Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
420
μιά άσχετη παρατήρηση αν μου επιτρέπετε... αυτό που μιλάνε κάποιοι για τον ευατό τους σε τρίτο πρόσωπο, σαν τον τριανταφυλλόπουλο που έλεγε 'ο δημοσιογράφος' και εννοούσε τον εαυτό του, να ξέρετε οτι είναι ιατρικό θεματάκι. καλό θα ήτο να το κοιτάξετε... just saying...

Reaction score
9.846
μιά άσχετη παρατήρηση αν μου επιτρέπετε... αυτό που μιλάνε κάποιοι για τον ευατό τους σε τρίτο πρόσωπο, σαν τον τριανταφυλλόπουλο που έλεγε 'ο δημοσιογράφος' και εννοούσε τον εαυτό του, να ξέρετε οτι είναι ιατρικό θεματάκι. καλό θα ήτο να το κοιτάξετε... just saying...
Αυτοί που μιλάνε για τον εαυτό τους σε τρίτο πρόσωπο όπως ο ΝΚ παίζει να το κάνουν επίτηδες για να προσδωσουν μεγαλύτερη απόλαυση στο κείμενό τους όταν απευθύνονται σε μια ειδική ομάδα ατόμων.
Όσον με αφορά, μην αγχώνεσαι είμαι προσγειωμένος και έχω επίγνωση της άγνοιας μου. Άλλωστε δεν αυτοανακυρηχθηκα σε χρυαυτια ούτε νομίζω ότι έχω το καλύτερο σύστημα του κόσμου διότι ανακάλυψα το τέλειο ματσαρισμα συσκευών και παρελκόμενων. :biggrin:
Θα επικρινω όλους αυτούς που συντηρούν τον μύθο του χαιεντ με παπατζιλικια περί υπερβατικων σύστηματων και διαστρικων ήχων. Γιατί απλά έτσι γουστάρω (ξύπνησε ο πανκης μέσα μου) :biggrin:

καλό θα ήτο
Αυτό ναι, θα μπορούσε να το κοιτάξει κάποιος.....Φιλικά πάντα :tongue:

Reaction score
420
Αυτοί που μιλάνε για τον εαυτό τους σε τρίτο πρόσωπο όπως ο ΝΚ παίζει να το κάνουν επίτηδες για να προσδωσουν μεγαλύτερη απόλαυση στο κείμενό τους όταν απευθύνονται σε μια ειδική ομάδα ατόμων.
Όσον με αφορά, μην αγχώνεσαι είμαι προσγειωμένος και έχω επίγνωση της άγνοιας μου. Άλλωστε δεν αυτοανακυρηχθηκα σε χρυαυτια ούτε νομίζω ότι έχω το καλύτερο σύστημα του κόσμου διότι ανακάλυψα το τέλειο ματσαρισμα συσκευών και παρελκόμενων. :biggrin:
Θα επικρινω όλους αυτούς που συντηρούν τον μύθο του χαιεντ με παπατζιλικια περί υπερβατικων σύστηματων και διαστρικων ήχων. Γιατί απλά έτσι γουστάρω (ξύπνησε ο πανκης μέσα μου) :biggrin:

Αυτό ναι, θα μπορούσε να το κοιτάξει κάποιος.....Φιλικά πάντα :tongue:
χαχαχαχ το'ξερα οτι θα τσίμπαγες :p χιούμορ ήταν εντελώς, δεν είχε να κάνει με τπτ άλλο απ' αυτά που λες.

Reaction score
9.846
χαχαχαχ το'ξερα οτι θα τσίμπαγες :p χιούμορ ήταν εντελώς, δεν είχε να κάνει με τπτ άλλο απ' αυτά που λες.
Να ξέρεις, ο ΝΚ είναι ο τελευταίος στον χώρο που θα έπρεπε να κοιτάξει κάτι... :sneaky::tongue::biggrin:

Reaction score
420
έχω μια ένσταση σε σχέση με το σχήμα active crossover + multi amp. συνήθως, οι κατασκευαστές ηχείωv φτιάχνουν το crossover με τα μεγάφωνα επάνω σε μια prototype καμπίνα + μετρήσεις. φτιάχνουν λοιπόν το crossover λαμβάνοντας υπόψη τους και το natural rolloff του κάθε μεγαφώνου. γι αυτό πολλές φορές βλέπουμε πχ σε ένα δευτερου βαθμού lowpass, στανταράκι σε πολλά ηχεία, το cutoff του πηνίου να μην είναι αντίστοιχο με αυτό του πυκνωτή. αν δηλαδή βάλει κάποιος τις τιμές σε ένα πρόγραμμα σχεδίασης φίλτρων θα πει wtf is this. μπορεί να δει δυο first order cutoffs ή μπορεί να δεί το cutoff του πυκνωτή να στριμώχνει αυτό του πηνείου και να κάνει ένα raise πριν πάρει την κάτω βόλτα. κι όμως, σε συνδιασμό με το rolloff του μεγαφώνου αυτό μπορεί να δουλεύει μια χαρά. αυτό τώρα, πως επιτυγχάνεται με το active cross? αυτό που θυμάμαι απ τα τότε της εποχής μου στα PA, το μονο που ειχαν ήταν frequency και slope.

Reaction score
29.650
Εχουν και eq , και compression , με ξεχωριστό attack , release , και ότι άλλο θέλεις.
Μέχρι και χρονική ευθυγράμιση , με αυξομειούμενη βηματική καθυστέρηση με κάμποσα ms . Ανά δρόμο και μεγάφωνο πάντα.

Reaction score
420
επανέρχομαι για να πω οτι αυτό το νήμα υπήρξε για μένα πολύ διαφωτιστικό. τόσο πολύ που καθώς το διάβαζα μου ήρθε ζτουπ μια αναλαμπή για μια νέα θεωρία που θα έχει να κάνει με το ταίριασμα του damping factor του τούμπανου εντός του αυτιού με το damping factor του υπόλοιπου συστήματος.

δηλαδή, η μεμβράνη του τούμπανου του αυτιού, όπως όλοι γνωρίζουμε, με τα χρόνια την ακούει λίγο στέρεο. ντάπα ντούπα ντάπα ντούπα για 40, 50, 60 χρόνια... όσο να' ναι ένα ξεχείλωμα θα το έχει φάει. αυτό σημαίνει οτι αν κάποιος είναι εντός ή κοντά στην κατηγορία που το τσοντάδικο ονόμαζει gilf, δηλαδή μπαρμπαδαίος, θα πρέπει να διαλέξει συστηματάκι με υψηλό damping factor. γιατί αλλιώς θα έχει ουρές. δηλαδή αν το σύστημα έχει χαμηλό dumping factor και ενώ το σήμα έχει σταματήσει τα μεγάφωνα πάνε ακόμα πέρα δώθε και όλο αυτό καταλήγει σε ένα τούμπανο αφτιού με τα ίδια properties, καταλαβαίνετε εκει πέρα τι γίνεται. γιατί δεν γίνεται απλή πρόσθεση, γίνεται convolution. βάλε και δωμάτιο στην εξίσωση... μιλάμε για ολική καταστροφή. και δεν είναι οτι έτσι ακούς μόνο τις ατάκες όπως ειπώθηκε παραπάνω. συνήθως δεν τις ακούς ούτε αυτές γιατί αυτό που λόγω αδράνειας πάει πέρα δώθε μετά την παύση του σήματος συνήθως αργεί και να ξεκινήσει.

οπότε αυτό που μένει τώρα είναι ένας φωστηρ που να μπορεί να κάνει τις πράξεις. για να δέσει τη θεωρία. με νούμερα. επιστημονικά πράγματα όχι παπάτσες!

Reaction score
183
Στο σύστημά μου, κάθε άλλο παρά πρόβλημα ισχύος έχω. Τα ηχεία είναι αρκετά ευαίσθητα ( με τα παθητικά κροσόβερ ) και ο τελικός έχει ονομαστική ισχύ 250W@8Ω ( 300 κάτι μέχρι να αρχίσει να κλιπάρει, μετρημένα απο τη Bryston ). Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν η σπατάλη ισχύος στη περίπτωσή μου, άσχετα αν είναι και αυτή μια παράμετρος. Μιλάω για σαφώς καλύτερα δυναμικά, το ηχείο έγινε πολύ πιο "νευρικό". Και επειδή έχω ακούσει τη προσπάθεια μέλους που γεμάτος καμάρι άκουγε τα νέα του "αναβαθμισμένα" κροσόβερ και έχοντας ακούσει τα "μαμά". έχω ένα μέτρο σύγκρισης γι'αυτό που άκουσα απο τη δική μου βελτίωση.
Το minidsp δεν προβαίνει σε μετατροπή του ψηφιακού απο το dac του σε αναλογικό, επεξεργάζεται το ήδη ψηφιακό σήμα και στη συνέχεια κάνει τη μετατροπή σε αναλογικό. Δεν λεώ ότι είναι το τέλειο μηχάνημα, αλλά τα οφέλη απο τη χρήση του ( ως κροσόβερ και βγάζοντας εκτός τα παθητικά υλικά απο την ευαίσθητη διαδρομή του τελικού προς τα ηχεία ), είναι περισσότερα απο τα μειονεκτήματά του. Μη ξεχνάμε ότι ανταλάσσουμε απόψεις σε ένα νήμα που έχει να κάνει με το πόσο τα καλώδια ηχείων επηρεάζουν το damping factor του ενισχυτή και κατ'επέκταση το τρόπο που παίζει το σύστημα ( ασχέτως του τί πιστεύω για τα καλώδια και το κατά πόσο ακούγονται ). Όσο για την ακρίβεια του κροσόβερ και πόσο αυτή είναι επιθυμητή, σου υπενθυμίζω και σου τονίζω την αξία του time alignment διά του delay που εφάρμοσα στο crossover. Αν μπορούν, ας το κάνουν οι φίλοι του παθητικού κροσόβερ, οι πιουρίστες. Και δεν είναι κάτι το υποθετικό ή στα όρια του placebo όπως αυτά στο όνομα των οποίων πίνουν νερό οι πιουρίστες, μιλάμε για διαφορά που την ακούει και κουφός και...ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ. Επομένως, δεν είναι καθόλου ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πλεονεκτήματα. Είναι πραγματικά και επιβεβαιούμενα πλεονεκτήματα.

Ενώ άλλοι που ξέρουν απο immersive ας πούμε και θεωρούν ότι ακούγεται ο βιολιστής στη στέγη, έχουν δικαίωμα να γράφουν ( ή να χασκογελάνε ).
Σωστος. Εχω στην κατοχη μου την τελευταια 20 αετια 7 pro dsp μοναδες απο 300 μεχρι 3000 ευρω τα 5 παιρνουν απευθειας ψηφιακο σημα AES στην εισοδο την ποιοτητα και τις παραμετρους που μπορεις να πειραξεις ειναι η μερα με την νυχτα με παθητικα.καθε δρομος δικο του τελικο.Τα ηχεια δεν υπαρχει καμια περιπτωση να βγαλουν αυτο τον ηχο τα δυναμικα και ακριβεια με παθητικο κρος (παθων ) με φιλτρα bessel μεχρι FIR και NTM delay EQ gain και μεταβολη φασης συνεχομενη το ρευμα του τελικου παει ατοφιο ετοιμο φιλτραρισμενο στα μεγαφωνα.Μπορεις να παιξεις με οτι τελικους θελεις στα μπασα μεσαια πριμα να κανεις sum mono τα μπασα και και και .Μολις το σεταρεις και εισαι ευχαριστημενος με το ακουσμα το ξεχνας και απολαμβανεις.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll