Κατάλληλη κεφαλή για rega rb300??

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απάντηση: Κατάλληλη κεφαλή για rega rb300??

εκτός και εάν κάποιος κινηθεί εκ του ασφαλούς και πάει στη λογική κιανούργιας shure με sas βελόνα, τον οποίο

όμως συνδυασμό δεν έχω ακούσει προσωπικά...αυτά απο εμένα και συγνώμη για το μακροσκελές post.
....... η στην Puretone MM-1 SAS με το ακριβες generator της JICO MM-1

Reaction score
208

Πανίκο ναί και συγνώμη για την παράληψη...απλά είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός απο το νέο άκουσμα

και η ανάγκη πλεόν για ενα καλό generator που έχω θολώσει...

Reaction score
8.905

Μπράβο ωραία παρουσίαση, αλλά έχω κάποιες απορίες παρατηρήσεις.
Το ότι το ένα κανάλι παίζει δυνατότερα... γιατί το καταλογίζεις στην JVC Z1? Έχουν περάσει πολλές από τα χέρια μου και συμφορουμιτών και καμιά δεν είχε παρόμοια θέματα, κάθε άλλο. Η JVC Z1 είναι μια θρυλική κεφαλή στην Ιαπωνία και ακόμα και σήμερα έχει φανατικούς υποστηρικτές. Αυτά για το generator...

Τώρα τι σας κάνει να πιστεύεται ότι το generator της JICO η της PURETONE με την ΜΜ-1 είναι καλύτερο?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Πανίκο ναί και συγνώμη για την παράληψη...απλά είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός απο το νέο άκουσμα

και η ανάγκη πλεόν για ενα καλό generator που έχω θολώσει...
Kανενα προβλημα,και χαιρομαι πολυ που πετυχες αυτο που εψαχνες :thumbsup::drinks:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Μπράβο ωραία παρουσίαση, αλλά έχω κάποιες απορίες παρατηρήσεις.
Το ότι το ένα κανάλι παίζει δυνατότερα... γιατί το καταλογίζεις στην JVC Z1? Έχουν περάσει πολλές από τα χέρια μου και συμφορουμιτών και καμιά δεν είχε παρόμοια θέματα, κάθε άλλο. Η JVC Z1 είναι μια θρυλική κεφαλή στην Ιαπωνία και ακόμα και σήμερα έχει φανατικούς υποστηρικτές. Αυτά για το generator...

Τώρα τι σας κάνει να πιστεύεται ότι το generator της JICO η της PURETONE με την ΜΜ-1 είναι καλύτερο?
Θα ελεγα Βασιλη οτι λογω του οτι η ρυθμιση της κεφαλης/ακιδας SAS ειναι πολυ critical,λιγος περεταιρω πειραματισμος θα ηταν επωφελης.

Η μονη περιπτωση να φταιει η γεννητρια,ειναι μια σοβαρη ασυμφωνια των δυο καναλιων και ειναι κατι που θα φανει με μετρηση τους.Ειναι κατι που συμβαινει καπου καπου ανκαι οχι πολυ συχνα.
Σε μενα ετυχε να μετρησω διαφορα L/R coil impedance της ταξεως του 7-8 %.

Επισης λιγος πειραματισμος με το antiskating μπορει να βελτιωσει η και να λυσει το προβλημα.
Και στο θεμα αυτο ειχα προσωπικη εμπειρια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Δεν νομιζω να λεχθηκε κατι τετοιο.

Εκεινο που εγω ειπα κατα καιρους,ειναι οτι η JICO,οταν εφτιαξε τις 30 κεφαλες ΜΜ-1 , η γεννητρια που χρησιμοποιησε ηταν η ιδια ακριβως με αυτην της Puretone MM-1. Αυτο το επιβεβαιωνω τοσο με τις μετρησεις/συγκριση των γεννητριων JICO & Puretone,οσο και με τον πανομοιοτυπο ηχο των δυο.

Το συμπερασμα μου ειναι οτι αν καποιος θελει να δοκιμασει πως παιζει μια JICO MM-1 και σιγουρα δεν την βρισκει πλεον,μπορει να δοκιμασει την Puretone ΜΜ-1 και θα εχει τα ιδια αποτελεσματα.

Η γεννητρια αυτη κατασκευαζοταν απο πολυ παλια και σημαντικη Ιαπωνικη εταιρεια που δεν υπαρχει πλεον (βασει της εξαετους ερευνας που εκανα).
Αυτη η εταιρεια,προμηθευε πολλες αλλες επωνυμες εταιρειες της Ιαπωνιας και εκτος Ιαπωνιας. :thumbsup:

Υπαρχουν πολλα σχολια στο διαδυκτιο για την κεφαλη της JICO MM-1 SAS.
Παρομοια αλλα οχι ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με την γεννητρια αυτη,εχουν οι γεννητριες της A&R 77, Sumiko Pearl,SHELTER 201 και μερικες αλλες.

Reaction score
208

Βασίλη, εάν δεν είναι θέμα generator τότε ακόμη καλύτερα...είναι γεγονός οτι πειραματίστηκα λίγο με το antiskating,

όχι όμως με κάποιο θετικό αποτέλεσμα...γενικά θα το ψάξω λίγο με τις συνδέσεις κ.λ.π., απλά θεωρώ οτι είναι θέμα

generator, καθώς ακούγεται και το αριστερό, αλλά όχι τόσο δυνατά όσο και το δεξί, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται η σκηνή

προς τα δεξιά...θα ελεγχθούν πάντως όλα τα σημεία τα οποία μπορώ να ελέγξω...όπως συνδεσμολογία και τέλος

οριζοντίωση του πικάπ....θεωρώ οτι υπερκρέμαση και ευθυγράμμιση είναι οκ, καθώς σεταρίστηκε ενδελεχώς...αυτό το οποίο

δεν ελέγχθηκε είναι το αζυμούθιο... (δεν ξέρω πως μπορεί άλλωστε δεδομένου του βραχίονα)

πάντως είναι τρελό και πλήρως εκνευριστικό η κεφαλή να ακούγεται γ@μ@τ@, με τον τόνο στο μεσαίο Α, σε σημείο που

να αναρωτιέμαι πως θα παίξει εάν θα στρώσει απο ώρες και συνέρθει απο τα "δεξιά" της φρονήματα...εάν δεν έχω "πάρει

σασί" εγώ μέχρι τότε....χαχαχα

Reaction score
208

και συνεχίζω...εάν είναι το generator τότε τον "ήπιαμε"...σωστά?

εάν δεν είναι το generator....τότε τί μπορεί να είναι...και για να μπερδέψω λίγο το πράγμα

έχω την εντύπωση οτι σε κάποιες περιπτώσεις πήγαινε να στρώσει το πράγμα...σαν να μεταφερόταν

η σκηνή προς το κέντρο, αλλά και μετά πάλι τσούπ έγερνε το πράγμα...πάντως θα το ξανατσεκάρω

το πράγμα...το μόνο σίγουρο οτι δεν φταίει ενισχυτής κλπ, καθώς σε άλλη πηγή κομπλέ...το βράδυ

θα τσεκάρω και με το άλλο πικάπ για να δώ εάν φταίει το phono και η καλωδίωση, έτσι ώστε να απομονώσω

το πρόβλημα στο υπάρχον setup βραχίονα και κεφαλής...σωστά δεν σκέφτομαι?

Reaction score
118

Για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι σε όσα αναφέρονται, να βεβαιώσω πως και η δική μου JVC Z1 - SAS δεν παρουσιάζει καμμία ασυμφωνία μεταξύ των καναλιών της. Πέρασε με άνεση όλα τα tracking ability tests και αυτό των 333Hz/70μ ρυθμισμένη στα 1,478gr όπου στα 333Hz/80μ βγάζει ελάχιστο θόρυβο. Εάν το σύστημα anti-skating του βραχιόνα μου ήταν λίγο περισσότερο ακριβές πιθανά ο θόρυβος να μην υπήρχε.

Reaction score
8.905

....... η στην Puretone MM-1 SAS με το ακριβες generator της JICO MM-1

Δεν νομιζω να λεχθηκε κατι τετοιο.

Από την λέξη ακριβές πιάστηκα... αυτό δεν μου άρεσε.
Τα generator της Victor/JVC είναι ακόμα και σήμερα και θεωρούνται από τα καλύτερα, διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά τους καταλαβαίνεις πολλά πράγματα, η Victor/JVC ήταν κατασκευαστής και εφευρέτης (Shibata κλπ.) και κυκλοφορούσαν πάρα πολλοί κλώνοι αυτών στην τότε εποχή. Η Jico στην δική της δεν αναφέρει χαρακτηριστικά για τους ευνοήτους λόγους.... μέχρι και για κλώνους Philips μιλάνε. Όλες αυτές οι κεφαλές που αναφέρεις (A&R 77, Sumiko Pearl,SHELTER 201) σε πληροφορώ εάν κάνεις μια έρευνα θα δεις ότι είναι υποδεέστερα (και σε χαρακτηριστικά) μοντέλα των Victor / JVC. Μονο η Shure V15 εχει τον δικό της ήχο αλλά όχι καλύτερο... απλά είναι διαφορετικός, στην μεν shure είναι αυτό που λέμε ποιο αναλογικός, ενώ στην JVC είναι ποιο μοντέρνος με τα σημερινά δεδομένα άκουσμα. Εάν μιλάμε για κορυφαία generator, τα καλύτερα είναι από τα “ακριβά” μοντέλα των Techincs/Panasonic.

Reaction score
8.905

και συνεχίζω...εάν είναι το generator τότε τον "ήπιαμε"...σωστά?

εάν δεν είναι το generator....τότε τί μπορεί να είναι...και για να μπερδέψω λίγο το πράγμα

έχω την εντύπωση οτι σε κάποιες περιπτώσεις πήγαινε να στρώσει το πράγμα...σαν να μεταφερόταν

η σκηνή προς το κέντρο, αλλά και μετά πάλι τσούπ έγερνε το πράγμα...πάντως θα το ξανατσεκάρω

το πράγμα...το μόνο σίγουρο οτι δεν φταίει ενισχυτής κλπ, καθώς σε άλλη πηγή κομπλέ...το βράδυ

θα τσεκάρω και με το άλλο πικάπ για να δώ εάν φταίει το phono και η καλωδίωση, έτσι ώστε να απομονώσω

το πρόβλημα στο υπάρχον setup βραχίονα και κεφαλής...σωστά δεν σκέφτομαι?
Εάν είναι όλα σωστά ρυθμισμένα κλπ... μπορεί τότε και μόνο να έχεις πέσει σε προβληματικό κεφάλι, σπάνιο μεν αλλά συμβαίνει! Μπορώ να σου δανείσω εγώ η κάποιος φίλος μου ένα κεφάλι για να επιβεβαιώσεις τα καθέκαστα....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

.... μέχρι και για κλώνους Philips μιλάνε.
Ναι το ειδα αυτο σε φορουμ της Αγγλιας.....καμια σχεση ομως.

Πως συμπεραινεις οτι μια γεννητρια ειναι καλυτερη απο την αλλη;

Οι μετρησεις ενημερωνουν για τα βασικα που βοηθουν ωστε οι ρυθμισεις στο phono να γινονται σωστα.
Περαν αυτου αν ο τελικος ηχος ειναι καλος,για μενα ειναι ολα καλα.

Την χρυση εποχη αυτων των γεννητριων,η βελονα ηταν αυτη που εκανε την μεγαλυτερη διαφορα,στην τιμη,και το μαρκετινγκ.

Ο ηχος κρινοταν οπως κρινεται και σημερα υποκειμενικα.

Οσον αφορα το "ακριβες" που σε ανησυχησε,εννοω οτι η γεννητρια της puretone εινα ακριβως το ιδιο που η jico επελεξε τοτε για να αναδειξει την SAS και τα χαρισματα της.

Reaction score
208

@ Nipe χαίρομαι που πηγαν όλα καλά με τη sas
@ Vasilis & Puretone....δεν ξέρω για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κεφαλών που αναφέρετε και όπως έχω ξαναπεί

δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία απο ακούσματα όπως και εσείς...αυτό που ξέρω είναι οτι η συγκεκριμένη κεφαλή (jvc + sas)

σε βάζει (εμένα με έβαλε) τόσο στη διαδικασία του ακούσματος (δεν ξέρω πώς το πετυχαίνει και με ποιόν τρόπο και στην

τελική δεν με ενδιαφέρει κιόλας) που ξεχνάς χαρακτηριστικά, προδιαγραφές, ματσαρίσματα και το τί νέο μπορεί να βγήκε

στην πιάτσα...μπορεί μόνο να συγκριθεί (με βάση την εμπειρία μου) με μια καλή nos λάμπα, η οποία αν σου ζητηθεί να

περιγράψεις τις εντυπώσεις σε σχέση με μια καινούργια...ξαφνικά μένεις απο λόγια και απλά αποκρίνεσαι με ένα απλά

είναι καλύτερη ΠΑΝΤΟΥ...για τη συγκεκριμένη να συμφωνήσω με το Βασίλη οτι μπορεί να έχει χαρακτηριστικά καινούργιων

κεφαλών..πχ ανάλυση και αέρα στα ψηλά...αλλά το πετυχαίνει με τέτοιο μαγικό τρόπο που κρατάει όλο τον "αναλογικό"

χαρακτήρα που πρέπει να έχει ενα άκουσμα με πικάπ...να ομολογήσω οτι μέχρι τώρα έπιανα τον ευατό μου πολλές φορές

και στο δικό μου αλλά και σε άλλα συστήματα, να προσπαθεί να βρεί πλεονεκτήματα του πικάπ έναντι των άλλων μέσων...

και να δικαιολογήσω την τεράστια διαφορά κόστους (χρηματικού και χρόνου) για το σωστό σετάρισμα

πλεόν πιάνω τον εαυτό μου να "τσιμπιέται" και να "ξύνεται" απο απορία και να "λαχταράει" να πετύχει το καλύτερο δυνατό

αποτέλεσμα, θεωρώντας οτι δικαιώνομαι για την επιλογή μου να επενδύσω ενα σχετικά καλό ποσό για αγορά βινυλίων

τον περασμένο χρόνο...βέβαια όπως γίνεται με όλες τις μεγάλες αγάπες, χρείαζεται και να πληρώσεις και ενα εύλογο

αντίτιμο...στην προκειμένη περίπτωση μου έφυγε η απορία για το πώς μπορεί και πρέπει να ακούγεται ενα πικάπ...με κόστος

όμως την ψυχική μου "ηρεμία", μέχρι να βρώ την άκρη με το μικρό μου πρόβλημα...αυτά τα ολίγα απο εμένα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Από την λέξη ακριβές πιάστηκα... αυτό δεν μου άρεσε.
Τι δεν σου αρεσε;
Απο τις ΜΜ ολα να τα περιμενεις ...... :wink:

Reaction score
208

Βασίλη ευχαρίστως δέχομαι την προσφορά σου για generator, με τον κίνδυνο όμως να "χαράξω" με τρόπο το όνομα

μου πάνω του....χαχαχα!!!!

Θα δώ εάν μπορώ να βρώ την άκρη και εάν όχι τότε μπορεί να χρειαστώ τη βοήθεια σου...και πάλι ευχαριστώ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

σε βάζει (εμένα με έβαλε) τόσο στη διαδικασία του ακούσματος (δεν ξέρω πώς το πετυχαίνει και με ποιόν τρόπο και στην

τελική δεν με ενδιαφέρει κιόλας) που ξεχνάς χαρακτηριστικά, προδιαγραφές, ματσαρίσματα και το τί νέο μπορεί να βγήκε

στην πιάτσα...μπορεί μόνο να συγκριθεί (με βάση την εμπειρία μου) με μια καλή nos λάμπα, η οποία αν σου ζητηθεί να

περιγράψεις τις εντυπώσεις σε σχέση με μια καινούργια...ξαφνικά μένεις απο λόγια και απλά αποκρίνεσαι με ένα απλά
:thumbsup:

Reaction score
8.905

Την χρυση εποχη αυτων των γεννητριων,η βελονα ηταν αυτη που εκανε την μεγαλυτερη διαφορα,στην τιμη,και το μαρκετινγκ.
Πέρα από την μάζα κατασκευαστών και μάρκετινγκ υπήρχαν εταιρείες που είχαν καινοτομίες... όπως Technics, Victor, Shure, AKG, Glanz, Piezo, Audio Technica και κάποιες άλλες. Δεν ακούς μόνο την βελόνα, ακούς και τις “μηχανές” μέσα τους!

Reaction score
8.905

Βασίλη ευχαρίστως δέχομαι την προσφορά σου για generator, με τον κίνδυνο όμως να "χαράξω" με τρόπο το όνομα

μου πάνω του....χαχαχα!!!!

Θα δώ εάν μπορώ να βρώ την άκρη και εάν όχι τότε μπορεί να χρειαστώ τη βοήθεια σου...και πάλι ευχαριστώ
Τα τηλεφωνά μου τα έχεις... πάρε με όποτε θέλεις, χαρά μου είναι να βοηθώ φίλους. Ευκαιρία είναι να γνωριστούμε... και να “ακροαστούμε”....:thumbsup:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Πέρα από την μάζα κατασκευαστών και μάρκετινγκ υπήρχαν εταιρείες που είχαν καινοτομίες... όπως Technics, Victor, Shure, AKG, Glanz, Piezo, Audio Technica και κάποιες άλλες. Δεν ακούς μόνο την βελόνα, ακούς και τις “μηχανές” μέσα τους!
Δεν διαφωνω.
Απλως λεω οτι στις ΜΜ υπαρχουν απροοπτα.

Να σου αναφερω ενα παραδειγμα.Εχω δυο audio-technica, AT-24 και ΑΤ-20SS LE.

Ολοι λενε οτι η γεννητρια της ΑΤ-24 ειναι βασει specs καλυτερη και ιδιως λογω του κατα πολυ χαμηλοτερου inductance της σε σχεση με την AT-20SS LE, αλλα ολοι συμφωνουν οτι η AT-20SS LE εχει τον καλυτερο ηχο.

Και οι δυο με στελεχη βηρυλιου , η ΑΤ-24 εχει ελλειπτικη βελονα, η AT-20SS LE εχει Shibata.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

.....ακούς και τις “μηχανές” μέσα τους!
Oi "μηχανες" καθοριζουν τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα.Θεωρητικα,"the lower the better" ( L,C,R...)
Στην πραξη υπαρχουν πολλοι αλλοι παραγοντες που "ανατρεπουν" την "σωστη θεωρια".....

Το οτι οσοι δοκιμασαν βελονα SAS σε τοσες πολλες και διαφορετικες γεννητριες και αναφερουν βελτιωσεις,ειναι ενδεικτικο οτι ακομη και οι "καλυτερες" γεννητριες χρειαζονται βοηθεια .....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo