Καλύτερος player για windows(7)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για windows(7)

Κωστα ,ειναι σιγουρο αυτο?
Διαβαζοντας χθες ,στην προσπαθεια να στησω "σωστα" το foobar,καταλαβα οτι οταν καταφερουμε bit-perfecet με χρηση wasapi,asio κ.τ.λ , θα πρεπει να "απενεργοπειται" το ρυθμιστικο εντασης των windows..
το θεμα ειναι οτι η creative ας πουμε,που εχω για καρτα ηχου,μεχρι κ πριν λιγο καιρο "υποστηριζε" μονο asio κ οχι wasapi...γιαυτο δεν μπορουσες να πετυχεις bit-perfecet με wasapi-creative...
τα παραπανω με καθε επιφυλαξη...
Επ, αυτό δεν το είχα δει. Ναι, είμαι σίγουρος. Μην μπερδεύεις Vista και 7 με το χάλι των XP.

Δεν προλαβαίνω να επεκταθώ τώρα αλλά η ουσία είναι ότι αν έχεις Vista ή 7 και μπορείς να παίξεις με το WASAPI (δηλ. δε σου πετάει κανένα error στο Foobar) δε χρειάζεται να ανησυχείς.

Ωραία! Επί του πρακτέου λοιπόν... Μπορείς να μού πεις πώς θα βρίσκει σωστή ID3 tag πληροφορία από το internet;
Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Τα περισσότερα αρχεία μου έχουν σωστά tags και για τα υπόλοιπα είμαι πολύ τεμπέλης να ασχοληθώ.
Άλλωστε δουλεύω περισσότερο με directories και search.
Όταν βρω χρόνο θα τσεκάρω και θα σου πω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν ψάξεις στο forum του Foobar αποκλείεται να μη βρεις λύση.
Μία πρόχειρη αναζήτηση για "ID3 tag" μου έβγαλε 2500 αποτελέσματα... :126:

Για την ιστορία, στο δικό μου Foobar αναζητώ συχνά υλικό από το internet για άλλα πράγματα (biography, photos, lyrics) και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Αντίθετα το foobar περνάει τον ήχο μέσα από το ποτενσιόμετρό του, είτε με asio drivers είτε με kernel streaming.

Αρα τι από τα δύο είναι καλύτερο;
Το καλύτερο είναι να μην μπερδεύουμε τα αναλογικά ποτενσιόμετρα με τα ψηφιακά. :136:

Δεν χαλάει τον ήχο απλά επειδή "υπάρχει" στη μέση.
Το volume του Foobar στο full είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου volume control.

Επίσης, και να το χρησιμοποιήσεις πάλι είναι σαν να μην υπάρχει ( :116: ) γιατί δουλεύει στα 64bit οπότε δεν έχεις ουσιαστική απώλεια bits (εκτός αν το παρακάνεις και ακούς με το volume πολύ χαμηλά).

Α, και για να μην τραβάω screenshots, έτσι είναι το Foobar μου:

Είναι το skin "FooNight" και έρχεται "κουτί" για τα γούστα μου.
Στα αντίστοιχα tabs εμφανίζει και lyrics (σε μορφή karaoke που φωτίζει τον τρέχοντα στίχο) ενώ εξαιρετικό είναι και το Biography που σου εμφανίζει την ιστορία του καλλιτέχνη/συγκροτήματος καθώς και φωτογραφίες τους (που εμφανίζει κυκλικά) τις οποίες τραβάει από διάφορες πηγές στο net..

Σε κάποιον άλλο θα κάτσει καλύτερα κάποιο άλλο ανάλογα τι έχει μάθει να περιμένει από τον media player του.
Αν δεν ψάξετε δεν θα τα βρείτε, όμως. Δεν κουτουλάνε, που λένε!

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για windows(7)

Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Τα περισσότερα αρχεία μου έχουν σωστά tags και για τα υπόλοιπα είμαι πολύ τεμπέλης να ασχοληθώ.
Άλλωστε δουλεύω περισσότερο με directories και search.
Όταν βρω χρόνο θα τσεκάρω και θα σου πω.
Εμένα άλλα έχουν σωστά tags και άλλα έχουν ελλειπή ή και καθόλου tags. Αλλά όταν πετυχαίνω ένα κομμάτι χωρίς tags θέλω πάντα να το συμπληρώνω. Αυτό γίνεται άριστα και πανεύκολα με το Winamp, μέτρια με την μαϊμού, και καθόλου με το foobar. Θα το ψάξω βέβαια περισσότερο.

Το καλύτερο είναι να μην μπερδεύουμε τα αναλογικά ποτενσιόμετρα με τα ψηφιακά. :136:
Δεν χαλάει τον ήχο απλά επειδή "υπάρχει" στη μέση.
Το volume του Foobar στο full είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου volume control.
Επίσης, και να το χρησιμοποιήσεις πάλι είναι σαν να μην υπάρχει ( :116: ) γιατί δουλεύει στα 64bit οπότε δεν έχεις ουσιαστική απώλεια bits (εκτός αν το παρακάνεις και ακούς με το volume πολύ χαμηλά).
Δεν μπερδεύω τα ψηφιακά ποτενσιόμετρα με τα αναλογικά. Τα ψηφιακά τα έχω ΠΑΝΤΑ στο τέρμα όπως εξάλλου προτείνει και το manual της κάρτας μου Audiotrak Prodigy Cube. Την ένταση την ρυθμίζω μόνον από το volume του προενισχυτή μου. Παρόλα αυτά θα προτιμούσα όμως τα ψηφιακά να μην δουλεύουν καθόλου και να είναι εκτός. Αυτό το έχω πετύχει με την μαϊμού και με το Winamp αλλά όχι με το foobar.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για windows(7)

Παρόλα αυτά θα προτιμούσα όμως τα ψηφιακά να μην δουλεύουν καθόλου και να είναι εκτός.
Όταν το έχεις στο 100% είναι εκτός (πρακτικά και πολύ χαμηλότερα - το συγκεκριμένο volume πάντα - αλλά μόνο αν βρεθούμε και σε στριμώξω για τυφλό τεστάκι θα σε πείσω). :126:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

Δεν νομίζω να ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο ποτενσιόμετρο αυτό... Μάλλον όλα τα ψηφιακά όταν είναι στο 100% είναι σαν να βρίσκονται εκτός.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για windows(7)

αλλά μόνο αν βρεθούμε και σε στριμώξω για τυφλό τεστάκι θα σε πείσω. :126:
Και ήμουν στο Ηράκλειο αυτές τις ημέρες. Εκεί κάναμε Πάσχα...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

Δεν νομίζω να ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο ποτενσιόμετρο αυτό... Μάλλον όλα τα ψηφιακά όταν είναι στο 100% είναι σαν να βρίσκονται εκτός.
Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Η αναφορά μου στο συγκεκριμένο volume έγινε στο συμπληρωματικό σχόλιό μου (βλ. εντός παρενθέσεως) και αφορά τις χαμηλότερες θέσεις του volume.

Και ήμουν στο Ηράκλειο αυτές τις ημέρες. Εκεί κάναμε Πάσχα...
Την επόμενη φορά στείλε ένα ΠΜ...
Ένα καφεδάκι, μία ακρόαση, μια ρακί, κάτι θα κανονίσουμε βρε αδερφέ! :126:

Reaction score
1.188

Από ρακιές ήπια πολλές την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν εκεί. Μεγάλο Σάββατο και Ανάσταση κάναμε στον Χόνδρο (επαρχία Βιάνου) αλλά τις υπόλοιπες ημέρες ήμαστε στο Ηράκλειο.

Reaction score
0

Χρησιμα ποσταρισματα συμφορουμιτες!
Για υποδειξτε μου ομως με ποιο τροπο (οχι μεσω σκαννιν βεβαια) θα μπορουσαν να βρεθουν τα διαφορα εξωφυλλα των δισκων που παιζονται στο foobar!

Reaction score
1.188

Λοιπόν επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα όσον αφορά την ID3 tag πληροφορία:

1. Πρώτος και καλύτερος και με διαφορά μάλιστα σε αυτό το θέμα είναι ο Winamp. Αυτός ο player καταφέρνει και βρίσκει σχεδόν πάντα την σωστή πληροφορία ακόμα και αν δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο για το κομμάτι που παίζει. Δεν ξέρω πώς το κάνει, αλλά το κάνει. Έχω δοκιμάσει αρχεία ΧΩΡΙΣ εσωτερική πληροφορία και με filename που δεν λέει απολύτως τίποτα π.χ. Track03.flac Το Winamp βρίσκει τις πληροφορίες για τον καλλιτέχνη, το album, το εξώφυλλο, τον τίτλο κλπ. σε ποσοστό άνω του 90% ακόμα και στα πιο απίθανα και "ψαγμένα" κομμάτια. Ακόμα και αν το αρχείο έχει προέρθει από αναλογική εγγραφή από βινύλιο και έχει και τα χρατς-χρουτς του πάλι το Winamp τα καταφέρνει να το αναγνωρίσει ΧΩΡΙΣ κανένα απολύτως στοιχείο. Αν δε, του δώσουμε και κάποιο στοιχείο όπως είναι π.χ. το όνομα του καλλιτέχνη, είτε στο filename, είτε στο ID3 tag τότε η επιτυχία ανεύρεσης όλων των στοιχείων αγγίζει το 100%
Έκανα rename κάποια κομμάτια των U2 από το album Under a blood red sky σε Annie Lenox αλλάζοντας όχι μόνο το filename αλλά και την εσωτερική πληροφορία με σκοπό να το παραπλανήσω. Μόλις του τα έβαλα, το Winamp βρήκε αμέσως την σωστή πληροφορία με τα εξώφυλλα, τα πάντα!
Πήρα κάτι .ACC από ένα mac που δεν είχαν καθόλου πληροφορία. Ούτε αυτός που μού τα έδωσε γνώριζε τι ήταν. Τα μετέτρεψα σε .mp3 και έβαλα το Winamp να τα αναγνωρίσει. Ήταν όλα κάτι κομμάτια, Jazz, Funk, Acoustic, Lounge κλπ. τελείως άγνωστα, τα ανεγνώρισε σε ποσοστό άνω του 95% Ελάχιστα του ξέφυγαν... Για να καταλάβετε τι σάς λέω εγώ δεν είχα ακουστά κανέναν από αυτούς τους καλλιτέχνες παρά μόνο τον John Coltrane. Εχουν κάνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά στο Winamp σε αυτόν τον τομέα. Καλύτερα δεν γινόταν. Οι δε databases του απ' όπου τραβάει τα στοιχεία, είναι κάτι παραπάνω από ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΙΣ και ενημερώνονται ΣΥΝΕΧΩΣ. Δηλαδή κομμάτια που τα είχα ψάξει πριν από καιρό και δεν τα είχε βρει τότε, τα ξαναψάχνω σήμερα και τα βρίσκει όλα! Παίρνει ΑΡΙΣΤΑ!

2. Δεύτερη είναι η μαϊμού (Mediamonkey) η οποία έχει και αυτή υπερπλήρεις databases από όλα τα Amazon (USA, UK, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιαπωνίας κλπ.) με όλα τα στοιχεία (καλλιτέχνες, albums, χρονολογίες, εξώφυλλα κλπ.) αλλά χρειάζεται κάποιο στοιχείο για να μπορέσει να ψάξει σωστά. Δηλαδή αν κάνουμε rename το beatles.mp3 σε U2.mp3 την πάτησε! Θα ψάχνει για U2 και θα βρίσκει άλλα αντ' άλλων. Σε αντίθεση δηλαδή με το Winamp που δεν την πατάει με τίποτα. Άρα όταν δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τον τίτλο του τραγουδιού ή το όνομα του καλλιτέχνη τότε το Winamp είναι μονόδρομος.
Η μαϊμού όμως από την άλλη υπερτερεί πολύ στην διαχείριση των αρχείων γιατί μπορεί να τα διαχειριστεί είτε μέσω της database της είτε μέσω folders στον δίσκο. Επίσης έχει δυνατότητα rename των αρχείων με βάση το πρότυπο που έχουμε ορίσει π.χ. <track#> - <title> - <artist> ακόμα και την ώρα που παίζει το αρχείο! Μπορεί να κάνει και πολλές δουλειές χωρίς να "γονατίζει" π.χ. να κάνει volume leveling σε κάποια αρχεία, να μετατρέπει σε άλλο format κάποια άλλα, να γράφει συγχρόνως CD, ενώ παίζει και μουσική χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα.

3. Και ερχόμαστε στον foobar που στο θέμα του tagging είναι τελευταίος στον πάτο. Το χρονόμετρο του foobar μου έγραψε 11 ώρες και 50 λεπτά τις δύο ημέρες που το ψάχνω. Από το freedb δεν βρήκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σωστό! Δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ επιτυχία. 0% ολοστρόγγυλο. Έβρισκε άλλα αντί άλλων, αλλά ποτέ ούτε από τύχη το σωστό. Και μιλάμε για "εύκολα" κομμάτια. Βeatles, Rolling Stones, Police, U2 κλπ. Δεν τόλμησα καν να του βάλω τις "ψαγμένες" jazzιές και τα lounge που μού βρήκε το Winamp.
Δοκίμασα και άλλα plugins στο foobar: MusicBrainz, Live Show tagger παντελής αποτυχία. Διάβασα forums, τίποτα! Το Discogs plugin δεν βρήκε ούτε 1 στα 20 "εύκολα" κομμάτια. Αν του έβαζα και δύσκολα...

Συνεπώς ο δυσκοίλιος foobar μένει ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ διότι αδυνατεί να βρει έστω και την πιο απλή και στοιχειώδη πληροφορία των κομματιών και δεν ξανασχολούμαι άλλο (αρκετές οι 12 ώρες που έφαγα δύο μέρες τώρα) παρά μόνο αν το καταφέρουν κάποια στιγμή να δουλέψει σωστά και μού πει κάποιος ότι με ένα συγκεκριμένο plugin καταφέρνει να βρει κάποια πληροφορία. Δεν συζητώ να φθάσει στο επίπεδο του Winamp, αλλά έστω στο επίπεδο της μαϊμούς. Μέχρι τότε δεν ξανατρέχει στο PC μου....

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Χρησιμα ποσταρισματα συμφορουμιτες!
Για υποδειξτε μου ομως με ποιο τροπο (οχι μεσω σκαννιν βεβαια) θα μπορουσαν να βρεθουν τα διαφορα εξωφυλλα των δισκων που παιζονται στο foobar!
To έχω ξαναγράψει: Album Cover Art Downloader.

Απλά ό,τι καλύτερο υπάρχει.

...παρά μόνο αν το καταφέρουν κάποια στιγμή να δουλέψει σωστά και μού πει κάποιος ότι με ένα συγκεκριμένο plugin καταφέρνει να βρει κάποια πληροφορία.
Ε, άνοιξε ένα thread στο Hydrogen.. Τζάμπα είναι! :126:

Και όπως είπαμε: την επόμενη φορά να πάρεις τηλέφωνο και όχι να πας περιγράφεις εκ των υστέρων πώς πέρασες στο Ηράκλειο! :p

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

Και όπως είπαμε: την επόμενη φορά να πάρεις τηλέφωνο και όχι να πας περιγράφεις εκ των υστέρων πώς πέρασες στο Ηράκλειο! :p
Ο.Κ. Αυτό είναι σίγουρο, την επόμενη φορά που θα κατέβω.

Reaction score
0

Thanks K.Φ!
Εγω ενα απαισιο χαρακτηριστικο μπορω να προσαψω στο foobar: επιλεγοντας remove στη library -----> remove και απο το σκληρο!!!!!!
Τωρα ξερετε τι εκανα χθες απο τις 5 εως τις 10 το βραδυ.:412:
Επιπλεον συμφωνω με τον φιλο Komhst οσον αφορα το tagging(ευτυχως το itunes ειναι πιο ενημερωμενο και στα "δυσκολα" κομματια).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Μία διόρθωση: AlbumArtDownloader είναι το σωστό.
Είδα ότι με το άλλο όνομα (που περιέχει το "cover") σου βγάζει πλέον άλλο πρόγραμμα το Google.

Reaction score
1.188

Thanks K.Φ!
Εγω ενα απαισιο χαρακτηριστικο μπορω να προσαψω στο foobar: επιλεγοντας remove στη library -----> remove και απο το σκληρο!!!!!!
Τωρα ξερετε τι εκανα χθες απο τις 5 εως τις 10 το βραδυ.:412:
Ωχ καλά που το είπες! Αυτό είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Εγώ έχω τα τραγούδια μου στον δικτυακό δίσκο που δεν υπάρχει εκεί recycle bin οπότε αυτό είναι ένα θέμα.... :111:

Reaction score
0

(...)Ακόμα και αν το αρχείο έχει προέρθει από αναλογική εγγραφή από βινύλιο και έχει και τα χρατς-χρουτς του πάλι το Winamp τα καταφέρνει να το αναγνωρίσει ΧΩΡΙΣ κανένα απολύτως στοιχείο(...)
Καλά με την συγκεκριμένη περίπτωση είχα παθει κι εγώ την πλάκα μου.
Και μην φανταστείτε οτι επρόκειτο για κάποιο "ευκολάκι" τύπου Dark Side Of The Moon (που είναι και international σουξε), ο δίσκος ήταν "Τα μπαράκια" του Βαγγέλη Γερμανού.
Βάζω τα mp3 στο winamp χωρίς καμμία απολύτως πληροφορία (Track 1 κτλ, από βινύλιο ήταν) και μου βρήκε όλο τον δίσκο, χάζεψα!!

Reaction score
4

Καλα, βρισκει "παπαδες". Καταπληκτικο!!!!!!

Reaction score
777
Παιδιά με πείσατε...
Αν και έχω κακές αναμνήσεις με το winamp θα παίξω λίγο.
Συνέχεια αργούσε,κολλούσε κ.τ.λ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.110

Καλα, βρισκει "παπαδες". Καταπληκτικο!!!!!!

Τι...βρήκε και το παρακάτω:

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CFXaumtDSDw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CFXaumtDSDw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]
:138::142:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Καλύτερος player για windows(7)

Παιδιά με πείσατε...
Αν και έχω κακές αναμνήσεις με το winamp θα παίξω λίγο.
Συνέχεια αργούσε,κολλούσε κ.τ.λ.
Καμμία σχέση οι παλιές versions με τις σημερινές. Τώρα βρίσκεται στην v5.572

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερος player για windows(7)

Καλά με την συγκεκριμένη περίπτωση είχα παθει κι εγώ την πλάκα μου.
Και μην φανταστείτε οτι επρόκειτο για κάποιο "ευκολάκι" τύπου Dark Side Of The Moon (που είναι και international σουξε), ο δίσκος ήταν "Τα μπαράκια" του Βαγγέλη Γερμανού.
Βάζω τα mp3 στο winamp χωρίς καμμία απολύτως πληροφορία (Track 1 κτλ, από βινύλιο ήταν) και μου βρήκε όλο τον δίσκο, χάζεψα!!
Ναι και είναι το μοναδικό που έχει τόσα πολλά ελληνικά στην database του.
Όχι ότι με ενδιαφέρει βέβαια αυτό, γιατί δεν ακούω καθόλου ελληνικά, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να το επισημάνουμε ως ένα από τα θετικά του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90