Καλύτερα απο σινεμά ή όχι;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.553
Βουητό μιλάμε για κατι κακορυθμισμένο ή στάσιμα κύματα κακοί χώροι και άλλα τέτοια .Στο σινεμά δεν έχω δει τίποτα τέτοιο τουλάχιστον εκει που πάω .
Άντε ρε Στάθη, να το πάμε αλλιώς. Επειδή έχουν καλά ηχεία και ενισχυτικά (αν έχουν...) στους κινηματογράφους, παίζουν καλά;

Είμαι βέβαιος ότι όλα τα σωστά ρυθμισμένα home cinemas παίζουν πολύ καλύτερα/σωστότερα από το 90% και βάλε των κινηματογράφων.

Πιστεύεις ότι στην τεράστια πλειονότητα των κινηματογράφων, μετά την αρχική ρύθμιση (που γ@μήθηκε από κάποιους στην πορεία) έχουν ξαναφέρει κάποιον επαγγελματία να τους ξαναρυθμίσει; Μήπως κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.964
απλα δεν μπορω να βλεπω τον καθενα να λεει οτι παιζει καλυτερα απο cinema!
Γιατι να μην βλεπεις τον καθενα να λεει οτι παιζει καλυτερα απο σινεμα αφου ισχυει για τους περισσοτερους που γραφουν σε αυτο το νημα?

Reaction score
5.672
Ο καθένας πιστεύει οτι εχει κανει την πιο σωστή επιλογή .
Έτσι πιστεύει η θέλει να πιστεύει ...
Εαν λυπάσαι να δωσεις μερικά χρήματα για να ρυθμίσεις ήχο και εικονα φυσικά και δεν παίζεις καλύτερα.
Εαν όμως έχεις κανει συνετές επιλογές δεν ξαναπάς σινεμά .
Τοσο απλα .

Reaction score
375
Εγω παιδια, εχοντας ενα hc των 200 ευρω, απολαμβανω καλυτερο ηχο στο σπιτι μου παρα στις αιθουσες των village.
Για εικονα, δεν το συζητω..

Reaction score
1.469
τα vilage στο Μπραχάμι έχει της καλύτερες αίθουσες, είναι η πιο πρόσφατες αίθουσες έχουν πολύ καλό μέγεθος ουτε τεραστιες ουτε μικρες, με πολυ καλη εικόνα για cinema και με αναλογίες 235:1 δεν για τον ήχο εχουν αρκετοί διάφορα με άλλα vilage, εχω δει την ίδια ταινία σε διαφορετικά vilage και το Μπραχάμι έπαιζε καλυτερα με διαφορά!
τι εννοείς? να έχω πάρει μηχανήματα και να παω cinema και να κάνω μετρησει να δω τι καμπηλι έχει??? :laugh: όχι! απλά παω cinema ακούω και βγαζω συμπεράσματα!
και ξανάλεω γιατί μιλάτε χωρίς απόδειξης, όποιος λέει παίζει καλύτερα να μας πει τι έχει για να δούμε και εμείς και να μάθουμε μην πεταμε τσάμπα τα λεφτά μας!;)
xaxa οχι λεω αν αν υπαρχουν τεστ για το ποια αιθουσα ειναι η καλυτερη ακουστικα η οπτικοακουστικα
και εγω αυτο που λες παρακατω περι αποδειξεων για το ποια ειναι η καλυτερη αιθουσα μιλησα

επειδη σε σπιτι αν δεν εχεις μετρησεις σε διαφορα θεματα εδω δεν μπορει να ξερεις αν παιζεις καλα η κακα
ενω
σε αιθουσες κινηματογραφου κρινουμε απο το ποια αιθουσα ειναι η πιο προσφατη δηλαδη και απο προσωπικη εμπειρια
ενω αν μιλησεις για το home cinema σπιτι σου βαση προσωπικης αποψης κανεις δεν παιρνει σοβαρα κατι τετοιο

τελικα τα σπιτικα σινεμα τα κρινουμε αυστηροτερα και πιο αντικειμενικα μαλλον:)

Reaction score
239
Εγω στο κινητο μου και στο laptop εχω καλυτερη εικονα σιγουρα, αναφορικα με ηχο ισχυει περιπου το ιδιο με τα ακουστικα χωρις προβληματα ανακλασεων ακυρωσεων κλπ αν εξαιρεσεις λιγο το χαμηλο...αλλα επιλεγω να τα απολαμβανω οταν ειμαι σε κανα πλοιο.

Το μεγεθος παντα ερχεται σε συγκρουση σε την ποιοτητα/αποδοση...απο εκει και περα επιλεγεις(-συμβιβαζεσαι?)
Εγω πχ αν η εικονα δεν ειναι τουλαχιστον 1+μετρο πανω και κατω απο το κεφαλι μου και 2.4+μ δεξια και αριστερα τοτε για εμενα δεν ειναι ιδανικο οποτε παω και σινεμα που και που ( θελω να καλυπτει σωστα το οπτικο πεδιο αλλα και τα αντικειμενα να εχουν μεγαλο μεγεθος δεν θελω απλα μεγαλη γωνια θεασης που εχω και με λαπτοπ ακουστικα:ρ).δε χρειαζεται να ειναι vmax...αλλα υπαρχουν μινιμουμ κριτηρια μεγεθους για εμενα:ρ
.οποτε πολλες ιντσες μαζευονται για το σπιτι μου, σιγουρα λιγοτερες απο σινεμα αλλα πολλες...με τετοιες ιντσες η ποιοτητα και με τει βι σι δε θα ηταν η καλυτερη...πχ θα εχανε κυριως στο φως μαλλον ενω το σινεμα χανει κυριως στα σκοτεινα. Τα ρεβιου με τα τρελλα νουμερα ειναι στις 84-92 ιντσεςκαι πεφτουν μεχρι τις 130"/2.4:1 μετα απο εκει υποθετω γκρεμοτσακιζονται σε σχεση με τις 90" η με τις 65 ολεδ κλπ

Reaction score
1.213
Aν θες να συνδυασεις την βολτα με παρεα αλλα να αποφυγεις την ενοχλητικη πολυκασμια , να εισαι ετοιμος ντυμμενος για κλαμπ αλλα και να μπορεις να μιλας , να αλλαξεις ταινια κλπ..πας σε ενα homecinema-δωματιακι για 5,6 ατομα , οπως εχουν τα seven (η οποιος αλλος τελωσπαντων) .Σε τηλεοραση βλεπεις αλλα ..Αν υπαρχει ζητηση , καποια στιγμη θα υπαρξει και η προσφορα.:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904
Στη Θεσσαλονίκη πάντως, πρέπει να σας πω ότι οι 4 αίθουσες των village cinemas στο Cosmos mall είναι εξαιρετικές σε ποιότητα. Μιλώ για V-Max (αίθουσα 6), Dolby Atmos (η αίθουσα 5 υποστηρίζει όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί με τεχνολογία Dolby Atmos, αίθουσες με δυνατότητα προβολής 3D ταινιών & HFR 3D (αίθουσες 3,4,7).

Οι υπόλοιπες είναι μέτριες σε όλη την πόλη.
Στην ατμος που πήγα πρόσφατα κι είδα το σταρ γουορς, ήταν μία παταγώδης αποτυχία όλο το οπτικοακουστικό του θεματος.

Εικόνα χωρίς καθόλου μαύρο, όχι απλά πέπλο, πεπλάρα. Κουράστηκαν τα ματάκια μου τα όμορφα, κόπωση πραγματικά. Ούτε καμία ευκρίνεια, ψιλοθολη όλη η οθόνη. Κι οι τοίχοι δεξιά αριστερά, ανοιχτόχρωμοι! Όου γιες!
Και το μασκινγκ άφηνε κενά γύρω γύρω από την εικόνα!
Αισχρότητες..

Ήχος ατμος λέει, αλλά τα πάνω ηχεία δούλεψαν μόνο στα διαφημιστικά κλιπακια του ατμος, πριν αρχίσει η ταινία. Σε όλη την ταινία δεν ακούστηκε τίποτα απολύτως από το ταβάνι. Γιες ιτ ιζ.
Απλή κοροϊδία..
Γενικά, εντελώς άθλιος ο ήχος.
Ούτε μεγάλες στάθμες, ούτε ισορροπία στο φάσμα, ούτε έκταση στο φάσμα, τίποτα της προκοπής.
Τραγικότητα.

Αλλά όμορφη αίθουσα, να, την έβγαλα φωτογραφία (γιατί από κοντά δε πρόκειται να την ξαναδώ):

IMG_20161225_225556.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef