Κατάλληλη κεφαλή για rega rb300??

Reaction score
208
Καλησπέρα....έχω στην κατοχή μου ενα thorens 166 mk5 με βραχίονα τον rb300 ανακαλωδιωμένο με six stream...(αν παίζει κάποιο ρόλο)

αυτή τη στιγμή η κεφαλή που έχει πάνω είναι η grado prestige gold και το phono της ear 834p

ενώ ο ήχος της μου αρέσει, ωστόσο δυσκολεύει αρκετά το phono και τον ενισχυτή, καθώς αναγκάζομαι να διπλασιάσω σχεδόν

την ένταση σε σχέση με το cd....

η ερώτηση είναι πιά κεφαλή θα του ταίριαζε καλά, δεδομένου οτι ζητώ λίγο καλύτερη ανάλυση σε σχέση με τη grado

αφού με παίρνει καθώς το υπόλοιπο σύστημα είναι λαμπάτος ενισχυτής, το phono και γλυκόηχα ηχεία (chario premium 1000)

σημείωση οτι έχω ήδη στην κατοχή μου και 2 κεφαλές που είναι η acutex 420 str και η benz micro mc20e2 -l
τα χαρακτηριστικά της benz εδώ
http://www.stereophile.com/content/b...specifications

και της acutex εδώ
http://www.ebay.de/itm/PUNTINA-ACUTE...-/260880892668

ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
362
Γειά σου.
Είχα παλαιότερα την Grado Prestige Gold (μάλιστα 2 τις ίδιες). Μου άρεσε αρκετά όμως ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στα συριστικά στις φωνές, κάτι σαν σκληρότητα. Μετά αγόρασα την Grado Reference Sonata (Signature), τη γνωστή "ξύλινη", το ακριβότερο μοντέλο από την Platinum. Μεγάλη διαφορά.
Μετά από 2-3 χρόνια δοκίμασα τη Denon DL-304. Δηλ. από κινητού μαγνήτη (θεωρητικά κινητού σιδήρου οι Grado) πήγα σε κινητού πηνίου και μάλιστα πολύ χαμηλής στάθμης εξόδου. Εδώ όχι απλά μεγάλη διαφορά αλλά η μέρα με τη νύχτα. Να καταλάβεις τη Sonata που ακόμη την έχω και έχει και σχετικά λίγες ώρες, πριν λίγο καιρό έβγαλα τη Denon και την άκουσα για λίγο αλλά δεν... Βέβαια είναι και γούστα αυτά, αλλά επειδή μου αρέσουν η υπερανάλυση και καθαρότητα, η DL-304 είναι για τα δικά μου δεδομένα το τέλειο. Όμως το μεγάλο της μειονέκτημα είναι ότι για να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό απαιτεί καθαρό, ήσυχο phono και με πολύ gain.
Στα γράφω όλα αυτά γιατί την έχω πάνω σε ένα βραχίονα Michell Technoarm (Rega 250 πολύ βελτιωμένος) που είναι χαμηλής ενεργού μάζας όπως και ο δικός σου RB300 και ταιριάζει με την μέτρια-μεγάλη ενδοτικότητα της 304.
Για τις άλλες 2 που έχεις δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν τις είχα ποτέ.
Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Κατάλληλη κεφαλή για rega rb300??

Παράξενο αυτό που λες με την ένταση.
Το EAR έχει ευαισθησία εισόδου 2,2mV στην ΜΜ και η Grado βγάζει 5mV

Reaction score
208

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
προς το φίλο geovaz...μπορεί η grado να αναφέρει 5mv αλλά πρέπει να είναι στα χαρτιά...καθώς γνώστης του χώρου μου αναφέρει οτι έχει μετρηθεί στα 2,5mv...δεν ξέρω τι να πώ...ξέρω μόνο αυτό που βλέπω....
βέβαια η αναζήτηση (θεωρητικά) έχει τελειώσει, με την παραγγελία μιας jvc z1 ως generator για να τοποθετηθεί πάνω του μια jico sas...οπότε είμαι σε φάση αναμονής...και εννοείται οτι κατά την παραλαβή θα ποσταριστούν και οι ανάλογες πρώτες εντυπώσεις...και πάλι ευχαριστώ

Reaction score
8.905

...μιας jvc z1 ως generator για να τοποθετηθεί πάνω του μια jico sas...οπότε είμαι σε φάση αναμονής...και εννοείται οτι κατά την παραλαβή θα ποσταριστούν και οι ανάλογες πρώτες εντυπώσεις...και πάλι ευχαριστώ
...εννοείται οτι περιμένουμε σχόλια...:dance2:.

Reaction score
208

Λοιπόν επανέρχομαι, όχι με ακουστικές εντυπώσεις...απλά με μια αναφορά οτι σήμερα παρέλαβα στα χέρια μου

την jvc z1-s και μια ανταλλακτική βελόνα της huco (stereo spheric)...αυτό το οποίο θέλω να κάνω σε πρώτη φάση

(και λόγω της καθυστερημένης αποστολής και εκτιμώμενης παραλαβής της jico sas)...είναι να προλάβω να τοποθετήσω

την κεφαλή με την υπάρχουσα βελόνα, έτσι ώστε να "εξοικειωθώ" (στο βαθμό που είναι εφικτό)με τον ήχο της και να

έχω μέτρο σύγκρισης με την jico μετά...οπότε αναμείνατε για πρώτες εντυπώσεις

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Απάντηση: Re: Κατάλληλη κεφαλή για rega rb300??

Συγνώμη που επεμβαίνω, αναφέρεις ότι έχεις κάνει ήδη την αγορά σου οπότε καλές ακροάσεις λοιπόν!αλλά για αυτούς που διαβάσουν να μην βγάινουν λάθος συμπεράσματα με τις Grado που χρόνια είμαι κάτοχος διάφορων μοντέλων,στο σύστημά σου μάλλον κάτι δεν πάει καλά απο ισοροποία εννοώ, οπότε ο ήχος τους σου βγαίνει κάπως....... πολύ ύποπτο ότι δεν έχεις gain! Πως είναι δυνατόν να σου αρέσει ο αναλογικός ήχος και να ζητάς την υπερανάλυση;Χωρίς παρεξήγηση, γούστα είναι αυτά, αλλά το λέω και θα το ξαναλέω εάν θέλετε ήχο πραγματικά αναλογικό και ζεστό θα πρέπει ο συνδιασμός πλατώ βραχίονα ,κεφαλή, phono stage, να έχουν κάποια ροπή προς την γλυκότητα αλλίως ένα καλό CD player κάνει την δουλεία του άψογα και μάλλιστα χωρίς κόπο!γιατί το βινύλιο θέλει πραγματικά να το παιδέψεις και να το αγαπήσεις για να ανταμειφθείς!!

Reaction score
1.173

το λέω και θα το ξαναλέω εάν θέλετε ήχο πραγματικά αναλογικό και ζεστό θα πρέπει ο συνδιασμός πλατώ βραχίονα ,κεφαλή, phono stage, να έχουν κάποια ροπή προς την γλυκότητα αλλίως ένα καλό CD player κάνει την δουλεία του άψογα και μάλλιστα χωρίς κόπο!γιατί το βινύλιο θέλει πραγματικά να το παιδέψεις και να το αγαπήσεις για να ανταμειφθείς!!

Συγνώμη για το off topic, αλλά ο ήχος είναι ένας ούτε γλυκός ούτε πικρός κτλ. Αν μπορέσεις να πλησιάσεις το master είσαι καλά. Είτε αναλογικός είτε ψηφιακός εάν πλησιάζουν, πάλι καλά είσαι.

Και αυτό το διαμαντάκι http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?93129-Mastering πραγματικά τι σωστά που τα λέει το άτιμο.

Τώρα αν πούμε για γούστα είναι άλλη ιστορία.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Σωστά το θέτεις ο φυσικός ήχος είναι το ζητούμενο.Τώρα εάν χρησημοποιούμε ποιητικές εκφράσεις είναι ένα φιλισοφικό θέμα!Κατά την γνώμη μου λοιπόν το βινύλιο πλησιάζει στο master tape διότι γράφεται χωρίς περιορισμούς και συμπιέσεις!Αν ποτέ κάποιο ψηφιακό τα καταφέρει θα είναι πραγματικά κατόρθωμα!

Συγνώμη για το off topic, αλλά ο ήχος είναι ένας ούτε γλυκός ούτε πικρός κτλ. Αν μπορέσεις να πλησιάσεις το master είσαι καλά. Είτε αναλογικός είτε ψηφιακός εάν πλησιάζουν, πάλι καλά είσαι.

Και αυτό το διαμαντάκι http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?93129-Mastering πραγματικά τι σωστά που τα λέει το άτιμο.

Τώρα αν πούμε για γούστα είναι άλλη ιστορία.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

....διότι γράφεται χωρίς περιορισμούς και συμπιέσεις!
Υποθέτω οτι έχεις δει πως παράγονται τα βινύλια .

Αν ποτέ κάποιο ψηφιακό τα καταφέρει θα είναι πραγματικά κατόρθωμα!
Την σημερινή εποχή που η ενημέρωση είναι εύκολη πρέπει να είμαστε λίγο πιό προσεκτικοί στο τι λέμε .

Καλές ακροάσεις

Reaction score
571

μπορεί η grado να αναφέρει 5mv αλλά πρέπει να είναι στα χαρτιά...καθώς γνώστης του χώρου μου αναφέρει οτι έχει μετρηθεί στα 2,5mv...δεν ξέρω τι να πώ...ξέρω μόνο αυτό που βλέπω....
Ως παλιός κάτοχος της Grado Prestige Red1 και νυν κάτοχος της JVC Z-1S (Jico SAS), μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η JVC (με ονομαστική έξοδο 4mV) παίζει δυνατότερα απ' ότι η Grado (με ονομαστική έξοδο 5 mV) στο σύστημά μου (ευαισθησία εισόδου phono MM 2,8 mV). Εκτός από το -γνωστό και ενοχλητικό- πρόβλημα του βόμβου που παρουσιάζουν οι Grado στα πλατό της Rega με μοτέρ AC.
Όπως και να'χει πάντως, πιστεύω ότι ο συνδυασμός RB300 και JVC Z-1S δεν θα σε απογοητεύσει...

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα! Αυτά που γράφω και λέω είναι βιώματα και όχι θεωρίες του διαδυκτίου!Οποιος θέλει να ακούσει ας ακούσει, τωρά αυτά περί τεχνολογίας και θεωρίας μαλλον προς ανάλωση του χρόνου μας το βλέπω.

Υποθέτω οτι έχεις δει πως παράγονται τα βινύλια .

Την σημερινή εποχή που η ενημέρωση είναι εύκολη πρέπει να είμαστε λίγο πιό προσεκτικοί στο τι λέμε .

Καλές ακροάσεις

Reaction score
208

@ tparlos...σε ευχαριστώ για τις εντυπώσεις σου...και κυρίως για την αναφορά σου οτι η jvc θα "παίξει" δυνατότερα...
@ dcure...δεν κατηγορώ τον ήχο της grado...ίσα ίσα που μου αρέσει αρκετά...
γι' αυτόν τον λόγο έχω μεταφέρει στο "καλό" σύστημα μου το συγκεκριμένο αναλογικό setup...
(thorens 166 mkv-rb300-grado prestige gold) έναντι του (oracle paris-roksan tabriz-benz)...αυτό που με οδήγησε
στην jvc είναι η "ανάγκη" για καλύτερο gain και ναι, εάν είναι εφικτό, λίιιγο καλύτερη ανάλυση σε σχέση με τη grado

Οπότε, κατάληγοντας να αναφέρω οτι ουδέποτε κατηγόρησα τον χαρακτήρα της grado, να ευχαριστήσω (δεν ξέρω
και εγώ ποιόν και τι) που έχω τη δυνατότητα να "πειραματίζομαι" και γενικώς να ικανοποιώ δικές μου "ανάγκες" (έστω
και "πολυτελείας" για μερικούς) και τέλος να αναφέρω οτι το βινύλιο (ως μέσο αναπαραγωγής μουσικής και όχι ως υλικό) και το αγαπώ και οτι προσωπικά το ιεραρχώ καλύτερα σε σχέση με αϋλα μέσα και το cd, χωρίς να παραγνωρίζω και τις
αρετές και τις ευκολίες των άλλων μέσων....ευχαριστώ

Reaction score
8.905

Καλοάκουστη να είναι η JVC Z1 + SAS και να την χαίρεστε, απλά είναι ένα εξαιρετικός συνδυασμός και σαν πρώην κάτοχος των Grado Gold κλπ, θα σας πω ότι απλά δεν έχουν καμιά σχέση. ηχητικά.. η JVC Z1+ SAS κοντράρονται με κεφαλές που έχουν αρκετά σε πολλαπλάσια χρήματα. Όσο για τους βόμβους σε Grado... οφείλονται σε ότι είναι αθωράκιστη.

Reaction score
2.248

Εκτός από το -γνωστό και ενοχλητικό- πρόβλημα του βόμβου που παρουσιάζουν οι Grado στα πλατό της Rega με μοτέρ AC.
Οι Rega λόγο του ότι γεφυρώνουν το left ground της κεφαλής με το με ground του βραχίονα. Σε ορισμένες κεφαλές δεν δουλεύει το loop.

To κόβεις και τέλος

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Ε'ισαι κορυφή!

Οι Rega λόγο του ότι γεφυρώνουν το left ground της κεφαλής με το με ground του βραχίονα. Σε ορισμένες κεφαλές δεν δουλεύει το loop.

To κόβεις και τέλος

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

ΟΚ οι γνώμες πρέπει να ακούγωντε από όλες τις πλευρές!
Καλές Ακροάσεις!

@ tparlos...σε ευχαριστώ για τις εντυπώσεις σου...και κυρίως για την αναφορά σου οτι η jvc θα "παίξει" δυνατότερα...
@ dcure...δεν κατηγορώ τον ήχο της grado...ίσα ίσα που μου αρέσει αρκετά...
γι' αυτόν τον λόγο έχω μεταφέρει στο "καλό" σύστημα μου το συγκεκριμένο αναλογικό setup...
(thorens 166 mkv-rb300-grado prestige gold) έναντι του (oracle paris-roksan tabriz-benz)...αυτό που με οδήγησε
στην jvc είναι η "ανάγκη" για καλύτερο gain και ναι, εάν είναι εφικτό, λίιιγο καλύτερη ανάλυση σε σχέση με τη grado

Οπότε, κατάληγοντας να αναφέρω οτι ουδέποτε κατηγόρησα τον χαρακτήρα της grado, να ευχαριστήσω (δεν ξέρω
και εγώ ποιόν και τι) που έχω τη δυνατότητα να "πειραματίζομαι" και γενικώς να ικανοποιώ δικές μου "ανάγκες" (έστω
και "πολυτελείας" για μερικούς) και τέλος να αναφέρω οτι το βινύλιο (ως μέσο αναπαραγωγής μουσικής και όχι ως υλικό) και το αγαπώ και οτι προσωπικά το ιεραρχώ καλύτερα σε σχέση με αϋλα μέσα και το cd, χωρίς να παραγνωρίζω και τις
αρετές και τις ευκολίες των άλλων μέσων....ευχαριστώ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

To κόβεις και τέλος
Καλο ειναι το μαυρο καλωδιο μετα να προεκταθει και να γειωθει στον ενισχυτη ξεχωριστα,ωστε να ειναι και ο βραχιωνας γειωμενος.Θωρακιζονται ετσι και τα 4 καλωδιακια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster