Καλύτερα απο σινεμά ή όχι;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.303
Εμείς από την άλλη είχαν κλείσει όλα τα σινεμάζ(τώρα άνοιξε ένα πάλι...ας το λέμε) και αναγκαζόμασταν να πηγαίνουμε στην Κομοτηνή Odeon...ταλαιπωρία 4ώρου..νυχτερινή οδήγηση...γενικά βαβούρα με ρίσκο να φας και την φόλα σου..

κινηματογράφο έχω να πάω 5 χρόνια(Transformers 3 τελευταία φορά)...δεν βρίσκω λόγο..ίσως κανένα θερινό αλλά παίζουν πολύ κουλτούρα και μάλιστα stereo:o..άσε τα χράτσαχρούτσα από τα σακουλάκια>:(

σαν το σπίτι δεν έχει πλέον...άνεση,χαλαρότητα,πόδια στο τραπεζάκι,παρέα,σχολιασμοί,ποτάκι,τουαλέτα με pause την ταινία:p, κουβερλί,pizza,πιτόγυρο κλπ κλπ

για τον μέσο άνθρωπο ο κινηματογράφος έχει τελειώσει..γιατί τον έφτιαξε σπίτι...για τους υπόλοιπους κατεβάζουν μία ταινία 1.5 giga και την χαζεύουν στην 4Κ 60άρα TV του 1.5 χιλιάριου που ήραν με 800 δόσεις:o και σου λένε και ΟΥΑΟΥ!!...πρέπει να εξελιχθεί η βιομηχανία και να προσφέρει κάτι που δεν μπορείς να έχεις πλέον στο σπίτι για να στεριώσει και να ξανα επιστρέψει το κοινό..πράγμα εξαιρετικά δύσκολο εν μέσω κρίσης..
οπότε Home:party:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
<< για τον μέσο άνθρωπο ο κινηματογράφος έχει τελειώσει..γιατί τον έφτιαξε σπίτι... >>

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω! πολύ λίγοι μεσαίοι άνθρωποι έχουν Home Cinema, (είναι ακριβό σπορ) πραγματικό εννοώ, και όχι μια τηλεόραση, με ένα έτοιμο ηχητικό των 200€! ακόμα και στο site, (γιατί εάν το πάρουμε Πανελλαδικά καήκαμε), εάν γίνει ερώτηση, θα δείτε πόσοι έχουν για cinema, μια τηλεόραση 50άρα!

ΥΓ. Ο μέσος άνθρωπος προσπαθεί να σώσει το σπίτι του!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.303
<< για τον μέσο άνθρωπο ο κινηματογράφος έχει τελειώσει..γιατί τον έφτιαξε σπίτι... >>

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω! πολύ λίγοι μεσαίοι άνθρωποι έχουν Home Cinema, (είναι ακριβό σπορ) πραγματικό εννοώ, και όχι μια τηλεόραση, με ένα έτοιμο ηχητικό των 200€! ακόμα και στο site, (γιατί εάν το πάρουμε Πανελλαδικά καήκαμε), εάν γίνει ερώτηση, θα δείτε πόσοι έχουν για cinema, μια τηλεόραση 50άρα!

ΥΓ. Ο μέσος άνθρωπος προσπαθεί να σώσει το σπίτι του!
Βάζω και αυτούς των 200-500 ευρώ συστήματα-πακετάκια με tv..

like για το τελευταίο:thumbsup:

• Like
Reactions: PPG

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514
Μία βασική διαφορά για μένα είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας που περιμένω. Θέλω να τη δω την πρώτη εβδομάδα κι όχι να περιμένω πότε θα κυκλοφορήσει σε BluRay.

Φυσικά, κι εγώ, ως παράξενος, πάω στον κινηματογράφο κυρίως μεσημέρια καθημερινής γιατί δεν θέλω να κάθονται ξένοι κοντά μου. Επιλέγω θέση μεσομπροστινή και πάντα σε κεντρικό διάδρομο για να κάθεται η συνοδός ή ο φίλος μου από την άλλη. Κάποιες φορές που πήγαινα μόνος μου βραδινές ώρες, αγόραζα δύο εισιτήρια για να μην κάτσει δίπλα μου άλλος λόγω σιχαμάρας... :D

Οι φασαριόζοι θεατές είναι πρόβλημα αλλά οι ταινίες που βλέπω είναι κι αυτές φασαριόζικες και καλύπτουν τις ενοχλήσεις. Άλλωστε κι εγώ μιλάω (σιγά), δεν πάω σινεμά για να κάνω αυτοσυγκέντρωση. Όποτε υπάρχουν διάλογοι στην οθόνη λέω κι εγώ τα δικά μου.

Όσο για την ποιότητα ήχου/εικόνας έχετε όλοι το δίκιο σας αναλόγως των απαιτήσεων. Εγώ είμαι υπέρ του μεγέθους και της έντασης, οπότε το μέγεθος της οθόνης είναι πάντα προτιμότερο από την τέλεια ρύθμιση (για διαφορές μέχρι 15%). Το ίδιο και η ένταση από την
πιστότητα.

Reaction score
30.455
. Όποτε υπάρχουν διάλογοι στην οθόνη λέω κι εγώ τα δικά μου.

.
Aκόμα και αν πας μόνος σου?:p
[DOUBLEPOST=1478963679][/DOUBLEPOST]
Φυσικά, κι εγώ, ως παράξενος πάω στον κινηματογράφο ......
Σώπα καλέ που είσαι παράξενος...υπερβολές..:D

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
έχει να φροντίσει έναν πολύ μικρότερο χώρο
αυτό είναι το θέμα, οτι δεν τον φροντίζει! πετάει 5 ηχεία ακατάλληλα για ταινίες, 1 sub που πολλές φορές είναι φτύνω απλα για να κάνει τι δουλειά του, και 100 βατακια ενός πολύκαναλου 13 κιλόν και νομίζει οτι παίζει καλύτερα απο cinema! :laugh:μόνο που παίζει σε ακατάλληλο χώρο και με ηχεία που δεν κάνουν για ταινίες-trnsformers, mad max, terminator, και τέτοιου είδους ταινίες, χάνει με διαφορά! σχεδόν ολες η εταιριες έχουν αλλα ηχεία έχει για ταινίες και αλλα για μουσική, απλά βγάζουν κεντρικα και περιφερικά για να ταιριάζουν με τα LR που τα έχουν για μουσική. για hc ηχεία όπως η b&w η σειρά CT800 αυτό που λέει οτι για να αποδώσουν πρέπει να μπουν σε ειδικό χώρο για ταινίες, και αυτός ο χώρος δεν νομίζω να είναι η σαλόνοκουζίνα, συν ολα τα ηχεία για ταινίες έχουν μεγάλητερες ευαισθησίες απο τα hi fi!

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
ποια ειναι τα σωστα σινεμα κατα την αποψη σου?
και που βασιζεται αυτη η αποψη αν υπαρχει?
σε καποιες μετρησεις η σε προσωπικη αποψη?
τα vilage στο Μπραχάμι έχει της καλύτερες αίθουσες, είναι η πιο πρόσφατες αίθουσες έχουν πολύ καλό μέγεθος ουτε τεραστιες ουτε μικρες, με πολυ καλη εικόνα για cinema και με αναλογίες 235:1 δεν για τον ήχο εχουν αρκετοί διάφορα με άλλα vilage, εχω δει την ίδια ταινία σε διαφορετικά vilage και το Μπραχάμι έπαιζε καλυτερα με διαφορά!
τι εννοείς? να έχω πάρει μηχανήματα και να παω cinema και να κάνω μετρησει να δω τι καμπηλι έχει??? :laugh: όχι! απλά παω cinema ακούω και βγαζω συμπεράσματα!
και ξανάλεω γιατί μιλάτε χωρίς απόδειξης, όποιος λέει παίζει καλύτερα να μας πει τι έχει για να δούμε και εμείς και να μάθουμε μην πεταμε τσάμπα τα λεφτά μας!;)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Πρώτα απ' όλα, δε μένουν όλοι κοντά στο Μπραχάμι που έχει τις καλύτερες αίθουσες στον κόσμο. :D
Δεύτερον, δεν ορίσαμε συγκεκριμένη αίθουσα με την οποία θα συγκρίνουν τα σπίτια τους τα μέλη.
Τρίτον, το να ακούσεις εσύ την αίθουσα και να βγάλεις συμπεράσματα δε σημαίνει πολλά. Υπενθυμίζω την επιμονή σου σε κάποια θέματα σχετικά πρόσφατα. ;)
Η άποψή σου δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο των υπολοίπων.

Τέταρτον, εδώ δεν είναι τα πολιτικά. :)
Πέμπτον, βάλε autocorrect.

Reaction score
26
Πάντως αναρωτιέμαι πως γίνεται να είναι καλύτερο το home cinema από τον κινηματογράφο, τη στιγμή που δεν μπορείς να δεις 3d στο σπίτι (μιλάω για τους περισσότερους) και στον κινηματογράφο ειναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές ακόμα και στην χειρότερη αίθουσα...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.553
Πάντως αναρωτιέμαι πως γίνεται να είναι καλύτερο το home cinema από τον κινηματογράφο, τη στιγμή που δεν μπορείς να δεις 3d στο σπίτι (μιλάω για τους περισσότερους) και στον κινηματογράφο ειναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές ακόμα και στην χειρότερη αίθουσα...
Όλοι οι προβολείς και οι TV των τελευταίων ετών παίζουν 3D και στον κινηματογράφο είναι γενικά χειρότερο απο το οικιακό.

Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες με πρώτη το 1915, μετά στα '50s, '80s, '90s και τελευταία το 2009/2010 με το Avatar.
Yπάρχει καλύτερη αίσθηση επιτέλους αλλά δεν παύει να είναι gimmick.

Προσωπικά το απεχθάνομαι.

Timaras

Reaction score
2.153
τα vilage στο Μπραχάμι
Μπραχάμι μένεις?Είμαστε γείτονες?

Στο Metro Mall δεν έχω πάει για ταινία ποτέ.Στα Odeon στη Συγγρού πάω και όποτε Village,πήγαινα στο Ρέντη.
Προσωπικά χαλιέμαι στις αίθουσες που έχω πάει με τον ήχο και προσπαθώ να το αποφεύγω εκτός και αν είναι κανά animation για τα πιτσιρίκια που παίζει πιο χαλάρά και δεν μπερδευοπαραμορφώνει!
Θα πάω και στο Metro Mall να δω!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Τα cinema που προσφέρουν απολαυστική εμπειρία εικόνας και ήχου είναι μετρημένα.
Έτσι όπως είμαστε εδώ στην Ελλάδα τι σύγκριση να γίνει;
Νομίζω ότι δε χρειάζεται και πολύ σκέψη ότι στο σπίτι είναι καλύτερα τα πράγματα.
Ειδικά σε θέμα εικόνας δεν το συζητάμε καν.

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Πρώτα απ' όλα, δε μένουν όλοι κοντά στο Μπραχάμι που έχει τις καλύτερες αίθουσες στον κόσμο. :D
Δεύτερον, δεν ορίσαμε συγκεκριμένη αίθουσα με την οποία θα συγκρίνουν τα σπίτια τους τα μέλη.
Τρίτον, το να ακούσεις εσύ την αίθουσα και να βγάλεις συμπεράσματα δε σημαίνει πολλά. Υπενθυμίζω την επιμονή σου σε κάποια θέματα σχετικά πρόσφατα. ;)
Η άποψή σου δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο των υπολοίπων.

Τέταρτον, εδώ δεν είναι τα πολιτικά. :)
Πέμπτον, βάλε autoc
πρωτον με ρωτισαν πια θεωρώ κατά την άποψη καλά cinema, και απάντησα;)
Δεύτερον πρέπει να συγκριθεί με ενα αξιοπρεπες cinema;)
Τρίτον τι θες να πεις? οτι δεν έχω αντίληψη και δεν μπορώ να δω το προφανές? και εγω πολλά μπορώ να πω το θέμα τι ισχύει, αφού λέει κάποιος κάτι ας το αποδείξει! εξάλλου εγώ δεν είπα οτι δεν μπορεί να παίξει hc καλύτερα απο cinema, απλά το cinema ( οχι ολα) έχουν βάλει τον πήχη ψηλά και θες κάποια στάνταρ για να το ξεπεράσει!;):idk:
δεν επιμένω απλά θέλω να μάθω τι σύστημα και πάνω μπορεί να παίξει καλύτερα απο cinema, γιατί εγω νομίζω οτι και το Samsung που είχα με τα 1000w έπαιζε καλύτερα απο το cinema :roflmao::laugh:
Τέταρτον δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά και Πέμπτον δεν κατάλαβα το Πέμπτον:idk:

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Τα cinema που προσφέρουν απολαυστική εμπειρία εικόνας και ήχου είναι μετρημένα.
Έτσι όπως είμαστε εδώ στην Ελλάδα τι σύγκριση να γίνει;
Νομίζω ότι δε χρειάζεται και πολύ σκέψη ότι στο σπίτι είναι καλύτερα τα πράγματα.
Ειδικά σε θέμα εικόνας δεν το συζητάμε καν.
εικονα δεν ειπα το αντιθετο, συμφωνω;) ηχο εκει ειναι το δυσκολο!

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
μπορει να παιξει ενα home cinema καλυτερα απο cinema αλλα θες και καποια στανταρ, πρωτα απ'ολα θες σωστο χωρο η τουλαχιστον φροντισμενω ακουστικα, σωστα ηχεια, καλα sub, τελικο, και ενας προτζεκτορα του χιλιαρικου νομιζω θα παιξει καλυτερα σε εικονα, και οπως ειπες η περισοτερη δεν τα εχουν

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508