- Reaction score
- 2.388
Μπορεις να ανοιξεις ενα νεο thread " Τι εμαθα στην εκθεση" ... ; Θα ειχε ενδιαφερον!- Δεν θυμάμαι ποιός το πρωτοάρχισε αλλά μετά απο κάποια στιγμή ασέβαια δίξατε και οι δυο μεταξύ σας. Αλλά γενικώς με τον ορισμό αυτόν δεν εννοούσα τόσο εσένα όσο άλλους. Εσένα είπα ότι έπρεπε να το λήξεις νωρίτερα. Θεώρησες οτι δεν ξέρει ; Ωραια, δεν ξέρει. Τι πας να αποδείξεις με το να τον κάνεις με το ζόρι να καταλάβει κάτι. Και για ένα θέμα που δεν εχει σχέση με το νήμα και ηθελε να επικεντρωθεί ; Εξάλλου το είπε απο την αρχή (και μόνος του σε ανύποτπο χρόνο) ότι με τους class D δεν πολυδουλεύει, τώρα τους κοιτάει που άρχισαν να χαλάνε. Τον ρώτησες ... σου έδωσε μια απάντηση (λαθος σωστή δεν εχει σημασία, αυτή μπόρεσε και έκρινε) ... το ξαναρωτησες .... σου ξαναπαάντησε ότι ξέρει και θεωρεί για το θέμα .... τέλος. Πήγες και εσυ να τον βγάλεις λάθος για 20 σελίδες και για ενα μόνο συγκεκιρμένο θέμα. Και με τεράστιο πάθος λες και σου σκοτώσε και την μητέρα σου. Αυτό εγώ το θεωρώ οπαδιλίκι. Μπορεί να κάνω λάθος και τα κινητρα σου να είναι δαφορετικά. Σαν αυτά που είπες (δοκτορες Bhutia κλπ) ...που πάλι και αυτά (αυτών) τα θεωρώ οποαδιλίκι χα χα.Ακνενας δεν τα ξέρει όλά Αστρονοτ. Και αυτό που βλεέπις σαν εξέλιξη στο dsp δεν είναι ενός ανθρώπου (όπως το νομιζεις) ή κάποιας παοψης. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας πολλών ανθρώπων, πολλών επιστημών και ομάδων τους.
- Για τον Bhuta εννούσα περισσότερο την στάση του. Όχι τις γνώσεις του για το θέμα. Αυτές είναι γνωστές. Πως χειρίστηκε το θεμα επικοινωνιακά εννοώ. Όπως πρότεινε και ο wizzy.
- Για το dsp σου είπε κάποια πράγματα (μειονεκτήματα) που ικατά την γνώμη και γνώση μου ισχύυν. ¨Εχουν και ακουστό αποτέλεσμα μάλιστα Εγω π.χ. άνετα κατάλαβα ότι τα νέα ενεργά Focal στην έκθεση που άκουσα εχουν ΑΒ ενισχυτικά και τα D&D έχουν D. Εχει και άλλα μειονεκτήματα που -δεν ξέρω - αλλά δεν εχω δεί να τα συζητάτε σοβαρά εσείς που είστε υπέρμαχοι του. Το dsp ανοίγει (άνοιξε ήδη εδω και χρόνια) φυσικά πολλούς ορίζοντες για βελτίωση σε σημαντικά ζητήματα της ηλεκτρο- ακουστικής. Κάποια απο αυτά μπορεί να αποδώσουν καρπούς, κάποια όχι, κάποια μπορεί να κάνουν σε κάποιους τομείς τα πράγματα χειρότερα ηχητικά, σε κάποια μπορεί να συνεισφέρουν. Πάντα μιλάμε καθαρά με ηχητικό και τεχνικό κριτήριο. Όχι εάν είναι φθηνά, δεν καίνε ρεύμα κλπ. Αυτά που ισχυρίστηκε ο East είχα την ευκαιρία (και τύχη) να τα ρωτήσω όπως σου είπα στην έκθεση σε εκτενή συζήτηση μου με ανθρώπους με πτυχίο στην ηλεκτρονική αλλά και στην ακουστική και όχι μόνο μου τα επιβεβαίωσαν (μιας και δεν πιστεύεις τον east) αλλά μου είπαν και πολυ χειρότερα ηχητικά αποτελέσματα τους σε τομείς της ηλεκτροκαουστικής που δεν τα ήξερα, είναι πιο σοβαρά, και δεν εχω δει πουθενά να συζητιούνται εδώ. Μπορεί να εχουν και να μην το γνωρίζω. Χθές που κάθησα λίγο όπως σου είπα να τα ψάξω βρήκα πολύ λίγα site και κυρίως μόνο στο DIY να τα συζητάνε, εξερευνούνε και πρακτικά (τεχνικά) και θεωρητικά που βασίζονται αυτά. Και πάλι συζητούσαν για την διορθωση των μεγαφώνων και όχι αυτήν την χρήση που κάνετε εσείς. Στην χρήση που κάνετε εσεις είναι αναπόφευκτα. Πλέον δεν μπορεί και είναι φυσικά απαρχαιωμένο να πας να ρυθμίσεις με το αυτί. Ιδιως για τα κροσοόβερ. Και ιδιώς για τα ενεργά κροσόβερ που σε ενδιαφέρει είναι πολυ δύσκολο και ακρίβό και για αυτό εχεις κολλήσει κιόλας. Αυτό βάζω στοίχημα δεν σε προειδοποίησε κανένας απο τους πολιτικους μηχανικούς όταν διάβαζες για την ανωτερότητα τους. Τέλος πάντων το προσωπικό σου αυτό θέμα είναι ιδιαίτερο αλλά έστω ότι το επιχείρησες δείχνει ότι έχεις μια ιδεαλιστική προσέγγιση σε αυτό. Θίχτηκες όμως όταν κάποιος στο εντόπισε. Γενικά το θέμα είναι μεγάλο και θέλει δικό του νήμα. Π.χ. "τα μειονεκτήματα του dsp." Όχι να γίνεται μια ανεκδοτολογίκη και προσωπικού (της δικης σου προσπάθειας) περιεχομενου και μάλιστα σε νήμα που ανοίχτηκε με άλλο σκεπτικό, υπόθεση γαι αναρώτηση. Δεν συμφωνείς σε αυτό τουλάχιστον ; Το ίδιο και ο χώρος πιυ έβαλε μέσα ο Ν.Κ. άλλες δέκα σελίδες και αυτό. Εγώ έβαλα την τάξη Α αλλά ήθελα να την συζητήσω με τον East , δεν την συζήτησα με κανέναν άλλον ή προσπάθησα να μην. Ακόμη και απο αυτόν δεν "καλύφθηκα". απολυτα στην αρχη αλλά τουλάχιστον καλύφθηκα επιγραμματικά σε δευτερο χρόνο με την απάντηση του. ¨Αλλη μια σελίδα χαμένη και εκεί. Με το East διαφώνησα και σε πράγματα που εσεις συμφωνείτε (damping factor, slew rate κ.α.). Και άλλα επίσης που δεν είπα. Βλέπεις για το καθένα να επεμενα απο δέκα σελίδες για να τον πεισω και να με πεισεί ; Όχι.
- Επίσης δνε υπερασπιστηκα (υπερασπιζομαι) τον East (εκτός εκει που τυγχανει να συμφωνώ) αλλά υπερασπίστηκα την σωστή επικοινωνία. Η διαφωνία σε κάποια τεχνικά ζητήματα (και το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα τους) είναι αναποφευκτη και πιθανον και δεδομένη. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα (σπάνια είναι) , το πρόβλημα είναι στην επικοινωνία.