Καλύτερος player για windows(7)

Reaction score
0
Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

θα το κανω με την πρωτη ευκαιρια ευχαριστω.

Reaction score
283

Στο wassapi θα βαλεις την καρτα απο την οποια ακους μουσικη, δηλαδη αυτην που εχεις συνδεσει τα ηχεια η τον ενισχυτη . Τι καρτα εχεις εσωτερικη η εξωτερικη?
Ειναι εσωτερικη, βασικα εχω ενα καινουργιο laptop.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Καλύτερος player για windows(7)

Είναι normal να λειτουργεί και το volume με το WASAPI.
Δεν είναι όπως τα bypass που κάναμε σε παλιότερες εκδόσεις των Windows.
Κωστα ,ειναι σιγουρο αυτο?
Διαβαζοντας χθες ,στην προσπαθεια να στησω "σωστα" το foobar,καταλαβα οτι οταν καταφερουμε bit-perfecet με χρηση wasapi,asio κ.τ.λ , θα πρεπει να "απενεργοπειται" το ρυθμιστικο εντασης των windows..
το θεμα ειναι οτι η creative ας πουμε,που εχω για καρτα ηχου,μεχρι κ πριν λιγο καιρο "υποστηριζε" μονο asio κ οχι wasapi...γιαυτο δεν μπορουσες να πετυχεις bit-perfecet με wasapi-creative...
τα παραπανω με καθε επιφυλαξη...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

To εχω κανει αλλα και παλι λειτουργει το volume των windows .Δηλαδη λειτουργουν και τα δυο volume που σημαινει οτι δεν γινεται παρακαμψη του ηχου των windows.
Στα xp με asio απλώς δεν λειτουργεί το wave volume (kmixer) αλλά το master volume λειτουργεί κανονικά.

Στα 7 λειτουργεί με wasapi και το wave? Ρωτάω γιατί δεν έχω την ευκαιρία να το τσεκάρω τώρα.

Reaction score
1.188

Όση καλή διάθεση κι αν έχω δείξει κατά καιρούς να χρησιμοποιήσω αυτό το foobar όλο μειονεκτήματα του βρίσκω. Γι αυτό και προτιμώ την μαϊμού (Mediamonkey) που είναι σαφώς καλύτερη.

Μιας και πάλευα πάλι σήμερα με το foobar ας μού πούν όσοι το γνωρίζουν καλά (μήπως δεν κάνω κάτι εγώ σωστά...)

1. Τα περισσότερα mp3 και flac που έχω στον δίσκο μου περιέχουν και φωτογραφία του εξώφυλλου στο ID3 tag. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το δείξει αυτό το foobar όπως κάνει η μαϊμού;

2. Το Asio plugin της μαϊμούς έχει δυνατότητα είτε να στέλνει τα samples ώς έχουν στην κάρτα, είτε να κάνει upsampling σε όποια συχνότητα δειγματοληψίας επιλέξω. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το Asio στο foobar. Γιατί βλέπω ότι για να παίξει στα 96/24 η κάρτα ο μόνος τρόπος είναι να αναπαράγει αρχείο 96/24. Πώς γίνεται να "ανέβουν" και τα ταπεινά 44/16 στο 96/24;

3. Εχει βρει ποτέ το foobar σωστή tag πληροφορία; Πατάω δεξί κουμπί και Tagging => Get tags from freedb και μου βρίσκει ένα σωρό άσχετα albums και καλλιτέχνες εκτός από αυτό που πρέπει. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν μού έχει βρει την σωστή πληροφορία. Και να σκεφτείτε ότι του βάζω εύκολα: Queen, Rolling Stones, ABBA κλπ. Πού να τού έβαζα και τίποτα "προχωρημένες" jazzιές ή bluesιές και να περίμενα να το βρει... Εχει καταφέρει κανένας να το κάνει να δουλέψει σωστά;

Τελικά νομίζω ότι μαϊμού και πάλι μαϊμού!!!

Reaction score
1

Τελικά είναι απλά τα πράγματα... ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που τον βολεύει... εμένα για παράδειγμα δε με απασχόλησε ποτέ τίποτα από αυτά που αναφέρεις αφού όπως φαίνεται χρησιμοποιώ τον foobar και χειρίζομαι τη δισκοθήκη μου διαφορετικά από σένα. Σκέψου πως ο αδελφός μου δεν αλλάζει τον παμπάλαιο και "βαρύτατο" musicmatch...

Reaction score
1.188

Δεν είναι το ίδιο διότι το παμπάλαιο musicmach μπορεί να ήταν καλό για την εποχή του αλλά δεν παίζει με plugins. Οπότε πάπαλα το asio ή το kernel streaming.

Μεταξύ όμως μαϊμούς και foobar που παίζουν και τα δύο με plugins η μαϊμού προσφέρει μερικές επιπλέον ευκολίες.

Το ID3 tag είναι πολύ σημαντικό διότι ένα σωρό τραγούδια που έχω μαζέψει δεξιά αριστερά από φίλους κλπ. έχουν ελλειπή πληροφορία. Τούς λείπει το album ή ο τίτλος ή ακόμα ο καλλιτέχνης πολλές φορές. Οπότε πώς θα χειριστείς την δισκοθήκη σου αν δεν έχεις όλες τις πληροφορίες ε; Για πες μου.

Το foobar δεν μπορεί να τις βρει αυτές τις πληροφορίες που λείπουν. Εκτός αν δεν κάνω κάτι εγώ σωστά. Περιμένω κάποιος να μού πει αν χρειάζεται να κάνω καμμιά ρύθμιση προκειμένου να δουλέψει σωστά. Coyia ακούς;
Δεν μού βρήκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ τραγούδι σωστά. :122:

Reaction score
1.188

Παίζω το Joey από το album Desire του Bob Dylan. Ζητάω από το foobar να μού βρει όλες τις πληροφορίες και μού βγάζει:
Artist: Disney
Album: Apa
Year: 1995
Genre: Disco

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ, μπαρμπούτσαλα δηλαδή! :141:

Άντε τώρα εσύ να διαχειριστείς την δισκοθήκη σου έτσι!!!

Reaction score
1.188

όπως φαίνεται χρησιμοποιώ τον foobar και χειρίζομαι τη δισκοθήκη μου διαφορετικά από σένα.
Όσο το ψάχνω όλο και περισσότερες ατέλειες βρίσκω στο foobar. :122:
Πώς γίνεται να διαχειριστείς την δισκοθήκη σου όταν στο πεδίο artist βρίσκει "Beatles" και το θεωρεί διαφορετικό συγγρότημα από το "The Beatles" Τα μισά τραγούδια θα τα βρεις ψάχνοντας στο "B" και τα άλλα μισά στο "T"
Αυτό συμβαίνει με ΠΑΡΑ πολλά συγκροτήματα π.χ. "Rolling Stones" και "The Rolling Stones" κλπ.
Κάθε φορά δηλαδή θα πρέπει να ρίχνεις και μια ματιά στο "Τ" μήπως το συγκρότημα που ψάχνεις είναι γραμμένο και με το "The" μπροστά σε μερικά κομμάτια.

Αντίθετα η μαϊμού αγνοεί το "The" στην αρχή του πεδίου artist και ταξινομεί ΠΑΝΤΑ τους Beatles στο Β, τους Rolling Stones στο R κλπ.

Reaction score
1

....και τους The The που τους "βάζει"???

Δε μπορεί να φταίει ο foobar για κάτι που εσύ έχεις λάθος... αν όμως σε χαλάει μην τον χρησιμοποιείς. Το πως αρχειοθετεί κάποιος τη δισκοθήκη του είναι "ζήτημα" για ψυχολόγους....

Reaction score
1.188

Δε μπορεί να φταίει ο foobar για κάτι που εσύ έχεις λάθος... αν όμως σε χαλάει μην τον χρησιμοποιείς. Το πως αρχειοθετεί κάποιος τη δισκοθήκη του είναι "ζήτημα" για ψυχολόγους....
Δεν έχω λάθος. Προφανώς οι "Beatles" και οι "The Beatles" είναι το ίδιο συγκρότημα και η μαϊμού το καταλαβαίνει βάζοντας όλα τους τα τραγούδια μαζί ενώ ο foobar όχι. Ποιός είναι λάθος;

Τους "The The" η μαϊμού τους βάζει κανονικά στο "Τ" ταξινομώντας τους βάσει του δευτέρου "The" :103:

Θα μού πεις τώρα πώς γίνεται να βρει σωστή tag πληροφορία ο foobar;

Reaction score
28

δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα νομιζω οτι σε ποιοτητα ο foobar παρ'ολα τα λειτουργικα προβληματα που παρουσιαζει βγαζει καλυτερο ηχο απο την μαιμου.

Reaction score
1.188

Όταν παίζουν και τα δύο προγράμματα με asio στα 44/16 δεν παρατήρησα καμμία διαφορά στην ποιότητα ήχου. Το plugin της μαϊμούς όμως έχει δυνατότητα για upsampling. Οταν ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα και έχουμε μετατροπή των 44/16 σε 96/24 τότε υπερτερεί λίγο σε ποιότητα ήχου η μαϊμού. Δεν είναι η ημέρα με την νύχτα, αλλά υπάρχει μία αισθητή βελτίωση. Καρατσεκαρισμένο.

Το θέμα είναι όμως πως δεν πήρα καμμία απάντηση στα ερωτήματά μου του post #25 :122:

Reaction score
4

Πρεπει να βαλουμε καποιο plugin στο mediamonkey για windows7 η αρκει αυτο που υπαρχει?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Το θέμα είναι όμως πως δεν πήρα καμμία απάντηση στα ερωτήματά μου του post #25 :122:
Όλα όσα αναφέρεις γίνονται αρκεί να βρεις τα κατάλληλα plugins.
Αυτό είναι το δύσκολο με το Foobar σε σχέση με τα έτοιμα προγράμματα αλλά από την άλλη σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη ποικιλία και, σε πολλές περιπτώσεις, καλύτερη ποιότητα (π.χ. στο volume control και στο upsampling). Απλά πρέπει να ασχοληθείς στην αρχή να του "πάρεις τον αέρα".

Για αρχή και για να μη χαθείς στο hydrogenaudio ψάξε για έτοιμα skins που περιέχουν τουλάχιστον τα βασικά.
Θα ποστάρω και κανένα screenshot με το δικό μου μόλις βρω χρόνο.

Reaction score
28

Αυτό είναι το δύσκολο με το Foobar σε σχέση με τα έτοιμα προγράμματα αλλά από την άλλη σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη ποικιλία και, σε πολλές περιπτώσεις, καλύτερη ποιότητα (π.χ. στο volume control και στο upsampling). Απλά πρέπει να ασχοληθείς στην αρχή να του "πάρεις τον αέρα".

Για αρχή και για να μη χαθείς στο hydrogenaudio ψάξε για έτοιμα skins που περιέχουν τουλάχιστον τα βασικά.
Θα ποστάρω και κανένα screenshot με το δικό μου μόλις βρω χρόνο.
αντε μπραβο περιμενουμε με ανυπομονησια!!!!::102:

Reaction score
20

Προς τον DELTA:
μπορείς να παρακάμψεις το volume των windows αν δεν επιλέξεις την standard εγκατάσταση του Foobar, αλλά τη δεύτερη (portable) που θα τον εγκαταστήσει στον δικό του φάκελο στον οποίο θα αποθηκεύει και όλες τις ρυθμίσεις σου παρακάμπτοντας την κάρτα ήχου των windows. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και το mute των windows να είναι ενεργοποιημένο θα μπορείς να πέρνεις σήμα από έξοδο USB. Τουλάχιστον έτσι δουλεύει στα windows XP που έχω κάνει την portable εγκατάσταση και μέσω USB προς το DACMagic...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

Ωραία! Επί του πρακτέου λοιπόν... Μπορείς να μού πεις πώς θα βρίσκει σωστή ID3 tag πληροφορία από το internet;

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

(π.χ. στο volume control και στο upsampling).
Και μιας και ανέφερες το volume control. Η μαϊμού με asio drivers παίζει ΠΑΝΤΑ από την USB εξωτερική κάρτα. Είτε mute all βάλω τους ήχους από τα windows είτε κλείσω το ποτενσιόμετρο της μαϊμούς είτε mute μέσα από την ίδια την μαϊμού να κάνω μουσική ακούγεται πάντα!

Αντίθετα το foobar περνάει τον ήχο μέσα από το ποτενσιόμετρό του, είτε με asio drivers είτε με kernel streaming.

Αρα τι από τα δύο είναι καλύτερο; :133:

Reaction score
1.188

Εξώφυλλο κατάφερα να κάνω τον foobar να δείξει. Enable Layout Editing Mode δεξι κουμπί Add UI Element και Album Art Viewer.

Σωστή πληροφορία όμως ID tag είναι αδύνατον να βρει. Και επειδή δεν πήρα και καμμία απάντηση μάλλον κανείς μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90