Καράβια

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.558
Ναι.
Ήθελα να βάλω ηλεκτρική άγκυρα και όλοι μου λέγανε ότι δεν μπαίνει.
Οπότε είπα: "αν θέλεις κάτι να γίνει σωστά, κάντο μόνος σου"
Κι έτσι πήρα τον μηχανισμό και με δική μου κατασκευή housing inox τον έβαλα εγώ.
Mεγάλη ευκολία ειδικά στο ανέβασμα της άγκυρας.

Reaction score
25.287
βαποραροι...
αν και γουσταρω πιο πολυ containers καθοτι εχουν μηχαναρες (λογω απαιτησης ταχυτητας)

πολυ θα θελα να δω στροβιλο σε πλοιο (αλλα που και ποτε...)

Reaction score
1.279
Ναι.
Ήθελα να βάλω ηλεκτρική άγκυρα και όλοι μου λέγανε ότι δεν μπαίνει.
Οπότε είπα: "αν θέλεις κάτι να γίνει σωστά, κάντο μόνος σου"
Κι έτσι πήρα τον μηχανισμό και με δική μου κατασκευή housing inox τον έβαλα εγώ.
Mεγάλη ευκολία ειδικά στο ανέβασμα της άγκυρας.
Από τα ποιο ωραία πράγματα είναι να ρίχνεις άγκυρα αρόδο σε κολπάκι και να βουτάς για μπάνιο ...

Αχ όταν μάθαινα ιστιοπλοΐα το σκάφος ( ένα παλιό Beneteau ) ΔΕΝ είχε εργάτη και μαζεύαμε με το βιντζιρέλο η και τα χέρια το σχοινί και μετά με τα χέρια την αλυσίδα ( Να μην πω για την λαγουδέρα ! ) .
Μιχάλη η άγκυρα για τέτοιο μικρούλι πρέπει να είναι μικρή και εύκολη , ο εργάτης ήταν τόσο αναγκαίος ?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.558
Μιχάλη η άγκυρα για τέτοιο μικρούλι πρέπει να είναι μικρή και εύκολη , ο εργάτης ήταν τόσο αναγκαίος ?
Επειδή τις περισσότερες φορές το σκάφος το είχα καλυμμένο με τις τέντες λόγω του ήλιου, όταν έπρεπε να ρίξουμε άγκυρα ή να την σηκώσουμε, έπρεπε να πας μπροστά να ανοίξεις το 1ο φερμουάρ με το διαφανές παράθυρο, μετά το 2ο φερμουάρ με το κανονικό πανί, να βγεις έξω και να αρχίσεις την δουλειά.
Και ειδικά το μάζεμα είναι δύσκολο κυρίως όταν έχεις ρίξει 30 μέτρα αλυσίδα.
Ο "εργάτης" ήταν με αλυσίδα μόνο, χωρίς σκοινί.
Συν το ότι επειδή πηγαίναμε από παραλία σε παραλία και από κόλπο σε κόλπο ρίχναμε τακτικά άγκυρα για να κάνουμε μπάνιο ή βουτιές και μετά την μαζεύαμε για να πάμε παρακάτω.
Όταν έλεγα "κάποιος ας μαζέψει την άγκυρα" όλοι κοίταγαν αλλού, οπότε η λύση ήταν αυτή.
Άσε που σε τέτοια είμαι τεμπέλης, τι πιο εύκολο από το να σηκώνεις άγκυρα με ένα κουμπί.

Reaction score
1.279
Επειδή τις περισσότερες φορές το σκάφος το είχα καλυμμένο με τις τέντες λόγω του ήλιου, όταν έπρεπε να ρίξουμε άγκυρα ή να την σηκώσουμε, έπρεπε να πας μπροστά να ανοίξεις το 1ο φερμουάρ με το διαφανές παράθυρο, μετά το 2ο φερμουάρ με το κανονικό πανί, να βγεις έξω και να αρχίσεις την δουλειά.
Συν το ότι επειδή πηγαίναμε από παραλία σε παραλία και από κόλπο σε κόλπο ρίχναμε τακτικά άγκυρα για να κάνουμε μπάνιο ή βουτιές και μετά την μαζεύαμε για να πάμε παρακάτω.
Όταν έλεγα "κάποιος ας μαζέψει την άγκυρα" όλοι κοίταγαν αλλού, οπότε η λύση ήταν αυτή.
Άσε που σε τέτοια είμαι τεμπέλης, τι πιο εύκολο από το να σηκώνεις άγκυρα με ένα κουμπί.
30 μετρα αλυσιδα ????? Μα τοσο πολυ δεν ριχναμε στο 36 αρι ιστιοπλοικο με λιγο αερα ... με σκοινι και 10 μετρα αλυσιδα ειχες δοκιμασει???
Δεν ανοιγουμε ενα θεμα με ιστιοπλοικα καλυτερα???

Reaction score
26.920
Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΓΚΥΡΑ.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
[DOUBLEPOST=1441740181][/DOUBLEPOST]

ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΣΗΚΩΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.

ΜΕΧΡΙ ΔΙΧΤΥ 60ΑΡΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΑ 40 ΟΥΤΕ ΠΕΤΟΝΙΑ.......

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.558
Καμιά φορά σταματούσαμε σε λίγο πιο βαθιά νερά για κολύμπι ή βουτιές.
Αν είναι 10 - 12 μέτρα βάθος πρέπει να ρίξεις 30 μέτρα αλυσίδα στην άγκυρα.
Τα ιστιοπλοϊκά δεν μ΄αρέσουν.
Πολλή δουλειά θέλουν και τέχνη που δεν κατέχω, ενώ τα μηχανοκίνητα είναι εύκολα.
Τραβάς μια στο γκάζι και έφυγες.
Μπορείς να κάνεις και καμιά τρελλίτσα με το γκάζι αν έχεις και δυνατό κινητήρα.
Εγώ το πήγαινα σούζα.

Reaction score
26.920
Καμιά φορά σταματούσαμε σε λίγο πιο βαθιά νερά για κολύμπι ή βουτιές.
Αν είναι 10 - 12 μέτρα βάθος πρέπει να ρίξεις 30 μέτρα αλυσίδα στην άγκυρα.
Τα ιστιοπλοϊκά δεν μ΄αρέσουν.
Πολλή δουλειά θέλουν και τέχνη που δεν κατέχω, ενώ τα μηχανοκίνητα είναι εύκολα.
Τραβάς μια στο γκάζι και έφυγες.
Μπορείς να κάνεις και καμιά τρελλίτσα με το γκάζι αν έχεις και δυνατό κινητήρα.
Εγώ το πήγαινα σούζα.

ΦΕΤΟΣ ΑΝΕΒΗΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ KAI TA EΙΔΑ ΟΛΑ.

ΟΙ ΣΟΥΖΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.......:D:D:D

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.

Reaction score
1.279
Χάνετε όλη την μαγεία με τα ταχύπλοα !
Η όλη χάρη είναι να σε πάει ο άνεμος ....
Όσο για την αλυσίδα , ναι είναι αναγκάια . Πρέπει να έχεις μεγάλο έκταμα σε δυνατό καιρό συνήθως από 3Χ έως και 7Χ το βάθος ανάλογα τον καιρό και το σκάφος !
Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να φουντάρεις στα 10-12 μέτρα όταν το μικράκι αυτό Μιχάλη άντε να έχει βύθισμα 1μιση μέτρο .
Αν είσαι στα 5 μέτρα με 15 μέτρα αλυσίδα ( και μετά σχοινί) είσαι ΥΠΕΡ καλυμμένος ... Η αλυσίδα είναι που κρατάει την άγκυρα παράλληλη στο βυθό και το σκοινί μετά κάνει την κοιλιά και βοηθάει στον κυματισμό. Αν συρθεί σωστά η σωστή άγκυρα στον σωστό βυθό και μπεί βαθιά δεν παναλλάζει συνέχεια ο αέρας είσαι μια χαρά !
Αν και τα 15 μέτρα αλυσίδας είναι παράλληλα στον βυθό τότε το υπόλοιπο μπορεί να είναι σχοινί και όχι αλυσίδα ! Έτσι γλυτώνεις αρκετό βάρος και κόπο ( Πάντα λέμε για το μικράκι αυτό)
Παιδιά κάποιος να ανοίξει ένα άλλο τόπικ να πάνε όλα αυτά εκεί γιατί από βαπόρια το κάναμε.... βαρκάκια !

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.237
Δε πειράζει Δημήτρη, ας είναι σ' ένα θέμα καλύτερα.

Αν χρειαστεί τα μεταφέρω αργότερα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.558
Το βάρος της αλυσίδας μπροστά το χρειάζεται έτσι κι αλλιώς για την πλεύση.
Το θέμα είναι κυρίως η ευκολία, έστω και σε ρηχά νερά.
Όταν κάποτε θα βγω στην σύνταξη, (αν βγω και αν προλάβω) και θα έχω όλο το χρόνο δικό μου μπορεί να πλέω με την δύναμη του αέρα με κάποιο ιστιοφόρο.
Ως τότε, προτιμώ μηχανή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας