Καλώδια και θύματα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.388
Reaction score
93.967
Έχω εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση στο forum. Κολλάει και με πετά συνέχεια. Παρακαλώ τους υπεύθυνους να το κοιτάξουν. Ευχαριστώ.
Όταν μπαίνω σαν ΔΑΒΙΔ. Στην ανώνυμη περιήγηση χωρίς log in δουλεύει κανονικά!
Για πάρε το μηδέν!
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.011
Στα σχέδια του 4BST που διαθέτω, όντως υπάρχει μια διάταξη πυκνωτών μικρού βολτάζ που παραπέμπει σε κύκλωμα dc blocking. Το είχα αναφέρει μεν στο σχετικό νήμα, αλλά δεν έχω πάρει επιβεβαίωση. Έτσι φαίνεται πάντως.

Tώρα, ως προς τη μαρτυρία, μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Αν δεν γίνουν μετρήσεις σε κάποιο μηχάνημα, ας κρατάμε μικρό καλάθι. Αν δεν ήταν ο Τζιο να υποστηρίξει την ιστορία, προσωπικά δεν θα έπαιρνα καν καλάθι.
Μήπως εννοείς μικρής χωρητικότητας?
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Μήπως εννοείς μικρής χωρητικότητας?

 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Γιατί είπα ότι μασάει; Απλά ζεσταίνεται παραπάνω :tongue:
Άσε φίλε, έχουνε πέσει και κόντο πάνω τώρα xlr και αν όλα πάνε καλά ο άγιος μπίλις θα φέρει και ηχείων.
Κάτσε ή πάνε ( όπως λένε βόρεια ) και παίζε με τάργκετ κερβ:lolsign:
Ο kanakiani...καλά κάνει εφόσον το ευχαριστιέται χωρίς να στερεί από άλλες ανάγκες...Γι αυτό και του ταιριάζει περισσότερο το...kalakani.
Ακολουθεί επιστημονική εξήγηση όσων έζησαν την εμπειρία

Επιστημονική εξήγηση χωρίς τη σχετική...στιχουργική δεν λέει τίποτα...



Somewhere in cozy living rooms
audiophiles are starting to realize
That an eternal fate has turned the luck on them
be two A.M.
or two p.m. (feels like two a.m.)
The grain has gone (and the heat is on)
Sittin' here hearin' (shittin' here hearin')
The preamp is still warm (The plug is cold-born)
Maybe the connection is tired of takin' chances
So much humidity on the loose
Sirens out of my head
Wrapped up in silence, all circuits are dead
Cannot explain, my whole hobby spins into a frenzy
Help, I'm steppin' into the twilight zone
Science is a madhouse
Feels like being stoned
My money's been moved under fancy cables
Where am I to go now that I've turned the tables (whoa, oh, oh)
Help, I'm steppin' into the Twilight Zone
Hi End is a clubhouse
Feels like being conned
My hearing's seduced under moon and star
Where am I to go now that I've gone too far
Soon we all come to know
When magic bullets hit the bone
Soon we all get to show
When no target curves get drawn
Following endless spirals
Destination unknown
Double-crossed messengers all alone
Want proper connections,get signals through
Where are you?
Well the night weighs heavy on troubled minds
This far from the borderline
When the Kondo is plugged
Senses won't know how are cheated
And we say
I like steppin' into the twilight zone
Audition is a madhouse
Feels like being boned
My bacon's been moved under cable stars
How can I get more now I've gone too far (ooh, whoa, oh)
No push for steppin' into the twilight zone
Impression is a madhouse
Feels like being loaned
Any sense seems shaken under moon and star
What to claim next now that I've gone too far
Soon I shall get to know
When Kondo cables rule them all
Soon I shall be proud to show
When the burning-in takes all
Cabling to bring down the wall
I need to step into the twilight zone
and stay in a madhouse
Feels like being torn
My mind being shaken under cabled scar
What am I to say now that I've gone too far(ooh-whoa)
Follow me into the twilight zone
Welcome to the madhouse
Feel like being reborn
Get capitals moving under looney star
Where are they to go now you've gone too far
Soon we all want to know
When the comb reaches the knot

πσσσσσςςςς :p
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Χάρη με στεναχωρούν πάρα πολύ αυτά που γράφεις. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις ομωσ δεν είναι η πρώτη φορά...
Ξέρω ότι μου κρατάς κακία για το φίλο σου όμως η συμπεριφορά του ήταν αυτή που τον ανάγκασε να φύγει όχι εγώ...
Δεν ξέρω αν σου έχω κάνει κάτι αν σε έχω κατηγορήσει δημόσια για κάτι δεν το θυμάμαι....Αν το έχω κάνει Σου ζητάω Συγνώμη. Τόσο εχθρική αντιμετώπιση με ξαφνιάζει και με προβληματίζει.
Αυτό με τον φίλο μου, τον AKARL, το έχεις ξαναγράψει και δεν απάντησα.
Είναι προφανές πως δεν τον ανάγκασες να φύγει, δε θα μπορούσες άλλωστε. Τους λόγους θα μπορούσε να τους πει ο ίδιος, δεν έχω την πρόθεση να κάνω τον εκπρόσωπό του, απλά σκέψου πως η αντιπαράθεση την οποία εσύ ξεκίνησες και όχι αυτός, ήταν μόνο η αφορμή. Οι αιτίες είναι βαθύτερες. Σε κάθε περίπτωση μακάρι το αβουσαιτ να είχε όχι έναν αλλά δέκα AKARL. Και το λέω για κάποιον που δεν είναι φίλος μου με την στενή έννοια του όρου, δεν έχουμε συναντηθει ποτέ από κοντά, αλλά τον εκτιμώ ιδιαίτερα.
Σκεπτόμενος τις πολιτικές σου πεποιθήσεις ίσως δικαιολογώ την στάση σου απέναντι σε έναν άνθρωπο που πιστεύεις ότι έχει πολλά χρήματα. Η κρίση σου στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σωστή ελπίζω κάποια στιγμή ναΤο καταλάβεις.
Αυτή η παράγραφος είναι ανάξια σχολιασμού.
Θέλω να σου πω Πως αν ήθελα να επιβεβαιώνομαι στο hifi θα ήμουν με την άλλη ομάδα και να σαι σίγουρος ότι Αν ήθελα θα ήμουν το πρώτο παράδειγμα Που θα χρησιμοποιούσε ο Κώστας σε κάθε θέμα που αφορά τον ήχο.
Γιατί είμαι ο μόνος που έχω κάνει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό αυτά που λέει ο @costas EAR και ό @Dimifoot

Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι επιβεβαιώση έχω δεχτεί στη ζωή μου Σε υπερβολικό βαθμό σε τομείς που με ενδιαφέρουν πραγματικά
Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη πάνω σε αυτό. Και ακριβώς επειδή έχω την τύχη να μην ανήκω σε καμία ομάδα και κανένα παρεακι, νομίζω πως μπορώ να δω τα πράγματα σχετικά καθαρά. Σε ό, τι αφορά τους λοιπούς τομείς της ζωής σου, ούτε αμφισβήτησα την καταξίωση σου, ούτε και ξέρω. Εγώ αναφέρθηκα στο χαι φαι και σε τίποτε άλλο.
Χρόνια τώρα και με πολύ έντονο ύφος άνθρωποι Στο avsite υποστηρίζουνότι ότι τα καλώδια ρεύματος δεν παρουσιάζουν καμία διαφορά ούτε στον ήχο ούτε και κάπου αλλού.Και πως είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια διαφορά αλλάζοντας το τελευταίο μετρό αυτής της μακριάς Πορείας από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. μέχρι το πίσω πάνελ του μηχανήματος.....

Εγώ λοιπόν στο προσωπικό μου χώρο παρατήρησα δύο αλλαγές οι οποίες δεν ήταν μικρές. Η αλλαγή της θερμοκρασίας δε χρειαζόταν θερμόμετρο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Άγγιζες τον προενισχυτή και το χέρι σου καιγότανε. Μετά την αλλαγή καλωδίου παραμένει Ένας ζεστός απλά προενισχυτής.
Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την μεγαλύτερη διαδρομή που απέκτησε το volume Και την αύξηση κατά 2 dB στο head room. Θεώρησα ότι σε μια συζήτηση που αφορά καλώδια ρεύματος θα έπρεπε να πω για αυτά που παρατήρησα. Διαφωνείς με αυτό?
Δηλαδή αυτοί που μιλάνε αρνητικά για τα καλώδια έχουν το ελεύθερο να το κάνουν κι αν κάποιος σε προσωπικό επίπεδο παρατηρήσει κάτι θετικό για τα καλώδια πρέπει να σιωπήσει?

Όταν άλλαξα τα καλώδια το μόνο που περίμενα να ακούσω ήταν διαφορά στον ήχο και το περίμενα Γιατί ανάλογη διαφορά είχα ακούσει στο σύστημα του Λεάνδρου. Κανείς δε μου είχε μιλήσει για διαφορά στην θερμοκρασία ή για διάφορα στη διαδρομή του βολιουμ. Αυτές είναι παρατηρήσεις-συμπεράσματα που έβγαλα μόνος μου ισχύουν για εμένα και το σύστημα μου και δεν έχουν σκοπό να κάνουν διαφήμιση σε κανέναν.

Εκτός από την αλλαγή στον ήχο συνέβησαν δύο πράγματα επιπλέον τα οποία με έκαναν να προβληματιστώ σχετικά με αυτά που ακούω και τις ιδέες που υπερισχύουν στο χόμπι μας και ειδικά στο avsite για την χρήση των καλωδίων ρεύματος.
Σεβαστές οι θέσεις σου για τα καλώδια, σεβαστές και οι παρατηρήσεις που έκανες για το συγκεκριμένο. Θα μπορούσες να τις είχες μοιραστεί χώρις να γνωστοποιησεις από πού προέρχεται το καλώδιο. Είναι σημαντική για μένα η διάκριση ανάμεσα σε ένα προϊόν που κυκλοφορεί νόμιμα στην αγορά, με επίσημο κατασκευαστή και αντιπρόσωπο, με προδιαγραφές και εγγύηση και σε ένα προϊόν κατασκευής του μαστροΜητσου, του μαστροΒαγγελη ή του μαστροΑργυρη. Δηλαδή αν εγώ έγραφα στο σάιτ για ένα ρόφημα από βότανα που μου πούλησε σε πολύ χαμηλή τιμή ο τάδε και το οποίο δεν ξέρω πώς το κάνει, αλλά όταν έχεις πυρετό και το πιεις, σου ρίχνει τη θερμοκρασία, πώς θα σου φαινόταν; θα ήταν το ίδιο με το να έγραφα καλά λόγια για ένα αντιπυρετικο σκεύασμα που θα κυκλοφορούσε επίσημα με την έγκριση του ΕΟΦ;
Αυτά που εγώ παρατήρησα στο σπίτι μου αφορούν μόνο εμένα.
Από τη στιγμή που τα κοινοποιεις εδώ, αφορούν όλο το σαιτ.
Έχει ενημερωθεί ο κατασκευαστής του καλωδίου και αν ο ίδιος το επιθυμεί ας βρει τρόπο να διαφημιστεί η να πουλήσει τα καλώδια του ακριβότερα από αντίστοιχα ξένων κατασκευαστών που δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Ας βρει και ας στοιχειοθετήσει με μετρήσεις εάν τον ενδιαφέρει Να το κάνει για να υποστηρίξει τα προϊόντα που δημιουργεί. Τα συγκεκριμένα καλώδια είναι πολύ χαμηλής τιμής. Και ο σκοπός που μίλησα γι’ αυτό είναι περισσότερο για να μην δίνονται τεράστια ποσά σε καλώδια ρεύματος όταν μπορεί κάποιος με ελάχιστα χρήματα να έχει στα χέρια του ένα αξιόλογο καλώδιο ρεύματος.
Δεν ξέρω εάν τα καλώδια ρεύματος που πουλιούνται σαν αυτά που έγραψε Ό @vet ότι είχε τι τιμές έχουν και αν Οι ιδιοκτήτες τους είναι πραγματικά θύματα , πάντως εγώ δε νιώθω καθόλου Θύμα για τα αποτελέσματα που έχω και για τα χρήματα που έχω δώσει Για καλωδια.
Η συζήτηση περί κόστους καλωδίων δε με αφορά. Αν εσύ πιστεύεις πως αγοράζοντας "φτηνά" καλώδια από τον Αργύρη, πρέπει και να το διατυμπανιζεις για να σώσεις και άλλους παραπλανημενους, κάτι δεν πάει καλά. Ξανασκέψου το.
Συζήτηση για καλώδια κάνουμε εδώ και τόσες σελίδες και δεν είναι και το μόνο θέμα που μιλάει γι’ αυτό ....σου φαίνεται κακό Που μίλησα γι’ αυτό που παρατήρησα. Δεν πάμε να στήσουμε καμιά δουλειά δεν το έχουμε οργανώσει ο Αργύρης δεν είχε ιδέα ότι μίλησα εγώ για τα καλώδια του. Δεν έπρεπε να το κάνω?
Μα το ξεκαθάρισα στο ποστ που υποθέτω πως σε ενόχλησε περισσότερο, πως δεν ήταν οικονομική η ανάγκη που σε οδήγησε να κάνεις αυτό το έμμεσο προμοταρισμα.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει όλες τις απαντήσεις, και πριν εξηγήσω τι συμβαίνει και γιατί...
Μιλάμε για καλώδιο ρεύματος DC blocking ή απλό;
 


Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμα για να γίνει κατανοητή η θέση μου. Έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολύ καλά λόγια για δουλειές (εκ νέου κατασκευές, αναβαθμίσεις και restorations) και ενός άλλου diyer, του Πητερμενι. Η ειδοποιός διαφορά είναι πως αυτές οι αναφορές συνοδεύονται, τουλάχιστον όσες θυμάμαι, από αναλυτικές παρουσιάσεις του ίδιου για τα στάδια της δουλειάς, τα υλικά, τη διαδικασία καθώς και μετρήσεις. Νομίζω πως είναι κατανοητή η διαφοροποίηση.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.664
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει όλες τις απαντήσεις, και πριν εξηγήσω τι συμβαίνει και γιατί...
Μιλάμε για καλώδιο ρεύματος DC blocking ή απλό;
Απλό καλώδιο ρεύματος.

Προφανώς ένα μικρό πυκνωτακι που είπε ο μπουτχιας δεν αποτελεί σοβαρό dc blocking, βεβαίως το όποιο dc δε περνάει στο δευτερεύον του μετασχηματιστή τροφοδοσίας, βεβαίως οι εν λόγω μπριστον διαθέτουν κύκλωμα dc blocking και αυτή η ερμηνεία ήταν εκτός από την πρώτη στιγμή.

Ο αρτζι βάζει κάτι χοντρά καλώδια για ρεύματος. Να αυτά. Τίποτα περίεργο.


Ο Τζιοβάνι υποστηρίζει πως έπεσε η θερμοκρασία προενισχυτή κατά 10 βαθμούς με αυτό το καλώδιο ρεύματος. Ένα απλό χοντρό καλώδιο.

Δεν ξέρω αν τους έβαλε γη.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Ο Τζιοβάνι υποστηρίζει πως έπεσε η θερμοκρασία προενισχυτή κατά 10 βαθμούς με αυτό το καλώδιο ρεύματος. Ένα απλό χοντρό καλώδιο.
Σαφέστατα και μπορεί να συμβεί αυτό. Με τη διαφορά πως η εξήγηση που θα δώσω δεν θα είναι πολύ ευχάριστη για όλους... και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει.
 


Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Σαφέστατα και μπορεί να συμβεί αυτό. Με τη διαφορά πως η εξήγηση που θα δώσω δεν θα είναι πολύ ευχάριστη για όλους... και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει.
Πρέπει. Να μάθουμε κι εμείς τίποτα. Άσε που αν έχεις εξήγηση για το τί συμβαίνει ( ή εν πάση περιπτώσει, πιθανούς λόγους ), το οφείλεις στη κοινότητα και ειδικά στους νέους! :)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Σαφέστατα και μπορεί να συμβεί αυτό. Με τη διαφορά πως η εξήγηση που θα δώσω δεν θα είναι πολύ ευχάριστη για όλους... και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει.
Go for it...Μέσα για τα ευχάριστα,μέσα και για τα δυσάρεστα...
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.637
Reaction score
77.058
Σαφέστατα και μπορεί να συμβεί αυτό. Με τη διαφορά πως η εξήγηση που θα δώσω δεν θα είναι πολύ ευχάριστη για όλους... και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει.
πρέπει Πέτρο μου...

αν δεις προηγούμενα ποστς...ψοφάνε όλοι οι ιδιοκτήτες για αποδείξεις....

καλούνε κόσμο για ακροάσεις...θερμομετρήσεις....μέχρι και εργαστήριο ψάχνουν για να κάνει μετρήσεις σε αυτά τα καλώδια :biggrin:
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.637
Reaction score
77.058
Πρέπει. Να μάθουμε κι εμείς τίποτα. Άσε που αν έχεις εξήγηση για το τί συμβαίνει ( ή εν πάση περιπτώσει, πιθανούς λόγους ), το οφείλεις στη κοινότητα και ειδικά στους νέους! :)
θα σου γλιτώσει κ λεφτά για το εργαστήριο:laugh:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.664
Σαφέστατα και μπορεί να συμβεί αυτό. Με τη διαφορά πως η εξήγηση που θα δώσω δεν θα είναι πολύ ευχάριστη για όλους... και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει.
Κολοκύθια δε ξέρεις αν πρέπει.
Άντε λέγε.
Είμαι περίεργος να δω που το πας.
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.193
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top