον επισκεφτώ και να τον ευχαριστήσω από κοντά.

Είναι και  αυτό που έχω γράψει εδώ μέσα αρκετές φορές.  
Γνωρίστε πρώτα καλά τους επαγγελματίες /προμηθευτές του χώρου που μπορείτε να εμπιστευτείτε και μετά ψαχτείτε για τα μηχανήματα.  Το δύσκολο με τα μηχανήματα είναι να ταιριάξουν όλα μεταξύ τους. Ένας έμπειρος και καταξιωμένος αντιπρόσωπος ή dealer έχει όλη τη γνώση να σας βοηθήσει, αρκεί να τον αφήσετε να σας βοηθήσει.
Θα το κάνει όταν πραγματικά και αυτός νιώσει ότι τον εμπιστεύεστε.  Ολα από εδώ ξεκινούν. Όλα είναι θέμα καλής σχέσης που πρέπει να έχει και διάρκεια.

Ευχαριστώ και τους δύο φίλους μαυ που μου συμπαραστάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η εμπειρία τους με βοήθησε πολύ.   Η φιλία πάνω από όλα.

.

Reaction score
2
χαιρομαστε ολοι για την χαρα σου φιλε...
νασαι καλα να τα χαιρεσε,,,,,εμενα παντως με συγκινησες ;)
μιχαλης :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κάνε ρυθμίσεις, στρωσίματα, λαδώματα κλπ πάρε προμήθειες σε μπύρα για ένα τάγμα και σε κανα μήνα ,πρώτα ο Θεός, θα ρθούμε για επιθεώρηση. :wink:

- Ρίξε και καμιά φωτογραφία, ειδικά ηχεία και προ είναι χάρμα οφθαλμών.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
πάντως παιδιά επειδή είχα ακούσει το ηχείο σχετικά πρόσφατα είναι πολύ καλό, φαντάζομαι εδώ ο Γιώργος έχει κάνει και ολικό ματσάρισμα και δεδομένης της εμπειρίας του το όλο αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και πολύ value for money.

Reaction score
3.574
Ο προενισχυτής Cary SLP-308 είναι όπως είπαμε λαμπάτος και φαίνεται ακόμα στο site της Cary σαν τρέχον μοντέλο.

Η καρδιά του προενισχυτή υλοποιείται με δύο διπλοτριόδους λυχνίες τύπου 12AU7 (ECC82), μια ανά κανάλι.
Ο μετασχηματιστής τροφοδσίας είναι ειδικά σχεδιασμένος για την Cary, τύπου C-core με 200% duty cycle, όπως αναφέρεται και από την Cary.
Ο προενισχυτής μου φοράει δύο λυχνίες της General Electric 12AU7 JAN, δηλαδή στρατιωτικών προδιαγραφών απόλυτα ταιριασμένες μεταξύ τους και σε επίπεδο τριόδου ανά λυχνία αλλά και σε επίπεδο λυχνίας ανά κανάλι.
Οι μετρήσεις που επήρα από το κύκλωμα ήταν θεωρητικά και πρακτικά άριστες. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος και συγκρίνεται μόνο με τρανσιστοράτο προενισχυτή. Ακόμα και σε πλήρη έξοδο με τέρμα δεξιά το ποτενσιόμετρο ο θόρυβος είναι σχεδόν μηδενικός. Αυτό το αναφέρω γιατί οι περισσότεροι λαμπάτοι προ βγάζουν έναν συγκεκριμένο θόρυβο που ακούγεται σαν κάποιος να τηγανίζει σε σιγανή φωτιά.

Η φιλοσοφία της Cary, που επιβεβαιώθηκε και με προσεκτική ανάλυση του κυκλώματος, θέλει τις λυχνίες να λειτουργούν με χαμηλές σχετικά τάσεις και με ρεύματα πόλωσης κοντά στο σημείο της ιδανικής λειτουργίας των λυχνιών.
Με αυτό τον τρόπο οι λυχνίες λειτουργούν χωρίς διακοπή και με άριστα ηχητικά αποτελέσματα.
Μάλιστα η Cary μας συμβουλεύει, μέσω του εντύπου χρήσης, ο προενισχυτής να παραμένει ανοικτός και να μην κλείνει ποτέ. Η διάρκεια ζωής ή της κανονικής συνεχούς λειτουργίας των λυχνιών, είναι τυπικά γύρω στις 10.000 ώρες.
Ελπίζω ότι στην περίπτωση του προενισχυτή της Cary o χρόνος ζωής των λυχνιών θα ξεπεράσει τις 15.000 ώρες, που μεταφράζεται σε περίπου 2 χρόνια λειτουργίας.

Κάποια μέρα θα μπούμε και στη διαδικασία να αναλύσουμε καλύτερα τα κυκλώματα. Ισως μάθουμε και κάποια μυστικά.
Υπάρχει πολύ υλικό για μελέτη μέσα σε αυτόν τον προενισχυτή.
Πειράγματα στο κύκλωμα δεν θα ήθελα να κάνω, κυρίως γιατί με ενδιαφέρει να διατηρήσω τον ήχο της συγκεκριμένης σχολής. Η Cary έχει την δική της φιλοσοφία και εγώ την δικιά μου.
Ο δικός μου ο λαμπάτος προενισχυτής εξακολουθεί να ακούγεται θαυμάσια και μέσα από τα ηχεία της Dynaudio.
Για αλλαγή μπορώ να ακούω και τους δύο προενισχυτές. Και οι δύο προενισχυτές έχουν την δική τους μοναδική χροιά και αυτό είναι το στοιχείο πιστεύω που κάνει τους λαμπάτους γενικά προενισχυτές τόσο ξεχωριστούς.

Reaction score
3.574
Αυτό που μου άρεσε από τα συγκεκριμένα ηχεία της Dynaudio είναι η ομοιότητα στην χροιά με τo αντίστοιχα παθητικά ηχεία της ATC και συγκεκριμένα με το ATC 50 που είχα σαν αναφορά για την συγκεκριμένη κατηγορία ηχείων κάτω από τα 8.000 ευρώ. Βέβαια το ATC50 εξακολουθεί να είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από το δικό μου. Ομως τα μικρότερα σε μέγεθος ATC 30 και ATC 20 είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο πίσω ηχητικά από το Dynaudio Contour.
H αναπαραγωγή της μεσοχαμηλής και χαμηλής περιοχής του Dynaudio Contour είναι σαφέστατα πιο κοντά στον ήχο του ATC50 παρά σε αυτόν ταυ ATC30 και ATC20.

Reaction score
0
Καλορίζικα φιλε g. :D
Απο οτι βλεπω το ταλενο σου δεν ειναι μονο στο DIY αλλα & στην αφηγηση!!!
Πικαπ δεν ειδα ομως στο σετακι!!! :wink:

Reaction score
1.380
Καλοακουστο το καινουργιο setup

Πως και πηγες σε παθητικα Dynaudio; Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πολυ καλα ενεργα ηχεια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa