Καταλληλότερη διαρύθμιση ??

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.165
Απάντηση: Re: Καταλληλότερη διαρύθμιση ??

Aυτό εδώ πως σας φαίνεται? Αν δηλαδή τα βάλω από την άλλη μεριά και χτίσω δίπλα στο αριστερό ηχείο ένα τοιχάκι ύψους 1μ. από υαλότουβλο ή γυψοσανίδα για να ταιριάζουν σχετικά οι αντανακλάσεις με του άλλου ηχείου ?

Νομίζω πως αυτό είναι η καλύτερη λύση. Αν αφήσεις και τη βιβλιοθήκη πίσω τα ηχεία, αυτή θα παίζει έναν πρώτης τάξεως ΝΤΙΚΕ (ντιφχιούζορ κι έτσι, διασπορέα), οπότε πίσω από τον καναπέ μπορεί να εξοικονομηθεί χώρος για ένα γραφειάκι.

Reaction score
10
Τον καναπέ τον έχεις ήδη?? Γιατί θα μπορούσες να αγοράσεις (στη λύση που συμφωνεί και ο "Ημίθεος"), γωνιακό, αλλά με το "ανάκλιντρο" από την άλλη μεριά! Δλδ, οι τρεις θέσεις να ξεκινάνε από τον τοίχο, και εκεί που θα ξαπλώνεις, να βγαίνει σχεδόν στο κέντρο των δύο ηχείων!!

gor

Reaction score
3
Απάντηση: Καταλληλότερη διαρύθμιση ??

Ψηφίζω το δεύτερο σενάριο, γιατί σου επιτρέπει την τοποθέτηση επιτοίχειων surround ηχείων ώστε να δημιουργήσεις 5.1 αν κάποια στιγμή θέλεις να αναβαθμίσεις το σύστημά σου. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση τα δυό μπροστινά ηχεία ισαπέχουν από τους πλαϊνούς τοίχους επιτυγχάνοντας πιο συμμετρικές αντανακλάσεις του ήχου.

Reaction score
2.566
Τον καναπέ τον έχεις ήδη?? Γιατί θα μπορούσες να αγοράσεις (στη λύση που συμφωνεί και ο "Ημίθεος"), γωνιακό, αλλά με το "ανάκλιντρο" από την άλλη μεριά! Δλδ, οι τρεις θέσεις να ξεκινάνε από τον τοίχο, και εκεί που θα ξαπλώνεις, να βγαίνει σχεδόν στο κέντρο των δύο ηχείων!!

Δεν γίνεται ακρόαση hi-end ξαπλωμένος...:140::135:

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Καταλληλότερη διαρύθμιση ??

Ψηφίζω το δεύτερο σενάριο, γιατί σου επιτρέπει την τοποθέτηση επιτοίχειων surround ηχείων ώστε να δημιουργήσεις 5.1 αν κάποια στιγμή θέλεις να αναβαθμίσεις το σύστημά σου. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση τα δυό μπροστινά ηχεία ισαπέχουν από τους πλαϊνούς τοίχους επιτυγχάνοντας πιο συμμετρικές αντανακλάσεις του ήχου.

Για τις αντανακλάσεις το ξέρω, γι αυτό θα φτιάξω ένα τοιχάκι ή κάτι από τα αριστερά (όπως στο σχέδιο). Όσον αφορά στο homecinema κοίτα τι ωραίο γίνεται κι εδώ :

Reaction score
1
Απάντηση: Καταλληλότερη διαρύθμιση ??

Αν θυμάμαι καλά, τα surround μπορούν να μπουν και πιο πίσω για να επιτύχουν το σκοπό τους, να σου γεμίσουν το χώρο με περιβάλλοντα ήχο.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Καταλληλότερη διαρύθμιση ??

Όπως βλέπετε τον χώρο μου, έστω στη 2η εκδοχή του, νομίζετε ότι χρειάζεται κάτι άλλο από τα εξειδικευμένα προιόντα ηχητικής επέμβασης, ή αυτό είναι κάτι που θα φανεί αυστηρά μόνο εκείνη τη στιγμή κατά τις ακροάσεις? Ρωτάω γιατί από ακουστική χώρων δεν κατέχω ιδιαίτερα....
Επίσης, νομίζω ότι λόγο χώρου με ένα μεγάλο ηχείο βάσης με 1x8'' γούφερ και κλειστή καμπίνα ή br μπροστά θα είμαι καλά, όπως επίσης και με ένα μικρό δαπέδου με 2x6,5'' γούφερ ή 1x8'' συμφωνείτε; Άντε, το πολύ μικρομεσσαίο δαπέδου με 2x8'', είμαι σωστός?
Εγώ θα σου πρότεινα τη λύση: http://www.zainea.com/perfect.htm

κοίτα την εγκατάσταση προς το τέλος με τα καφέ κομμάτια. Ο χώρος σου είναι αρκετά προβληματικός λόγω συνέχειας με τον άλλο χώρο. Μπορείς για τη διαρύθμιση νο2 να τα βάλεις και στο ταάνι.

Reaction score
817
Στην τρίτη λύση πρέπει να μεγαλώσεις το χτιστό τοιχάκι για να βλεπουν τουλάχιστον τις πρώτες ανακλάσεις σε ίδια απόσταση τα ηχεία, γιατί αλλοιώς πάπαλα στερεοφωνία. Επίσης η γωνία είναι δύσχρηστη σε μικρούς προς μεσαίους χώρους (μην φτάσεις και συ επειδή θα λυπάσαι να την πετάξεις να σου τρώει την αποθήκη). Οπότε μάλλον πρέπει να κατευθυνθείς προς την δεύτερη λύση. Οσο για ηχεία πάρε μεγάλα για να ακούς σωστα μουσική, και όταν λέω μεγάλα εννοώ να κατεβσίνουν μέχρι τα 32Hz, σωστά και σίγουρα με ικανή οδήγηση. Υπάρχουν πολλά άρθρα το πως να διαλέξεις ηχεία στο forum. Με το καλό!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.170
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS